Youtube
HELLSHOCK // MEXIKO // 27.9.-6.10.11
02.09.2013 14:49:36 disstanda
Obrázek

Tenhle tour report sepsaný Ethanem z mexického výletu Hellshock v roce 2011 měl původně vyjít v Cheers! zinu, ale jak už to v životě bývá, tak do cesty se nám s Kanárem stavěly různé překážky, takže je otázka zda časák vůbec kdy vyjde. Vzhledem k tomu, že se na Hellshock můžete podívat už 14. 9. na Enemy of the Sun festivalu (http://www.enemyofthesunfest.com/), tak to berte jako pozvánku na jejich koncert! A Ethanovi dodatečně omluva, že nevyšlo už dávno.

 

HELLSHOCK // MEXIKO // 27.9.-6.10.11

Den 1. Queretaro:

Pristavame v Mexico city v 5:20 rano. Nas sofer, organizator turne, a kamos Cesar, ktery je bubenikem z Antimaster nebyl nikde. Mel nas vyzvednout. Cekali sme tak hodku a si rikali jak je to hezky zacatek. Nemohli sme telofonovat, psat smsky nic. Asi po dvou hodinach se objevil, omlouval se a vzal nas k Rogerovi (kytarista z Antimaster) ktery bydel za rohem od Gold Taco. Znamy po celem svete u punkovych kapel ktery byli v Mexico city. Levny, uplne vyborny vegetariansky tacos a ostatni mexicky zradlo. Prvni den jsem si sezral 8 tacos a rikal jsem si ze zacnu zpocitat kolik sezeru za cely turne. Po kratkym spanku sme odjeli do Queretaro na prvi koncert. Museli sme mimo mesta autobusem za dodavkou s basakem z Antimaster Antimo a kytarista Ivan, ktery mi pripomel hrozna Leosa mexickyho. Cesarova dodavka neni z mesta, a ve meste se nesmeji jezdit cizi auta ve stredu. A taky nesmeji jezdit jakykoliv jiny den mezi 6h rano a 11.. Autobus jezdil celkem rychle, otevreny dvere, lidi bezili aby nastupovali. Porad nastupovali nejaky lidi ktery se snazili prodavat bon bony, CD, sluchatka, koralky atp..

 

Kdyz uz sme dojeli do Queretaro sme sli na mensi prochazku. Vsechno vypada jak ve Spanelsku ale takovy spinavejsi. Promoter nam zaplatil vecere kde jsem si dal Enchiladas a dalsi tacos. Silna kava a zpet do klubu kde cekali takovy 100 – 150 malych mexicky punkacu v cernym. Kdyz nas videli takzacli kricet a vsichni si chteli s nami fotit. Nemuzu rict nic hezkyho o kapelach s kteryma sme hrali. Ani nevim jak se jmenovali. Je to tam uplne jiny a proste se to nedalo poslouchat. Antimaster na druhy strane byli docela dobry. Pak sme hrali my, bylo to zabavny ale meli problemy s elektrinou coz nam to trochu sklamalo... Potom sme kalili rum s colou a par flasek vina na hotel.

 

Den 2. Toluca:

Toluca je pry mesto v horach ktery spanele moc ne dotykali. Tak vsechi tam byli puvodni obyvatele. Indiani. Po ceste sme se stavili u jednoho pana u silnice ktery daval dohromady michani ovoce s chili, limetkou a soli. Byli to hrozne osvezujici v tom vedro a kocovine :).  Zastavili sme se u promotera ktery bydlel s celou rodinou v takovy ulice kousek od misto koncertu kde byli vsude divoky psi, sousede pekli kukurice, prazili orechy, hrach atp na ulice a prodali to primo pred domem, spoustu deti se hrali v ulici kde jezdili auta celkem rychle..

Jeho dum byl pekny, velky dvur kde se dalo hrat basketbal, fotbal, grilovat atp.. jeho Matka nas varila spoustu jidla, vetsino maso tak jsem si dal zas tacos. Po par zapasu basketbal a piv, sme jeli na misto koncertu. Bylo to takovy velky garaz s barem. Samy velky ledovy piva v litrovy flasce! Opet musel jsem opoustet mistnost kdyz zacli hrat mistni kapely. Ne ze bych byl hajzl anebo tak. Teda jsem ale proste ty kapeli nemeli skoro vubec nastroje a tak, bylo to zbytecny hlasity a vubec. Vim ze to chodi jinak tam a tak ale hrali hrozne dlouho a nedalo se.. Antimaster byli opet dobry a uz zaclo celkem velky mosh. Nas set byl mnohem lepsi nez vecer predtim a bylo to moc zabavny koncert. Ozral jsem se celkem dost, potkal par milych lidi a sli sme do Taco Salsa! Otevreny non stop. BOMBA! Dal jsem si tacos s kaktusem, houbama a syrem plus ruzny palivy omacky a pak zas na tom baraku kde sme byli predtim abysme spali. Zitra nas ceka delsi jizda...

 

Den 3. Guadalajara: Treti den a nikdo este neni nemocnej. V Mexiku se nema pit vodu z vodovodu. Mistni s tim takovy problem nemaji ale cizince vzdycky dostavaji sracku atd.. Takze zadny ledovy kostky, zadny salaty a zeleninu ktery byli umyti v umyvadle, ocistit si zuby s vodou z flasky atd.. bylo to docela tezky se na tom zvykat.

Cetsou do Guadalajary sme jeli pres “Cartel country”. Bydleji tam spoustu Cartel a drogovych mafianu. Situace s nimi poslednich par let v Mexiku je hruza. Samy uneseni, umeceni k smrti, ufiknutych hlav atd.. Tady se musime dat trochu pozor.

Vetsinou byli u benzinkach slamy. Chudi rodiny cely ktery meli hrozne maly kramky s cigarama a cokoladou a to je tak vse. Mluvi Mayanske, meli hodne deti a psu a kdyz nas videli tak bezili k aute, otevrili dvere samy a poprosili o penize.. kdyz uz dostali treba peso (cca 5kc) tak dalsi vybehli a kricili.. Bylo to docela smutny.

V ulici kde sme hrali se celkem parilo. Samy kluby, hlasita muzika a ozrali lidi. Je patek a pry se tady dost kali. Tak sme hodili par veci na hotel a sli s pruvodcama do takvyho punkovyho baru na pizzu a par piv. Kdyz sme se vratili do klubu tak venku cekali takovych 400-500 lidi kolem klubu. Prijdem tam a zacli hrozne kricet abysme se s nimi fotili, chlastat s nima, chteli nas seznamit se zenskyma atp..

Kdyz hrali Antimaster tak vypukla bytka v davu. Par pesti, kopacek a flasku o hlave potom se to uklidnilo. Tady ta scena je docela agresivni a je v tom hodne nasili...

Hrani tady bylo super. Dobry zvuk, spoustu lidi, prostor byl obrovskej ale podium byl malinkej v rohu tak sme se moc nehybali. Byli tam hodne zenskych ktery nas chteli poznat ale myslim ze nikdo z nas nemel zajem.. Poznal jsem ze hodne holek ve scene v Mexiku sou hodne takovy uprijmny a daji ti hned vedet co chteji..

Nekdo nas rekli o nejaky party 5 minut pesky tak vedli nas tam. O 40 minut pozde zadna kalba a furt nas slibili ze je to za rohem...tak sme to zdali a sli zpatky samy. Coz vsichni nas rekli abysme nechodili nikdy samy.. Jako snad jediny belosci ve meste je to pry nebezpecny.. Zjistili sme ze kdyz nam nekdo tadt rekne ze je to 5 minut tak je to klidne hodina, a 2 bloky sou tak 20..jako ve spanelsku..Chtel jsem vytahnout hodiny a mapu abych jim skolil zkutecnych 5 minut a 2 bloky!

 

Den 4. Mexico city:

Cestou do Mexico city nas zastavil jeden fizl se samopalem. Bylo to docela psychopat a hrozne napeti. Prisel k aute a podal si ruce s ridicem a smal se. Pak se tvaril jako kdyby nas chtel zabit a asi po minute absolutniho ticha se ptal jestli sem rockova kapela a nechal nas jit..cumel vsem do oci a nerekl nic asi celou minutu pak proste nas pustil..

Pred koncertem jsem se stavili na velkym punkometalovym trhu Chopo. Obrovskej znamej trh s ruznyma deskama, hadrama a zajimavosti. Byli tam zivi kapely a par tisice lidi. Museli sme chvili cekat na nekoho tam a zacli ty lidi se o nas hrozne zajimovat. Furt chteli fotky spolu, jen stali kolem nas a ukazali a bavili se o nas. Me zaclo trochu kulturniho soku a chtel jsem pryc. Byli tam spoustu lilputantu, a lidi s ruznymi deformaci!

Misto koncertu byl docela peknej, dobrej zvukovy system a podium. Vylozili sme veci z auta a sli sme do vegetarianskyho bufetu. To se vsichni brutalne nacpali. Chilies en nagoda jsem si dal. Velka chili paprika naplnena s jablkem, orechy, fazole a este nejaky veci co jsem nepoznal, a bylo to politi orechovou omackou a nasypane granatovym jablkem. Bylo to sladky I slany I palivy a moc dobry!

Prijdem zpet do klubu a opet obrovska fronta ktera na nas kricila. Radi nas videli a chteli podpisy a tak ruzne. Bylo to divny pocit.. Nevis jestli mas rict ze to nepodepises a reknou ti ze jsi rock star, anebo to podepises a sam se citis jako nejakej rock star...

Sli sme si koupit vodku a tequilu a chlastali sme v dodavce. Vypukla zas bytka mezi punkaci pred klubem. Bylo to jedno na jednoho a skoncilo to tak na 20 na 10.Jsem jen cumeli co se nam deje okolo dodavky. prisli policie a odnesli par lidi a zustali zbytek vecera na miste..O par hodin pozdejc se zacli prat znova primo pred policajty a cekali sme ze hrat nebudem. Ale v klidu a bylo to zatim nejlepsi koncert. Mistnost narvanej lidi, dobry zvuk proste dobry!

Spoustu holek chteli nas tahnout na party. Jedna se se mnou bavila a ptala se mi jestli bysme nemohli o krok dal. Rikam “jo ale proc?” ona uplne v klidu “ tam jsem si prdla”. No takhle asi nebalis chlapa vole! He,he!

Kluci z Antimaster nas rekli abysme davali pozor protoze spoustu z nich by se radi otehotnily s Americanem aby mohli se pak stehovat do Ameriky. Ja teda mam holku doma tak me je to jedno ale me to prislo celkem smutny todle. Tady lidi nemaji skoro nic, chudoba je vsude kam koukas a jestli nektery lidi videji todle jako nejaky unik tak je to velmi smutny.

Sme sli si dat este nejakou tequilu a par piv po dobrem koncerte a pak k Rogerovi spat. Libi se nam ze mesto je tak velkej, cca 22 milionu lidi, ze sa da hrat treba 5-6 koncertu v ni a nemusis cestovat az tak daleko, neplatits tolik na benzin a tak. V klidu.

 

Den 5. Mexico city – Limbo:

K snidne zrejmne opet gold taco a odpoledne sme jeli na kraji meste do takovy kopce do ctvrti ktery se jmenuje Limbo. Takovy trochu slumy, maly ulicky do ktery nam ani nevysla dodavka, domy vypadali jako diry ve zdi ale hezky, spoustu divokych psu ale bylo to takovy pritulny..

Koncert byl u jednoho chlapa ktery mel takovy velky dvur s barem a podium. Sli sme pres branu a hned byl takovy velky pruvan lepidla nebo odstranovac barvy. Tady je normalni na koncerte videt ze by punkery cuchli tydle sracky. Ale dneska to bylo masakr! Jeden idiot ktery vypadal jako skinhead mi hned zacal provokovat, a z nova za 20-30 minut. Bavil se o me s nekym schvalne nahlas. Nerozumim zpaneslky uplne dobre ale pochopil se ze mel problem se mnou a ze nema rad americane v mexiku. Premyslim jestli to mam skoncit rychle jednou ranou ale ze to muze dopadnout jako vcerejsi koncert s velkou bytkou, anebo ze proste du pryc od nej protoze tam asi ma dost znamy treba a tak.. Tak du k podiu na strane pripravit veci zatim co hrali antimaster pred nama.. Ten curak mi videl a zacal hazat veci po me a dela ze mi podrizne krk. Tak jsem to sel vyresit a promoter to zastavil a vyhodil toho debila. Nam to ale trochu kazila nalada. Spolu s tim ze tam byla jedna holka v tom agresivnim pogu s dvouleti ditetem na ramenech ktery se drzil jakoby o zivot, hrozne brycel zatim co ona mela pivo v ruce a hadr namaceny do odstranovac barvy v druhy ruce.

Po par vypadu elektriny kdyz sme hrali a bolest hlavy z toho sajrajda co tam fetovali, sme to zdali se celkem zpruzenou naladou a jen chteli pryc. Tady byli vsichni totalne vygumovany. Nejen jako ozraly a veseli ale proste vyrizeni.

 

Den 6. day off:

Gold taco, huleni a family guy.

Vecer jsem nasel misto kde jsem moh trenovat Muay Thai coz bylo vyborny. je to neco co delam doma furt a rod to spojim s turnem kdyz muzu abych mel nejaky pohyb a taky videl jak se trenuje v jinych zemich.

Mexico city ma skoro 400 metru nad more, zatimco Portland ma jen tak 4 merty. Takze bylo to celkem tezky dejchat pro mne. To a ze ten vduch ve meste je velmi spinavy a suchy..

 

Den 7. Day off:

Cely den sme se flakali po meste s nasi hostkou Maria ktera bydli s Rogerem, mlada mila holka ktera nam vzala vsude po meste. Ztravali sme par hodim v muzeu anthropologie, jeli na trhy, videli pyramidy atp.. Vecer sme si dali jidlo v obrovsky restauraci El Tono. Taky bomba! Portland je znamy ze ma dobry mexicky jidlo ale todle bylo super!

 

Den 8. Mexico city:

Cesar a kluci z Antimaster nam zaridili cely turne celkem pekne. Maji dobrou dodavku, dobry aparaty a vsechno klapno celkem dobre. Moc kapel tam nejezdi tak sme necekali ze by to bylo jako v evrope nebo nektery mist v americe kde dostanes jidlo a spani a tak. Ale bylo to kazdy den. Rekli sme Cesarovi davno predtim ze mame 8 dni byt v Mexiku a on nam zaridil jen 5 koncertu. A to nam dal I garance.. No tich 5 koncertu mu nestacili a chybel mu dost penez. Todle je vzdycky tezky kdyz prijde na penize. Hlavne s kamosem. Tak sme zaridili sami koncert u Rogera doma ve zkusebne abysme dostali nejaky prachy navic a ulehcili to Cesarovi trochu.

To bylo jeden z nejlepsich koncertu! Mensi prostor narvany s asi tak 50 lidi a klidek.

Sme si dali nejaky piva a jointy s klukama a rozloucili se s nima a brzo spat protoze sme rano museli brzo na letisti.

 

Tak celkove si myslim ze Mexiko je dobra zem na turne kdyz vis co cekat. My sme meli pry stesti s policajtama, nikdo nebyl nemocnej, mame novy kamosi, byli nejaky bytky a agresivni lidi, a jeden koncert plnych idiotu, ale celkove to byla dobry zazitek. Kluci chteji aby tam jezdili vice cizich kapel tak se snazeji dost a je to videt. Nemusel bych to delat uplne hned znova ale jsem rad zes sme tam byli a treba tam zas nekdy pojedu bud s Hellshock anebou jinou kapelou..

Tacos jsem sezral tak 40. Chteli si dat 50 ale uz jsem jich mel pny zuby.

//E//

 

Obrázky

   


















 

Retro Reakce (6) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 17:00 - 23:59 )
Letohrad | Pizzerie U Forchu Více informací ...
Pallasit
Pallasit 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Pallasit, Zruč nad Sázavou Více informací ...
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:30 - 23:59 )
Poděbrady | Boss Bar Více informací ...
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Gurs // Samota // sinks
Gurs // Samota // sinks 03.04.2024 - 03.04.2024 ( 19:00 - 22:30 )
Brno Vegalite Více informací ...
Pražské koncerty Conflict (UK)
04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
INDUSTRY (DE) + více
INDUSTRY (DE) + více 04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec, Azyl Pivní Bar Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


SKORUP/A - Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:21, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:20, Siki


YE.STEM, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:13, Siki


ZEMĚŽLUČ, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:12, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:11, Siki


Botch, Praha - MeetFactory, 8.3.2024
Botch,  Praha - MeetFactory, 8.3.2024 09.03.2024 19:55, Mira


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (291)
Garlands – Ztracená místa (201)
ARANANAR – Domov, Co Nebyl (193)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (152)
Přišel podzim 2023 a do ČR míří La Casa Fantom (145)
Bratislavské Dievčatá - s/t (135)
Serotonin Zero - Broken worlds (122)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
The Fialky - Chulig​á​ni II.
Hippie Chippies - Double Trouble
Garlands – Ztracená místa
Pivnica / Active Minds - split
Testimony – Of Life And Death
Abhinanda - Complete Discography
Bratislavské Dievčatá - s/t
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.