Youtube
KONTATTO - Italská reinkarnace Wretched
23.10.2006 21:59
KONTATTO je Italská raw crust hardcore kapela neohlížející se na žádné trendy, ale jedoucí si v kolejích hrubého crustu se silným vlivem staré Italské HC školy zejména Wretched. Venku již mají několik split singlů např.s AGATHOCLES či BEYOND DESCRIPTION (Jap). Po dlouhé době jsou znovu aktivní a v listopadu je můžete uvidět na několika koncertech u nás: čt 16.11.Frýdek Místek, pá 17.11.Liberec, so 18.11.06 Hamry nad Sázavou (+ LYCANTHROPHY, FESTA DESPERATO, SAY WHY, KOBRA 11 ad.). Info o koncertech včetně MP3 Kontatto ad. na www.lycanthrophy.wz.cz
  
Teď už rozhovor - ptal se Ondra fastcore (fastcore@centrum.cz) a odpovídá Koppa (kytara, zpěv):
   
Čau Koppa, řekni mi na úvod jen ty nejdůležitější body v historii Kontatto.
  
Kontatto začali hrát v září ´98. Původní sestava byla: Stuppune-vocal, Koppa-kytara,voc, Joseppe-kytara, Marcellone-basa, Ciccione-bicí, Marionne-oficiální přívrženec, manažer, kamarád...v téhle sestavě jsme vydali split CDr s PHP. V Březnu ´99 Marcellone a Stuppune opustili kapelu a zakladatel kapely Rifiuto (apokalyptický crust terror), Joseppe se vrátil k base a Marione začal zpívat.
S touhle sestavou jsme natočili veškerý náš dostupný materiál (split 7“EP s GIFTGAS, AGATHOCLES, BEYOND DESCRIPTION, 3 way kazeta s RIFIUTO a DRUNKARDS, několik válů na kompilace ad.)
V září 2000 Joseppe a Ciccione opustili kapelu kvůli nezájmu o punk scénu, takže Koppa začal hrát na bubny a Kotu přišel na kytaru. Na jaře 2001 přišel nový kytarista Febo a Kotu přešel na basu. V téhle sestavě jsme nikdy nenahráli žádný materiál, hra na bicí mi příliš nešla, ale odehráli jsme hodně koncertů (tour po Slovensku a také Česku)....v dubnu 2004 po nepovedeném koncertě jsme se rozhodli pro změnu, Marziona (známý s N.S.A., PUSSY FACE a CAMPUS STERMINII) přišel jako nový bubeník a Koppa se vrátil zpět ke kytaře.
Nyní jsme: Marione-vocal, Koppa-kytara a vokál, Febo-kytara, Kotu-basa, Marzione-bicí
        
     Jak ses vlastně dostal k hardcore? Které kapely Tě ovlivnili hudebně a názorově?
  
     Necítím žádnou hanbu přiznat, že jsem se dostal k punku díky Green day, Rancid, Bad Religion apod. V ´94
jsem znal pár punk kapel (Sex pistols, Misfits, U.K.Subs, Clash, Ramones...) díky knihám o historii rocku a díky coverům od Guns´n roses „Spaghetti incident“. Později jsem zjistil, že je i něco „za“ muzikou, nějaký postoj a poznal jsem D.I.Y. záležitosti. Pak jsem poznal další a další kapely, které mi ukazovali boj proti věcem jako fašismus, vykořis?ování, kapitalismus, sexismus, vivisekce....však víš jak tohle chodí. Myslím, že je to takto skoro pro každého. Přinejmenším je to tak pro Kontatto. Všichni tomu věří, nedělají to z módy.
Náš styl/hluk byl v začátcích ovlivněn DISCHARGE, VARUKERS, DISORDER a WRETCHED. Potom jsme se vrhli na více crust teritória jako starší DISFEAR, DOOM, E.N.T., DISRUPT, DISCLOSE, SHITLICKERS, ANTI CIMEX, MOB 47, DISGUST, RAW NOISE...teď máme 2 kytary a zkoušíme hrát více ve WOLFPACK/WOLFBRIGADE stylu, ale bez těch intelektuálních aspektů kapel jako TRAGEDY a FROM ASHES TO RISE (což osobně nemám rád).
Ohledně názorů – můžu Ti říct, že nás hodně ovlivnili WRETCHED, specielně pro svůj antimilitaristické postoje. Ale byli ovlivněni DISCHARGE, které ovlivnili CRASS...takže si myslím, že každý politický crust D.I.Y. punk je ovlivněn CRASS.
  
Co jste doteď vydali? Okomentuj každou nahrávku pár slovy.
  
KONTATTO/PHP split CDr (1999)
Raw tupa tupa hardcore crusty punk s udušeným vokálem a zkurveným zvukem kytary. Možná by to znělo líp, kdyby jsme se v tom tolik nehrabali.. (14 songů)
PHP : Italský melodic core s osobní lyrikou (7 songů)
  
KONTATTO/GIFTGAS split 7“EP (1999)
Raw d-beat/ tupa tupa crust core v duchu Discharge, Anti cimex, Disrupt s hrubým vokálem. Možná naše nejlepší nahrávka (3 songy)
GIFTGAS:klasický švédský ultra fast crustcore, zkurveně dobrý materiál (6 songů)
  
KONTATTO/AGATHOCLES split 7“ (2000)
Nejhrubší d-beat / tupa tupa crustcore bez respektu ke sluchu poslouchajícího...cover od bohů Shitlickers (5 songů)
AGx:d-beat mince punk ve Švédským stylu (3 songy)
KONTATTO/ RIFIUTO / DRUNKARDS 3 way split tape (2001)
Odlišné verze předchozích válů, hodně nových d-beat sraček, hodně coverů ( od Rappresaglia, Wretched, Shitlickers a One way system) , není to tak špatná nahrávka ... (14 songů)
RIFIUTO : brutal E.N.T./Disruptish styl crustcore s hrubým a uječeným vokálem, který Ti zničí slechy!
DRUNKARDS : Apokaliptickej alko Motoheadní crust punk
KONTATTO/ BEYOND DESCRIPTION split 7“ (2002)
Znovu d-beat / tupa tupa peace crust core sračka s celkem decentní nahrávkou (ačkoliv lidi si občas stěžují na zvuk..) (4 songy)
B.D. : devastativní crust thrash z Japonska. Nneí co dodat ... (3 songy)
  
Jaká je aktuální situace v Kontatto? Bydlíš momentálně v Anglii, ale vím, že Kontatto je stále naživu...
  
Měli jsme vždy tento druh problému od té doby co jsme se já a Marione odstěhovali ze severu Itálie víc k centru...zatímco zbytek kapely bydlel stále na severu Itálie. V tuto dobu nás dělilo víc než 400km, ale přežili jsme, protože jsme opravdová punk kapela a nerozdělí nás nějaká takováto překážka.
Teď já a Marziona žijeme v Londýně, máme asi roční pauzu, ale budeme zpět s novými nápady na nové songy, chystajícímu se tour (nevíš o tom náhodou něco??..) a doufám hodně nových nahrávek.
  
Líbí se Ti žít v Londýně? Jaká je tam místní scéna?
  
Já i Marziona milujeme žít v Londýně a bude to velmi těžké opustit tohle místo...Tohle město vypadalo jako zrod punkrocku, ale teď si kope vlastní hrob.... jsou tu 3 kolektivy: jeden na severu nazvaný „Squat or rot“, ale je to dlouho co jsem o něm něco nového slyšel, jeden na severu zvaný Brixton scum, který dělá koncerty v hospodě „The Grosvenor´s“ (hráli tu Victims, Ruin, Dread messiah, One way system, Skitsystem) a další zvané Reknow (nebo tak nějak) a tady to je víc do old school UK hcpunku jako Varukers atd.
Ohledně kapel, můžu říci, že nejlepší ve městě je Give up all hope, scandi crust ovlivněný pozdními Anti cimex s ex-členy Nailbiter, Doom, Health hazard, Disprezzo.
Restarts je další skvělá kapela ( a taky hodně známá díky hodně vydaným deskám od 90´let), Short bus window lickers (šílený nasraný hardcore crusty punk se členy Restarts) taky nakopávají prdel.
Dread messiah (nahrávky na Skuld releases etc.) se zreformovali aa jejich metalický crust punk opravdu zabíjí!!!
Hard skin je bláznivá kapela starých punků zesměšňující všechna skinhedská klišé.
Potom je tu několik malých kapel jako Coma (ženský hc punk), Non profit (kompletně polský old school hc kombo), Moral dilemma (punk rock 77 styl), Deathrace (stoner rock s melodiemi jako Amebix a Black Sabbath), Bloody hell (rock´n roll punk s ženským vokálem), De cotolengo (Chaos punk hraný Španěly) a Death from above (špinavý Italský crusty punk hrající Švédský styl d-beat připomínající Anti-cimex, Shitlickers, Discard, Mob 47, Crudity, Avskum – hraji tu na basu a zpívám, Marziona na bubny a Gianluca na kytaru).
  
Jak zní KONTATTO v 2006 ?
  
Zníme daleko lépe od té doby co máme 2 kytary, lepšího bubeníka a dva vokály...uvidíš...
  
Dá se KONTATTO označit jako politická kapela? Vím, že v Itálii je hodně politická scéna, jaký je na to Tvůj názor?
  
Jsme politická kapela, protože všichni lidi v ní jsou politicky angažovaní. Každá druhá věc je v našem životě politicky orientovaná! Od věcí jako nepodporování supermarketů přes přesvědčování kolegů v práci o našich názorech atd.
Je to pravda, punková scéna v Itálii je hodně politická. Jsem rád, že je tu hodně fajn lidí co organizují dobré demonstrace, koncerty atd. ale občas je na hovno, že tu hlavně pár mladých chová jako vandalové..
Současná scéna v Itálii je docela dobrá – je tu hodně kapel (hodně na vyjmenování) a prý vzniklo několik mladých kapel, o kterých mí známý říkali, že jsou hodně dobrý. Takže doufám, že až se vrátím do Itálie tak tu najde nové čerstvé bandy.
Možná než se uzavírat v „ghettech“ tak je dobré mixovat více věcí/stylů dohromady – myslím tím společné koncerty se street punk kapelami, crust, hardcore nebo grind atd. prostě více lidí „do zbrně“. Strávil jsem poslední roky potkáváním stále těch samých obličejů na každém koncertě ...
  
Jste stále aktivní po léta...stále věříte v DIY? Co znamená DIY etika pro Vás?
  
Vždy budu věřit v DIY a nerad bych to zredukoval pouze na muziku, ale stavět na tom svůj život!
Je to základ mých politických názorů. Pro mě je DIY kapela, která si vydává svoji muziku sama nebo na DIY labelech, což jsou lidi, kteří se nesnaží vydělat prachy vydáním desek a distribuují desky bez okrádání lidí a neprodávají materiály oficiálních velkých kompanií jako Virgin megastores atd.
  
O čem jsou Vaše texty? Jsou o válce, bombách a obětích? Kdo je píše a kde pro ně berete inspiraci?
  
Nejsou jen o válce, ačkoliv pár jo...texty píše Marcellone a já. Píšu je pouze o svých pocitech nebo co cítím po čtení novin, zpráv, kde je určitý druh zneužití, korupce, zneužití síly, vraždách ... takže někdy je to opravdu jednoduché. Taky píšeme texty proti válce, vivisekci, vládní korupci, fashion punks, zněužití drogami, represe policií... nic nového...
  
Co je momentálně nejvíc vzrušující v nynější hc scéně? Jinak díky za rozhovor, uvidíme se brzy (nebo v pekle).
  
Nevím jak na tohle odpovědět...možná koncert MOB 47 ve Stokholmu?? Nebo naše tour a koncerty v ČR?
Díky za rozhovor kamaráde, doufám, že se Čeští punx nezklamali našema sračkama....doufám, že se brzy uvidíme (v pekle).
Opatrujte se, anarchii, mír a lásku
KONTATTO
  
Ondra fastcore fastcore@centrum.cz

Více na old.czechcore.cz
Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (336)
Garlands – Ztracená místa (257)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (183)
Bratislavské Dievčatá - s/t (180)
V.O.H. - Cesta bez konce (166)
Hippie Chippies - Double Trouble (165)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (154)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
Cimiterium / Slavery - split
Pivnica / Active Minds - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.