Youtube
Loser crew - koncerty v Brně (červenec-říjen´06)
01.07.2006 20:24
Druhá polovina koncertního roku vypadá prozatím pěkně napěchovaně, takže co nás v Brně čeká:
  
Neděle 9.7. – Brno, club Favál (malá scéna), Křížkovského 22
INSOLENTES (Mexiko) – Nestává se tak často, aby na evropské turné vyrazila kapela z Mexika, tak snad už jen proto by rozhodně byla škoda prošvihnout jejich pár zastávek i na našem území. INSOLENTES hrají crust / grind nášup v duchu DISRUPT / HIS HERO IS GONE s latinskoamerickým temperamentem.
SHEEVA YOGA - strangcore partička z Ovy, která kromě klasického oldschool-HC mixuje třeba i punk, ska, reggae, emo, grind, noise,... zkrátka organizovaný chaos
BESTIA TRIUMPHANS – HC/punk z Havl Brodu, mix FPB / Dead Kennedys s citelným rožnovským šmakem. Jejich debutová kazeta vyšla před časem na Malárii.
  
INSOLENTES - myspace//hxcmp3
SHEEVA YOGA - web//myspace
BESTIA TRIUMPHANS - web
  
  
Středa 30.8. – Brno, club Yacht (Kolejní 6)
HARAM (USA, Washington DC) - ostřílení členové kapel MAJORITY RULE, PG 99, CITY OF CATERPILLAR, MALADY v nové kapele, která zní jako bravůrní mix FUGAZI, SONIC YOUTH nebo třeba DRIVE LIKE JEHU. Náladová až atmosférická hudba založená především na chytrých kytarách a svižné rytmice. Debutová deska vyšla právě na Lovitt records.
EMA CAMELIA – Kopřivnická parta, která se brouzdá temnější částí emocore. Před časem si vydali sami své debutové CD.
REDGRAVE – sludge kapela členů GOSPEL OF THE FUTURE, MASS GENOCIDE PROCESS. Pokud nenávidíte rychlou muziku REDGRAVE jsou pro vás jak stvoření:)
  
HARAM - web//myspace
EMA CAMELIA - web
  
Sobota 16.9. - Brno, club Yacht (Kolejní 6)
MÖNSTER - (D/Pl) relativně nová kapela ostřílených členů kapel jako PEACE OF MIND, HIGHSCORE, INSUICIETY, DYSMORFOFOBIA, COSTA´S CAKE HOUSE, MVD... Tentokrát jde o motor-curst-punk. D-beat s paradníma punkovýma vyhrávkama a nakřáplým vokálem. Nová deska na Day After records.
GODSENTUS - (A) Energií napěchovaný grind HC nášup samozřejmě s pořádnou dávkou punku. Mix- Mörser/Systral/Integrity/Celtic Frost... nová kapela na FireWalkWithMe records.
GOSPEL OF THE FUTURE - Nová sesta. Rychlo/pomalý dark hardcore
  
MÖNSTER - myspace
GODSENTUS - myspace//web
  
  
Středa 27.9. – Brno, club Yacht (Kolejní 6)
SPACEHORSE (USA, San Diego) – All star manšaft ze San Diega. Pánové kteří definovaly jednu z odnoží HC/punku, který ovlivnil kapely ve své tvorbě po celém světě. A co je ještě lepší, zůstali stále stejně punk tak jak začínali před X lety. V sestavě najdeš lidi, kteří prošli kapelama HEROIN / CAMERA OBSCURA / THE SHORTWAVE CHANNEL / CHAMPAGNEKISS / CLIKATAT IKATOWI. Bubeník Matt Anderson zároveň provozuje vydavatelství Gravity. Hudba SPACEHORSE by šla v krátkosti charakterizovat jako HC/punk, který spojuje osvědčenou sílu od kapel jako BLACK FLAG a zároveň ve svých útrobách neskrývá „divnost“ San Diega. Po desce na Gravity records, brzy vyjde 12“ na Day After.
KYLESA (USA) - Temná ponurá hudba se členy DAMAD, která v sobě kloubí prvky hc/crustu/stoner rocku/sludge a punku. Po problémech najít nového bubeníka to kapela vyřešila fikaně a rovnou přijala dva. Více než doporučeno fandům NEUROSIS, AMEBIX, DAMAD a spol.
BALACLAVA - po pár letech se vrací na brněnská yachtařská prkna tahle hardcore/punk sebranka z Prahy/Příbrami, která tak nerada hraje někde jinde než v Praze. V těchto dnech dokončili nahrávání materiálu pro novou / debutovou velkou desku, která se časem objeví na Silver Rocket / Malárii.
  
KYLESA - web
SPACEHORSE - myspace
BALACLAVA - web
  
Úterý 3.10. – Brno, club Yacht (Kolejní 6)
THE GREY (Kanada) – Ottawa emo attack od členů kapel jako SHOTMAKER / THREE PENNY OPERA / BURIED INSIDE. Já nevím jak pro vás, ale pro mě patří právě deska „Mouse ear“ od SHOTMAKER (společně s prvními deskami od Grade) k tomu nejlepšímu z kanadského emocoreu. A tak s nadšením sleduji kapelu THE GREY, kde část těchto ostřílených srdcařů hraje, svůj chytrý šlapavý postcore, který by mohl nadchnout fandy kapel jako Fugazi, Juno, Drive Like Jehu a pokud vás baví rytmika Engine Down budete z této kapely juchat radostí. Před pár dny vyšla na Lovitt records jejich v pořadí druhá deska s názvem „Asleep At The Wheel“.
THEMA 11 – netřeba představovat tuto partu z Hradce Králové, protože jejich temný emocore zná doufám každý. V těchto dnech dokončuje kapela nahrávaní na své další velké desce, která by měla vyjít pod hlavičkou Insane Society records.
  
THE GREY - web//myspace
THEMA 11 - web//myspace
  
Pondělí 9.10. – Brno, club Yacht (Kolejní 6)
AKIMBO (USA, Seattle) – Máte rádi, jako všichni kolem vás, kapelu DOOMRIDERS? Jestli ano, zkuste právě AKIMBO! Tahle trojce ze Seattlu má smůlu, že nikdy nebude tak populární jako výše zmiňovaní, protože v jejich sestavě prostě nenajdeš žádné členy Converge, ale „pouze“ punkáče, kteří prošli kapelama ze Seattlu. AKIMBO hrají hodně nahlas a hodně heavy a přitom svoji tvorbu nezapomínají prokládat taky kořením, které tady nechali klasické rockové kapely jako Led Zepellin/Black Sabbath nebo The Who. Máte-li rádi spolky jako DOOMRIDERS / CURSED / MASTODON / THE MELVINS / JESUS LIZARD a spol? Potom AKIMBO vás roztrhají na kusy. Poslední deska „Forging Steel and Laying Stone“ vyšla na Alternative Tentacles.
YOUNG WIDOWS (USA, Louisville) – po odchodu zpěváka z BREATHER RESIST se zbylí tři členové přejmenovali na YOUNG WIDOWS. O proti BREATHER RESIST pánové trochu zpomalili a více zabředli do temnějších poloh takže výsledkem je náladový těžkotonážní hypnotický heavy post punk ovlivněný kapelami jako JESUS LIZARD / SHELLAC a spol. Jinak sazenstvo má své odpracováno krom BREATHER RESIST ještě v BLACK CROSS / BLACK WIDOWS (ty se rozpadli právě na Breather Resist a Coliseum), NATIONAL ACROBAT... Debutová deska „Settle Down City“ vyjde v září na Jade Tree.
  
AKIMBO - web//purevolume//hxcmp3//myspace
YOUNG WIDOWS - web//myspace
  
Čvrtek 26.10. Brno - club Yacht (Kolejní 6)
LA FRACTION(Francie) - kultovní melodický punk s opravdu bravůrní zpěvačkou, která svým podáním musí potěšit i milovníky francouzského šansonu. LA FRACTION byli na prvni poslech společne s GUTS PIE EARSHOT těmi „jinými“ kapelami na vydavatelstvi SKULD records.
CO CA - Punková smrš? z Rožnova. Jak je u těchto kapel zvykem – agresivní muzika s dominatním zpěvem, jedovatými texty a silnou teplickou „složitostí“, kterou se oháněly kapely jako FPB (pre-UJD) a spol.
NAGAIKA- ČSR emo core/punk
  
  
Pátek 10.11. Brno - club Yacht (Kolejní 6)
Více jak dva roky museli milovníci osobitého melodického HC/punku čekat než se opět vydá na evropské turné dnes již kultovní formace LEATHERFACE. Čtveřice hochů z britského Sunderlandu si v roce 1988 svůj název pro kapelu vypůjčila z béčkového hororu Texas Chainsaw Massacre. LEATHEFACE se za ty léta stali synonymem pro melodický punk ve kterém nechybí nápadité a zároveň uhrančivé zvonivé kytary, dravá rytmika a osobitý „nakřáplý“ vokál frontmana Frankieho Stubbse. Ve své hudbě LEATHERFACE míchají dravost kapel Möterhead s melancholií a harmonií Hüsker Dü. Po textové stránce vedle společensko politické kritiky nechybí i osobní zpovědi plné narážek a jinotajů. Na svém kontě za více jak 18 let má tato kapela 7 řadových alb, nespočet singlů, split alb (např. s HOT WATER MUSIC, JAWBOX, WAT TYLER,...), živáků a kompilačních alb, která se stávají hudební inspirací pro novou generaci punkových kapel včele s Dillinger Four, Hot Water Music a Avail. O vydání těchto desek se postarala pěkná řádka vydavatelství a jen namátkou stačí zmínit např. Rejected, Bitzcore, Domino, Deranged records a poslední roky se o discografií kapely stará americké vydavatelství BYO records (domov pro kapely jako The Briefs, 7 Seconds, Youth Brigade,...). S obdivem je také nutné sledovat neutuchající chu? jednotlivých členů kapely produkovat hudbu a tak vedle sólových projektů kdy frontman vydal pár singlů čistě pod svým jménem, vystopujeme další muzikantskou účast v kapelách jako TOY DOLLS, SNUFF, ANGELIC UPSTARTS, COCKNEY REJECTS, JESSIE, POPE, HDQ, AOS3, DR. BISON a řadě dalších. Letošní téměř měsíční evropské turné je zajímavé také tím, že po neuvěřitelně dlouhé době se do kapely vrátil původní člen Dickie Hammond, který se podepsal mimo jiné svojí osobitou hrou na kytaru i na famózním albu „Mush“, které se stalo klasikou tohoto hudebního žánru.
  
Dalším zahraničním hostem tento večer bude australská čtveřice z Melbourne A DEATH IN THE FAMILY, která nejede společné turné s LEATHERFACE jen tak náhodou. Před rokem si obě kapely projeli společně australský kontinent a vzájemné sympatie vyústili natolik, že o pár měsíců později se Frankie Stubbs vrátil za touto kapelou i do studia, aby v pozici producenta pomohl natočit debutovou desku s názvem „This Microscopic war“, která vyšla letos na anglickém vydavatelství The Newest Industry. Po hudební stránce tuto formaci ocení milovníci svižného melodického hc/punku ve kterém nalezneme vlivy již zmíněných kapel jako LEATHERFACE, HÜSKER DÜ nebo HOT WATER MUSIC.
  
Domácí barvy v clubu Yacht bude hájit Československá kapela NAGAIKA svým osobitým pojetím rozlobeného emocore punku.
  
Leatherface: web // myspace
A death in the family: web // myspace
Nagaika: web

Více na old.czechcore.cz
Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 17:00 - 23:59 )
Letohrad | Pizzerie U Forchu Více informací ...
Pallasit
Pallasit 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Pallasit, Zruč nad Sázavou Více informací ...
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:30 - 23:59 )
Poděbrady | Boss Bar Více informací ...
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Gurs // Samota // sinks
Gurs // Samota // sinks 03.04.2024 - 03.04.2024 ( 19:00 - 22:30 )
Brno Vegalite Více informací ...
Pražské koncerty Conflict (UK)
04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
INDUSTRY (DE) + více
INDUSTRY (DE) + více 04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec, Azyl Pivní Bar Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


SKORUP/A - Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:21, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:20, Siki


YE.STEM, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:13, Siki


ZEMĚŽLUČ, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:12, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:11, Siki


Botch, Praha - MeetFactory, 8.3.2024
Botch,  Praha - MeetFactory, 8.3.2024 09.03.2024 19:55, Mira


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (291)
Garlands – Ztracená místa (201)
ARANANAR – Domov, Co Nebyl (193)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (152)
Přišel podzim 2023 a do ČR míří La Casa Fantom (145)
Bratislavské Dievčatá - s/t (135)
Serotonin Zero - Broken worlds (122)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Testimony – Of Life And Death
Abhinanda - Complete Discography
Bratislavské Dievčatá - s/t
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
V.O.H. - Cesta bez konce
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.