Youtube
Mouthguard na 007 již v pátek
11.07.2006 13:16
Není mnoho kapel z Austrálie, které by k nám zavítali a možná právě proto byste si neměli nechat ujít show kapely Mouthguard z Brisbane. Podle jejich vzhledu byste je správně zařadili mezi bandy, které čerpají z odkazu kapel jako Warzone, Cause for Alarm, Madball nebo prvních desek od Agnostic Front. Při poslouchání Mouthguard vás ale musí nutně napadnout, kam že se to poděl ten macho nádech? Správně, hudba týhle Australský čtveřice je stejně tvrdá, ale s mnohem větším nadhledem a pokud někdy výše zmíněné partičky z New Yorku šlápli vedle, Mouthguard se z toho poučili a tenhle styl doslova vypilovali! A že zde nejde jen o hudbu dokazuje množství zajímavých odkazů na stránkách kapely. A proto dřív než odjedete na víkend zvolte si jako páteční program koncert Mouthguard, kde jinde než na sedmičce. Jako předkapela zahraje pardubická Hc klasika Streetmachine. SM crew doprovodí Mouthguard na několika dalších koncert jejich evropského tour, které začína právě v pátek 28.července v Praze. Jako druhá předkapela a jako speciální hosté budou ten večer k vidění i slyšení chlapci z jižních Čech, kapela "Cheers!!!" se zpěvákem z Better way. Po koncertě se koná afterparty s Djem dr.Peterkou a pomalý přesun dolů pod kopec do klubu Újezd, kde se rozjede druhá oficiální afteparty s Djs Prague city Lovers s tím nejlepším z punk-rocku/hc/ska.
Mouthguard zahrají kromě pátku na sedmičce ještě v neděli v Bratislavě v Randal clubu a v pondělí se ukážou v českobudějovický knajpě Cuba bar. Více info o akci, tour a kapele najdete na www.badpoint.cz/ritual.
  
Rozhovor s Mouthguard (otázky kladl Martin z That's Life zinu - díky!!!
  
1) Čau Viktore, tak nám řekni základní informace o kapele a členech, diskografii a proč ste si vybrali zrovna jméno MouthGuard?
  
OK, MouthGuard hrajou od roku 1998, současná sestava je: Ian – bicí, Daggs – kytara, Otto – zpěv a já – basa. My všichni rádi posloucháme Punk, Hardcore, Oi, nějakej Metal a Rock n Roll, takže naše hudba se odráží v našich chutích a má všechny ty prvky. Jak jsme vymysleli jméno? Chránič na zuby používaj boxeři a fotbalisti (a myslim že i hokejisti). Jednu noc sme byli na cestě na koncert "Toe to Toe" - legendární Australský hardcore kapely. Můj kámoš vyrobil chránič na zuby potisklej slovem "Hardcore" a my v tu chvíli zrovna řešili jméno pro kapelu. Někdo řekl "MouthGuard" jako jméno pro kapelu a my usoudili že to prostě sedí. Fakt sme měli rádi "Toe to Toe"- byli skvělý kámoši a stejně tak i kapela! "Toe to Toe" je termín z boxu a "chránič na zuby" je používán boxerama, tak nás napadlo že je to dobrý spojení. Vydali sme 3 CDs "Born out of Disgust", "House of Stoush" a split CD s UK Punk bandou "Drongos for Europe". Taky sme spáchali 2 dema CDRs "MouthGuard"a "Carry on MouthGuard" což vlastně byli jen oi a punkový covery. Vydali sme i vinyl, čistě singl + split EP s Francouzskýma Skinheadama "HardxTimes". Taky sme se objevili na spoustě Australských kompilacích a na výběrech ve Španělsku, Německu, UK, Belgii, Rusku, USA, Kanadě a Indonesii.
  
2) Vaše muzika je sakra dobrej mix oi, punku a hc a fakt v tom slyším kapely jako Warzone, Agnostic Front, Last Resort, Business ad. Jaký kapely vás nejvíce ovlivnili v začátcích a jaký sou to teď?
  
Díky – máme rádi spoustu kapel takže se to snažíme tak nějak míchat! Pamatuju si že když sme začínali, tak sme poslouchali alba jako Agnostic Front "Somethings gotta give", Sick of it All "Built to Last" a Dropkick Murphy "Do or Die". Tak jak sme psali naše vlastní songy, plus jsme i udělali pár coverů z těhlech alb - "Gotta Go", "Burn it down" a "Fightstarter Karoake". Takže naše začátky byli mix streetpunku a old school hardcoru. Dělali jsme předkapelu Dropkick Murphys rok po tom co sme začali hrát a když vyšlo naše první CD, Maximum Rock n Roll přirovnal náš zvuk k Agnostic Front a Warzone – to je sakra dobrý si myslím. Myslím, že nebude překvapení najít v našich sbírkách muziky následující kapely - Agnostic Front, Rose Tattoo, Sick of it All, Cock Sparrer, Toydolls, Business, Motorhead, Discharge, Slumlords, Discharge, Social Distortion, Toe to Toe, Peter and the Test Tube Babies, Vanilla Muffins, Cro-mags, Sloppy Seconds, Ramones a spoustu dalších. Moji aktuální favoriti jsou Street Dogs, Loikaemie, Agitators, Brassknuckle Boys, Street Machine, Provoke (Austrálie), Roots 'n Boots (Malajsie), Oi Valcans (Japonsko).
  
3) V jednom ze starších čísel fanzinu Bulldog sem se dočetl v recenzi na vaše CD, že někdo z vaší kapely má kořeny v ČR? Můžeš mi o tom říct víc prosím?
  
Jo, narodil sem se v Praze, ale opustil jí když mi bylo 5. Sem schopnej mluvit jednoduchou češtinou, ale ne moc dobře psát. Naočkoval sem ostatní týpky řečma o dobrým českým pivu a Becherovce. Jsem posedlej českou hudební scénou. Cestoval sem do Prahy v roce 2002 a viděl pár skvělejch kapel The Protest a Better Way na 007 a taky nějaký dobrý ska - The Chancers, Fidel Castro a Polemic ze Slovenska. Mám rád většinu kapel z kompilací "Czech and Slovak Street Kids"– je to pro mě dobrej způsob jak si udržet mojí češtinu naživu!
  
4) Letos v létě plánujete evropský tour včetně koncertu v Praze na 007 a Českých Budějovicích, tak jak se na to těšíte? Měli ste už někdy v minulosti euro tour?
  
Kapela nikdy předtím v Evropě nebyla a jsme opravdu strašně nabuzený – 2 tejdny hraní s kapelami který máme rádi a pití piva – co víc si přát? Mám pár příjemnejch vzpomínek z chození na koncerty a chlastání pivka v Praze a doufám že toho stihneme ještě víc! Bonusem je že tour zakončíme v Blackpoolu na Wasted UK 2006. Uvidíme spoustu z našich oblíbenejch kapel – takový jaký prostě nemáme šanci vidět na druhý straně zeměkoule, v Austrálii - Cock Sparrer, Argy Bargy, The Last Resort, The Business, Deadline etc. bude skvělý vidět všechny ty skvělý bandy! Taky vydáme nový CD s názvem "Killed by MouthGuard" k začátku tour. Praha bude místo kde to vrhneme do světa což bude super! Taky se těšíme na hraní se Streetmachine – hrajeme jejich muziku v reproduktorech před našima shows.
  
5) Upřímně, lidi tady bohužel moc nevědí o Australský street music scéně! Znám punkovou kapelu H-Block 101, vaše streetcore “kolegy“ Bulldog Spirit a samozřejmě rock´n´rollový hrdiny Rose Tattoo! Můžeš mi říct něco o současný scéně v Austrálii a speciálně ve vašem měste, v Brisbane?
  
Znáš pár z Australskejch nejlepších kapel – hráli jsme s H-Block 101 párkrát – vynikající kapela. Bohužel sme nikdy nehráli nebo neviděli Bulldog Spirit, ale znám Douga z kapely. Rose Tattoo jsou skvělá kapela a sem fakt překvapen jaký dědictví zanechali, mají fakt respekt v zahraničí, což je úžasný. Bylo smutný slyšet že jejich kytarista Peter Wells zemřel na rakovinu. Scéna tady v Brisbane je dost zdravá – máme hodně dobrech punk a hardcore kapel, ale žádnou ve streetpunkovým stylu - Marching Orders z Melbourne dělaj streetpunk dost dobře. Je tady pár velkejch fans Oi muziky se kterejma kecám na koncertech (třeba Barry z Irský kapely "Skint" kterej se sem přestěhoval) a čekám na to až dají dohromady kapelu. Dobrý kapely z Brisbane: The Clap, The Black Market, Just Say Go, Bad Day Down, Disables, Team Dickhead a pár dalších. Avšak moji aktuální jsou Provoke kteří hrajou fakt tvrdej old school hardcore – skvělá kapela.
  
6) Možná hloupá otázka, ale co si myslíš o filmu Romper Stomper movie? Máš ho rád?
  
Vůbec ne špatná otázka, je zajímavý jak je tenhle australskej film chápán v zahraničí – protože je velmi reálnej. Myslim že je to dobrej film, nějaký dobrý herecký výkony. Film je dost opravdovej a odráží co se dělo před 15-20 lety – bylo tady tenkrát pár fakt drsnejch nazi skinhead gangů. Musel si být opatrný když si šel ven nebo mít jistotu že máš sebou pár kámošů. Slyšel sem pár fakt drsnejch příběhů toho co se dělo v melbournský skinhead scéně - spousta násilí a dokonce i vražda. Naštěstí už to takový není, už nevidiš žádný nácky okolo. Pokud se zajímáš o australskou kulturu mladých – byl tady fenomén nazvanej "Sharpies". Tak trochu verze "skinheada", ale unikátně australská – denim, krátký vlasy vepředu, trochu delší vzadu, členové Rose Tattoo byli Sharpies (mrkni na obaly jejich alb) – je tady dobrá knížka na tohle téma nazvaná "Top Fellas" napsaná Tadhgem Taylorem.
  
Díky za rozhovor a uvidíme se 28.7. na 007! Viktor (MouthGuard)

Více na old.czechcore.cz
Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (329)
Garlands – Ztracená místa (254)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (181)
Bratislavské Dievčatá - s/t (178)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
V.O.H. - Cesta bez konce (163)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (153)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
Cimiterium / Slavery - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.