Youtube
Pravěkfest VII
25.06.2018 17:40:59
Obrázek
Začíná: 12.10.2018 19:00
Končí: 14.10.2018
Kde: Praha Underdogs

Pravěkfest VII.
Benefiční DIY festival UG sdružení Pravěk
12.-14. 10. 2018

Sedmý Pravěkfest pokračuje, kde se loni zastavil - geniální prostor Underdogs, dvě stage, skutečně multižánrové pojetí, námrdy, atmosférické temnoty, roztodivné i kyselé beaty, hlukové experimenty, nová vlna se starým obsahem, zkrátka společný extrémní jmenovatel založený na DIY etice! Pátek pojede v blacku, thrashi, death metalu i deathrocku, takže budou spíše klasiky, sobota se posune k punku a bordelu z popelnic, v neděli zakončíme fest noise rockem a experimenty! Pařba a (sebe)destrukce nemá hranic, pro odvážné tak čeká i trochu těch danger music elementů na konci každého večera, muhehehe! Benefičně podpoříme buďto Food not Bombs nebo Kliniku, kdo to bude v ten moment více potřebovat. O tom, že rasisti, sexisti, homofobové a šovinisti všeho druhu nemají na akci šanci, to snad netřeba rozvádět. Takže směle do Pravěku, DIY or die a zabij cool kida v sobě!
http://www.pravek.eu/
http://praveknoisesection.blogspot.cz/
ENG INFO BELOW!
(more eng info soon!)

Bands & DJs:

Altar De Fey - deathrock/west coast post-punk from 80thies (USA)
CALF - post-rock/noise rock (GRE)
Lords Of The High Ones - stoner/'70 death metal (GER)
FCKN BSTRDS - trash/harshnoise/extreme performance (Nl/international)
Røst - thrash hardcore/punk (AUT)
Chamber – black metal (GER)
Feedbacker - noise rock/sludge punk (BG)
SPOTS - anarchopunk
Xindl - anarchopunk/powerviolence (AUT)
Memero - breakcore (GER)
Němá Barikáda – crust/hardcore/punk
VAVA - stroboharsh/noise core (UKR)
MNE(MANIFESTONOISESCALATION) - noise (IRL)
Feeble Minded - brutal death metal
Maläd - drum'n'bass noise core (UKR)
Spreading Dread – progressive/thrash metal
Бобрик - harshnoise (UKR)
DNO - neocrust
Galanti - DDIY punk
The Prostory Revival – acid noise rave poetry
Drén – harsh noise and more!
Nusle Sound System - noise rock/noise punk
Postea - neocrust
Bambulkyne Dobrodružstvá - chrocht'n'roll
Errantes - black/death metal
Archangel - breakcore
hy€nxxx - acid rap
Usmívá se takhle tvoje matka?! - black metal
Surfin‘ Bazooka – avantgarde bazooka jazz/danger music
Penis Vacuated in Bloody Anal Creek - one penis gore-grind show
Grindis Khan – khancore
All days – Olgoj Chorchoj Sound System DJs/live performance
DJane Aisling synthwave and more
Puštííík - acid tekk

Dekorace by Markar, Vera Leininger a Willhelm Grasslich
Vstup – doporučený 150-200 den/300-400 celý fest

Pravěkfest continues where stopped last year – ingenious Underdogs venue, two stages, true multi-genre approach, fast&furious as well as atmo/slow darkness, acid and weird beats, noisy experiments, new wave with the old intent, in short all the extremes you can imagine with common DIY denominator. Friday evening will flow from thrash and black metal swamps to death metal and deathrock smell of the flesh. On Saturday we change to garbage odour with angry as well as epic punk and noise bands. A nausea from noise rock guitar walls to extreme sound experiments will then prevail on Sunday. Simply the party with no borders and prejudices! Beneficial contribution will come either to Food not Bombs or Klinika, to whom with more urgent need. Pravěkfest is of course not space for racism, sexism, homophobia, nor for any other chauvinism. DIY or die and kill the cool kid inside of you!

Šachta na mrtvoly stage:

Altar De Fey - deathrock/west coast post-punk from 80thies (USA)
https://altar-de-fey.bandcamp.com
Páteční headliner se k vám řítí přímo ze San Francisca let osmdesátých! Gothic punková kapela Altar De Fey kloubí west coast post-punk s deathrockem, po reunionu v roce 2011 již vyplodila dvě desky a že se jejich evropské turné potkalo s naším festem, to zahřálo na srdci jak vůně prastarého mlžného hřbitova! Po loňských Máma Bubo tak pokračujeme v prohlubování spojování osmdesátkové nové vlny se současným extrémním undergroundem!

CALF - post-rock/noise rock (Gre)
https://calfgreece.bandcamp.com/
Do Prahy se po roce vrací tito řečtí hlasití experimentátoři se silou zvuku, které jste mohli vidět loni na Riotu over River. Z houstnoucího a potemnělého /stáleještě/post rocku budují Calf monolitní kytarové struktury bez vokálu, které narušují nesmírně specifickou, i když naprosto přesnou arytmickou rytmikou! A pak ty názvy - takový by měli The Body, kdyby místo Hrabala četli Magora

Lords Of The High Ones - stoner/'70 death metal (GER)
https://lordsofthehighones.bandcamp.com/
Lords Of The High Ones přiletí z Lipska na oparu z marjánky, který se rozprostře nejen nad celým festivalem, ale i městem! Třebaže základ jejich hudby je převážně sedmdesátkový stoner voňavý jak palička ze skleníku, L.O.T.H.O. jsou nejzajímavější právě prvky špinavého proto-death metalu, který bude působit jako spásné kopance, kterými vás okolí budí, když jste to přehnali s koláčkama a nemůžete se ani hnout!

FCKN BSTRDS - trash/harshnoise/extreme performance (Nl/international)
https://www.facebook.com/fcknbstrds/
https://www.youtube.com/watch?v=Qw7T9dolkmM
Odpadky vládnou světu! Už dávno nás přerostly, nezbývá než jen prázdně zvolat „zasraný parchanti!“ Kdo nestihl loňskou performance těchto bořičů gentrifikačních mýtů, letos má znovu možnost. K sestavě se navíc přidají i lokální garbage inženýři jako Grasha a Drén, milovníci to danger music, takže už tak extrémní performance nabere ještě šílenější spád! Čekejte haldy lokálního i přespolního odpadu, válení se v něm, rozbíjení, padání hudebníků přes něj a přes sebe jako v průmyslové drtičce, (sebe)mrskání jakož i jiné formy on-stage violence, k tomu neutuchající hluková stěna, ze které teče krev z uší proudem jako v kanálech z jatek. FCKN BSTRDS!

Røst - thrash hardcore/punk (AUT)
https://rost666.bandcamp.com/
Nakopávačka (čehokoliv) z prostředí vídeňskýho squatu EKH, sice hardcorově společensky a kriticky orientovaná, ale v žádným případě hodný a hezky oblečený abstinující holky a kluci. Jako jejich maskot působí Monty Pythonovská legenda Mr. Creosote, takže o výživnosti celého vystoupení nemůže být sporu.

Chamber – atmospheric black metal (GER)
https://chamber-noir.bandcamp.com/album/chamber-noir
Tuto sympatickou čerň jsme v Underdogu přivítali hned na první akci, co jsme tam pořádali a hned nám bylo jasné, jaká hudba v něm zní nejlépe. Za kapelou sice stojí punkáči, ale z nahrávek byste to nepoznali, protože tohle je čistá depresivní a náladová temnota, s moderním zvukem ve stylu jejich krajanů Imperium Dekadenz nebo třeba Švýcarů Tardigrada. Na půlhodinu vás uzavřou a nepustí!

Feedbacker - noise rock/sludge punk (BG)
https://feedbackerdestroys.bandcamp.com/releases
S Calf vyrážejí na tour Feedbacker z bulharské Sofie, kteří své noise rockové variace halí do zemitější a bahnitější struktury, ovšem poetikou dosti připomínají domácí OR, kteří to na festu rozbíjeli loni. Čekejte dlouhou a překvapivou cestu od tužších zemitých polí po křehčí alternativně rockové pasáže, ovšem neustále zabalené do punkového ducha.

SPOTS – anarchopunk
http://bandzone.cz/spots
Spoti už mají na domácí scéně angažovaného bigbítu oprávněně status legendy - ostrý punk s charismatem a klávesama. Jejich politický fláky jako „Státy a Národy sou mrtvý“ nebo „Netolerantní rasistickej stát“ můžeš slyšet po stý, ale stejně tě dostanou, do poga zavlečou, jednoho dne pak třeba i molotovem vyzbrojí.

Xindl - riot grrrl anarchopunk/powerviolence (AUT)
https://xindl.bandcamp.com/releases
Druhá rychlá a špinavá jízda z Vídně, ovšem s důrazem na Riot Grrrl punk dědictví a ne na vylitý klučičí hovada. Maskulinní dominance pořád i subkultůrám vládne a je třeba to opakovaně a hlasitě připomínat, třeba se to jednou zlepší. Do tý doby „fuck people! Fuck music! And fuck the system!“

VAVA - stroboharsh/noise core (UKR)
https://www.youtube.com/watch?v=2vdaYFxx-XM
První noise core shit z Ukrajiny, který nám letos antimuzikálně zaneřádí lajnap …v tom nejlepším slova smyslu samozřejmě????Kakofonie, řev, všechny disharmonie, co si jen dovedeš představit (to nejharmoničtější, co během nich na stagi uslyšíš, je potlesk), do toho strobák po celou dobu na nejostřejší nastavení. Tohle je prostě přesně ten moment, kdy si epileptik dá svýho vysněnýho jointa skleníkový trávy a jde si stoupnout do první řady!

Feeble Minded - brutal death metal
http://bandzone.cz/feebleminded
Sekec mazec, jaký jsme dlouho nepřivítali. Občas to pěkně grindově zakvičí, jinak je to ovšem brutalita s výrazným citem pro detail. Kdesi v recenzních na vůbec nemilosrdnou a přitom luxusně produkovanou desku The perfect suicidal act jsme se dočetli, že Feeble Minded jsou jako „syrový kus masa, který někomu odpadl při porcování mrtvoly.“

Maläd – slow motion drum'n'bass noise core (UKR)
https://maladnoise.bandcamp.com/
O ukrajinském noise-core zájezdu tu už byla řeč. Tenhle spolek je ovšem o špetku mírnější, něco jako kdyby se lisovna pokoušela hrát ukňouraný indie folk. Ne, teď vážně… jedná se o strukturovaný pomalejší noise-core, něco ve stylu 7 Minutes of Nausea, kdy jakýsi i když disharmonický progres cítíte a není to úplně ta klasická popelnice naložená kamením řítící se ze schodů. Maläd zkrátka umí pěkně zabublat na spodních hnusavých sonických vlnách za pomalých a zlých úderů, které nemají slitování.

Spreading Dread – progressive/thrash metal
http://bandzone.cz/spreadingdread
Progresivní pražský thrash metal pocházející z těch nejtemnějších koutů psychiatrických léčeben přináší technická a schizoidní kytarová sóla, vokály od nejbrutálnějšího growlu až po ty čisté načichlé moderním metalem. Mají řízné apokalyptické kousky jak z polorozpadlých opuštěných vojenských základen nebo i smrdutých stok, ale když je třeba, zapojí tunes i od takového Wolfganga Amadea. Jinak není to super, že na festu potkáte jak progresivisty, tak i totální noisecorové regresáky? ????

Němá Barikáda – hardcore/crust/punk
http://bandzone.cz/nemabarikada
„Systém nedělá chyby, systém je“ …?! Po Spotech druhá veteránská hardcore-punková smečka, co seká crustovou rytmiku, hardcore breaky a punk rockové motivy do jednoho nasraného koktejlu a moc se s tím nesere.

DNO – neocrust
https://dnoband.bandcamp.com/releases
DNO je takové all-death-star uskupení z Orlové, hrají v něm členi Apolita, Anne M. Christiansen nebo Pacino. Crustová rytmika, která ale umí zpomalit, když je třeba, kytary dosti ostré, občas zavazbí, ale drží i melodii a atmosféru po celou dobu. Jejich písně nemají názvy, ale ty nepotřebují, protože zvuk to řekne za ně!

Galanti - DDIY punk
http://bandzone.cz/galantilepsihosveta
Galanti jsou aktivní už taky nějaký ten pátek, kromě stabilní kytary a bicích se už v bandě protočilo dobrých pár živlů, současní členové mají i jiné populární kapely, které nemáme zmiňovat ???? Ale ani nemusíme, protože sypačkový punk s ostrým rokenrolovým nádechem a songama ironicky kousavýma jak svetr punkového knížete Karla se umí bez problémů představit sám. A proto don‘t do it yourself!

Bambulkyne Dobrodružstvá - chrocht'n'roll
http://bandzone.cz/bambulkynedobrodruzstva
„This is not what we call grind....this is what we call assholes. Leave this scene you ugly fuckers and dont ask us anymore to play shows with such fools!“…i takovou už mají Bambulky pověst po pár letech netradičního koncertování. Ale pořád jsou tady. Každý správný tanečník má ještě pořád obřezaný konečník! Loni se to potvrdilo a proto Bambulky zakončí sobotní večer ve stejném duchu, ovšem s pár hezkýma pleskavýma písničkama navíc!

Errantes - black/death metal
http://bandzone.cz/errantes
Tato banda se pohybuje na hranici mezi kovem černým a kovem smrti skutečně s tekutostí krve naředěné vývarem z pneumatik. Hudební promakaností a strukturou skladeb to připomíná spíš death metal, ale atmosféru mají Errantes výrazně blackovou, což nám dokázali, když hráli na našem Kruhu krve v dubnu.

Drén – harsh noise and more!
https://drensoundworks.bandcamp.com/
„agresivní až děsivé zvuky linoucí se „pouze“ z krabiček; lahvové pivo jako atribut; při druhé skladbě jeden kabel převažuje ostatní a elektronický had se svíjí na zemi; dobrý hudebník však svůj set odehraje i v leže“ (a i se sklem v prstech a s krví crčící všude okolo, třeba dodat)! Dréna zná většina lidí se šelestí v uších a díky 4D efektům, prvkům danger music a sebepoškozování i nejedna posádka záchranky ve více evropských městech. Nikdy nevíš, jak to dopadne! „Did you ever know that you're my hero?!“

Postea – epic neocrust
https://postea.bandcamp.com/
Podobná neocrustová paráda jako DNO, působí na stejných podmanivých délkách, ovšem Postea je ještě výrazněji založená na epičnosti a naléhavosti, což umocňují ženským vokálem. Nová deska v procesu vydání, třeba už budou mít na festu i pásku či kotouč!

Nusle Sound System - noise rock/punk
https://www.youtube.com/watch?v=C1R3fwXnje4
Pro ty, kdo mají z baráku na dohled Nuselský most, už nic vysvětlovat nemusíme. Pro vás ostatní napovíme, že se každá nebesa připomínající architektura musí zatěžkat tanky. A když ty nejsou po ruce, tak aspoň noční jízda tágem bez placení. S trochou emocí navrch. Podnik (ex)členů Bezbolestná, Peleton či Václav Klaus.

Usmívá se takhle tvoje matka?! - sick black metal
Obskurní black metal o tom, že matku musíš umět rozesmát, zpívala o tom už i Marie Rotterová. Kup jí tedy tričko Burzum a vezmi ji na koncert Hanatarash! …ano, pokud vám tento styl ne-humoru připomíná loňské vystoupení „don’t talk to Djs“, tak uvažujete správně!

Surfin‘ Bazooka – avantgarde bazooka jazz/danger music
https://surfinbazooka.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/watch?v=n9Sd9tNZa78
Surfin‘ Bazooka je neotřelé trio pohybující se na odvrácené straně hudebního spektra, tvoří jej dva tenorsaxofonisté a zbrojnoš akustických i elektronických hlukových zařízení. V jejich přístupu se potkává radikální dadaismus, kdy si hudebníci mezi sebou vzájemně zkreslují efekty, či dokonce přistoupí k tříštění skla a házení dělbuchů, ale když je třeba, sáhnou i k promyšlenějším a atmosferičtějším přístupům. Násilí a nebezpečí však bude mít v tomto případě navrch, takže pokud hodláte vydržet až samotný závěr festu a jejich show, poprosíme vás o podepsání prohlášení, že jste na místě na vlastní nebezpečí ????

Penis Vacuated in Bloody Anal Creek - one penis gore-grind show
http://bandzone.cz/pvibac
Za P.V.I.B.A.C. stojí týpek, co by chtěl působit jako Putrid Pile, ovšem chybí mu k tomu tak 50 kilo a přebývá půl metru na výšku. Taky ho odevšud vyhazují, protože si neustále něco strká do konečníku. To u nás ale vůbec, ale vůbec nevadí, takže bude moci naplno vyjádřit své romantické pohnutky, které se budou pohybovat někde na škále Regurgitate – akustické album Anal Cunt „Picnic of love“. Představí i nové album „Penis na Louce“!

Grindis Khan – khancore
http://bandzone.cz/grindiskhan
Prostě uuuuuuuuuuggggggghhhhhaaaaaaaa a už to lítá! Tato banda mlaďasů se vrací až k samotnému prazákladu grindcoru ala první dvě alba Napalm Death (jsou jim fakt i trochu podobní :-D ), Agathocles či již téměř zapomenutí Violent Noise Attack. Rychlost vítězí stejně jako Čingischán!


Jihadi John stage:

Memero - breakcore (Ger)
http://memero.altervista.org/
Berlínský vlnoborec Memero loni neplánovaně roztančil pohřebiště, letos plánovaně rozhýbe všechny useknuté či ukroucené hlavy.

MNE(MANIFESTONOISESCALATION) - noise (IRL)
Sólový projekt zakladatelky FCKN BSTRDS Lorny Bucley, který se zaměří na protestní noizáž bez schovávaček se vším, co to obnáší.

The Prostory Revival – acid noise rave poetry
https://soundcloud.com/acidacid
Všechny konspirace se potvrdily pocukrujte zahradu octem a projděte se na okraj zemské desky. Máme všechny důkazy o tom, že je všechno jinak. Prostě rave s mašličkou - přijďte převibrovat z Vaší mrzké a podřadné existence do nekonečného blaha na savu!

Бобрик - harshnoise (UKR)
https://soundcloud.com/bobrykxnoise
Půlhodina v očistném hučivém a skříPějícím království.

Archangel - breakcore
https://www.facebook.com/angelzone.sound/
https://www.facebook.com/JunktownSPAD/
Sometimes you have to break something to make it beter…třeba beat. Nebo už jednou zlomený beat. Archangel láme beaty jednak v klasicky breakové jízdě tak trochu ironické, ale zabuší i trochu apokalypticky-radioaktivně, tělo se bude klepat, až z něj kůže bude padat!

hy€nxxx - acid rap
H¥€NXXX na žebříčku deseti nejnadějnějších hip-hopových projektů sice nenajdete, ale to neznamená, že byste je neměli začít sledovat. Kousavej rap bez hranic od dvou kluků, co vypadají, jako by právě vylezli z popelnice, posílený ovšem mistrem synťáků doktorem Salámem a kytaristou Kyliánem. Asociace vás zavedou od Násilníka přes Barré a bunkry ve Vidoulích až k již neexistujícím Vylitým Braníkům.

Olgoj Chorchoj Sound System – acid tekk all days – Djs & live performance
https://www.facebook.com/Olgoj-Chorchoj-Sound-System-389593337902167/
Nezničitelný acid tekk sound system spravuje celou Jihadi John stage a jeho lajvkaři i djové budou tepat do posledních myslitelných chvil!

DJane Aisling - synthwave and more
https://www.facebook.com/DJaneAisling/
Djing založený na potemnělé, často melancholické atmosféře, ovšem když je třeba, zaduní i dark electro a industrial!

Puštííík - acid tekk
Nezávislý acidový free tekk čaroděj, co na Pravěku bude slavit jak již tradičně narozeniny, takže se opije a nasype tam speedcory, že se budeš divit!

Pravěk je projekt fungující jako nezávislé DIY literární sdružení, které pomáhá mladým autorům vydat jejich díla do světa bez čekání ve frontě a plazení se před komerčními vydavateli. Vystupuje proti jakýmkoli omezováním provozovat nezávisle DIY kulturu. Chceme tak propagovat okrajové autory a hlavně ukázat, že nezávislá a nekomerční tištěná média ještě nezanikla. Šíříme dle dohody cokoliv, co není rasistické, xenofobní či jinak netolerantní, ovšem zároveň si ani nehrajeme na politicky korektní hodné liberální dětičky uzavřené ve vlastní sociální bublině. Usilujeme o návrat nonkonformního revoltujícího umění na bázi „anyone can do it“. Provozujeme i nezávislý sub-label Pravěk Noise Section, v němž propagujeme převážně soudobou extrémní a okrajovou hudbu včetně distribuce různorodých fanzinů a zinů.

Reakce (0) | Zobrazit všechny akce ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (329)
Garlands – Ztracená místa (254)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (181)
Bratislavské Dievčatá - s/t (178)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
V.O.H. - Cesta bez konce (163)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (153)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Pivnica / Active Minds - split
Testimony – Of Life And Death
Yarostan - II
Abhinanda - Complete Discography
Bratislavské Dievčatá - s/t
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
V.O.H. - Cesta bez konce
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.