Youtube
RIOT OVER RIVER 2 - společně proti rasismu!
01.09.2017 08:12:58 k-barata
Obrázek
Začíná: 16.09.2017 14:00
Končí: 16.09.2017 14:00
Kde: Praha - Mayapur pokojíček

★★★ RIOT OVER RIVER v Mayapur pokojíček (Modřany) ★★★
★ hudební festival s podtitulem : ,,společně proti rasismu!" ★

Totální nasazení - punk rock ►RozpoR - hardcore punk SK
Calf - post rock/noise hardcore GR ►Chasing Christy - hardcore
RV-4 - hardcore punk ► Decibelo Retardo -grunge/punk
AFTERSPOON - grunge ►Cumulonimbus - emo hardcore
Hnus Umírající - hardcore/black metal ► MIEA - stoner metal
Rotting BeetRoot - stoner/crust ► Aculeos - SHARP oi punk
The Backroad Deals - rock'n'roll ►Yuval Glico - psychedelic IZ

V době, kdy je stále častější, že si rasismus a xenofobie nachází cesty do médií a veřejného prostoru, je třeba jasně a nahlas odmítnout zjednodušování a nenávist, která se zaměřuje na ty, kteří se sami nedovedou bránit - bezdomovce, menšiny, uprchlíky...

Hudba má neuvěřitelnou moc spojovat lidi a dávat naději v boji proti nespravedlnosti - punk rock, reggae, ska i hardcore byly vždy spojeny se striktně antirasistickými a antixenofobními postoji, vždy na straně utlačovaných. Festivalem chceme dát najevo, že hudba a kultura obecně není a nebude místo pro rasisty ani fašisty. Akce navazuje na legendární kampaň ROCK AGAINST RACISM z Anglie sedmdesátých let : https://en.wikipedia.org/wiki/Rock_Against_Racism

Těšte se na čtrnáct kapel, tetovací workshop + možnost si nechat udělat kérku od profíka, sushi stánek, GORE GRILL (burgery a další dobroty - vše veganské).

VSTUPNÉ NA CELÝ FESTIVAL JE 100 Kč plus
=> přispěk kolik chceš a můžeš v rozmezí 100-666 Kč. Příspěvky nad 150 Kč maj ke vstupu panáčka nebo nálepku jako pozornost. Přesunem festivalu vzniknou velké náklady a tak bohužel nemůžeme nechat akci jen za doborovlný vstup. Děkujeme za vaše příspěvky!

Akce se původně měla odehrát na pražské náplavce. Bohužel místní vedení akci nedalo možnost proběhnout znovu a tak se vše přesouvá do Modřan. Mayapur pokojíček najdete na zastávce tramvaje Belárie ( 15 minut z Palackého náměstí !!! ). Od zastávky bude dále značeno.

 

,,U řeky si už nezahraješ “- RIOT OVER RIVER 16.9. se přesouvá do Maypur pokojíčku
Nepatríme medzi takú mládež, čo si žije iba pre peniaze Nepatríme medzi takých chujov, čo nad všetkým iba mávnu rukou Nepatríme medzi také deti, čo robia to, čo práve teraz letí Nepatríme medzi tých rebelov, ktorí rebelujú iba nejakou drogou My nie sme súčasti tejto spoločnosti My sa nevrátime tam kam nepatríme
( "Nepatríme - Rozpor)
Parník Odra právě připlouval k pražský náplavce (Náplavce?) a slovenská kapela Rozpor končila svůj krátkej, ale údernej hardcore punkovej set. A mě se honila hlavou dokola jedna věc - že zrovna sem na náplavku my sa nevratime. Rozhodně ne jako promotér - pořadatel koncertů. Vedení Náplavky více méně zařízlo nejen připravovanou akci Riot Over River, ale i další skvělý akce, který roky na Náplavce nikomu nevadily. Riot Over River přesouváme do Mayapur Pokojíček. A na náplavku zůstanou jen vzpomínky.
K řece se chodilo vždycky, ne jen, když tam místní kavárny rozjely atraktivní program. Bylo to místo v centru města, kde člověk potkal pár pejskařů, rybáře a pár lidí, co čeká na parník do ZOO. Chápu, že kdejaký mimo-pražský náplavě (haha) může náplavka připadat jako šíleně přehajpený místo, ale já to tam měl rád. Bohužel tenhle krásnej kus veřejnýho prostoru postihlo to nejhorší, co se mohlo stát. Namísto přirozenýho vývoje (...), který by z toho místa mohl udělat hodně atraktivní flek na mapě, se o místní “riverside” začali zajímat politici a různí ochránci veřejnýho blaha. Výsledek je jednoduchej - po sérii buzerací, mailů, naschálů alá odebírání parkovacích kartiček atd nastalo rušení koncertů v jejich průběhu. Přišel moment, kdy se na náplavce asi jen tak neuskuteční hardcore punková nebo metalová akce. Jasně, nemá smysl cpát bordel a grind někam, kde o to nemaj lidi zájem, nebo kde se to nehodí. Ale to bych nesměl mít doslova desítky příjemných zkušeností přímo z náplavky.
První koncert na náplavce jsem uspořádal na parníku Cristian Marko někdy v roce 2012 - rakouský progresivní post rock Neonstream společně s místníma hovadama LOMK. Říkal jsem si, jak lidi vezmou tvrdší bigbeat na místě, kde hrával maximálně blues nebo folk. Vše proběhlo nádherně a po koncertně se ozval jeden týpek, že by byla super věc, kdyby se udělal na parníku black metalovej festival. Bylo to asi myšlený jako zhuleneckej nápad, ale mě se to fakt líbilo, tak jsme to domluvili a v prosinci proběhl black metalovej festival Insanity Sail. Po desátý jsme mrzli venku a čekali četníky. Ale jedinej, kdo se na vymrzlý náplavce objevil byl dopravák, co rozdal pár pokut za špatný parkování a během ultra zlýho setu plzeňských nic neřekl ani ťuk. Stejně, jako o pár let později během koncertu Wiegedood. Místo, který i přes nátlak popularity mělo furt světlý momenty v podobě skvělejch akcí kapel z celýho světa - od nezávislého punku, indie rocku, ska/reggae, post rocku, metalu, hardcore. Místní podniky Avoid a Bajkazyl se nebály dát prostorr alternativním kapelám a undergroundovým promotérům. Říkal jsem si, jak je to tu super, že vedle sebe mohou koexistovat punx i jazzmani.
Suma sumárum jsem tam zažil a uspořádal asi patnáct koncertů a problém ohledně hluku byl jen jednou, kdy kvůli výpadku pojistek dohrávali crusteři Sobras Del Desconento set těsně před půlnocí. Jednalo se o jeden naštvaný mail, který šel pochopit - nebylo v plánu hrát tak pozdě. Ale četníci to furt měli na salámu. Jenže vedení náplavky ne. Někdo z Prahy 1 si všiml, že lidi maj rádi něco, co mu náhodou patří a dal se do díla. Skrze bezpečnostní službu alá "černí šerifové" začalo buzerování místních podniků a na místě, kde proběhl koncert pro několik stovek lidí bez většího zájmu kohokoliv se najednou utíná kapela během koncertu jen proto, že se hardcore na náplavku nehodí. A že to je moc bordel i před dvacátou druhou hodinou. Kdyby se to stalo jednou, tak nic neřeknu. Ale totožnej problém řeší a řešilo hned několik pořadatelů tvrdší hudby. Po letech nezájmu kohokoliv najednou museli 2000blackvoices booking přesouvat koncert v průběhu z náplavky do krytých prostor. Kapelu Thanx vypl zvukař během prvních pár písniček. Festival Youngblood ani neproběl, protože podnik dostal den dopředu srozumení, že taková akce bude ihned vypnutá, pokud začně. Jak zajímavý koncerty na náplavce začínaly a pak expandovaly, tak z ní zase zmizej. Než využít skvělý místo v centru města, tak mít raděj další řadu komerčních barů a hlavně to mít pěkný.
Riot Over River navázal na tradice Reggae náplavky - ska/reggae mini festivalu, který proběhl 2014 a 2015. 2015 taktéž proběhl první díl akce "Společně proti rasismu", která byla impulzivní odpovědí na vlnu demonstrací proti uprchlíkům a všem rypákům na nich alá Okamura, Bartoš, Brichta. Akce vznikla během pár dní a dorazily na ní stovky lidí. Inspirací byla britská kampaň Rock Against Racism , kde zahráli třeba i The Clash. Po pozitivních zkušenostech jsme akci minulý rok rozšířili na několik scén na náplavce a dali akci podtitul "riot over river". Akce se podařila a na pěti scénách se představilo přes dvacet interpretů. A opět - akce proběhla poklidně bez jakýchkoliv problémů. Na další rok jsem domluvil datum s místními podniky a začal oslovovat kapely. Jakmile se ukázalo, že hlasité akce na náplavce mohou být problém, tak jsem skrze jeden z podniků požádal o oficiální povolení. Odpověď byla velice milá. Po pár týdnech nejistoty a strachu o akci jsme se dozvěděli, že akce proběhnout může. Ale jen do limitu 85 decibelů. Skvělé. To je pro představu někde mezi hlasitým potleskem, zakokrháním kohouta či kojence, nebo hlukem na rušné ulici přes den. Z kuloárů jsem slyšel dovětek - že se to řeší jen u nějakejch žánrů - tvrdých žánrů, pop rock nebo jazz se prej řešit nebude. Nechci fňukat. Tohle neni boj, co chci bojovat, jen bych se vytočil a někoho pobodal. Míst v Praze je snad ještě dost.
PS: Limit akce a její faktický zaříznutí není spojenený s poselstvím festivalu
PS2: Přesun celýho festivalu do Mayapuru bude dost prcárna, budu rád za jakoukoliv pomoc, díky.
Reakce (0) | Zobrazit všechny akce ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (330)
Garlands – Ztracená místa (255)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (181)
Bratislavské Dievčatá - s/t (178)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
V.O.H. - Cesta bez konce (163)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (153)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.