Youtube
Rozhovor THE STATIC AGE (USA)
30.07.2012 10:35 Samuel
Obrázek

Čas letí velice rychle. Je to již rok, co jsem udělal rozhovor s americkou kapelou The Static Age, kterým tehdy vyšla deska „In The City Of Wandering Lights„ na Flix Records a jeli několik českých koncertů. S albem „In The City Of Wandering Lights„ jim pomáhali Jade Puget (AFI) a Dave Walsh (The Loved Ones). Rozhovor jsem ale nakonec nepublikoval a protože kapela letos jede další evropské turné, vypouštím ho ven. Otázky: Samuel, odpovědi: Andrey (The Static Age), překlad: Černoch.

Kapela hraje melodický pop/emo/rock a při poslechu si zajisté vybavíte amíky Jimmy Eat World.

4.8 SLINGSHOT DAKOTA (USA) + THE STATIC AGE (USA)

Praha, Café Na půl cesty

http://czechcore.cz/cgi/sonic.cgi?templ=index&page_include=p_action_det&id_action=174884&table_akce_select=sys

http://www.greendoors.cz/kulturni-program

 

Čau, přemýšlím čím bych začal… hmmm … můžeš představit svou kapelu? Static Age je post-punk kapela ze Států. Posledních pár let bylo pro nás docela náročných, hráli jsme po celé zemi s hromadou skvělých kapel a vydali jsme několik alb na spřízněných labelech. A taky někdy jezdíme kempovat i když to Adam, náš basák, nesnáší.

Co pro tebe znamená název The Static Age? Je to podle alba od Misfits? Jméno jsme vybrali podle toho alba od Misfits. Potřebovali jsme přijít s něčím, co napíšeme na plakát našeho prvního koncertu, takže jsme se prohrabovali deskama a vybírali možné názvy. Potřebovali jsme něco, co se k nám bude hodit a co bude vystihovat témata, o kterých zpívám.

Mimochodem, když jsme vybírali název kapely, přemýšleli jsme třeba i o Neon Lights, Electric Lives nebo Blank Screens.

Odkud pocházíš? Co můžeš říct o své domácí scéně? Vyrostli jsme, chodili do školy a založili Static Age ve Vermontu, malej stát plnej stromů na severovýchodě USA. Teď bydlíme ve Vermontu a v Chicagu, kde já a náš bubeník v současnosti bydlíme. V minulosti, kdy jsme hodně měsíců v roce trávili na turné, byl náš „domov“ Los Angeles a New York. Takže jsme trávili čas všude možně, ale pořád jsme ty děcka z lesů – Vermont je parádní místo a myslím si, že ho budu vždycky považovat za domov.

Neber si špatně další otázku. Mám rád vaš hudbu, hlavně se sluchátkama na uších, někdy je ale těžký rozlišit hardcore/punkovou kapelu a komerční kapelu, která označuje za hardcore/punkovou jen styl hudby, kterej hraje. Myslím, že chápu jak to myslíš. Co se týče zvuku, nikdy jsme se nesnažili znít jako hardcore/punk. Nejsme a nikdy nebudeme. Když jsme vyrůstali a chodili jsme na koncerty, být punkovou nebo DIY kapelou nebylo jen o tom, jak kapela hraje. Na prvním koncertě, na kterým jsme ve dvanácti letech byl, hráli Madball a Texas is the Reason – dvě kapely, které hudebně nemají spolu nic společnýho a dnes by je nejspíš už nikdo na jeden koncert spolu nedal. Kdysi na střední škole, když jsem hrál v pár kapelách, jsem ve Vermontu dělal hardcore, punk a indie koncerty. Když jsme byli se Static Age na prvním kratším turné, jeli jsme s Drowningman a hráli jsme s kapelama jako Most Precious Blood, Thursday, The Explosion, Atrey a The Bronx. Měli jsme i kapelu Through the Wire, náš boční projekt. Hráli jsme melodickej hardcore něco jako Lifetime. Koncerty Static Age taky někdy končíme zahráním celýho sedmipalce Nervous Breakdown od Black Flag. Čím víc hrajeme, tím víc expandujeme a začali jsme hrát třeba i s kapelama jako jsou AFI, Tiger Army nebo Street Dogs – pořád to ale bereme že jedeme to, čemu by se dalo říkat „punk“ turné. Jsme kapela, která nikdy úplně tak moc nezapadne mezi ostatní. To ovlivňuje, se kterýma labelama spolupracujeme, se kterýma kapelama hrajeme, kdo nám pomáhá, shání koncerty atd.

Flix Records vypadá jako sympatickej label. Je pro Tebe důležitý mít nějakej osobní vztah k labelu? Strašně důležitý. Myslím, že se to vztahuje k tomu, o čem jsem mluvil předtím – label by měl být něco jako rodina a ne továrna. Odmítli jsme několik labelů, protože jsme neměli rádi lidi, kteří je vedli, i když to pro nás byla velká příležitost ukázat se. Nemyslím to špatně, jen říkám jak to je.

Co očekáváš od koncertů v Evropě? Kolik jich máte naplánovaných a kde budete hrát? V tuto chvíli máme v plánu 20 koncertů v devíti zemích včetně Rumunska, Německa, Velké Británie, Slovinska, Slovenska, Rakouska, Chorvatska, Srbska a České republiky. Myslím, že to bude pecka – naše kratší turné v Británii, Německu, Nizozemí a Francii v roce 2009 byla sranda a teď jsem nadšenej, že mám možnost podívat se do více zemí ve východní Evropě, což jsem vždycky chtěl.

O čem jsou Vaše texty? O čem píšu vychází z mnoha míst. Většinou si nesednu za tím účelem, že bych napsal text. Musí to přijít samo. Často mi říkají, že moc přemýšlím, psaní je mým způsobem, jak se s věcma vyrovnat. Začíná to tím, že si načrtnu své nápady – od osobního života, přes politiku až k vědě nebo umění – a potom se snažím všechny ty nápady a části dát dohromady tak, aby to na papíře dobře sedělo a dobře to znělo. A to, co mi z toho vyjde je většinou přesně to, co jsem chtěl na začátku říct.

Hmm, AFI, Tiger Army and Street Dogs jsou „velké“ kapely. Jaké je to s nima hrát? Myslím tím, dá se tam najít něco, čemu říkáme „jednota“ nebo „přátelství“? Ptám se proto, protože jsem kdysi slyšel historku, jak jedna švédská kapela zaplatila za to, aby mohla hrát s Ignite. Jaká je tvoje zkušenost? Nikdy jsme nedávali peníze za to, abychom mohli s někým hrát nebo tak něco. O tomhle by jsme nikdy ani nepřemýšleli. První turné s AFI jsme hráli v době, kdy jsme měli venku jen demo. Poslechli si ho (už ani nevím, jak se k němu dostali), líbilo se jim a zeptali se nás, jestli si nechceme s něma a s The Explosion zahrát na několika koncertech v Kanadě. Takhle nás slyšeli The Explosion a dostali nás na Tarantulas records, kde nám vyšlo první album Neon Lights Electric Lives. Jade z AFI udělal remix jednoho songu z toho alba. Jsou to parádní lidi, hodně nám pomohli. To stejný je to s kapelama jako Tiger Army a Street Dogs a se všema ostatníma. Vždy šlo ústní dohodu, kamarády kamarádů nebo že někomu se líbila naše deska.

Pracuješ? Mám práci a taky jsem nedávno dostudoval. Většinou jsem pracoval jako designér na volné noze a taky občas skládám hudbu k filmům, což dělám v poslední době stále častěji. Dalo by se říct, že dělám to, co mě baví. Co se týče školy, právě jsem dokončil jednoroční kurz žurnalistiky na Northwestern University v Chicagu. Kromě práce designéra teď pracuju na nové desce Static Age, dělám hudbu pro jeden kratší film, makám na dvou sólo deskách a taky dávám dohromady svoje nahrávací studio. Byl to docela náročnej rok.

Tři jednoduché otázky:

a) Static Age vs. CD / Vinyl?

Naše další album vyjde na vinylu a v mp3 ke stáhnutí. Když si koupíš LP, dostaneš taky možnost stáhnout si to album v mp3 – nebo si můžeš koupit jen samotnou možnost stáhnout si to bez LP. Všechny naše předchozí alba vyšly na CD, takže teď jsme si řekli, že to chceme udělat jinak. Taky se mluvilo o pár kusech CD, takže uvidíme. Těšíme se na vinyl.

b) Static Age vs. vegetariánství?

Jsem vegetarián od střední školy. Několik let jsem se pohyboval v aktivismu za práva zvířat. Už v tom nejsem tolik, ale navždy budu vegetariánem – pro mě osobně je to věc etiky, zdraví a životního prostředí. Všichni ostatní z kapely jí maso a já to beru jako jejich osobní volbu, v tomhle nejsem militantní.

c) Statis Age vs. politika?

Rodiče jsou novináři a určitě to na mě mělo vliv v některých věcech. Static Age se dali dohromady v éře Bushovy vlády, po útocích 9. září 2001, když jsme se ocitli v letech teroru, zuřivosti, několika válek a spolu s tím naše země stála na pokraji ekonomické katastrofy. Takže jasně, je tady jistý politický a sociální podtext. Nejde nám o nějaké kázání, ale politika v tom je.

V minulosti jsme byli politicky aktivní. Hráli jsme pro některé politiky jako je Bernie Sanders (současný senátor za náš stát) a snažili se podporovat nebo vybírat peníze pro různé projekty za pomocí benefitů, kompilací a tak podobně.

11. Plánujete nové album "In The City Of Wandering Lights". Co mi o něm můžeš říct? Album vyjde 19. dubna a na evropském turné budeme s sebou mít jeho limitovanou verzi na vinylu. Hodně se na to těším. Cítím to jako přirozený vývoj, v některých ohledech je to syrovější, v některých zase uhlazenější, ale pořád jsou to Static Age.První song „Wires“ je od včerejška na internetu ke stáhnutí, je to jedna z těch hlasitějších věcí, která se na albu objeví (stáhnout si to můžeš na thestaticage.com).

12.  Poslední „otázku“ nechám jako prostor pro tebe samotnýho, můžeš říct cokoliv, co máš v hlavě nebo co je pro tebe ohledně Static Age důležité.Můžeš se nám ozvat, dozvědět se víc informací o turné nebo stáhnout ten novej song (a taky pár starších) na thestaticage.com nebo na facebook.com/thestaticage.band. Během následujících týdnů zveřejníme dalších pár songů z nového alba, takže to sledujte.

http://www.thestaticage.com
http://www.flix-records.com/
http://www.peta2.de/web/the_static_age.1248.html
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Static_Age
http://www.absolutepunk.net/showthread.php?t=224005
http://mptyzine.wordpress.com/2010/12/23/interview-the-static-age/

Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + ATOMIC CANDY DREEPS (cz)
24.04.2024 - 24.04.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Ostrava Více informací ...
UTOUTATISE Vol.17
UTOUTATISE Vol.17 24.04.2024 - 24.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Zkušebna, Starý Plzenec (piš si o adresu!) Více informací ...
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (329)
Garlands – Ztracená místa (254)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (181)
Bratislavské Dievčatá - s/t (178)
V.O.H. - Cesta bez konce (163)
Hippie Chippies - Double Trouble (162)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (153)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
Cimiterium / Slavery - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.