Youtube
Rozhovor s Fláviem z Necrobiotic o evropských koncertech a o metalové scéně všeobecně
04.03.2018 02:47:27 k-barata
Obrázek

28. dubna se v pražském klubu Underdogs´ odehraje večírek spojující grindcore a metal. Jako hlavní hvězda se na něm představí brazilští splatter death metalisti Necrobiotic. Na přelomu dubna a května pojedou svou první evropskou tour, během níž navštíví kromě Prahy i Písek. No a pak taky spoustu měst v různých dalších zemích, což se někde v rozhovoru se zpěvákem a kytaristou Fláviem taky zmiňuje. U příležitosti pražského koncertu vydají exkluzivní limitovanou verzi svého EP nazvaného “Under the Sign of I“, a to na kazetě u undergroundového nakladatelství a vydavatelství Sdružení Pravěk.

1. Flávio, mohl bys prosím nějak představit svou kapelu a pochlubit se jejími úspěchy?
 
Kapela Necrobiotic vznikla v roce 1994, což byly skvělý časy a už je to fakt dávno. Byli jsme teenageři, naprostí magoři do hudby, prostě „headbangers“ . Od začátku hrajeme splatter death metal. Od té doby uběhlo vážně hodně času, během kterýho jsme vystudovali a našli si práci, někteří založili rodiny a ne vždy jsme měli všichni čas se hudbě naplno věnovat. Během té doby jsme měli spoustu změn v sestavě, ale to, že jsme byli z hudby totálně vedle, to nám zůstalo. Sice se tak furt chováme, ale puberťáci už vážně nejsme.
V roce 1997 jsme vydali demáč “Carnal Suffering of the War“, a rok na to naše první album “Alive and Rotting“, díky kterýmu jsme se stali legitimní součástí brazilské splatter death metalové scény a to se vším, co k tomu patří, včetně osobního stylu, chování a vzhledu.
V roce 2016 jsme vydali “The Extinction of Faith“, což byla taková záležitost odschoolovýho metalu, prostě přímější, míň technická a málo melodická. U tohohle alba jsem si dal velkou pozor na produkci, kterou jsme měli poprvé fakt hodně dobrou. A podle toho to taky vypadá. Byla to naše první věci, kterou jsme si zajistili od začátku do konce sami a jsme s ní doteď spokojený. Vyšla taky v limitované edici na LP. Na letošní rok taky něco chystáme. Ale k tomu se dostaneme za chvíli, ne?
 
2. No právě jsem se na to chtěla zeptat. Tedy, máte nějaký nový materiál určený k nahrávání v nejbližší době? Čím a kým byl ovlivněn, pokud byl. Jak je to vlastně u vás v kapele, kdo skládá hudbu a kdo píše texty?
 
Právě jsme donahrávali a ta CD už jsou možná někde v lisovně. Naše nejnovější zatím nepokřtěné EP se jmenuje “Under the Sign of I“. Brazilská verze navíc obsahuje split s našimi kamarády, taky Brazilci, Nauseous Surgery, a to vše vydáváme u naší značky Songs for Satan. Příští měsíc už by to mělo být k prodeji během koncertů. To CD bude naprostá paráda, myslím, nejlepší záležitost, co jsme kdy nahráli.
A už pochopitelně máme z tý euforie pár dalších nápadů. V plánu je se v roce 2019 vrátit do studia a nahrát další full album. A jasně, před tím děláme to evropský turné během dubna a května, kterýmu předchází a pak následuje rozdělený turné brazilský, který bude vlastně od dubna až do října 2018. A aby toho nebylo málo, už kujeme a zařizujeme další šňůru na rok 2019. Musíme se znovu vrátit do Evropy, když už si to tam teď oťukáme. Jako pochopitelně teď nemůžeme říct, kam konkrétně pojdeme, protože je to tajný. Ale schválně hádej, jestli to bude na západ nebo východ od Český republiky.
A pokud se jedná o hudbu a songy, jak ses ptala, tak ve většině případů dělám hudbu já, teda Flávio Oliveira – zpěvák a kytarista, společně s Brokou, což je bubeník. Ale při tom, zvlášť v poslední době, nám do toho dost kecá Rafão Reis, což je náš nový basák. A novej kytarista César Pessoa taky není zrovna zticha, když se mu něco nezdá. Takže psaní hudby je dost společnej a demokratickej proces, každej k tomu může říct svoje. Ale dřív to tak vždycky nebylo.
Texty píšu hlavně já a myslím, že nějaký taky napsal Broka. Je to podobně jako u hudby, všichni se k tomu vyjádříme.
 
3. Řekni něco víc o té kazetě, kterou budete vydávat u Pravěku. Ta už bude k dostání na pražském koncertě? Jak jste se vůbec zkontaktovali? Vím, že už mají na kontě lecos, ale mají dle mého názoru dost lokální dosah a vy jste vzdálená jihoamerická a navíc zavedená kapela.
 
Ani nevím, jestli už jsem to nezmiňoval, kazeta bude exkluzivně vydaná v limitovaném počtu právě pro naše evropské tour. Jedná se o naši část toho EP, “Under the Sign of I“. Na koncertě v Underdogs´ se rozhodně bude prodávat, k dostání bude pak i na dalších koncertech, dokud se nevyprodá.
S Pravěkem jsme se zkontaktovali přes kámoše, máme nějaké společné, a ti nás ujistili, že organizují tak šílené akce, že tam dobře zapadneme. To, co jsme slyšeli o jejich produkci, včetně té vydavatelské, nás dost nadchlo. A protože jsme pro každou hovadinu, tak si to nechceme nechat ujít, ale naopak se k tomu přidat!!! Musím říct, že zrovna na pražský koncert jsem fakt hodně zvědavej!!!
(Pozn. red. – budoucí diváci a posluchači jsou také zvědaví, zvlášť na to, jak se bude snoubit zahraniční metal s českým grindcorem, který ten večer bude vlastně převládat. I když společným jmenovatelem by mohlo být, že to všechno bude dostatečně „splatter“. Na koncertě dále zahrají Murder Inc. (thrash metal), Bambulkyne Dobrodružstvá (grindcore), Penis Vacuated in Bloody Anal Creek (one man grind project) a Grindis Khan (grindcore) )
 
4. Na to akorát navážu. Hrajete death metal. Jaká je situace kolem tohoto tipu hudby v Brazílii a vůbec ve světě? Posloucháte i jinou hudbu? Máte vůbec čas chodit na koncerty jako fanoušci nebo podpořit kamarády-hudebníky?
 
Tahle scéna je plná hodně skvělejch a sympatických lidí a já ji mám rád. Je teda o dost menší, než byla třeba tak před patnácti lety. To se víc rozrostla ta blackmetalová, myslím, alespoň u nás. A taky je teď moderní něco jako „návrat k trash metalu“. Ale zase bych to tak nerozděloval. Osobně mám napříč metalovou scénou hodně kamarádů. I jako kapely mezi sebou jsme prostě v pohodě. A brazilská metalová scéna má opravdu silnou tradici a lecos za sebou, třeba od časů “tape trading“....
A jasně, jsme plně uvnitř dění, zajímaj nás novinky jinech kapel, sledujeme, co kdo vydal a na koncerty rozhodně chodíme. Nejen kapel, se kterejma třeba hrajeme, ale i opravdovejch legend.
Co já osobně fakt nemusím, tak ty mainstreamový nablejskaný záležitosti, který jsou předražený a od pohledu na plakát je jasný, že nebudou stát za nic a v tomhle případě je jedno, jestli je to death nebo black metal nebo grindcore.
 
5. A ještě k té vaší jarní evropské tour. Do jakých zemí vlastně jedete? Co od takového hudebního zájezdu čekáte, máte třeba z něčeho obavu?
 
V dubnu navštívíme Německo, Českou republiku, Polsko a Belgii. Budou to dva tejdny a v nich osum nebo devět koncertů. Začneme v Norimberku v Německu 26. dubna, Berlín 27. 4., Praha 28. 4., Písek 29. 4., a potom se přesuneme 3. května do města Bielsko-Biala v Polsku, Greifswald/GER 04/05, Lubeck/GER 05/05 e nakonec belgické Oostende 6. května. Bude to naše první cesta do Evropy. Kromě Brazílie jsme už ale hráli i jinde po Jižní Americe. Ale teda nikdy jsme neletěli letadlem přes oceán.
Bude to myslím dost zábavná a hlavně různorodá tour, protože se dostaneme do hlavních měst i do klubů v malejch městečkách. Čekáme, že si vytvoříme během cesty nějaký kontakty a spřátelíme se s kapelama a lidma okolo muziky. Chceme naším death metalem potěšit co nejvíc lidí, vyměnit si nějakou tu kulturu a hlavně zachlastat!!! Abych to řek stručně, chceme si to maximálně užít ve stylu “headbanger“.
A těm, kteří se odváží na naši hudební show chceme tímto vzkázat, že se můžou těšit na brazilský death metalisty v plné síle a nejlepší možné formě, který to na vás celý vybalej ve zběsilým tempu a hodlají rozčeřit vody vaší undergroundový scény, protože už s tím mají sakra dvaceti, skoro třicetiletý zkušenosti.
Já Evropu vlastně neznám a tak doufám, že zažiju hodně novýho a neobvyklýho.
A jestli mám z něčeho strach… leda z toho, že budeme tak dobrý, až z toho budou lidi chcípat.
 
Rozhovor vyšel 9. února na stránce Rádia Bawagan. Flávia se ptala Karolina Válová.
 
Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
The Stranger
The Stranger 26.04.2024 - 09.06.2024 ( 01:00 - 23:50 )
Blatná, Kulturní kavárna Železářství U Šulců Více informací ...
CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
06.05.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Glass Wipe (FI) / Suntrace (FI) / Death in your yard (IL)
Glass Wipe (FI) / Suntrace (FI) / Death in your yard (IL) 07.05.2024 ( 18:30 - 22:00 )
Brno - Sibiř Více informací ...
Antisocial Skills / Innoxia Corpora / Itai
Antisocial Skills / Innoxia Corpora / Itai 07.05.2024 - 07.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Rožnov P.R., Vrátnice Více informací ...
WARM SWORDS (DE/FR) ≋ BUNKERER ヅ
WARM SWORDS (DE/FR) ≋ BUNKERER ヅ 09.05.2024 - 09.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
NĀV + Łūt
09.05.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Rožava / Stezk
Rožava / Stezk 09.05.2024 - 09.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Hradec Králové, Klub čp.4 Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
CARLXJOHNSON, Praha - Eternie, 2.5.24
03.05.2024 20:02, Siki


KU-RI-BOH!, Praha - Eternie, 2.5.24
03.05.2024 20:01, Siki


PROPAD, Praha - Eternie, 2.5.24
03.05.2024 19:57, Siki


LADY GAZA, Praha - Eternie, 2.5.24
03.05.2024 19:56, Siki


NEAT MENTALS, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:48, Siki


SKIPLIFE, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:46, Siki


RISPOSTA, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:45, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (365)
Garlands – Ztracená místa (274)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (201)
Bratislavské Dievčatá - s/t (201)
V.O.H. - Cesta bez konce (182)
Hippie Chippies - Double Trouble (182)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (171)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
Cimiterium / Slavery - split
Pivnica / Active Minds - split
Yarostan - II
Abhinanda - Complete Discography
Bratislavské Dievčatá - s/t
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.