Youtube
Rozhovor s NASHGUL (esp)
14.09.2009 01:04 Krivosh
Obrázek
NASHGUL je grindocre nářez ze španělské A Coruñe, který v rámci evropského turné zavítá i k nám, konkrétně 22.9. do Brna(+Ex Lex, Experiment Homo Sapiens) a 23.9. do Žiaru nad Hronom(+Paskuda, Sheeva Yoga). R
ozhovor vzniknul v prosinci 2007 a jeho originál najdete na www.grindgore.net/interview-nashgul.htm

Nasgul - Nizozemi

  Takže začneme s nějakým představováním... Jak jste se v kapele potkali? Kdy jste objevili grind? A co vás sakra vedlo k tomu, abyste založili grindcorovou kapelu?

Santi: Hector, Ivan a Luis se znají už roky!! Já jsem je potkal někdy na přelomu let 2001 a 2002 když jsem šel na koncert jejich starých kapel a pak jsem se nima opil!! Oni zrovna rozjížděli grindcorovou kapelu a já se dostal na jejich zkoušku a začal jsem s nima zpívat!! Takhle jednoduchý to bylo!! Můj první kontakt s grindcorem byl ve 14 letech když jsme se s kámošem koukali na VHSku Napalm Death “Live Corruption”. Byl jsem z toho totálně unešenej a koupil jsem si CD Harmony Coruption a Matando Gueros od Brujerie. O pár měsíců později jsem dostal od kamaráda “Symphonies of sickness” nahraný na kazetě a nemohl jsem uvěřit jak temný a šílený je to album. Takže zpívat v grindcorový kapele je pro mně naprosto přirozený, protože prostě miluju tuhle muziku. Od raného mládí jsem hrával jen v posraných kapelách a nikdy neuskutečněných projektech, takže to že jsem našel lidi dělající grindcorovou kapelu byl nářez!!

Hector: Jak už Santi řekl, znám Ivana a Luise už hodně let, ještě ze školy. Já jsem objevil grindcore/ death metal díky bratrovi mýho kamaráda, kterej byl hudební šílenec a pamatuju si, že poslouchal Scum od Napalm Death a Domination od Morbid Angel. Bylo to tenkrát jejich nový album a my jsme celej den čekali před televizí, abychom viděli jejich novej videoklip "Where the slim live" hahaha !!! S těmahle klukama jsem začal hrát na kytaru v death metalový kapele, ale sralo mě to. Pak jsem hrál ještě v dalších kapelách a v roce 2001 jsem založili Nashgul.
Myslím, že jsem začal hrát grindcore, protože to byl extrémní, rychlej a inteligentní styl. Můžeš najít politickej, sociální a ještě milion různých grindcorových stylů; ne jako hodně brutálních death kapel, který zpívají jen o mrtvolách, čurácích, krvi a dalších stupidních věcech.

  Jak vypadají vaše zkoušky? Na jakých místech hrajete? Jak skládáte písničky? A kdo píše texty?...

Santi: Obvykle zkoušíme jednou nebo dvakrát týdně, na pěkným a levným místě s dalšíma místníma kapelama. Někdy jsem tak zaneprázdnění, že nemůžeme zkoušet i několik týdnů, to je hlavní důvod proč jsme tak pomalí s novýma písničkama!! Hector je ten, kdo přijde s nějakým nápadem, nějakou hudbou a pak už na tom děláme společně. Já napíšu text a snažím se přicházet i s nějakýma riffama, hehehe.

Hector: Teď budeme mívat zkoušky častěji. Já jsem totiž byl na turné s mojí druhou kapelou a pro zkoušky Nashgulu to bylo fakt složitý. Teď máme 9 nových písniček na naše nový LP a příští rok je snad vydáme, ale chceme na tom zapracovat, ne to dělat ve spěchu. A jak skládáme písničky??? Já mám obvykle nějaký riffy a společně o nich diskutujeme a pracujeme na nich.

  Jak jste přišli na název kapely? Co to pro vás znamená?

Santi: Je to písnička od jedné neznámé death metalové kultovní kapely, kterou tady nikdo nebude znát, jsme prostě kurva “True people”, chápeš??? Hahahaha, dělám si srandu...náš basák je šíleným fanouškem Tolkiena a na to jméno přišel už před lety.... (ještě předtím, než byly natočený ty filmy, jak už jsem říkal předtím, jsme tak zasraně “true”)

  S kterým dosud vydaným albem Nashgulu jste nejvíc spokojeni?

Hector: Já nevím, možná deska Humanicidio, protože byla hodně zpožděná. Dlouho jsme makali na designu a nakonec to bylo prostě úchvatný. Co se týče ostatních desek, tak LP Antihero je už tak strašně starý, ale ty písničky z něj ti pořád nakopou prdel!! A cover s From The Ashes je kurva dobrej, miluju tyhle kluky, naši švédští bratři.

Santi: Asi split se Sewn shut, protože mám fakt rád naše písničky na tomhle splitu a bylo pro mně ctí sdílet část té desky s jednou z mých nejoblíbenějších kapel!! Jasně že se mi líbí i jejich strana desky, je to prostě kus obskurního death grindovýho šílenství!! Taky mám rád desku Humanicidio (na který je i split se SS) a další sedmipalce. Jediná věc od Nahgulu, kterou nemám rád, je naše splitko s Antihero, byla to naše první nahrávka a je fakt dost špatná.

koncert

  Právě vám vychází dlouhohrající album... Co o něm můžete říct? Budou na něm jen nový písničky (ve srovnání s předchozíma věcma)? Na kterým labelu vyjde?

Hector: Jsem tak pyšnej na nový věci Nashgulu. Ta muzika je takový grindcore/death metal/punkcrust mosher mix haha !! a texty jsou více zombícky-politický. Všechny písničky budou nový a je možný že nahrajeme i jeden cover nebo něco podobnýho. Musíme si pokecat s Tomem z Power It up Records a s dalšíma španělskejma labelama našich kamarádů, kteří nám chtějí pomoct.

Santi: Máme 8 nebo 9 písniček na nový album, je to oldschool grindcore a trochou death metalu (autopsy/nihilist) a crustu (discharge/wolfpack). Byli jsme zasraně pomalí při skládání nových písniček, jak už jsem zmínil výš, ale myslím si, že to byla dobrá práce a stálo to zato. Vyjde to na Power it up records jako CD a ještě nevíme, kterej label to vydá jako LP, musíme to prvně nahrát takže s tímhle není žádnej spěch.

  Máte v plánu nějaký další splitka?

Santi: Ani ne, řešíme něco s pár kapelama, ale ještě nic není jistý.... prvně musíme dokončit naše regulérní album a pak - Satan řekne co dál.

Hector: Budeme určitě makat na dalších splitech, ale ne teď. V téhle chvíli je to pro nás nemožný.

  Vaše texty jsou hodně politický/sociální, ale zároveň používáte hodně horrorových prvků... Hodně lidí tyhle dvě věci dohromady nevidí rádo, jakej je váš názor na tuhle věc? Máte nějakej speciální důvod, proč píšete texty ve španělštině nebo je to pro vás prostě jen pohodlný?

Santi: Jo!! Jsme všichni oldschool horrorový šílenci!! Takže je pro nás přirozený přenášet tyhle vlivy do naší muziky a imidže :)
A taky současný stav světa je daleko horší než jakýkoliv horrorový film, vypadá to jako mix mezi “Day of the dead” a “Last man on earth” ve kterým jsou starostlivý lidi jako postava Vincenta Price.
Španělsky zpíváme proto, že je pro nás jednodušší tak vyjádřit svoje pocity! Ale máme a budeme mít i texty v galicijštině a angličtině jestli to bude dobře vyjadřovat naše pocity.

Hector: Jo, já si myslím, že je to perfektní mix. Žijeme v tak těžký době, práce, represe a další a další šílený zákony a tyhle věci nasírají jen malou část společnosti. Pořád samý sračky, myslím že jsou tu dvě velký mašinérie, který dělají tohle místo horším: stát a a prasata, který ho brání = policie. Ať jdou do prdele, máme s nima hodně vážnejch problémů a chci jen říct "fuck state, cops on fire!”
Milujeme horrorový filmy a myslím že zombie běsnění by byla nejlepší cesta jak zrušit tenhle systém a lidskou rasu, žít v horrorový anarchii; ale neboj, do deseti let vymřeme.

  Přebaly vašich desek vypadají hodně zajímavě... Kdo je dělá? Pracuje taky pro nějaký ostatní kapely? Budete jeho práce využívat i v budoucnu?

Santi: Luis, náš basák, stojí za naší grafikou a přebaly desek. On je profesionální malíř a designer takže je to jasná volba. Dělá i věci pro ostatní kapely, jako třeba From the Ashes a další lokální kapely. Mám rád, když kapela použije na přebal desky nějakou kresbu a ne jen něco ve Photoshopu nebo obrázek stažený z internetu, takže jestli nějakou kapelu nebo label jeho kresby zaujaly, můžou ho kontaktovat na sendonluis@yahoo.es .

  Vypadá to, že ve Španělsku teď funguje několik fakt dobrých grindových kapel. Máte na to stejnej názor? Jaká je vaše nejoblíbenější španělská kapela? Je nějaká nová vycházející kapela, která si zaslouží pozornost?

Hector: Nemyslím si, že je to tak. Lidi teď začínají poslouchat tyhle kapely, ale Machetazo, Haemorrhage, Looking for an answer už hrajou dost dlouho. Jsou tady fakt dobrý kapely, tady ty, který jsem teď zmínil, a další grindcorový kapely jako Freaknation, Gruesome Stuff Relish, Ras, Unsane Crisis. Další dobrý kapely: Horror, Anti-Playax, Moho, HellDivision, Hongo, Cementerio Show(rip), Ekkaia, Destierro, Karnvapen Attack... milion punkových, crustových, hardcorových kapel.

Santi: No jasně!! Ve Španělsku není moc grindcorových kapel, ale těch pár je fakt dobrých!! Moje nejoblíbenější jsou Machetazo, Looking for an answer, Haemorrhage, Disturbance Project, Gruesome Stuff Relish, Altar of Giallo, Ras, Tu Carne a Unsane Crisis!!

  Můžeš mi říct o téhle tvé bokovce, kapele Yugular - ten projekt pro mě zní nejvíc zajímavě!!! Taky vypadá že máš v kapele ještě další projekty... Je těžké si najít čas abys je všechny stíhal?

Santi: Yugular je projekt zformovanej s 3 členy Looking for an answer, kde já zpívám. Už máme písničky na naše první mini-CD které má vyjít u australských No Escape Records. Měli bychom nahrávat někdy brzy, ale víš jak, oni bydlí v Madridu a já téměř 600 km vodtaď, takže ještě musíme najít nějaký datum pro nahrávání. Zní to jako těžký mix mezi tradičním goregrindem s heavy death metalem. Velice agresivní, ale vtipný!!! Dejte si bacha!!!! Taky mám doom metalovou kapelu s Roberem z Machetazo, která se jmenuje El dia de los muertos (španělsky Den mrtvých), ale již měsíce nezkoušíme, kdo ví, možná to někdy brzy oživíme!!!

  Kolik jste toho zatím najezdili na turné? Co za místa jste jeli? Jaká je vaše oblíbená show/vzpomínka?

Santi: většinou spíše děláme víkendové show než turné, zejména kvůli nedostatku času a nedostatku dobrých nabídek udělat dobrý turné. Každopádně jsme loni jeli kolem Německa a hráli v zemích jako Česká republika (Obscene Fest), Belgie, Portugalsko nebo Nizozemí (Bloodshed Fest). Rádi bychom turné udělali napřesrok, uvidíme jak to dopadne!! Hector a Ivan jeli po Evropě s Black Panda a já s Hongem jsme jeli turné s Looking for an answer, když jsem s nima zpíval jejich letní turné 2005, takže teď je s tímhle čas pro Nashgul!!!

Hector: Jo, já jel turné po Evropě s Black Panda a další bude příští rok s Nashgulem. Máme nějaký zajímavý nápad a nevíme...asi do toho půjdeme. Jedna z mých oblíbených show Nashgulu byla tady v našem městě na našem starém squatu "Thunderdome", reunion Ekkaia - nehráli už 3 roky a byla to fakt zkurveně chaotická noc se spoustou přátel, 300 lidí ve čtvrtek tam lítalo, tančilo, moshovalo.... Obrázky na desce Humanicidio jsou tady z té show.

  Vypadá to že jedete v horrorech... Takže...... jaké jsou některé z vašich oblíbených horrorů a oblíbených ne-horrorových filmů? Oblíbení režiséři/režisérky? Ke kterému filmu byste přirovnali Nashgul?!!!!

Santi: jo že kurva miluji horrory, můj barák je plný starých VHSek a DVDček, zbožňuji sbírání horrorů už od nepaměti a jsem hrdý na svou malou kolekci!!! Fakt můžu klasiky: Universal, Hammer, Amicus, horrorovou tetralogii Blind Dead od Amanda de Ossoria, dál Let the Sleeping Corpses Lie, Horror Express, Rituál, Texaský masakr motorovou pilou, zombie trilogii od George A. Romera, něco od Jesse Franca, něco od Paula Nasche... Miluji italský věci: Maria Bavu, Lucia Fulciho, Daria Argenta, Joea D’Amata, Umberta Lenziho, Bruna Matteie, fakt mám rád ty jejich zombie, kanibaly, giallos, exploitation, sexploitation... Všechny tady ty zvrácenosti. Jorga Buttgereita, rannou tvorbu Johna Carpentera, slashery z 80. let, Vymítač ďábla, Phantasma saga, Hellraiser, Evil Dead... uffff, strašně moc věcí!!!
Stejně jak v muzice, mám rád všechny možný styly, nějaké ne-horrory co mám rád jsou: Taxikář, Barbar Conan, sága Planety opic, Drsný Harry, stará sága Hvězdných válek, Kmotr, Sedmá pečeť, Lovec jelenů, Zjizvená tvář, Apokalypsa, staré sci-fi z padesátých let, spaghetti westerny, Davida Lynche, Monty Pythony, Mela Brookse, Russe Meyera ...uf, už končím, čtenáři/ky už usínají!!!!!!

Můžeme být přirovnávání k filmu Satan přichází páč když jsme kolem, dějí se všemožný divný věci. Jsme děti bestie!!! hahaha

Hector: Jsem maník na trilogii Mad Maxe. S Black Pandou jsme tomu věnovali LPčko a s Nashgulem máme jednu písničku nazvanou Mad Max a na nadcházející desce se objeví její druhá část.

  Jakých je 5 nejvlivnějších kapel/alb pro vás/nebo Nashgul?

Santi:
Repulsion - Horrified
Napalm Death - “F.E.T.O.” and “Mentally murdered”
Carcass - “Symphonies of sickness”
Entombed - “Left hand path”
Autopsy - “Mental funeral”

Hector:
Assuck - Misery Index
Metallica - ...and justice for all
Napalm Death - Scum
Terrorizer - World Down fall
Dissection - Storm Before Calm

  Jaký máte momentálně playlist?

Santi:
Electric Wizard - “Witchcult today”
Abscess - “Horrorhammer”
Verminous - “Impious Sacrilege”
Looking for an answer - “Extincion”
Damnation - “Destructo evangelia”
Nominon - “Recremation”
Bombstrike - “Born into this”
Sir Lord Baltimore - “Kingdom come”
Nick Cave - “The boatman’s call”
The Coffinshakers - “We are the undead”
Reverend Bizarre - “So long suckers”
Berenice Bleeding - “Demo 07”
...a z nějakého podivného důvodu nemůžu přestat poslouchat písničku “Blue Hotel” od Chrise Isaaka!!

Hector:
Já nemůžu přestat poslouchat tohle:
Death Breath - "Stinking Up the Nigh"
Skitkids - "Besoket vid krubban"
Drudkh - "Estrangement"
Freaknation - "s/t"
Toxic Holocaust - "Hell on Earth"
Testament - "Practice what you preach"
Looking for an Answer - "Extincion"
Inepsy - "No speed limit for destruction"

  To je vše co mám! Dík za projetí tohoto nudnýho otázkovýho pekla!!!

Santi: Vůbec ne nudný, kurva chlape!! Odpovídání na tohle interview jsem si celkem užil!! Díky za interview, za tvou podporu a CD Blue Holocaust! Doufám že se brzo uvidíme a popijeme nějaký fajný francouzský víno až než si vybliju své poslední vnitřnosti!!! Hail & Kill brother of grind!!!!! Yeeeeeha!!!!!!!

Hector: Díky za čas a zájem, pro více info o Nashgul-u můžete jít na www.myspace.com/nashgul nebo nám zamailovat na nashgulcore@yahoo.es . Ještě jednou díky a "Grind The Fucking System"!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (330)
Garlands – Ztracená místa (256)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (182)
Bratislavské Dievčatá - s/t (179)
V.O.H. - Cesta bez konce (165)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (154)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
Cimiterium / Slavery - split
Pivnica / Active Minds - split
Testimony – Of Life And Death
Yarostan - II
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.