Youtube
Rozhovor s „?“
26.10.2015 11:16 Samuel
Obrázek

(rozhovor vyšel ve fun-zinu HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS?)

Rozhovor s „?“ - Vořechem a.k.a. Mr.NBDY / DOGBODY z šestého čísla fun-zinu HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS?. Pokec vypouštím do cyber prostoru, světa jedniček a nul, aby byl dostupný všem, kteří by měli o jeho přečtení zájem. V rámci „Světového dne zvířat“ nedávno vyšel kolaborační desetipalec „Season Of The Dog“, za kterým stojí Mr.NBDY & jeho noise kámoši. (S)

 

(S:) Samuel, odpovídal: Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY.

„…já kolikrát nevidím člověka celý dny a vůbec mi to nechybí. Mám sebou psa, nebo i víc, a kromě nějakejch slov typu: „jdeme ven, pst, barva a domů“ neřeknu nic…“

„?“ je chlapík, kterého jsem před lety potkal na Fluff Festu. Setkání se již několikrát opakovala a od těch dob, spolu tak nějak „více komunikujeme“. Objevil jsem v něm nejen velkého milovníka starého Ebullition hardcore, ale i psů (dovolím si říct, že je jejich velký znalec) a super bráchu. První setkání s ním bylo příjemné (a je vždy) a po dlouhé době bylo něčím, o čem by se dalo říct: „this is the beginning of the beautiful friednship“. Pohled na jeho věrnou fenku Blondýnku (černé barvy) byl neuvěřitelný – tak vycvičeného pejska jsem v životě neviděl. „?“ mi vypomohl i nejednou cennou radou s naší „problematickou“ - a roztomilou zároveň - fenkou Sherry a byl i autorem článku „Dogs Of War“ otištěného v jednom předchozích čísel zinu. Během pár let jeho aktivit, k mé radosti, přibylo (hledej punťo, ok?)! Původní povídání s „?“ bylo hlavně pro milovníky psů a pro ty punx, kteří přemýšlejí o pořízení čtyřnohého přítele. Rozhovor proběhl před cca 2-3 lety, čas ale běží, zestárnul a na požádání udělal Honza, (nová posila HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS?, povídání nové - aktuální. Přesto pár původních otázek / odpovědí zůstává, ber je třeba jako úvod (Samuel).

Někdo chytrý kdysi řekl, že by člověk měl psa pojmenovat tak, aby se ho v noci nestyděl volat do tmy. Máš top 5 nejsrandovnějších psích jmen?

Jo, mám třeba Buqík (jeden z mála papírovejch psů v partě), ten se původně jmenoval Riko Flame Blade de Bohemia, všichni mu říkali Riko a já, protože strašně kvičel, mu začal říkat Qíko a časem se z něj stal Buqík. Nebo Beruška, když si zavolal: „Beruško“, tak přiběhla fena s krycím jménem „Viktor čistič“ a vyčistila prostor okolo sebe tak do 5 m čtverečních, měla ladronkářsko technařskej výcvik, ale už bohužel umřela. Přítel, to je německej ovčák, moje Blondýnka ho miluje a on jí taky a jméno k němu jde naprosto přesně, neměl to jednoduchý a naštěstí teď se má jak prase v žitě, určitě ho znáte z Fluff festu, je pořád vedle mojí Blondýnky, nebo si válí kulky pod pivovarskou károu, je to fakt mazel a já bych strašně chtěl, aby Přítel zprznil nějakou malinoisku, hrozně bych chtěl mít jeho potomka, druhej takovej není, jo, a má fajn bráchu Čímana o generaci mladšího a ten je taky s Climatizado party a jeho ségra Růt je taky velká osobnost. Teď už chápete obal 2. desky Climatizado s názvem Wltchak?. A nesmím zapomenout na Jističe, to je technařskej pes, ale už ho nemá ten, kdo ho měl, ale má se určitě líp, ten bydlel v autobuse a jeho pán tam běhal a křičel: „Jistič, necháš toho“, to byl moc hezkej pohled. V Plzni je musherská rodina a jejich syn, kterýmu strašně fandím - závodí od 4let, kdy se nechal táhnout psem po sněhu na kole a jeho máma běžela vedle. Jsou pašáci, rád bych měl jednou taky takovýho vlčáka, jako je on, za potomka - a ten má fenu a psa - tak bych je dal vedle sebe na 4 příčku, protože mně nejde je rozdělit a jmenujou se Lentilka a Snickers, jsou to kříženci alaskánů a jsou naprosto úžasný - Lentilka se letos umístila na 1. místě v psí Miss 2009. Poslední je malej kříženec Traktůrek, co má dceru Mašinku. Takže č.1 Přítel, č.2 Beruška, č.3 Lentilka a Snickers, 4. Buqík a Traktůrek a jako bonus: Blondýnka a Hejbejby - to bude můj další.

S: Máš nějakou základní nápovědu pro lidi, co si chtějí pořídit psa?

Určitě si to dobře rozmyslete, zvlášť ti, co se rádi někde natřásaj před ostatníma, protože pes je velikánskej závazek a nejde ho jen tak zahodit jako nějakou věc. Nevybírejte očima, ale rozumem, pokud se mě nějakej pes líbí, tak si o něm nejdřív něco přečtu, ale ne v nějaký encyklopedii, tam vychválej všechno, pídit se po informacích, pokud je to pes s papírama, tak si pohlídat dysplazii kyčelních kloubů - hlavně psi nad 20 kg, protože pak budete mít velkej problém a psa v nejhorším případě utratíte, ale dysplázka má 4 úrovně a na každý noze zvlášť. Vysrat se na nějaký sociální cítění, a pokud se vám štěně nebude zdát, klidně ho odmítněte, chtějte pokud možno znát povahu rodičů, jestli byli pracovně vedený - záleží samozřejmě, za jakým účelem si pořizujete psa, pokud ste lemry, tak chtějte lemru, a ne třeba border kolii, ale nečekejte pak, že lemra vám nějak obohatí život. Pokud to bude váš první pes, tak se dobře poraďte, s někým, kdo psy cvičí, jděte třeba na cvičák a udělejte tam ze sebe klidně úplnýho blba a ptejte se na úplný kraviny, hlavně se neptejte souseda, co má vlčáka v kotci. Věnujte hlavně psu čas, každá minuta se vám stonásobně vrátí, pak budete na svýho psa pyšný a budete žít v naprosto korektním soužití, kdy pes nebude překážkou. Můžete navštívit útulek, poptat se místních, jakej je kterej pes - hlavně nejednat srdcem, ale hlavou!! Pokud to bude kříženec, tak ať to není z beagla, foxteriéra, jezevčíka, nebo jejich čistokrevná varianta - maj extra vyvinutej loveckej pud a většinou se těžko zvládají, ale loveckej pud má každej pes, takže na ten pozor - hodně to podporuje hrabání myšek, atd. Nenechávejte psa často bez vás, stane se z něj něco úplně jinýho, než chcete, protože někdo (většinou rodiče a holky!) rozmazlujou a každej si pod výchovou psa představuje něco jiného, takže psa, a štěně obzvlášť, dejte na hlídání tomu, kdo má všech pět po hromadě a nešišlá vám na psa věci v duchu: „ty jši tak šladkej…“ :)

S: Jaké jsou nejčastější chyby začátečníků?

Tak určitě polidšťování, každej si přinese štěně a je z něj úplně paf, začne rozmazlovačka, aby se nestejskalo po mámě, a už to jede a štěně místo respektu, který mu jeho psí maminka vštěpovala od prvního okamžiku, co si na ní otevíralo hubu a začalo bejt otravný, zná jen to hezký a to hezký trvá pár dní a štěnátko si pěkně zvyká na všechnu tu pozornost a místo respektu k nám z nás má prdel. To je to nejhorší, pak vás pes nasere a ujedou nervy a on najednou dostane po držce a je v prdeli, protože vás vidí prvně takhle, s opravdu nasraným zabarvením hlasu a to ho může klidně zradit a posere se vše. Ani štěněti nesmí projít nic zadarmo, i když je fakt krásný a ty kukadla má jak korálky, a já nevím co ještě. Pokud chci bejt vůdce smečky a psi nás tak berou, musím se tak chovat od první chvíle a ne po 14 dnech nebo měsíci. Psi sou od narození do 12 týdnů nejvnímavější a dalo by se říct, že co se v tomhle věku naučí, tak se jen těžko odnaučujou, ale dá se to vše včas podchytit, a tak se nemusíte bát, jen prostě nespustíte ze psa pár týdnů oči ani na chvilku, nebude ho venčit nikdo jinej, aby se mu vštípilo to nejdůležitější, co od něj budete očekávat. Je to bitva a vy jí musíte vyhrát, jinak máte psa na lajně a jeho i váš život nebude tak krásně svobodnej jako se psem co poslouchá, hlídá vás, vaše věci a miluje víc vás než sebe. Chyb je moc, ale tuhle vidím jako jednu z nejzásadnějších, a setkávám se s ní nejčastěji. Jo, a nejlíp cvičitelnej je aportér, tak doporučuju, ale strávíte příštích 12 let s míčkem nebo dvěma, protože co by váš pes dělal, když ztratíte ten první?

 

O další část se postaral Honza Štelcík …

Otázky: Honza Štelcík, (S:) Samuel, odpovídal: Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY.

V rozhovoru s vořechem V. ze z Plzně nejsou neklišovitý, nekonveční otázky. Fanfáry, se svýma neklišovitejma a nekonvečníma větama přichází Mr. Nobody.Velkej sympaťák. (Honza Štelcík)

1) Ahoj vořechu! Na začátek bych začal tzv. nutnym zlem. Sice otázkou jak z Brava. Představovat se je možná zbytečný ale přeci jen... Kdo jsi, záliby, koníčky, jaký číslo je Tvoje nešťastnější atd.?

No, jak z Brava to není. Spíš jako z Dívky nebo moderní ženy/feny. Jsem kluk/možná už i muž a mám ocas. Mám rád tebe, psíčky, diy a desky a spousty jinejch věcí, který nevím, jestli jsou publikovatelný. Číslo šťastný nemám, ale kdybych ho měl, tak by to určitě nebylo 666. Dělám Dog Bless You records a jsem jedna ze tří fen u Dog Lovers records. Taky mám prsty v Kruh Union, což je naše sítotisková dílna kde tiskneme propagandistický záležitosti jako jsou trička,plakáty. Ale nemáme tam ani posraný rádio a to se musí změnit!!!

2) Můžeš nějak přiblížit svoje začátky v hardcore/punku? Hádám spolčení lidí hlavně z plzeňský (západní) scény? Můžeš vyjmenovat tehdejší kapely, ideje, názory, koncerty, ziny, informace, co Ti pomohly utvářet dnešního vořecha?

No to nevím. Tady ta tzv. scéna kvete zas až teď ale když tu nebyla, tak to možná bylo lepší a nebo to bylo tím, že jsme byli mladší? Nevím. Já k tomu všemu přičuch jak pes k pipině díky Adamosovi někdy v ´97? Měl mrtě desek a má doteď. Žádnej crap ale pořádný námrdy jako Born Against, Honeywell. Ale taky hodně inspirace mně dal Tomáš Kadlec co dělá/dělal Fluff, kterej napsal prďáckej článek do To Front Graffiti zinu o vegan straight edge a byla tam fotka Path Of The Resistance... Takže krom brut ema, jsem jel i lopato ouchylárny.

Tehdejší bandy byli Mladí a Neklidní, Ušní Terror, jediná česká hardline kapela Consecrate, která se přetransformovala na Horrid Wage (ty X na začátek si doplňte vy)... A Banán byl muj spolužák na střední, takže hodně věcí i od něj. Ziny tady nebyli, četlo se pražský zinosmilstvo a já pak rozjel Loss Of Blood zin a Newsletter Korps 82 pojmenovanej podle singlu Youth Korps. Obojího vyšlo jedno numero. Občas se udála nějaká show, ale třeba Mrtvá Budoucnost tady nikdy nehrála, i když měla. Pro detailnější popis doporučuju Raw Zine č.1, je ke stáhnutí na Rawzine webu. Tam je ta historie dost detailně vypsaná a ten zin je fajn a dělá ho fajn kluk co má fajn fenu Roxy a ten článek sem psal já. 

Byl jsem okouzlen právama zvířat. Byl sem mladej, radikální a důvěřivej. Mladej už nejsem, radikální jak v čem a důvěřivej už vůbec. A dnešního vořecha utvářeli jak výše jmenovaní, tak asi i M-5, Kaya Buriánek a jeho recenze, články, ale nejvíc ze všeho desky a jejich poselství. O ty sem se mohl kdykoliv opřít a můžu doteď. Desky jako Mens Recovery Project, Amps For Christ a spousta emo věcí jako Moss Icon nebo Struggle mne baví stále a pryč se je dát nechystám. Je už jen málo věcí, který mne nakopávají tak jako dřív, ale pořád ještě věřím, že to, co sem před 17 lety objevil, může změnit svět a tak nelámu hůl nad vším tím patosem, který vyplaval v posledních letech. Ještě jsou pořád výjmečný kapelky, fajn lidi a fajn myšlenky a inspirativní lidi mezi náma. A i ty německý strajght edge co si sem tam pivo dají můžou být fajn. Život je krásnej, tak proč bejt furt nasranej. Asi sem se pohipíkoval víc než sem chtěl, ale negativ je všude metrák, tak se snažím hledat to hezčí co je a být toho součástí.

3) Zmínil jsi práva zvířat. Jsi vegan. "Hlídáš se" důsledně nebo "s rozumem"? Je možný bejt v ČR, v roce 2014, 100% vegan? Myslim ve smyslu naprostý dohledatelnosti původu a složení potravin. Co Tvůj názor na organizace/akce týkající se práv zvířat? Ano násilí v tomhle směru? Open rescue?

No, jsem určitě vegetarián (asi od 7 let). Vegan už ne, ale v 90% se stravuju vegansky. U nás je to proložený alergiemi a bezlepkovou dietou a spousta těch věcí je fakt dost složitých na přípravu a čas. A já chci být hodně venku a po lesích a tak. Jsem šlapka, ne coura a rád chodím, takže bych byl tím omezenej a to se mně nechce. Navíc bych omezoval svou čtyřnohou milovanou psici tím, že furt vařím a něco kuchtím a ona prdí do gauče a to bych se nesnášel. Potřebuju přírodu a její klid, abych moh bejt šťastnej... a jídlo mě šťastným nedělá, snad kromě pokrmů, v kterých sou brambory.

100% vegan neexistuje. Snad jedině breathariáni by se tak dali označit, ale já takovej magor nejsem. I když sem dost velkej. Pamatuju, jak sem študoval informace na obalu, v krámu si mysleli, že nemám doma co číst a tak chodím tam, ale to bylo v dobách, kdy nebyla žádná vegetka. V našem hlavním městě kde bydlí Milouš byl Country Life a tím to haslo. Dneska je to snažší. Máš spoustu možností ale i tak sem nedávno dones vegepárky a byl v nich bílek. Spíš než jídlo mně přijde důležitější smysl pro humor, nadhled a chuť něco dělat. ČLOVĚK je tupost na dvou nohách, zabíjí vše kolem sebe ve prospěch mamonu a nějakejch pseudo potřeb, který jsou důležitý jako TV program. Věřím v to, že každá duše, kterou sem nesnědl a ochránil před vytlačením ze svojí poměrně pěkný a pevný zadnice, mně to vrátí. Její síla je se mnou, když to potřebuju a není nic důležitějšího na tomhle světě než respektování přírodních zákonů. Příroda je jedinej "Bůh". Ona nás živí, dává nám střechu nad hlavou a pokud jí dobře znáš, tak nic jinýho nepotřebuješ. Vím, že má kolekce desek, efektů a psích hraček o tom nepřesvědčuje ale je to tak.

Organizace za práva zvířat - jsou asi důležitý ale já kromě toho, že ty zvířata nežeru, je nějak nepodporuju. Podporuju psiska. Nemůžu se srát do všeho ale psíky mám rád. Jsou to moji strážní andělé a tak jim dávám to, co si zaslouží. Podporu útulkům. Převýchovu, když je člověk řezal a někdo si psa vzal aby ho zachránil a ten hund  byl nedůvěřivej k lidem. Tak mu dodám tu důvěru, že všichni dvounohý nejsou mrdky. Cvičím psiska několik let ale spíš než o cvičení psů je to o cvičení lidí... Profesionálně sem se tomu přestal věnovat po několika sedáncích s lidma,  co mají psa pro svoje ego. Ale když vidím, že máš psa a jsi smutnej, že on je neštastnej, tak strašně rád pomůžu. Samozřejmě bez honoráře. Pokud mě někdo chce odměnit, tak ať koupí nějaký žrádlo a dá ho útulku. To je pro mě nejlepší odměna. Pes má na prvním místě svého pána a žrádlo. Né nějaký desky, hračky ale jen to, co je opravdu důležitý. I blbý spaní venku se psem tě strašně sblíží. Musíte fungovat jako smečka. Jedno jediný zapraskání větve o kus dál a trocha strachu ve vás obou je zážitek. Koukáte po sobě a vzniká tam důvěra a pouto. Nesnáším vegany co svoje psiska krměj veganským žrádlem. Kecy proti fašismu a pak fašisticky nadiktujou svýmu psovi co má žrát. Na to seru. Kdyby ti pes mohl dát odpověď a zvolit si to sám, tak to beru. Zdravotní důvody, alergie, to taky beru ale ten model, že já sem vegan a muj pes musí být taky,  je sračka. Spíš je to na hovno v tom, že ten vegan čokl pak venku najde cokoliv co smrdí masem a otráví se. Místo tlačení spíš přibržďuje a vysere 5x takovou hromadu hoven než by vysral jindy.

Fandím ALF ale jen některým pokusům. Né každej v kukle to má domyšlený. Když chceš bojovat za práva zvířat, tak by jsi měl myslet jako zvíře. Né si představovat, že pustíš partu lišek a ty pak budou spokojeně vychovávat další lišky v krásným lese, kde běhají víly. Měl by jsi vědět informace o farmě/místě, kolikátá generace těch zvířat to je, jestli jejich rodiče běhali venku a nebo se narodili v zajetí - to vše je hrozně důležitý!!! Pak teprve můžeš odstranit problém... Při nedomyšleným tahu nic nevyřešíš!

5) V devadesátkách a na přelomu tisíciletí hodně frčelo sXe. Byl jsi straight edge? Co dnes? Tvůj názor na drogy (legální/nelegální)?

Jasná hnáta! Byl sem XXX taky. Bylo to automatický zapojení a tím, že jsem nikdy chlastu neholdoval a doteď neholduju, to bylo naprosto jednoduchý. Vše se časem zvrtlo ale už je to zas ve starých kolejích. Pořád nepiju, jen kouřím tabák ale i to časem odezní - bojuju s tím ale nervy v háji. Když během pár let pohřbíš většinu svých nejbližších a víš, že fet ani chlast to nevyřeší, tak potřebuješ alespoň nějakej stimul na zahnání myšlenek a zabavení se - trochu jinak... A mě pomohlo to cígo. To umotání si, ten obřad a kafe k němu, pohraješ si a utříbíš myšlenky.

Drogy jsou sračka ale pokud je umíš užívat, tak tě můžou obohatit. Ale né každej potřebuje obohatit. Někdo je v cajku, měl se fajn, stres zná jen ze seriálů. Když máš v sobě démony, tak ti můžou jejich sílu znásobit nebo utlumit. Nic by se nemělo brát bez uvážení. Já třeba vím, že se nemůžu dotknout halucinogenů. Speedy nepotřebuju, jsem takhle už dost hyperaktivní. Ustalovače by mě nebavily. Pro mě je fet procházka v lese. To mě dobíjí. XXX je fajn ale není to má cesta, to vím jistě. Indiáni uměli brát drogy. Je to součást lidský kultury ale nemá to nic společnýho s dnešním zneužíváním drog. Tahle společnost zapomněla, proč je brát.

6) Jak vznikla spolupráce se psy v Dog Lovers? Jaký to je bejt posluhovačem kapitalistickejch psů v těhle firmách? Plány do budoucna (DL/DBY records)?

Jednou si takhle běhám po louce na Fluffu a směje se na mě moc pěkná fena Sinatra. Slovo dalo slovo, pár měsíců kontaktu a zjistil jsem, že jsme smečka a tak vzniknul Dog Lovers records... Fungujeme na nekapitalistický bázi. Očucháváme si prdelky, lížeme si navzájem kulky a další věci okolo psího života. Každá fena jsme jiná ale jsme smečka a i když se někdy navzájem sereme, tak fungujeme. Největší negativista sem já, to je jasný. Jsem dominantní čuba ale Sinatra se Suny to se mnou umějí a tak se dycky najde cesta, která nás, jak my trampové říkáme, hodí zas na správnou kolej! Plány jsou určitě. U DLR to je spíš intenzivní a náladový, takže po zážitku s někým následuje odměna. Pokud nám sedí a nevrčíme na něj, tak s radostí vydá u nás singl. Pokud je to borec jako třeba ........., tak ho chceme znova uvítat v naší boudě. Pokud je chladnej jak východní Němka/fenka, tak si to hodně rozmýšlíme. Nebudu jmenovat ale odezva některých lidí/kapel je na pěst... Ať si každej zamete před svou boudou sám. I já sem někdy hajzl ale cením práci ostatních a když třeba zapomenu odepsat, tak je to jen proto, že toho je hodně. A občas nereaguju třeba na nabídky výměn ale jinak si myslím, že nejsem zas taková píča, jak se někdy říká. Ale radši budu píča co něco dělá, než čůrák co remcá a má skříň plnou triček a na externím disku metrák mp3 co ani neslyšel... Ale ví, že to jsou ty správný kapely, co jsou politicky přesný a ještě pokud možno epický - děsný slovo... A samozřejmě vytetovaný slovo Vegan, aby to nezapomněl, když je na nákupu a jde okolo uzenin. Plány jsou ale jsou dost nevyzpytatelný. Ale z diy cesty neuhneme ani o centimetr nebo psí chlup. Momentálně je venku 7" CTIBa a je super! Kdo nemá, toho kousneme do prdele.

Dog Bless You je moje štěňátko a piplám ho, jako ta nejvzornější maminka. Během těch pár měsíců má 7 zářezů a další jsou na cestě. Momentálně je aktuální split 10" Mr.NBDY and THE...(NOBODIES)/WITCHES OF MALIBU.  Já kolaboruju s Jurajem a Šamanem z REMEK/GATTACA a black mentálového zla MARNOST. Zatím je to muj nejoblíbenější matroš a druhej song je o Lajce. Pomáhal mně s vokální stránkou Dave Laney od božských AUXES a jeho fena Tessa si střihla duet s mou Blondie. Witches Of Malibu je industriální a "folkovej" opus "TRUE VETERÁNA" Skott Rushe. Tenhle chlapík hrál v Hunting Lodge začátkem 80 let, kámoší z Merzbowem a je to naprostej mazák! Hodně jsme si sedli a stejně jako já miluje Amps for Christ. Na tenhle 10" se hodně těším. Začátkem září 2014 bude venku. Celá deska je věnovaná přírodě a zvířecím obětem. Průvodcem desky je Eric Wood/Bastard Noise - napsal svoje pocity z nahrávek a já se taky  přidal. Je to taková mezinárodní deska lidí, co mají podobný pocity na svět okolo. Chystá se moje kolaborační nahrávka s AMPS FOR CHIST, to je jako sen a Henry Barnes je muj hodně dobrej kámoš. Tu zas budeme věnovat stromům. Zatím je na světě pracovní verze Balady pro dub a poustevníka. Já nahrával mravence jak běhají po suchým listí a on ptáky... Industriálně ambientní věci ale ještě nevím, jestli to bude LP nebo EP ale těšíme se na to moc... Chystám něco s Travisem Fargherem/Bastard Noise a ještě pořád připravuju kompilaci V/A ALL COOL BANDS ARE WEIRD a samozřejmě vyjde 5th číslo mojeho personal zinu Black Block Dog. Stejně jako u DLR tak i u DBY je důležitá osobní stránka a ta je bohužel většinou bohatší, větší a  zasupportovanější od lidí zvenku než odsud... A poslední věc je, že jak DBY tak DLR jsou neprofitní labely. Cena desek se rovná nákladu a výrobě. Jediná výjmka byl 7" LEG LIFTERS/BLONDIE & THE...(NOBODY) ale to byl benefit pro psí útulek. Ve světě úspěšnej, tady ne - i když to byl benefit pro Rakovnickej útulek... A třeba 7" HOT NERDS byl provar. Na každým singlu jsem prodělal 30Kč ale bylo to tak dobrý, že to nešlo nevydat a prodávat to za 180kč mně přišlo debilní. Ještěže byl náklad jen 130 ks. Myslím, že je taky důležitý zmínit, že bez Pirates Press by jsme byli nahraný. Že DBY Records nejsem jen já ale třeba velkej podíl na něm má i Argentina Turner - moje můza, Blondýna, která může za to, že si venku odpočinu a mám čas vymýšlet lumpárny, Matěj Hošek (skvělej fotograf a ještě lepší kámoš!) Do světa médií a zviditelnění mě uved Justin Pearson  a jeho fena Gee Gee, takže se o DBY vědělo hned od prvního releasu, podobně je to u DLR. Tam zas Aran Epochal ztratil hodně slov o labelu, Ctib to samý, Remek - a náš nejrychleji vyprodanej titul - jejich 7". Nejsme to jen my tři feny. A samozřejmě i ty co píšou recenze, který jsou positivní a vrhají na nás dobrý světlo. Bez nich by jsme byli v kočičí prdeli. Těm všem patří velkej dík! A samozřejmě moji fenkoví bratři... Který mne zaučili jak to chodí. Ale nejen těm patří muj obdiv a dík. Obdiv patří každýmu, kdo něco dělá. Od Food Not Bombs, zinařům, labelům, kapelám, prostě každýmu, komu není lhostejný to co se tady okolo děje a nekoukají okolo sebe co se říká a jdou si za svým. Hafgh.

7) Jasně, jste smečka. Co Ty, Tvůj život ve smečce a názor na punk vs. rodina (tady asi opět smečka)?

Já osobně nemám problém se skloubením těchto dvou věcí ale nevím, jestli v mým věku ty mršky mrňavý s hořkou příchutí budou ještě něčeho schopný. Ale nebráním se tomu. Trogotronic efekty mám, pidi PA taky, takže k životu už potřebuju jen minimum věcí. Taky je mně fuk, jestli to bude kluk nebo holka. Ale vím, že u nás v dětským pokoji nebude viset žádnej plakát s Hello fucking Kitty a nebudu svoje děti nutit koukat na sračky jako je Lassie nebo zachraňte Willyho. Taky bych rád, aby věděli, že pískoviště je teritorium a musejí vybojovat svůj prostor. Takový dvounohý bojový plemeno, abych využil otřepaný fráze známé z TV, ale realita bude třeba jinde... Se mnou se nikdo moc nesral a i když to nebylo vyloženě růžový dětství, tak sem za něj strašně rád a určitě chci, aby po boku mých dětí byla různá zvěř. Můj azyl byla psí bouda a když už toho rodičovskýho vzteku bylo moc, tak se mě naše psiska zastávali. Nikdy nepokousali nikoho ale jen si sedli přede mne a usmáli se, možná trochu povrkli... Pes je jasnej ale určitě né smradlavej kůň. Všimnul sis někdy jak jsou koňáci tupý? To je všechno blízká příbuzenská plemenitba. A koňačkám určitě smrdí rozkrok, jak na nich furt dřepějí.

Taky mě hodně bere to, že bych byl na matěřskej ale ještě jsme to detailně neprobrali. V přírodě to tak je. Rovným dílem se starají matka i otec ale ten zažitej komoušskej styl je v lidech zakořenělej. Tvojí holku nastříhnou nebo rozpářou a pak by měla hnít 3 roky doma a degenerovat, popíjet víno a mít depky? Neříkám, že to tak je všude ale často to tak bývá. Já sem samotář a moc mně to nevadí být s jednou nebo žádnou osobou a pokud by ten tvor byl ještě z mejch křapek, tak bych mu rád dával lásku plnými doušky. Mám děti fest rád, baví mne jak malý, tak rozumnější starší. Nedávno jsem dělal ukázky kynologie na dětským táboře a na otázku k čemu využíváme psiska, byl samozřejmě zmíňen lov a když jsem se zeptal kdo takhle psiska používá, tak následovala odpověď myslivci a pak sem se zas ptal , zda jsou myslivci hodný lidi. Všechny děti řekli NE! A to je to co mě na nich bere. Je jedno jestli jim bylo 6 nebo 12 let ale tu pravdu vidějí a to na nich mám rád. Ta čistota duše je k nezaplacení a neustále mě to překvapuje. Klidně ti řeknou, že smrdíš ale dospělí drží tlamu, potlačujou v sobě  pravdu. A já občas fakt smrdím, takže mě to potěšilo. Každopádně tu hru s Alex, když mi to řekla sem dohrál i přes její protesty a samozřejmě jsem prohrál, aby měla radost.

8) Když se ještě vrátím k těm psům... Vždycky mi bylo líto psů na koncertech, festivalech apod. Myslím si, že jejich sluchovody musej dostávat jak pes! Co Ty na to?

To je na dlouhou debatu ale jsou psiska co jim to vadí a jsou psiska, kterým to nevadí. Brát psa na koncert do klubu je zhovadilost ale moje madam se zúčastnila několika mejch akcí v garáži. Honí tam míče, vrtá myši, občas přiběhne za mnou, zavrtí a zas běží vymýšlet jiný alotrie. Je jí to ukradený. Navíc mám zkušebnu v bytě a některý věci jí vyloženě bavějí když hraju. Hlavně ambientní/drone zla, to si lehne vedle beden. Má poměrně slušnou průpravu z výcviků. Orientovala se na záchranařinu a tam toho psa připravuješ na různý situace, hlukový, stresový,prostorový, temný... Takže třeba mojí psici je to úplně jedno. Říkáme jí Kníže Ignor .  Ale nemá ráda světla, zvlášť od dělbuchů ale rány jí nevadí. Světla jí vadí jen když to trvá fakt dlouho. Pokud to nějakej pes nemá rád a pán ho přesto veme na nějakej takovejhle fest nebo koncert, akci, protože má dojem, že tam musí být, tak je mrdka. Já si odříkám dost věcí, protože mně přijde důležitý, že když už toho psa mám, tak s ním mám být. Připoutal sem ho k sobě láskou a věcma s tím spojenýma a nevím proč by měl být doma, zatímco já se bavím... Muj pes je prostě mojí součástí a přes to nejede vlak. Pokud ho bereš jako věc, tak si debil. Je to živej tvor a má pocity a to nejdůležitější v jeho životě jsi ty, za tebe položí život a je tvým nejlepším přítelem ve zlých/dobrých časech. Možná sem sexista, možná jsem hajzl, ale potřeby mýho psa mám v žebříčku hodnot na nejvyšším bodě.

9) Vím, že DBY mají svůj facebook profil. Co Ty a názor na socíální sítě? Žijeme online?

Jojo, máme FB profil: facebook.com/dbyrecords ale online moc nežijeme. U mě to bylo nutný zlo, protože co si budeme nalhávat - desky co vydávám nejsou zrovna v žánru tolik oblíbených stylů tady. Nevydáváme crust/black metal ani punk/hardcore. Věnujeme se tanečním synth/experimentálním noise/elektro stylům. Neznám moc lidí, co by to tady sjížděli. Takže většina věcí jde do USA, Japonska a sem tam nějaká říše, Francie, Španělsko a díky tomu, že tyhle vyspělý země takřka nic jinýho ke komunikaci nepoužívají a nebo na odpověď po mailu čekáš několik týdnů, tak sem začal používat FB. Můj osobní profil je spíš k smíchu. Nesdílím žádný informace, spíš jen pracovní a v přátelích mám jen ty se kterýma spolupracuju, takže kvůli práci to beru ale jinak to mám v prdeli. Samozřejmě mám i nalajkovaný oblíbený bandy, labely ale to jen abych věděl, co se kde šustlo. V tomhle je to fajn ale jinak je to blbost. Ale chápu, že to někoho bere. Díky netu je spousta věcí snazší ale zároveň to zabilo tu krásu dopisů. Čekání, zda se deska co chceš najde v nějakým distru atd. Nesnášim web ziny, pořád preferuju tištěný médium. Nestahuju a bandcamp nějak moc neprožívám. Většinou si počkám radši na desku, až mi dojde domů, než bych si to pustil takhle. Já pořád ještě nemám u PC bedničky,  nevlastním ani CD přehrávač. Net mám doma tak 2 roky a to kvůli DBY records a počítač není ani můj...

10) Co Ty a politika, politici? Jsi pankáč "s odpovědností"? Volby?

No kdyby bylo koho, tak asi chodím volit ale to co tam je? Stejnak pro mě platí úplně jiný zákony než tady máme. Zákon přírody je pro mne nade vše ale to už sem zmínil výš. Přijde mi smysluplnější učit se od lesa, kytek, mechů, zvířat, hvězd než od politiků... Jednoho dne bude válka, hladomor, nikam jinam tenhle svět nespěje a pokud budeš vědět jak přežít v perifériích, lesích, orientovat se podle hvězd, číst mraky a vědět co je jedlý, znát svoje okolí, tak můžeš přežít... Spousta věcí tě může otrávit ale pokud přejdou mrazem, tak ne. Něco je jedlý ale nesmíš spolknout semínka uvnitř plodu, jak správně užívat mraveniště k léčbě... Jsou toho tisíce. Vím malinko ale pořád se to učím. Tohle jsou zákony  co mě berou, tohle jsou moje volby, takže nevolím. Stejně tak mě nezajímá žádnej politickej směr. Samozřejmě pohrdám diktaturama  ale to je asi celý. Když mě někdo zbije a ustojím to, tak na to koukám stejně jako moucha na žábu - ulítnul sem a přežil. Když já vyhraju nad ním, tak sem taky spokojenej a cesta v řetězci je o schod vyšší. Celý je to přirozená cesta, kdy většina zvířat jsou částí potravního řetězce a my jsme taky zvířata, jenže máme něco navíc a to nám dodává tu ničivou sílu. Kdyby jsi měl poměřit svou důležitost na planetě s mravencem, tak je jasný,že mravenec vyhrál... Všichni lidi jsou ve stejný situaci. Buď budu na vrcholu potravinovýho řetězce nebo vespod a to je celý. Takže ne, nevolím. Moje volby byly určený asi v 5ti letech mým dědou a jeho procházkama a komentářema k okolí a situacím. To mne okouzlilo ale umřel moc brzo, tak se učím od 12ti let sám a myslím, že mi to jde. Navíc sem zahradník, takže mám k přírodě fakt blízko 365 dní v roce.

11) Abychom nekončili politikou... Jseš dobrej kolík, řekni nějaký svoje poselství budoucím generacím a na uplnej závěr řekni nějakej fór. Já Ti děkuju za rozhovor a čas!

Dobrej kolík mám, děkuju za optání.

Sere mě jedna věc. Všichni nadávají na křesťanství a náboženství obecně a na protest si někam lepěj, tetujou, dávají na obaly obrácený kříže... A to jako není propagace náboženství? Podpora zla a jeho šíření je to naprosto stejná, jako když si dám na obal kříž, půlměsíc nebo Buddhu. Ty co si serou náboženskej motiv na obal, tak by tomu měli aspoň věřit. Každej symbol něco vyzařuje, má nějakej dopad na tebe, tvojí mysl... Kolik znáš punk/hc vegetariánskejch, vegan, straight edge satanistů? Já žádnýho ale ten symbol má kdejakej jouda na svojí klopě, desce a já nevím kde všude.  Dost kapel jsem kvůli tomuhle vyřadil ze svojí police. Náboženství není špatná věc, je fajn něčemu věřit. Ale záleží jak si to vysvětlíš a jak to šíříš. Pokud Ježíš byl nebo existuje bůh nebo bůhví kdo další, tak jak se asi tváří na lidi, který si jeho myšlenky vysvětlili po svým? Akceptuju kohokoliv kdo v něco takovýhleho věří ale neakceptuju to jako motiv, aby tvoje deska nebo imidž byla drsná. V něco věřit je důležitý, mít něco co tvou duši drží v rovnováze a máš díky tomu kam utéct je hodně důležitej aspekt života. Vždycky záleží na jedinci co tu myšlenku šíří a jak jí šíří ale pohrdání každým křesťanem, rastou, buddhistou, satanistou je směšný a je stejný jako rasismus. Proč to má odnášet celá komunita, když se najdou výjimky, který jsou v pohodě, mají na věc podobnej názor a možná pro svět udělali víc než ten dotyčnej pohrdač... Proč pořád hledáme něco co nás rozděluje? To mě sere. Já se pořád navážím do lidí a řek bych, že sem v tom dobrej ale každá věta co mi kdo řekne je z mojeho pohledu prozkoumána ze shora, dola, zleva, zprava a né jen jedním směrem. Samozřejmě nemám ve všem pravdu a vím to. Možná časem přijdu díky nějakýmu člověku na to, že sem se celý roky plet, už se mně to několikrát stalo, že sem byl jak opařenej při některý odpovědi v různejch debatách. Ale tím, že se pořád něco učím a vnímám a přemýšlím o tom, tak můžu najít odpovědi a né jen si tupě myslet, že mám recht a jsem nejlepší, což opravdu nejsem.

Vtip? No, sejdou se tři psiska u veterináře v čekárně a ten jeden říká druhýmu: Za co jsi tu?  Azor řekne: Já zabil sousedce všechny slepice a tak mě jdou uspat. A za co jsi tu ty? Baron říká: Já pobil tetce mojí paničky všechny králíky a tak mě jdou taky uspat. Ten třetí sedí a mlčí. Baron s Azorem to nevydrží a říkají tomu třetímu psu za co je tady on. Velká doga jménem Dolfík se na ně podívá a říká: Ale moje panička vytírala schody a já jak jí viděl jak je ohlá, tak sem to nevydržel a hupnul na ní no... Baron s Azorem se ptají: Takže taky uspání? Nene, odvětí Dolfík, jen zastřihnout drápky.

Já dík mistře za otázky a vzájemnou spolupráci. Vážím si tvojí/vaší práce. Máte fajn pohled na svět a vdýchli jste mně na naší společný show moc fajn odér. Líbí se mně, jak si jdete svojí cestou. Hodně zlámanejch paliček a střízlivých ranních chvil. Jediný co mně tady chybí je aktuální top ten a hudební překvápka, takže tady sou. AMPS FOR CHRIST - Cars, Canyons and Crows LP, GERONIMO/BASTARD NOISE  split LP, WITCHES OF MALIBU/BASTARD NOISE collaboration 7", LEG LIFTERS - Radical Humilation 7", PLACK BLAGUE - Leather Band 7", THE VSS - Discography LP, BLACK PUS - All My Relations LP, ALL LEATHER - An Insufficient Apology 7", KENY ARKANA - La Rage 12", ANAKRID  - sleep Magick Inductions LP, CTIB - Nebo Taky Ne 7", TIM REMIS 10", SECRET FUN CLUB - LP a jako bonus coververze Prints Tie od GERONIMO.

A objevy jsou: MAC SABBATH - tahle parta hraje věci od Sabbathů s textama proti McDonaldu - naprostá vražda! Progression Of Ghost - noise od Travise Farghera, AMPS FOR CHRIST kolaborace s WITCHES OF MALIBU. To, že ALL LEATHER znovu hrajou a SECRET FUN CLUB vydávají novej split 7" a ještě s QUI, SUKHA DRONES nahrávka na split 7" a LP je fámozní, split LP BASTARD NOISE/AMPS FOR CHRIST - Birds And Iron a GERONIMO konečně chtějí vydat samostatný LP. To jsou důvody mého těšení a radosti pro budoucí měsíce.

Pac a pusu. Hate maily na dby@dogloversrecords.net

Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY

mrnbdy.bandcamp.com/

 

Další recenze/články najdeš na samuelrecords.blogspot.com.

Obrázky

   
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY
Vořech a.k.a. Mr.NBDY/DOGBODY

 

Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 17:00 - 23:59 )
Letohrad | Pizzerie U Forchu Více informací ...
Pallasit
Pallasit 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Pallasit, Zruč nad Sázavou Více informací ...
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:30 - 23:59 )
Poděbrady | Boss Bar Více informací ...
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Gurs // Samota // sinks
Gurs // Samota // sinks 03.04.2024 - 03.04.2024 ( 19:00 - 22:30 )
Brno Vegalite Více informací ...
Pražské koncerty Conflict (UK)
04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
INDUSTRY (DE) + více
INDUSTRY (DE) + více 04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec, Azyl Pivní Bar Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


SKORUP/A - Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:21, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:20, Siki


YE.STEM, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:13, Siki


ZEMĚŽLUČ, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:12, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:11, Siki


Botch, Praha - MeetFactory, 8.3.2024
Botch,  Praha - MeetFactory, 8.3.2024 09.03.2024 19:55, Mira


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (291)
Garlands – Ztracená místa (203)
ARANANAR – Domov, Co Nebyl (195)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (152)
Přišel podzim 2023 a do ČR míří La Casa Fantom (145)
Bratislavské Dievčatá - s/t (135)
Serotonin Zero - Broken worlds (122)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Garlands – Ztracená místa
Pivnica / Active Minds - split
Testimony – Of Life And Death
Abhinanda - Complete Discography
Bratislavské Dievčatá - s/t
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
V.O.H. - Cesta bez konce
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.