Youtube
SICK ON THE BUS + MALIGNANT TUMOUR + ZEMĚŽLUČ + DIVIDE ET IMPERA + APETIT TERROR
06.10.2008 17:09
sobota 8.11. 20:00 VSETÍN - SEMETÍN - hospoda U Vančurů
  
SICK ON THE BUS
Začalo to zhruba v roce 1990 v Londýně. Tehdy se Biff: kytara, Brian: basa (oba také hrající členové VARUKERS), Kev: bicí a Doug: zpěv shodli na tom, že by chtěli hrát ten styl hudby, který produkovaly punkové kapely z konce 70. a začátkem 80. let, jenž tak rádi poslouchají, a který v té době zrovna nikdo moc nehrál.
Asi po dvou měsících zkoušení začínají vystupovat. V té době mají 8 vlastních songů a koncerty doplňují coververzemi od DAMNED a UK SUBS.

Během dalších 3 let se v kapele točí různí zpěváci a bubeníci. Situace se ustaluje až když se Biff rozhodne zpívat a hrát na kytaru současně, a také příchodem Tonnyho, který se chopí druhé kytary a Paula jenž usedá za bicí. V této sestavě pak vzniká 16-ti skladbové demo. Ale těsně před jeho vydáním přichází tragická rána pro kapelu v podobě smrti Paula, jenž podléhá leukémii.
SICK ON THE BUS se podařilo toto neradostné období ustát, v sestavě se objevuje nový bubeník Wag (ex. LEGION OF PARASITES), s nímž už nahrávají „Suck On Sick On The Bus Fuck Heads“. Po této nahrávce se naplno roztáčí kolotoč. Přibývá nabídek koncertů, rozhovorů do rádií a začíná se o nich psát nejen v punkových zinech. Současně také vyrážejí na své první evropské turné s CONTEMPT. To ale končí fiaskem, když je promotér po dvou koncertech posílá zpět domů.
Někdy na přelomu tisíciletí nahrávají jako další album „Punk Police“ které vychází na Data records a opět se těší dobrým ohlasům. Následuje turné po USA a spousta koncertů po celé Evropě. Pracují na nových skladbách, ale součastně dokončují remix desky „Set Fire To Someone In Autority“ složené ze starých a vyprodaných nahrávek s Paulem za bicíma.
Poté odehrávají úspěšné masivní turné po Evropě, anglickou část pak po boku THE DAMNED.
Zatím poslední zářez na pomyslné pažbě počinů je z roku 2002, kdy jim na Go Kart records vychází album „Go To Hell“.
  
Od té doby mají za sebou SICK ON THE BUS další úspěšné turné po Japonsku a jiných zemích. Jednou z jejich příštích zastávek po punkové mapě světa bude i sobota 8.11.2008 ve Vsetíně, přesněji Semetíně. Jejich live show zde je součástí mini tour v rámci kterého odehrají pro Českou republiku pouze 3 koncerty, a to 7.11.2008 Brno, 8.11.2008 Vsetín - Semetín a 9.11.2008 vystoupí v Praze s další legendou amerického punku THE CASUALTIES.
  
Na závěr jedna historka, kterou Biff vysvětluje jak vlastně tahle legendární „speed punková“ formace přišla ke svému názvu:
Když jsem pracoval na staveništi, syn mýho šéfa začínal se svojí kapelou. No a jeho táta (Tony Write) mu řikal, ať tu kapelu pojmenuje SICK ON THE BUS, protože říkal: „Každýmu se jednou udělá nevolno na autobuse, v určitym momentě jeho života“. Ale jeho syn ten název nesnášel, tak jsem se ho zeptal, jestli bysme to mohli použít, protože jsme s Brianem taky zrovna zakládali kapelu, pro kterou jsme zatim neměli jméno, takže SICK ON THE BUS vzniklo na staveništi v kantýně.
www.myspace.com/sickbus
  
MALIGNANT TUMOUR
„Zhoubný nádor“ rozhodně nepatří mezi neznámé záležitosti a v hudební terminologii, už je tomu také nějaký ten pátek, i když vezmeme-li v potaz začátky téhle ostravské sebranky, které sahají do roku 1991, její prvotní záměr asi nebyl produkovat hudbu, ale hluk.
Od počátku by se dalo přirovnat fungování kapely jako průběh křivky na EKG a zmapovat všechny členy kteří touhle bandou prolezli by ze své dokumentace zvládl vyčíst snad jedině sám pán vrchní primář Bilos, který jako jediný v tomto seskupení operuje nepřetržitě.
Zajímavější je ale vývoj skupiny z hudebně žánrového hlediska. Z noiscore, se ještě mladý „MALIGNAT“ vyvíjí v grincore s lékařsko-patologickou lyrikou, aby se později, v dospělosti přetransformoval na grincore se sociálně kritickými texty. Ale křivka EKG se nebezpečně zarovnává, není s kým hrát, tudíž se osamocený Bilos i s kapelou stěhuje do Belgie a následně do Holandska, kde nachází nové spoluhráče a MALIGNANT TUMOUR od teď produkuje syrový crust.
Znovu nakopnutá mašina se za nějaký čas opět vrací do Ostravy, kde už čekají noví spoludrtiči. Bilose s kejtkou doplňují na postu basáka Šimek, za bubny zasedá Marsel a nová produkce se rozbíhá v rytmu hrubého crust’n’rollu. Z té doby pochází split 7‘‘EP MT/LYCANTROPHY (2004). Marsela za bubny střídá David. Světlo světa spatřuje CD „Burninhell“(2005), kde již hostuje kytarista Korál, jenž se následně také stává členem. Pak už to jde jako po másle a do lisu jdou další desky, prvně „R’n’r Engine“ což je split s GURKHA (2006), a poté samostatné „In Full Swing“ (2008) vše na Insane Society records.
Je nutno uznat, že nejen pouhý pohled na diskografii „MALIGNATU“ budí respekt, ale také výčet odehraných koncertů u nás i v zahraničí, kde nemilosrdně devastoval pódia a úspěšně zanášel metastáze. Je vidět, že MALIGNAT TUMOUR se zdárně rozrůstá a důsledkem toho je i případná možnost stanout na jednom pódiu se SLAYER na připravovaném koncertu v Praze. http://slayer.obscure.cz
Nynější „MALIGNANT“ je o show, a jde mu hlavně o live show, kterou umí a kterou rozbalí i v „Semáku“ a jsem si jist, že jejich crust’n’roll jízda s nádechem metalu nechá málokoho chladným, neb bude pogo jak cyp, bo HELL GATE OSTRAVA WILL BE OPEN.
www.myspace.com/malignanttumour
  
ZEMĚŽLUČ
Už je tomu zhruba 22 let, co tento notoricky známý „mobydik“ brouzdá místními ale i zahraničními punkovými vodami. Kapela jejíž počátek se datuje od roku 1986, jenž odehrála tehdy památeční a svůj vůbec první koncert 17.června 1988 v brněnské Křence spolu s Insánií a S.R.K.
Od počátku se nám ZEMĚŽLUČ, s výjimkou roku 1996 prezentuje jako trio. Z původní sestavy Šoty: basa, zpěv, Tomáš Bělka: kytara a Martin Maleček: bicí, si dodnes uchoval sílu pokračovat pouhý Šoty. Během toho se vedle něj v kapele protočili různí lidé, kteří by se nedali ani na prstech obou rukou spočítat. To není ovšem tak podstatné, jako fakt, že za celou tu dobu si sebou ZEMĚŽLUČ nese punc poctivé punkové kapely, nepodléhající komerčním, ani módním vlivům co zůstala věrna svým životním postojům a ideálům, které dodnes ve svých textech hlásá.
Za své období za sebou tato banda veteránů zachovala bohatý výčet nahrávek na všech různých nosičích. Vypíchl bych tedy alespoň dvě poslední, které jsou pořízeny již v nové sestavě Šoty: zpěv, basa, Fredrikson: zpěv, kytara a Titanic: zpěv, bicí, jenž se představí i v Semetíně. Jde o 7‘‘EP's „Z očí do očí“ (2007) a „Zabit v akci“ (2008), vydané a nádherně graficky ztvárněné vydavatelstvím Ultima Ratio.
ZEMĚŽLUČ jejíž název není odvozen od stejně pojmenované byliny, ale je spojením za sebou jdoucích dvou, chcete-li tří slov, plní dnes funkci jakéhosi morálního ideálu a vzoru pro všechny mladé i starší punx i případně kapely. V praxi předvádí vzor jak by to mělo vypadat, že i po tolika letech si lze zachovat svůj postoj, své staré fanoušky, stále oslovovat nové, a to vše v duchu DO IT YOURSELF.
  
DIVIDE ET IMPERA
A teď pozor! D.E.I., aneb „rozděluj a panuj“, pocházející z Bruntálska, je zbrusu novou kapelou, a de facto volným pokračováním spolku SPOLUVINA hrajícího od roku 1998, který byl dle mě hooodně nedoceněnou kapelou. Drsný kraj ze kterého pocházejí se na jejich tvorbě podepsal jak hudebně, tak i textově. Hrají ostrý a agresivní punk rock střižený hrubým prdelnakopávajícím crustem. Staré koncerty SPOLUVINY pro mě byly vždy totálně kanonádní pal! Noví „vymrdej a vládni“ jak se jim podomácku přezdívá, mají oproti SPOLUVINĚ drobnější kosmetické úpravy v sestavě, navíc ještě přibrali zpěvačku, ale v podstatě je to totožná „severská“ smečka, která si nebere servítky s ničím a na živo plení vše v doslechu.
DIVIDE ET IMPERA prozatím žádnou nahrávku na kontě nemají, ale dovolil bych si upozornit a doporučit jediný počin SPOLUVINY „Nikdy spatřené“. CD si kapela vydala sama a u Ultima Ratio je v přípravě přebal jejich mangelu do vinil verze.
Tahle sebranka byla už dost dlouhou dobu ukryta pod pokličkou, až v izolaci dozrála a nyní je nejvyšší čas nechat vypustit tuto severkou zvukovou bouři do éteru.
  
APETIT TERROR
Zkušenostně i věkově nejmladší jednotku dnešního klání, stejně jako výše zmíněné kolegy, do Semetína zanese chladný severský vítr, přesněji, hoši mají svou základnu v Rýmařově. Z jejich projevu je patrné, že jsou inspirováni skandinávskými kapelami, ale crust v jejich podání, je servírován v neobyčejně brutální podobě. APETIT TERROR se de facto vrací až k samotným kořenům vzniku tohoto stylu. Zahulený, místy kanální sound, basákovo netradičně originální zvládnutí svého nástroje, uštěkané vokály, bicí nekompromisně odbíjející dis-beatový rytmus a do toho všeho obrovské nasazení. APETIT TERROR je mladá, sympatická a nadějná kapela, která to řeže nahrubo, po svém a pěkně od podlahy. Takže se připravte na čistokrevnou rubačku, totálně ohlodanou až na kost od zbytečných technických vychytávek a kudrlinek.
  
www.cultburger.cz
  
> > MAPA < < jak se dostat na místo akce

Více na old.czechcore.cz
Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (330)
Garlands – Ztracená místa (255)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (182)
Bratislavské Dievčatá - s/t (179)
V.O.H. - Cesta bez konce (165)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (154)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Bratislavské Dievčatá - s/t
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
V.O.H. - Cesta bez konce
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.