Youtube
Vyčerpávající rozhovor o FLUFFU 2002!
20.01.2003 21:05
  
  
V: První otázka bude obligátní - jsi s letošním fluffem spokojen? Já osobně jsem neslyšel žádnou stížnost, výtku. Setkal ses ty s nějakou tvrdší kritikou?
  
M: Musím na začátek říct, že jsem jen 1/2 fluffu. S Tomášem se ve většině věcí shodnem, každopádně odpovídat ti zde budu jen já.
A teď už k otázkám. Asi to nejde, být někdy 100% spokojen. Nakonec ti v hlavě zůstanou právě ty věci, který se nepovedly. Kdyby bylo před festem a já měl tejden volnýho času, tak bych ho věnoval hygieně a odpadkům. To jsou asi hlavní věci, který nedopadly vůbec dobře. Jsou to taky nejčastější náměty kritiky.
Když se teď ale dívám na letošní fest mam převážně pozitivní dojem. Je to DIY akce, děláme co můžem. Samozřejmě se snažíme nic neposrat a na všechno myslet předem, protože nakonec nás nějaký trable serou nejvíc. Všechno přichází postupně se zkušenostma, o některých věcech prostě nevíš, dokud se nestanou a ty je nemusíš poprvé řešit. Snažíme se neopakovat chyby, a když se to daří, máš z akce dobrej pocit. Vždycky se ale objeví něco novýho. Letos to byly záchody, což bylo spojeno i s tím, že tam bylo zase víc lidí a výstaviště bylo znatelně zchátralejší.
  
V: Jaký kapely se tobě osobně nejvíc líbily, stihls vůbec se všemi pořadatelskými povinnostmi na krku sledovat co hrálo?
  
M: To nejsem vůbec ten pravej. Jsem asi poslední, kdo sleduje kapely. Vždycky jsou kapely, na který se těšíš. Letos to třeba byly Oil a JR Ewing. Dopadlo to naprosto normálně - během jejich show, jsem se před sálem dohadoval s kontrolorem od OSA a ani jednu z těch kapel neviděl. Některý večerní show absolvuju jako "ochranka" na pódiu - což je asi to nejhorší co fest obnáší. Každopádně na muziku tam taky neni prostor.
Donutí se to na kapely dívat spíš jako na partnery a hodnotíš je podle toho jaký ti způsobujou problémy. Musim říct, že v tomhle směru byl fest vždy bez větších nesnází. Všechno je s kapelama domluvený poměrně detailně předem.
  
V: Zveš na Fluff i kapely, které se ti (hudbně) vysloveně nelíbí?
  
M: Tohle je otázka spíš pro Tomáše, kterej tvoří z většiny playlist. Kapely na fest ale zveme podle toho co by mohlo zajímat lidi. Taky se snažíme, aby si každej mohl najít něco svýho a vydržel na festu tři dny.
A jestli by jsme pozvali někoho kdo se nám nelíbí. Jistě, když to nebude zároveň uplnej kretén.
  
V: Aha, takže se vlastně snažíš spíš trefit do vkusu publika než do svého. V tom případě by mě zajímalo jak to že byl třeba letos fest tak (řekněme) monotónní? Já myslel že právě proto, že se v tom odráží váš vkus…
   
M: Hele, já si vůbec nemyslím, že by byl letos fest nějak monotónní. Melodických emo kapel tam bylo třeba pět nebo šest, ale stejně tak tam byly třeba klasický old school hc kapely. Je jasný, že se asi nenajde nikdo, komu by se líbila většina kapel. Proto ti může ten zbytek přijít nudnej. Ale ty kapely přitom můžou oslovit někoho jinýho. Vůbec nepočítám s tím, že si někdo v pátek stoupne pod pódium a vydrží tam do neděle. HC je neuvěřitelně obsáhlý, je tu velký množství různej hudebních stylů. Nikdy nebude fest, kterej by rovnoměrně reprezentoval všechno.
  
V: Ani letošní Fluff se neobešel bez své afér(k)y. Loni to byli Vitamin X, letos Good Clean Fun. Víš o incidentu s jejich "skoncováním" se stánkem AFA něco bližšího? Četl jsem dost protichůdných informací a jen by mě zajímalo jak to bylo ve skutečnosti...
  
M: Kéž by všechny aféry byly jako ta blbost s GCF. O incident mohlo jít pouze v očích někoho kdo tam vůbec nebyl. Fakta jsou: jediný volný místo pro GCF distro; v době kdy tam přišli, už bylo AFA distro sbalený, kromě triček nalepených na zdi; ty lidi co to distro měli ho už vůbec nehodlali dál provozovat, jenom byli líní ho douklidit... CGF si tedy rozbalili svoje věci na stole a později vyměnili AFA trika za svoje. Nakonec stoly v přízemí byly určený v první řadě pro kapely. To, že si občas dělaj GCF věci po svým je jiná věc. Kdyby za mnou přišli, že nemaj místo pro distro, udělal bych to samý, co udělali samy a letošní fest by byl bez aféry. Nebo by si někdo našel něco jinýho?
  
V: Ani nevíš jak moc sem rád, že zrovna na Czechcoru tohle můžu zveřejnit, kde se GCF stali skoro démonickými nacisty útočícími na Afu a ničícími jejich stánek takřka od pohledu. Proč má někdo takový dezinformace zapotřebí šířit, to nepochopím…
  
M: Nevím, co bych řekl na ty debaty na czechcoru. Ty lidi, kterých se to skutečně týkalo, tam snad ani vůbec nic nepsali...
  
V: Sám jsem byl součástí vynikající akce "práce místo vstupného" kdy jsi umožnil lidem ve finanční tísni odpracovat si vstup. Podle mě opravdu skvělá myšlenka (divím se že ji nevyužilo víc lidí). Plánuješ ji i pro příští ročníky? Jak jsi s ní spokojen?
  
M: Ten model s přihlášenejma lidma přes internet se osvědčil a určitě něco podobnýho proběhne i příště. Vlastně se něco takovýho dělalo vždycky, akorát to bylo letos trochu organizovanější a lépe to fungovalo. A víc lidí by to možná využilo, ale potřebujeme prostě jen určitej počet pracantů. Vzal jsem prvních zhruba deset lidí, kteří se mi přihlásili, pro víc lidí bych nesehnal práci.
  
V: v téhle souvislosti teda ještě jeden dotaz – v pár zinech sem v poslední době zaregistroval stesk jako že „všechno dělaj furt ti samí lidi, v publiku je většina lidí z kapel…“ Mě to přijde naopak docela dobrý, že hodně lidí ze scény je nějak aktivních a docela málo „konzumentů“ (tady ty uvozovky obzvláště tučné a velké) – jak se na to díváš??
  
M: Ve scéně je hodně málo nových lidí. Proto je tu asi málo těch "konzumentů", prostě lidí který se o hc začnou zajímat a chvíli jim trvá, než najdou něco čím by mohli přispět. Nebo i jen zůstanou u toho konzumování. Většina lidí, který se kolem mne pohybujou, jsou ve scéně dlouho a každej si našel něco, čím může být aktivní. Podle mě je problém spíš v tom, že se do scény dostává málo nových lidí, než to jakej podíl činí aktivní/ pasivní.
  
V: Vlastně ještě jedna taková scénka která jinak do Fluffového dění moc nezapadala se odehrála - prodej nafukovacích balónků. Mě osobně je to docela buřt, ale nezlobil se někdo, že na "sxe" akci k tomuto došlo?
  
M: Osobně o tom nevím, že by se něco podobnýho stalo, ale moc mě to nepřekvapuje. Je to problém toho, že když děláš trochu větší akci, slítnou se supy, který si chtěj taky něco vydělat. V tomhle případě vedení výstaviště chtělo pronajmout alespoň jeden další objekt v areálu někomu dalšímu. Ten se pak celkem snadno může přiživit na tom, že je areál plnej lidí.
S náma pak podepsali smlouvu jedině s tou podmínkou, že budem souhlasit. Proto hospoda s klobásama loni a techno kids letos.
Konflikty a problémy přichází vždy z venku a dokud se nám nepodaří udržet si fest 100% hc/punk, budou se tam dít podobný věci a budou se bohužel i okrádat hc kids. Stejně jako loni, kdy byly vykradeny nějaký stany. A stejně jako letos, kdy byli okradeni dva kamarádi, kteří přijeli na fest o pár dní dřív, aby pomohli s přípravou. V době kdy se to stalo byli v areálu sami právě pouze s techno fans.
Píšeš, že jde o "sxe akci". Tomu se snažíme bránit. Je to hc/punk fest a sxe je jen část celý týhle scény.
  
V: Promiň za ten termín. Pro mě osobně třeba byl způsob chování lidí (z mého pohledu daný právě i velkým počtem sxe a minimem „zlounů“) asi největším pozitivem festu! Jo a ještě jedna věc související s těmi negativy – sbírka na oběti krádeží…měla úspěch?
  
M: Hele, aby si to někdo nečetl a nemyslel, že jsme bačkory - na festu bylo 100% zlounů, ale opravdu málo pitomých hovad, který nedokážou pochopit jak by se k ostatním měli chovat. A to je ten rozdíl mezi "v" a "mimo" naši scénu. Na festu byli prostě tolerantní lidi a je jedno, jestli měli v ruce pivo nebo ne. Jestliže se ale někdo nechává alkoholem nebo jinýma drogama ovládat způsobuje jenom problémy a takový lidi se snažíme udržet mimo fest.
Tu sbírku udělal Tomáš a klukům to nakonec i předával. Nebylo to myslím nic extra. Nevim to jistě, ale peníze jim museli posílat rodiče.
  
V: Docela by mě zajímalo, jestli nemáš představu jaký poměr byl mezi domácími a zahraničními návštěvníky Fluffu. Jestli se to dá odhanout třeba z měny ve které platili vstupné) a taky poměru mezi počtem lidí z kapel a tzv. "ryzích návštěvníků."
  
M: Donutil jsi mne hrabat se v hromadě papírů a vytáhnout kalkulačku... Vždycky jsem si myslel, že je to tak půl na půl. Jak to vypadá je trochu větší polovina domácích. Bude to asi tak 60% - 40%.
  
V: Z té oficiální části - Jaké máte vztahy s městem, s úřady, policií? Vyskytly se nějaké zádrhely či problémy vážnějšího rázu?
  
M: Vážnějšího rázu určitě ne. Postupně se čím dál víc snažíme nedát vůbec vědět, že se fest v Plzni koná. Například vůbec neprobíhá místní propagace.
Dříve jsme se snažili trochu nalákat místní, ale pramenili z toho jen problémy. O první fest se zajímala i kriminálka, v souvislosti s ilegálníma techno-párty. Všechno se nakonec vyjasnilo. Loni už nás kontaktovalo jen místní oddělení policie, s kterým jsme nakonec spolupracovali při hledání po ztracené holce, která se nevrátila z festu domů včas. A letos to proběhlo bez zájmu policie nebo městských úřadů.
Před rokem nebo dvěma jsem si myslel, že by nám spolupráce s městem mohla být nějak užitečná, ale dnes víme, že by z toho pramenily jen problémy a trápení. Město by mohlo na podobnou akci přispívat z nějakých zdrojů na kulturu, ale pořád je tu hrozná snaha mít následně všechno pod kontrolou. A bojím se, že by se fest dostával někam, kde ho nikdo z nás mít nechce.
Snažíme se fest udržet co nejvíce autonomní. Náš sen je takovej, aby jsme při pořádání festu nemuseli jednat s nikým mimo hc/punk scénu - fest kterej si dělaj hc kids sami, nejlépe na vlastním pozemku, ve vlastních prostorách.
Když ses ptal na úřady, nesmím zapomenout na OSA. Který se letos ozvali, a kterým jsme nakonec museli doplatit poplatky za autorská práva k hudbě a textům. Celá ta záležitost svědčí o této organizaci. Stačilo, když jsme jim poslali peníze o které si zažádali, aniž by je zajímalo co konkrétně bylo na festu produkováno za muziku. Bohužel zákon je plně na jejich straně. Nejsem nijak proti tomu, že by se mělo platit autorům. Ale systém téhle organizace mě přesvědčuje o tom, že se ani koruna ze zaplacených peněz k pravým autorům nikdy nedostane. A co víc, nedostane se ani zpátky do jakékoliv kultury.
  
V: Ano, ta otázka taky musí padnout - bude? (samozřejmě Fluff 2003)
  
M: Doufám, že ano. Je tu trochu ztížená pozice tím, že musíme hledat nové prostory. Bylo jasné, že výstaviště v Plzni končí a mělo končit původně již před rokem. Povodeň to ještě popohnala. V současnosti je již výstaviště prodáno - že by nové komerční centrum?
Festival bude, prostě v nějakých jiných prostorách.
  
V: Fluff se kryje s Antisociety festem, pro někoho je to škoda, protože by chtěl navštívit obě akce, někomu to vyhovuje, protože se takto na Fluffu objevuje minimum o/s punkáčů (nic proti nim, ale asi si nemusíme povídat o tom, že hudba není to přední, kvůli čemu festy navštěvují). Jak se na to díváš ty?
  
M: Původně jsme určovali termín fluffu podle hc festů v Evropě. To, že se termín kryl s termínem AS-F byla náhoda, protože ani já ani Tomáš se vůbec o ten fest nezajímáme a dozvěděli jsme se to mnohem později. V době kdy už hnout s termínem nešlo. Později byly nějaký snahy se společně domluvit, ale vždycky to krachlo. Naposledy na tom, že my jsme měli už podepsaný smlouvy a v Trutnově zas nesouhlasil se změnou termínu majitel pozemku, alespoň podle toho, co vím já.
Nakonec to tak asi zůstane. Naše snaha totiž nesměřuje k co největšímu počtu lidí na festu, spíš k tomu aby tam byla pohoda. Proto se snažíme i propagaci směřovat pouze do hc scény. Jedna součást pořádání festu je o odmítání různých nabídek od médií na rozhovory, propagaci atd. Mnohdy se jedná i o propagaci, která by byla zdarma - různý seznamy letních akcí apod.
  
V: To je zajímavý postoj, a asi jen díky němu je na fluffu tak specifické prostředí pohody, klidu. Když sem dělal „ostrahu“ u sálu, vyskytly se snad 3 případy pokusů o průnik. Takže Váš přístup očividně nese ovoce. Ale potom zas člověk vidí v místním tisku nesmyslný zprávy typu, že se tam sjelo na 600 příznivců hnutí punk…:o)
  
M: Určitě jsou nějaký odezvy v médiích, už jen proto, že tam prostě "něco" psát musej. Konec konců se mi ta zpráva nezdá tak špatná. Příznivci hnutí punk snad jsme a jestli jde o to kolik nás tam bylo... Nakonec si to zkus přijít na výstaviště a odhadnout kolik tam je lidí. Jak jsem už řekl, já s médiema komunikuju co možná nejmíň, takže ode mne přesnější čísla nedostanou.
Vlastně je docela možný, že ta zpráva pochází ode mně. Během tak dvou týdnů kolem festu mi dost často volají novináři a chtěj o festu něco vědět a myslím, že letos jsem používal frázi "asi tak 600 punkáčů".
  
V: Jezdíš ty sám na festivaly? Necháváš se tam inspirovat, líbí se ti?
  
M: Vlastně ani nejezdím. Asi tak 5x jsem byl v Ieperu, kde taky Tomáše napadla myšlenka na podobnej fest v Čechách. A to je asi všechno. Mam trochu zkurvenej pohled na akce a pořád musím sledovat kde je co potřeba udělat, kde jim to vázne a tak. Nejraději bych do toho pak všem kecal. Když prožiješ tři dny na fluffu, kde všechny problémy musíš řešit, nakonec se pak jako normální host celkem nudíš a chybí ti to. Alespoň u mě to tak vždycky bylo. Samozřejmě je tu ještě možnost sednout si a koukat po holkách :)
Takže i s tou inspirací to bude podobný, většinou vycházíme z dřívějších fluffů a snažíme se odstranit chyby. Na akce pak jezdím spíš potkávat známý, a tak jde spíš o společenský akce, než o nějaký inspirace. Někdy tě něco samo najde, samo zaujme a snažíš se to dostat i na fest, ale je to více náhoda, než hledání inspirace.
  
V: Plánujete do budoucna na festivalu i nějaké angažované přednášky a vůbec akce které třeba s hudbou bezprostředně nesouvisí? Já osobně jsem byl nadšen ollie soutěží a jistě bych uvítal i nějaké jiné akce, ale zase někoho to štve, nejsou lidi...co ty na to?
  
M: Hrozně rádi fest rozšiřujeme tímhle směrem. V plánu toho je vždycky spoustu, ale nakonec to krachuje na nedostatku lidí nebo času. Ale je to určitě věc, kterou máme v plánu ještě rozšířit. Přednášky, výstavy, info-stánky... to jsou určitě věci, které mají na festu svoje místo. Záleží to spíš na lidech. Protože mi sami už na to prostě nemáme.
Ollie závod byl Tomášovo nápad a taky si ho sám zorganizoval, určitě chceme pokračovat i v podobných záležitostech.
A jestli to někoho štve... tak a? se toho prostě neúčastní.
  
V: Zajímalo by mě, jestli na festu neproděláváte. Dokázal bys nějak kvantifikovat náklady (myslím tím spíš třeba množství času a práce než peníze) na Fluff a říct jestli ti přináší natolik velké uspokojení, aby ses do něj znovu a znovu pouštěl? S tím asi souvisí i dotaz na menší akce, které v průběhu roku děláte. Pokud se nechceš rozepisovat o příliš konkrétních věcech chápu, ale bylo by myslím docela zajímavé nahlédnou pod pokličku kuchařům nejlepšího čs. festu...
  
M: Na takovýhle akci by šlo prodělat velice snadno. To si ovšem nemůžeme dovolit, protože nemáme žádný zdroje, z kterých by jsme nějaký ztráty hradili. Klíč k tomu aby to fungovalo je v maximálním snížení všech nákladů. Tím nemyslím ani tak prachy pro kapely, ale spíše všechny ostatní, které pořád tvoří větší část. Co možná největší množství věcí děláme sami. To prostě nestojí nic, kromě času.
A práce spojená s každým festem....v podstatě začínáme na dalším hned, jak skončí minulej. Všechna práce je rozdělená na dvě části a jednu obstarává Tomáš a já tu druhou. Třeba věci okolo kapel, tvoření playlistu nebo propagace se mě téměř netýkaj. Na druhou stranu domlouvám všechno v Plzni - úřady, smlouvy, technický zajištění + finance, stránky. Do toho zas Tomáš tolik nevidí. Je to taky hodně daný tím, že já žiju v Plzni, kdežto Tomáš v Praze. Každej si prostě děláme na tý svý části a občas se sejdeme na nějakou poradu. Samozřejmě jsme začínali tak, že jsme vše dělali společně, ale to bylo v době, kdy jsme spolu i bydleli. Teď je to snazší v tom, že se většina věcí opakuje a děláme je více méně automaticky.
Intenzivněji se začíná někdy kolem novýho roku a tak dva tři měsíce před festem se tomu věnujeme celkem dost. Pak jsou ještě další věci, který na to maj vliv. Třeba to že jsem líný prase, a tak když letos přijel Tomáš na začátku prázdnin do Plzně a zjistil, že tu není hotovo celkem nic, málem vomdlel. Pak jsme teda asi měsíc lítali a tejden před festem už jsme skoro nespali. To pak máš přesný seznamy úkolů na příští den i s časovým plánem, kterej mnohdy začínal okolo sedmý a končil po půlnoci. To tě pak začátek festu vysvobodí. Likvidace všech záležitostí trvá ještě tak 1 až 2 týdny, festival tedy pro nás trvá tak do poloviny srpna. Pak si můžeš říct, že to máš za sebou. Ty tři dny festu jsou z tohohle ohledu jen smítko.
A akce během roku. Tam je to trochu horší. Začínali jsme asi jako každej. Je to paráda pozvat si kapelu, udělat jí koncert, setkat se s kámošema. Nakonec pro nás koncert znamenal příliš komplikací, musel jsem do Prahy lepit plakáty, Tomáš musel sám navařit, protože já třeba přijel až po práci a po koncertu jsem zas jel nočním vlakem domů. Pak jsme měli neustálý problémy s noclehem pro kapely atd. Postupně se taky celkem snížila návštěvnost a začali jsme doplácet ze svýho. Teď už vlastní koncerty děláme minimálně, a když tak společně s někým dalším. Pokoušel jsem se i o koncerty v Plzni, ale je to tady příšerně zoufalý. I přes celkem rozsáhlou propagaci vždy přišlo jen pár kámošů, který jsem přemluvil.
Po letošním festu se snažíme rozjet i nějaký další aktivity. V září jsme dali dohromady turné pro Kevorkian, který odehráli 30 koncertů po větší části Evropy (FluffWheels tourbooking). Tomáš chce trochu víc rozjet svůj label Lost Youth s hadrama se sxe a vegan motivama. A já na začátku příštího roku snad rozjedu label Chierra Records.
A jestli mě to uspokojuje? Rozhlídni se kolem, ten svět je jedna velká sračka. A je tu možnost žít v hc scéně a tomu venku nastavit záda. A všechno to co je za tebou, každej povedenej fest nebo koncert ti jenom dodá další energii.
  
  
Protože tenhle rozhovor vznikal (a to hlavně díky mě) dost dlouho, přidám ještě nějaký aktuálnosti ohledně FluffFamily:
- intenzivně se snažíme najít místo na letošní a možná i budoucí FluffFesty. Je to poměrně složitá záležitost, protože nechceme klesnout pod standard, který určilo výstaviště. Tedy hala s pěkným a klidným okolím pro kempování
- začínáme bookovat i první kapely pro FluffFest 2003 (1. - 3. srpna)
- Tomáš (tomas@fluffmusic.com) má hodně nových věcí ve svým Lost Youth shopu
- Jenny (jenny@fluffmusic.com) si dovezla stroj na placky
- a první release na chierra rec. (michal@fluffmusic.com) bude split climatizado a italských with love.
  
V: Já nemůžu než poděkovat za rozhovor a tiše doufat, že si ho aspoň pár lidí přečte bez nutnosti zase se osočovat, jak se na czc stalo zvykem.
  
M = Michal
V = já (čili vanena)

Více na old.czechcore.cz
Rozhovory Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 17:00 - 23:59 )
Letohrad | Pizzerie U Forchu Více informací ...
Pallasit
Pallasit 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Pallasit, Zruč nad Sázavou Více informací ...
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:30 - 23:59 )
Poděbrady | Boss Bar Více informací ...
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Gurs // Samota // sinks
Gurs // Samota // sinks 03.04.2024 - 03.04.2024 ( 19:00 - 22:30 )
Brno Vegalite Více informací ...
Pražské koncerty Conflict (UK)
04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
INDUSTRY (DE) + více
INDUSTRY (DE) + více 04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec, Azyl Pivní Bar Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


SKORUP/A - Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:21, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:20, Siki


YE.STEM, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:13, Siki


ZEMĚŽLUČ, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:12, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:11, Siki


Botch, Praha - MeetFactory, 8.3.2024
Botch,  Praha - MeetFactory, 8.3.2024 09.03.2024 19:55, Mira


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (291)
Garlands – Ztracená místa (201)
ARANANAR – Domov, Co Nebyl (195)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (152)
Přišel podzim 2023 a do ČR míří La Casa Fantom (145)
Bratislavské Dievčatá - s/t (135)
Serotonin Zero - Broken worlds (122)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
The Fialky - Chulig​á​ni II.
Hippie Chippies - Double Trouble
Garlands – Ztracená místa
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.