Youtube
..::FLUFF::..
06.08.2002 15:19
Fluff 2002
  
 Úvodem – žádná kapela se nelíbí každýmu, takže mě nebijte za to, že o něčem napíšu že je to nuda. Dál – fest byl třídení, takže a) sem neviděl všechno b) report je dlouhej, čili čtěte jen co vás zajímá (kapely sou vždy proloženě).
  
V pátek, po ubytování nás svou hudbou vítají Flying Enterprise, kapelu Ambrozia sme prošvihli. FE se mění každým koncertem (nebo mám ten pocit jen já?) a tak jsem zvědav, jestli to bude víc popík, emýčko, nebo zabrousí dál do rockandrollu. Řekl bych tak od každýho něco, snad až moc přitvrdili a zpunkověli, dřív se mi líbili daleko víc, i tak docela pohoda, budu si už muset ten jejich novej singl koupit.
Zhruba v 17.00 hrají Bingo, což je šupec hc ze Švédska. Pro mě rozhodně jedna z těch lepších pátečních kapel, se slušnou pódiovkou a tak vůbec, prostě dobrá sypanice na klasickou sestavu. Po nich zklidňují Squall a už nastupuje kapela na kterou sem se hodně těšil a která mě v žádným případě nezklamala – Balaclava. Naprosto energií nadupaná kapela, která rozhejbala sál, je halt vidět, že mezi českou sxe scénou je to snad nejoblíbenější fofr kapela. Výbornej mosh, zpěvák šel nakonec do naha, diving se rozjel na velmi slušné úrovni. Jejich set byl jedním z vrcholů fluffu (aspoň pro mě). Upřímnost, energie, dobrá fofrovačka, co víc vlastně chtít?
Večer otevřeli Fairfight, pro mě neznámá kapela z Nizozemska. Jejich staroškolní hc teda opravdu nemusím. Zato Undying s opravdu pekelně našlapaným metalem/hc ve stylu Catharsis si dám líbit. Samozřejmě není náhoda, že členi catharsis sou zainteresovaní v Undying. Zpěv obstarávala dívčina, ovšem žádnej ječák, ale poctivej metalovej chrapot. Hudba se spoustou nálad, ovšem technicky vyspělá, brutální a přitom zajímavá. A stejně jako já, i většina lidí s kterýma sem mluvil si Undying pochvalovali. Parádní vystoupení!
Po nich přicházejí Robocop Kraus. Německá popovka, kterou z desky občas poslouchám. Naživo se uvedli dobrým zvukem (zvuk musím pochválit an bloc) a zajímavými módními kreacemi. Zpěvák ala texaský fešák, ostatní v košilích. Hudba klidná, příjemná, s vlezlýma melodiema a zajímavým zvukem kláves. Předvedli dobrý set, ale až moc „vyklidněný.“ (čao jirzo!) No a nakonec metal Inane. Pro mě veliký zklamání. Tomuhle já rozhodně neříkám fast as hell. Na to sem slyšel až moc metalu, aby se mi to líbilo. Zpěvák v mikině Mortician předváděl nudnej mrukot, sypačky nebyly z nerychlejších, zkrátka naprosto průměrnej deathmetal s menšíma black vložkama.
  
Sobotní show začínala kapelou Hold X True z Maďarska.. Jak název napovídá, šlo o pozi old school sxe kluky, kteří sází spíš na upřímnost než na techniku nebo zběsilou rychlost. Přesto slušnej zvuk. Následující Zero Tolerance sem minul, a nechal sem si ujít i GNU, protože jejich popík prokvetlý soulíčky není nic pro mě. Dál hrají The Solo Man Only celkem nuda. Po nich ovšem Mindlock, který si nikdy nenechám ujít. Jako obvykle, i tentokrát měli grindeři/mosheři pěknou show, navíc s výborným zvukem! Pódium sice Alešovi moc nesvědčí, ale přesto zahráli jedno z nejlepších (posledních) vystoupení. Doufám že se lidi bavili stejně dobře jako já.
Kevorkian, stejně jako všechny následující sobotní kapely sem už slyšel jen od vstupu, protože sem na fluffu byl dělal „gorilu“ u vstupu do sálu. Výhodou je, že sem aspoň slyšel všechny kapely a neflákal se někde mimo. Takže Kevorkian – mazec sekec. Docela mě překvapili a nutno říct že příjemně. Rychlej metal hc, co to okecávat, však je znáte. Rozhodně povedený a na fluffu se předvedli skvěle!
Po nich podobně naladění Maroon, ale přece jen o kousek vyšší liga. 666 mosh jak hajzl metal / newschool (já si ty charakteristiky nechám patentovat!) s důrazem na sxe. Tomu odpovídá i odezva publika, který je fakt šílený! Tahle kapela mě naživo vážně dostala. Narvaný emocema, potápěči jedou naplno, na pódiu kvanta lidí, všude samý křížený ruce. Škoda, že nenasadili po parádních blekmetalových pasážích i ty typický blek-violence sypačky, pak už by se tomu nedalo vytknout vůbec nic.
Po protřepání palice vlítla na pódium velice zajímavá a svojská kapela Oil. Jak ji popsat…no rozhodně psycho, se špetkou klasickýho hc, trošičkou ema, ždibíčkem jazzu, kapkou noisu, to vše originálně zabalené v rock n rollu. Tohle bylo spíš na poslouchání, než na divokou pařbu. To JR Ewing, ti asi přijeli hodně plní vzteku, protože ho hned začali sypat. A to tak, že rychle! Výbornej jak smrš? rychlej kravál, s pár pomalejšíma pasážema. Moc se mi líbila kytara, výborný vyhrávky! Celkově extrémně hustá věc trošku ve stylu Orchid.
Pozdě přijeli Product z Itálie a tak hráli předposlední. Jejich set se mi vůbec ale vůbec nelíbil a myslím, že kdyby si spousta lidí nemyslela, že už budou hrát Liar, ani by se na sál neobtěžovala. Opravdu dřevní old school, o kterým se mi ani nechce psát. Prostě nuda. No a už jsou tu hvězdy dne – belgičtí sXe metal válečníci Liar. Jejich satanskej hc/metal mi ale přišel docela nudnej. Určitě to pro spoustu lidí byla perfektní kapela a velkej zážtek, vidět je tu živě, ale já se po směně jdu radši natáhnout. Když už tento metal, tak raději Cryptopsy.
  
Neděli sem trávil jako kuchtík, takže doufám, že na oplátku Vy mě napíšete jaký byly kapely! Šichta mi končila akorát na To Die For. Výborná banda v duchu Coalesce, Converge a spol. Tenhle styl hodně žeru, takže Todiefor u mě bodovali. Hodně řízný a zběsilý metalický hc s příchutí emoviolence. Fakt nabitá kapela! Jejich poslední CD určitě stojí za to, a i když naživo nepředvedli tolik techniky, bohatě to vynahradili šíleným tempem a nasazením.
A je tu další hc s příchutí metalu. Tentokrát udeřila legenda z Brazílie, Point of No Return. Fluff se nesl docela hodně ve znamení hutných kapel, ale myslím, že PONR jim dali skoro všem (kromě mnou přechválených Maroon) na zadek. Výborný sxe se třema zpěvákama a z toho vyplývající excelentní pódiovkou. Šrumec v sále, upřímnost v srdcích. Úžasná kapela, především právě díky třem zpěvům, když chlapi zařvali společně, byl to vážně rachot.
No a jedeme do finále. Jako poslední hrají Good Clean Fun. Pro někoho sračka a jednoduchá zábavovka, pro mě především výborná sranda! Hudebně melodickej old school, s kterým by klidně prorazili i v médiích. U téhle kapely se zastavím trochu dýl, protože pro mě to byl jednoznačně vrchol fluffu. Řečnění mezi songy moc rád nemám, ale musím uznat, že Mr. Issa mě hned několikrát upřímně rozesmál svými proslovy. Sranda, sranda, sranda – to je asi tak v kostce vystoupení good clean fun. Zazněly snad všechny jejich hity, ale ne že by na tom záleželo. Kolečko se točilo fakt mohutně, mosh velice silnej, ale přitom slušnej a ohleduplnej. Skoky z pódia jsou samozřejmost. Krom toho navíc malé papírky ala konfety všude kolem, výborný zvuk, cover Circle Jerks a spousta spousta humou a pohody. Nejvíc mě asi dostal Song for Ladies, který si zazpívala i zpěvačka s ohromným nasazením a to byl teprve nátěr. Pro mě rozhodně jedno z nejpozitivnějších vystoupení.
  
A chce to určitě i úvahu na závěr. Účast byla něco kolem 1000-1200 kousků, což na jednu stranu není moc, ale na stranu druhou tam byli zas jen lidi, který tahle muzika zajímá. Nesetkal sem se s žádným tupým vypitcem, bitkařem, toluenovým punkerem, do sálu se za mé služby pokusili proniknout jen 4 neplatící. Krádeže snad taky žádný (nevím o ničem), veganský jídlo na úrovní (vím o čem mluvím, čus Alby!).
Trochu mě zarazila neúčast punkáčů, ale to jen do chvíle, než sem zjistil, že paralelně probíhá Antisociety festival (kde mimochoděm bylo prý 4000 lidí!) Uvítal bych navíc nějakou tu crustovici, bylo tam až moc metalu. Ale není člověk ten, aby se zavděčil…
Opravdu moc oceňuju, že dojely všechny kapely a dokonce až na 2 vyjímky v pořadí a zavčas! Paráda!
Takže doufám že ste tu nudu dočetli ve zdraví a doufám že se uvídíme příští rok!
  
Jo a pro fotky časem určitě mrkněte na stranky fluffu.

Více na old.czechcore.cz
Recenze Koncerty Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (332)
Garlands – Ztracená místa (256)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (183)
Bratislavské Dievčatá - s/t (180)
V.O.H. - Cesta bez konce (166)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (154)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
Cimiterium / Slavery - split
Pivnica / Active Minds - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.