Youtube
OD DRUM´N´BASSU KE GOREGRINDU (by P & S)
31.05.2005 14:43
Hradec Králové a okolí je všem známo jako ospalé a nudné místo, ale my máme stále kam chodit na kulturu a rozhodně se nenudíme... V květnu jsme se nenudili ani trochu, proto jsme se rozhodli sesmolit trošku delší report z cest za kulturou.
  
13. 5. 2005 EASTEK PLANET BREAKZ, El Diablo, Hradec Králové
  
Abyste neřekli, že jsme jednostranně zaměření kulturní barbaři a soustředíme se jen na jeden z žánrů muziky, servírujeme hned na úvod SOUND SYSTÉM EASTEK.
DJ´s ESS hrají převážně styly elektronické muziky drum´n´bass a techstep. Zdá se, že tyto styly nám pulsují v krvi :-o Dá se na to docela dobře s příjemným až euforickým pocitem tancovat :-D
Akce PLANET BREAKZ se konají několikrát do roka. Oproti té předchozí, kdy přišlo asi 150 lidí a El Diablo jsme viděli po dlouhé době zaplněné, dorazilo tentokrát lidí stěží 30. Jelikož každý DJ´s si zahraje set dlouhý minimálně hodinku a půl a má se jich vystřídat šest, trvala akce do brzkých ranních hodin. Pokud vás zajímá víc tak klikněte na: http://eastek.mxm.cz.
  
14.5.2005 Obscene Insane Fest, Žlutý Pes, Pardubice
  
Původně jsme neměli v plánu na v podstatě oslavu desátých narozenin, jak z názvu vyplívá, tohoto UG labelu jet. Barvákuv telefonát nás zastihnul ve stoupání ne kopec Tábor v Českém ráji. Barvák byl tak hodný, že nás osobně pozval na událost, no a nepřijměte si pozvání od tak význačné osobnosti... Trasu výletu jsme zkrátili, ale i přesto jsme dorazili na festival až kolem dvacáté hodiny. Bylo úplně narváno - cca 300 lidí. Jako pozornost od pořádajících labelů jsem dostali CD kompilaci obscene titulů a otevírak na pivo, nový to artikl barvákova HC fashion and accessories store. Právě hráli Ingrowing, takže než jsme se rozkoukali, byl konec setu. Neviděli jsme tedy Non-Comital a jejich těžkotonážní crust s ženským zpěvem a s bývalým zpěvákem Dread101, obscene grindery ze slovenska Abortion, šikmoočce SeeYouInHell, zběsilé fastcoristy Lycanthrophy, no a Ingrowing. Vlastně jsme viděli jenom Themu 11, která se paradoxně stylově vyhýbá žánrovému zaměření pořádajících labelů. T 11 jsem viděli po dlouho době, tudíž nás to i bavilo. Je to už „profi“ kapela, která si umí udělat dobrý zvuk a depresivní intenzitu provázaných kytarových ploch servíruje ve správných dávkách tak, aby vás již mnohokrát slyšené skladby pořád bavily.
Ten den se hrálo semifinále hokejového mistrovství světa a fanoušci projevovali vlastenectví houfováním se kolem televizorů, takže nebylo možné projít ven…..komentář necháváme radši stranou.....
Mezitím, co polointeligenti na bruslích hráli svoje utkání, začalo vystoupení Malignant Tumor. Pokud máte rádi metal a Motorhead, musíte MT milovat, pokud máte rádi metal, rock´n´roll, motorhead a metalové pózy musíte MT milovat taky :-) Už žádný mince core prostě ROCK´N´ROLL. Na to, že to byl poslední koncert anglického turné, byli pozoruhodně ve formě. Dle ohlasů na ně byl největší kotel z celého festu. Na rovinu, další kapela večera - Isacaarum se mě nelíběj, ačkoliv je to precizně zahraný gore-grind. Vydrželi jsem cca 2 vály a šli jsem na večeři k Matějovi a pokecat se známýma. Po nich měli následovat jako speciální bonbónek Extrem Noise Terror….jo udělali jsme ten „hřích“ a nepočkali na hlavní „hvězdu“. Prostě se začala projevovat únava z celého dne, který byl z poloviny na biku.....
Díky Barvákovi za pozvání. Z celého festivalu jsem měli takový rozpačitý dojem určité ospalosti/malátnosti. Asi způsobené tím, že jsme de facto přijeli na konec.
  
15.5.2005 ISIS, JESU, MONNO, Palác Akropolis, Praha
  
O této akci se mluvilo dlouho dopředu jako o vrcholu koncertní sezony. Isis jsou skutečně populární a mluví se o nich jako o nových Neurosis. No nechali by jste si tohle ujít? My ne a s námi dalších 6 lidí z HK. Na koncert jsme jeli jako školní výlet – dodávkou. Přijeli jsem o trochu dřív, než byla avizován nezvykle brzký začátek koncertu (18:30). Jasně že jsme si dali nějaký pivka.
Začínali němečtí Monno. Nechceme být moc kritičtí ale….no prostě to byla blbost, hluk který neměl hlavu ani patu, totální nuda. Nejspíš se na tom podepsal i zvukař, ale tento hudební nesmysl jsme vydrželi ztěží 5 minut.
Po pauze následovali Jesu. Pro ignoranty: Jesu je hudební projekt Justina Broadricka z milovaných industrialistů Godflesh, vydali již jedno velké eponymní LP a dvoupísňové EP „Heardache“. Jesu v sobě kloubí těžkost a ubíjející pomalost Godflesh a ambientními pasážemi. Z desek to zní naprosto skvěle. Na tento koncert jsme se těšili dlouho dobu, ale to, co následovalo, nás neskutečně zklamalo. Jesu se prostě nepodařila atmosféra studiových nahrávek přenést na podium a nezachránil to ani hostující bubeník z Isis. Pomalé skladby absolutně bez energie, utopený vokál a samply nebylo vůbec slyšet. No byli jsme rádi, že je vystoupení Jesu u konce. A to říkáme my, kteří nekriticky milujou Godflesh a Jesu se zdá být jejich hudebním pokračovaním…. No počkáme si na další turné, pokud nějaké bude.
Co napsat k Isis ? Kdo tam nebyl nech? lituje. Můžeme jenom řvát nadšením. To co se nepodařilo Jesu, Isis zvládli na 100%, už od prvních tónů se nám na tvářích objevil blažený úsměv, kterej vydržel až do konce setu. Prostě miluju tyhle rozvláčný skladby, s postupnou gradací. U Isis mě napadá spojení kytarový ambinent. Podobné pocity jsem měl v Akropoli při památném vystoupení Melvins v 2001 (pamatujete ?) – naprostá euforie !!!
Po přídavku (jednom !!!) a brzkému konci, zbývalo se nalodit do bílé dodávky a vzhůru směr HK. Po příjezdu do HK nás čekala ucpaná Horárova třída, kde jezdili opilci v autech s českými vlajkami a slavili vítězství českého týmu. 2,5 hodiny po skončení zápasu!!!! Nechápeme.
  
21.5.2005 - MADAME GERMEN, THEMA 11, STOLEN LIVES – El Diablo (by Jeruzin)
  
O tomhle koncertu se hodně mluvilo, vzpomínalo se na minulé vystoupení MG v HK s Remains Of The Day a čekal se parádní koncert s hojnou účastí, což zde nebývá zvykem. Do klubu jsme dorazili asi ve 20 hodin a moc nadějně to tam nevypadalo. Byli tam jen 3 lidi u vstupu a 2 za barem. Naštěstí se klub začal pomalu naplňovat a obavy se vytrácely.
 Dali jsme nějaký ty pivka a pokecali se starejme i novýma kámošem/známýma…v
čase se neorientuji, ale myslím, že dřív, než ve 22 hodin se hrát nezačalo.
 První vylezli Stolen lives, který jsem měl možnost vidět už jednou loni v září. Musím ale říct, že tenkrát mě bavili víc…tady zněli jako úplně jiná kapela, mnohem víc metal a poznával sem je jen podle songu pro všechny bikery :o)
  
Pozn. P&S : Stolen Lives jsou zvláště sympatičtí proto, že hrají pro cyklisty stejně jako hráli Space To Being a myslím že v současnosti Who Ate My Skate….
  
Jako druhá vystoupila Thema 11, tuhle kapelu radši nebudu komentovat, protože jsem prej zaujatej, každopádně byl to pro mě asi pátý koncert T 11 a dopadl stejně, jako ty před tím…chvilkami mě to baví, ale celkově nuda…a když k tomu přidám Markovy závěrečný kreace s kytarou…sorry, mě to přijde neupřímný, strojený, křeč.
 Tak a je to tady…MG jsem znal jen z nějakejch MP3, přišly mi jako jedni z mnoha, který hrajou tehle Portland (Remains of the day), ale kdy se něco takového objeví v HK ? Tak blízko? Hmmm…jo bavilo mě to, mělo to š?ávu, lidi blbli, lítalo se vzduchem…bylo to fajn…kytarista měl nějaký projev, kterému sem rozuměl každý třetí slovo, ale pak mu
spousta lidí tleskala, takže je to určitě mojí špatnou znalostí jazyka, přece museli vědět, čemu aplaudujou ne? (musím si rýpnout)…ale jako u všech koncertů, který sou fajn – vlastně si to moc nepamatuji o) Jo a taky to bylo dost krátký.
Pozn. P&S : Jeruzin trošku přehání :-), Madame Germen zahráli zabijácký set, který byl na crustový koncert dost dlouhý – cca 50 min. MG vydali staronovou desku na Yellow Dog Records, kde strana A jsou nové vály s víc kraválovým zvukem a už bez violy, na straně B je znova jejich první desetipalec z 2003. Pokud mám srovnávat, materiál na straně B se mi zdá krapítek lepší…
Co se týše návštěvnosti, nakonec se sešlo cca 70 lidí. Což je za poslední dobu největší návštěvnost na HC akci v HK. Co si pamatuji tak hodně lidí bylo naposledy na Remains Of The Day + Madame Germen v listopadu 2003. Já už to nechápu, dělala se masivní propagace, roznášelo neskutečný množství letáků, rozesílali mass maily… Sakra kde jste lidi? Jak je možný že ve stotisícovém městě dorazí na koncert takhle málo lidí I tak můžu říct že to byla nejpovedenější koncert za poslední dobu v HK.

  
25.5.2005 – HERO DISHONEST + FOURTH ROTOR + DEGENERACE – El Diablo, Hradec Králové (by Jeruzin)
  
Tak je tady středa a už od rána se těším, jak pojedeme bílým Peugeotem do HK :o)
V Diablu jsme byli asi ve 20 hodin, venku stál jen jeden pár (jako kluk + holka ) s image, jako že jdou dovnitř, u vchodu bílá dodávka s divnou značkou a kolem ní se motaj týpci, na kterých prostě poznáš, že nejsou místní :o) Usmívá se na nás maník s kostěnýma popelníky a kloboučkem, který jako by z oka vypadl jednomu bláznovi z blízký vesnice
a na pozdrav na nás kejve další týpek. Jasně, že je neznáme, ale přijde nám to fajn…nakonec to byli zpěváci z obou zahraničních kapel.
Uvnitř zas ani noha, no dneska to bude slabý, to se čekalo…když přišel asi po hodině kámoš
Standa, povídá, že jsme 3 z 5-ti platících…no paráda ! Časem se tam ještě pár lidí narvalo, jenže šlo o nějaký 2 ožralý holky s PET-lahví čehosi v ruce a lidi z kapel a kolem nich.
 Bylo 21:40 a začalo to vypadat, že ty kluci s kšiltovkami budou Degenerace. Prej to bude
nářez, já je vůbec neznal…no nářez to byl, připadal sem si jak na Obscene v Trutnově, jenže
tam ty kapely prostě uměj hrát…kluci se snažej, ale ta rychlost je nad jejich síly…zatím.
 Jako druhý se na pódiu objevilo trio Fourth Rotor…zpívající kytarista prostě sympat’ák,
bubenice vypadala jak robot a hrála jak robot, basák výbornej !!! Perfektně sehraná parta, někde jsem četl, že to má být mix AC/DC a Fugazi, což mi přišlo šílený, ale na jejich webu je ke stažení celá poslední deska, takže už jsem věděl, že je to blbost, teda je fakt, že ty Fugazi tam slyšet jsou !!! Nakonec jsme se asi všichni shodli, že nejtrefnější přirovnání bude k MoMeansNo.
Parádní set, škoda, že tak málo lidí, myslím, že by hráli dýl, bejt lepší odezva…
 Koukám na hodiny, prostě zítra to bude v práci peklo…na podiu se formujou Finové.
Kapela hraje na pódiu, zpěvák lítá jak šílený pod ním mezi lidmi, šlape jim na nohy, snažím se dívat i na kapelu, aby jim to nebylo líto :o) Mám od nich jednu desku, ale tady zněj jinak, no je to takový zahuhlaný, není rozumět nejen co zpívá, ale ani nějaký melodii (je tam
něco takového?), no čekal sem to lepší, ale aspoň zpěvák showman…tak jo, ale stálo to za
to, o tom žádná…i když kámoš fotbalista se v autě dozvídá, že finále Ligy mistrů bylo taky super :o)
  
Pozn. P&S : Odpus?te Jeruzinův přehnaně kritický tón, ale on je prostě takový :-)
Nakonec se sešlo odhadem kolem 40-ti hlav, což je na HK skutečne slušný výkon. Degenerace není zas tak hrozná jak Jeruzin píše, prostě to ještě není pořádně sehranej raw punk, prostě začínají, důležité je chu? a nadšení. To Degeneraci rozhodně nechybí. Nejlepší byla poslední skladba, hotové peklo – zvuky z jatek. Jednoznačné překvapení byli Fourth Rotor, bubenice hrála skutečně jak robot, excelent !!! Velice energický set, fakt skvělý. O této kapely jsem nečekal nic, neb nemám rád Fugazi, ano jsem hrozný kacíř, začněte házet kameny :-)
Herodishonest byli mírným zklamáním, ač se snažili seč mohli, mě jejich vystoupení přišlo takové bez energie, asi chyběla posila v podobě druhého zpěváka. Na začátku léta jim má vyjít nové LP.

  
Díky za pomoc s reportem Jeruzinovi !!! Fotky z popisovaných akcí najdete ve fotogalerii. Na konci článku přidávám pár fotek z Madame Germen. Už taky jednou zvedněte ty svý líny zadky a přijeďte se podívat na nějaký koncert na východ. Například 11. června Dead Like Dallas z Portlandu. Leták přikládám.

Více na old.czechcore.cz
Recenze Koncerty Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
The Stranger
The Stranger 26.04.2024 - 09.06.2024 ( 01:00 - 23:50 )
Blatná, Kulturní kavárna Železářství U Šulců Více informací ...
Avengers + Bratislavské Dievčatá
Avengers + Bratislavské Dievčatá 02.05.2024 - 02.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Chorobopop (CZ) + VČERA BYLO POZDĚ (CZ) + BODY OF PAIN (CZ)
Chorobopop (CZ) + VČERA BYLO POZDĚ (CZ) + BODY OF PAIN (CZ) 02.05.2024 - 02.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 03.05.2024 - 03.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Orlová Více informací ...
DIY FEST Tábor 2024
DIY FEST Tábor 2024 04.05.2024 - 04.05.2024 ( 16:00 - 23:29 )
Tábor Cesta Více informací ...
Anti-system / Toxic future / Life disappointment / Lucifer efekt / Human fault / Godot youth
Anti-system / Toxic future / Life disappointment / Lucifer efekt / Human fault / Godot youth 04.05.2024 - 04.05.2024 ( 18:00 - 23:50 )
F-club, Vranovice Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 04.05.2024 - 04.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
NEAT MENTALS, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:48, Siki


SKIPLIFE, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:46, Siki


RISPOSTA, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:45, Siki


COMMODORE 64, Újezd - Hella, 27.4.24
28.04.2024 20:44, Siki


HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (352)
Garlands – Ztracená místa (268)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (195)
Bratislavské Dievčatá - s/t (190)
V.O.H. - Cesta bez konce (175)
Hippie Chippies - Double Trouble (174)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (162)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
Cimiterium / Slavery - split
Pivnica / Active Minds - split
Yarostan - II
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.