Youtube
Suburban Home Records
22.02.2009 18:28
Suburban Home Records je relativně známé U.S. vydavatelství, který si přes svou „velikost“ udržuje velice sympatický a komunikativní přístup. Jednou z čerstvých novinek na Suburban Home je nové album Austina Lucase „Somebody Loves You“ a kromě něj zde vyšlo dost zajímavých desek, ve kterých se muzikanti vracejí ke klasické podobě amerického country.
  
Co to má společného s hardcore/punkem? Hudebně ne moc, spíš lidsky - tuhle muziku hrají stárnoucí punkové. Možná nový americký trend? Mám na mysli Chucka Ragana (Hot Water Music), Tima Barryho (Avail), Kevina Seconds (7Seconds) nebo Grega Graffina (Bad Religion) a snad i Mika Nesse (Social Distortion). Poslední tři na Suburban nevycházejí, i když by tam bezpochyby dobře zapadli.
  
Zkrátka, pokud Vás baví country „punk“, zaregistrovali jste německé vydavatelství Hometown Caravan Records, pouštíte si Tři Čutory a máte rádi flanelky - pak by jste mohli na Suburban Home Records najít pár fajn desek.
  
Tim Barry „Manchester“ LP/CD (Suburban Home Records)
Pamatujete si na AVAIL? Tim Barry byl jejich zpěvákem a je punkovým veteránem z Richmondu. Nejsem si zcela jistý, jestli se AVAIL rozpadli nebo jestli jen nehrají. Vím jen to, že Tim zde prožil kolem 20 let svého života a před pár lety se vydal na sólovou dráhu. Jeho aktuální deska „Manchester“ je v pořadí druhým albem, které nahrál.
  
Hledat podobnost s Timem Barrym a AVAIL není tak jednoduché. Ti co měli AVAIL rádi si najdou podobnost díky jeho hlasu a snad i textům odrážejícím sociální problémy. Timovo sólový projekt je návratem ke kořenům amerického country a písničkářství vůbec. Možná jste o tomhle novodobém fenoménu již zaslechli, že? Mr.Austin Lucas by mohl myslím být v ČR osvětovým pracovníkem na tuto problematiku. U Tima se připravte na country rytmiku nesoucí se na vlnách tónů Rocky Votolato promíchaných s Johnnym Cashem. Tim Barry má skvělý hlas! Je hrubý i melodický, melancholický i odměřený. Na „Manchester“ jsou vkusně propojené  výše jmenované styly - klasické country s písničkářstvím. Máme možnost od každého více či méně ochutnat. Úvodní „Texas Cops“ je čistě country písnička, která nezapře své kořeny stejně jako druhá „On And On“. Ikdyž tady mluvím víceméně jen o country, tak Tim prolíná tenhle styl s punkovou patinou. Jeho písničky jsou ze života, mají příběhy a zachovaná špinavost jim dodává opravdovost. Ve většině Tima doprovázejí různí hudebníci. Zavzpomínat na Avail je možné skladbě „This November“, která je právě od nich.  Vrcholem desky jsou pro mě „Ronnie Song“, „Tacoma“, „222“ a závěrečná „Raised And Growd“. Beru je jako nejsilnější místa „Manchester“. Více se blíží „hospodskému“ písničkářství. Je to muzika s puncem opravdovosti, díky němuž nezbývá než tomuhle stárnoucímu chlápkovi věřit.
  
Tim Barry odehrál několik společných turné s Austinem Lucasem, Chuckem Raganem (Hot Water Music). Nechtějte po mě srovnání s předchozí deskou „Rivanna Junction“, protože jsou skvělé. Hodně interpretů po celém světě bude současný „návrat ke country“ brát jako trend. Když držím v ruce obě Timovy desky, tak z nich cítím opravdovou lásku k tomu, co dělá a to je úžasný! Cítím jeho nadšení k folku i punku a ten oheň na mně svým způsobem přenáší. Je to opravdová hudba od stárnoucího punkera, který hodností svůj život a srovnává se sám se sebou. (S)
Tim Barry
  
Mike Hale „Broken With No Hope“ CD (Asian Man Records/ Suburban Home)
Austin Lucas je člověk, který mi otevřel dveře k „punkové“ podobě folk/country. Směru, který je v současnosti v rozkvětu. Mike Hale má s Austinem mnoho společného. Oběma by měla v letošním roce vyjít nová sólová deska na Suburban Home Records, čeká je společný split a evropské turné.
  
Mike je chlapík s kytarou a jako většina ostatních - jemu podobných - se s ní i protlouká životem. Je z California a jeho domovskou kapelou jsou In the Red. Po prvních tónech jeho poslední desky „Broken With No Hope“ (Asian Man Records) mi v hlavě naskočila vzpomínka na Farside a jejich akustické balady „ I Hope You´re Unhappy“ a „I´ll Wait Today“, Split Lip předělávku od Tracy Chapman „Talking About a Revolution“ a když přidáme část atmosféry Tracy Chapman, možná si bez poslechu můžete udělat obrázek, jak asi Mikova hudba zní. „Broken With No Hope“ je pohled do Mikova světa. Má moc příjemný hlas. Mike vytváří od začátku zvláštní atmosféru. Při poslechu mi je fajn a mám pocit, jako kdybych ho znal strašně dlouho. Důvěra na dálku. Získává si nás nenuceně. Na albu je jedenáct skladeb, který padnout do noty všem punkovým „kántrystům“ a „folkařům“. Víc asi není potřeba psát. Tohle máte buď rádi nebo Vás to štve. (S)
Mike Hale
  
Drag The River „You Can´t  Live This Way“ CD/LP (Suburban Home Records)
Ihned jak jsem vložil tuhle desku do přehrávače, zaujal mě zpěv. Hlavně proto, že mi přišel odněkud povědomý. Po několika písničkách jsem hádanku rozluštil. Vždyť to zní jako kdyby s Drag The River zpíval zpěvák ALL! Myslím Chada Price (který v roce nahradil Scotta Reynoldse). Booklet moji domněnku opravdu potvrdil – je to Chad a Drag The River založil společně s písničkářem Jonem Snodgrassem v roce 2000, když společně začali psát písničky v country stylu. Aby skupina byla kompletní, doplnilo je několik odrůstajících punks s podobným pohledem na muziku a Drag The River byli na světě. Ani v nejmenším nečekejte pokračování ALL (občas poznáte Chadův hlas). Drag The River hrají čistě country/mid-western. Zaujali mně od samého začátku a nebudu lhát, že to bylo hlavně díky hlasu Chada Price. Drag The River hrají s jistou dávkou vážnosti, takže nejde o parodii, jakou můžeme slyšet od My First And The Gimmie Gimmies. Fousy, flanelový košile a country říznuté rockovou muzikou – to jsou oni. V jistých momentech zaslechnete Gin Blossoms a jindy máte pocit, jako kdyby jste slyšeli hrát ALL ve westernovém filmu. Samozřejmě dojde i na písničky ve kterých má největší prostor Chad s kytarou – „Tobacco Fields“.
Myslím, že country v hranicích punku a hardcore je ve státech nový trend. Vyjádřil se tak i Austin Lucas - řekl mi, že tomu tak rozhodně je, ale že poznáš, kdo to dělá srdcem a kdo se jen veze. Surban Home records a lidé kolem něj tím žijí. Album „You Can´t  Live This Way“ se perfektně poslouchá. Den s ní utíká klidněji a pohodověji. Nemohu srovnávat s předchozími nahrávkami, protože jsem Drag The River právě objevil. V letošním roce by jim měly na německé westernové pobočce Hometown Caravan vyjít tři singly – „Garage rock“, „Can't leave these strays“ a „Under the influence“. Doporučuju všem, kteří rádi jezdí „posázavským pacifikem“! (S)
Drag The River
  
Two Cow Garage „Speaking In Cursive“ CD/LP (Suburban Home Records)
Two Cow Garage je parta z Ohia. Od první písničky jejich nového alba znějí jako „velká“ kapela. Celkem mě to překvapilo. Koncem roku 2008 jsem si stáhl „vánoční kompilaci“ ze Suburban Home Records a skoro jsem je nepoznal. Respektive jejich track jsem přeskakoval, protože byli oproti jiným kapelám hodně potichu a zvuk byl „nějakej divnej“.
Tady je ale všechno jinak! Myslím si, že přesně tak chtějí znít a bude za tím určitě spousta práce. Jejich rockový odér je nepřeslechnutelný snad i proto, že zpěvákův hlas mi připomíná Roda Stewarda :) a na celé desce na sebe strhává nejvíc pozornosti (taky si to může dovolit). Písničky jsou výborně napsané a šlapou. Akorát ... vždycky, když narazím v „punkových“ vodách na kapelu, která zní tak moc rockově, až to do uší tluče, mám s tím problém. Hrajou svižně, není to hloupý …, prostě všechno je na svém místě, ale přesto si ke Two Cow Garage nějak nemohu najít cestu. Kromě rock-folkových písniček dojde i na písničkářských – „The Heart And The Crown“, „Swingset Assasin“ a „Sadie Mae“. Ocení je ti, kterým se líbí Tim Barry, Chuck Ragan nebo Drag The River. Ve skladbě „Folksinger´s Heart“ se najde podobnost i s Frankie Stubbsem. Čas ukáže …  (S)
Two Cow Garage
  
Suburban Home Records

Více na old.czechcore.cz
Recenze Desky Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Hanakuso (Jap) // Dáša fon Flaša (Sk) // Ctib (Cz)
Hanakuso (Jap) // Dáša fon Flaša (Sk) // Ctib (Cz) 18.04.2024 - 18.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
DROM, MAYON & BULLFROG
DROM, MAYON & BULLFROG 19.04.2024 - 19.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Prostějov, Klub 27 Více informací ...
Neřád (CZ) / Røst (At)
Neřád (CZ) / Røst (At) 20.04.2024 - 20.04.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Brno, Sibiř Více informací ...
Kanäl VII
Kanäl VII 20.04.2024 ( 19:00 - 23:59 )
Žamberk - Pivovar Kanec Více informací ...
See You in Hell / Soukromey pozemek / V.O.H. / Zaseklý stroje
See You in Hell / Soukromey pozemek / V.O.H. / Zaseklý stroje 20.04.2024 - 20.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Příbram, Bowling Klub Více informací ...
DROM, MAYON & DRUTTY
DROM, MAYON & DRUTTY 20.04.2024 - 20.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Frenštát p. Radhoštěm hospoda Lubina Frýdek-Místek, zkušebna club art Více informací ...
Arrogant Twins křtí desku.
Arrogant Twins křtí desku. 20.04.2024 - 20.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Stresovicka Kramle Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


MORSCH, Praha - Eternie, 2.4.24
14.04.2024 11:59, Siki


MÝRDAL, Praha - Eternia, 6.4.24
07.04.2024 11:28, Siki


OČI VLKA, Praha - Eternia, 6.4.24
07.04.2024 11:24, Siki


MORDLOCH, Praha - Eternia, 6.4.24
07.04.2024 11:23, Siki


KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (316)
Garlands – Ztracená místa (246)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (173)
Bratislavské Dievčatá - s/t (171)
Hippie Chippies - Double Trouble (157)
V.O.H. - Cesta bez konce (154)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (145)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
V.O.H. - Cesta bez konce
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.