Recenze Desky
 
25.05.2017 11:29, Jirzophone

Láje - Přicházíme ze tmy

Láje - Přicházíme ze tmy

(Chyba / Zaječí úmysly / Pure Heart records) 

Po měsících strávených ve zkušebně někdy na přelomu roku 2015/16 poprvé vylézá ze své domácí nory jihlavská kapela Láje. Smečka psů a psic, která svoje návyky na přežití pochytila v kapelách a projektech jako Gattaca, Rapsöd, Disbeatless, E.R.C.P., Kolona, Křikzticha,...


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.05.2017 18:26:25, Karel Kredencz

KULTRA! - Mezi Skyllou a Charybdou

KULTRA! - Mezi Skyllou a Charybdou

(Malarie / Cultburger Records / FFUD Records)

Kultra, kapela pocházející z Rožnova pod Radhoštěm, odkud vzešlo množství skvělých většinou punk-rockových kapel se zázemím v punkovém doupěti teď už posmrtného klubu Vrah! Ostré a výbojné slova, toť charakteristika rožnovských kapel. Sdělení na prvním místě - u Kultry nevyjímaje. Tato kapela vznikla někdy v devadesátých letech, nepletu-li se, v trochu jiné formaci a s trochu jinými nástroji.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.05.2017 12:43:13, Prochy

Risposta - Zaplať si sám

Risposta - Zaplať si sám

(Ultima ratio)

Kdyby někdo nevěděl co je to Risposta, tak jedná se o kapelu z Přísnotic u Brna, už léta hrající něco ve stylu, kterému se říká "crust". To je banálně řečeno o co jde, jestli už teď víš, že tohle nebude tvůj šálek čaje, tak klidně přestaň číst. Pokud ne, tak by to možná byla chyba, protože tohle je kvalitní materiál.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

30.04.2017 15:02, Jirzophone

v/a - "Hladový pes žere svého pána" comp. EP

v/a -

MORSA / BRÜNNER TODESMARSCH / AGE OF DEATH
(Ultima Ratio)

Pomalu všechen  prach od zbořených brněnských fabrik je už dávno rozmetán skleněnými nádherami, které tak moc se snaží dotknout nebe. Čas zdá se uzrál i pru tu druhou stranu, tam někde v podzemí, kde jste unášeni spodními proudy. Vydavatelství Ultima Ratio se postaralo o 7", který spojuje: místo - Brno a špinavej hlučnej HC punk. Historie vyryta do drážek, každá z kapel o třech kapitolách.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.04.2017 14:20, Banan

FURY - Paramount

FURY - Paramount

(Triple B Records) 

Píše mi sms Želvín: Hele, ty Fury, co budou hrát v květnu na Sedmičce, to jsou ty Fury, kde hrajou lidi ze Swiz? Ta stará kapela z devadesátek? Odpovídám, že nejsou, ale ať stejně přijede a kdyby náhodou váhal, ať si poslechne Paramount.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.04.2017 23:20, Banan

ALARIC - End of Mirrors

ALARIC - End of Mirrors

(Neurot Recordings) 

Už jsem se skoro začínal bát, že jsem to opravdu prošvihl, ale nakonec ne. Déšť nádherně a prudce bubnuje do okna, je pár stupňů nad nulou a oblohou se v téměř pravidelných intervalech valí těžké černé mraky. Venku je zase ponuro. Já si nasazuju černé pletené bačkory, co už jsem uklidil do skříně, zapaluju vonou tyčinku a na gramofon pokládám poslední desku Alaric. Je mi totiž jasné, že lepší podmínky pro psaní téhle recenze už velmi pravděpodobně nenastanou.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

13.04.2017 23:35:08, stelca77

I am Pentagon - Zdi nemluví

I am Pentagon - Zdi nemluví

(Damage Done Records)

Nejvíc organicky živý a nejimpulsivnější je psát recenzi na desku zhruba dvě hodiny po jejím vlastním křtu. Úskalí týhle avantýrky jsou jasný. Dojmy a energie koncertu ještě koluje v krevním oběhu. A pod jejich vlivem...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.04.2017 09:52, Samuel

DYSCONTROL - Living Without

DYSCONTROL - Living Without

12”LP (P.Trash Records)

Debutní deska pop punk garage kanadské kapely DYSCONTROL, kde hraje David Brown z CAREER SUICIDE a masteroval ji Rob Seaton ze STATUES. Jestli Ti něco říkají jména Statues, Wipers, Mission of Burma, pak s Living Without nešáhneš vedle.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.03.2017 14:20, Jirzophone

PAST - Czarno / biala LP

PAST - Czarno / biala LP

(Samuel/PHR/P.Trash/Contraszt!/Past records) 

Varšavská čtveřice, která se zapsala do povědomí svým Demo 7" (o popularitě a nenasytnosti  svědčí prozatím čtvrtý jeho repress) a hojným koncertováním u nás, konečně vyšel dlouho avízovaný vinyl debutové desky s výstižným názvem "Czarno / biala".


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.03.2017 07:40, Samuel

THE LANCASTERS - Alexander & Gore

THE LANCASTERS - Alexander & Gore

12“LP (Pirates Press Records)

Jednou z nových (nebo lépe, poměrně nových) desek na labelu Pirates Press Records je nahrávka kanadské kapely THE LANCASTERS (z města Vancouver). Deska je svým způsobem návratem v čase, pomníkem a vzpomínkou. THE LANCASTERS fungovali v letech 2000-2005 a zanechali po sobě pouze jedinou nahrávku - album Alexander & Gore


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.03.2017 23:22, Samuel

Same River Twice - All Those Moments

Same River Twice - All Those Moments

12“LP (DIY)

 

Říká se, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky … je to ale otázka „na tělo“ a každý k tomu nejspíš bude přistupovat po svém. Pokud za slovo „řeky“ dosadím „Same River Twice“, potom opakovaně, a co víc dobrovolně, do té samé řeky vstupuji. Jsou z Brna, a v jejich sestavě najdeš členy Terra Riot, Nagaika a Brünner Todesmarsch. Nedávno představili svůj debutní počin pojmenovaný All Those Moments a představují na něm kvalitní porcí emotivní hudby, podpořenou excelentním zpracováním vinylu.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.03.2017 08:56, Samuel

Noi!se ‎– The Real Enemy

Noi!se ‎– The Real Enemy

12“LP (Pirates Press Records)

Pokud budeme mluvit o aktuálním dění, a kapelách, ve škatulce melodický punk rock – street punk / americký oi, tak nejde přeskočit aktuální skupiny vycházející na Pirates Press records. Jednou z nich jsou Noi!se. Nějaký čas registruji název, logo a tuším jejich stylovou přihrádku. Mé první seznámení přicházení právě teď, s jejich novým albem The Real Enemy, který vyšlo koncem loňského roku na Pirates Press.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.02.2017 07:05, Samuel

Agents Of Abhorrence - Earth.Water.Sun

Agents Of Abhorrence - Earth.Water.Sun

10“EP (Analog Freaks)

Horkou novinkou na slovenském labelu Analog Freaks je vinylová reedice mini alba Earth.Water.Sun od australské grindcore / hardcore party Agents Of Abhorrence. Nahrávka původně vyšla jako mini CD za spolupráce 625 Thrashcore / Numerical Thief (2007)


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.02.2017 23:17, Samuel

URSUT – KÖP DIG LYCKLIG

URSUT – KÖP DIG LYCKLIG

12“LP (Phobia Records)

URSUT jsou švédská čtveřice z Malmö a servírují velice energickou crust / d-beat kanonádu, které klestí cestu melodické kytarové linky. Máš rád kapely jako From Ashes Rise, Victims, Wolfbrigace, Wolfpack, Skitsystem, MARTYRDÖD, Totalitär nebo Ekkaia?


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.01.2017 00:21, Samuel

Bumfrang3 - Vidim

Bumfrang3 - Vidim

12“LP (Silver Rocket / Sakraphon)

Mraky a blesky padají do řeky

Voda a plameny, spolu a navěky


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.01.2017 13:21, Samuel

KISS ME KOJAK - Láska a porozumění

KISS ME KOJAK - Láska a porozumění

10“EP (Silver Rocket)

Šneci, vazby, zelená a samply z detektivek aneb svérázný noise rock ze severu Čech. Láska a porozumění jsou čtyři písničky nahrané v Městském divadle Vansdorf a věnované jsou všem, kteří šíří po světě právě lásku a porozumění.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2016 01:18:46, stelca77

Sport - Slow

Sport - Slow

(kooperace labelů)

Sport (ne Sporto) mi unikali do léta roku 2014, kdy nás na ně upozornil Matěj Tragedy Pína v dodávce. Následně jsme na Fluffu očumovali jejich desky v Day After stánku, někteří zakoupili, někteří později.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

25.12.2016 17:03, Banan

SECT - s/t

SECT - s/t

(Reflection Records)

Sect
are
vegan
straight edge
and
old


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

22.12.2016 23:55, stelca77

Telefon & Kovadlina - split 7"

Telefon & Kovadlina - split 7

(Damage Done Records)

Těšil jsem se na splitko Telefonu s Kovadlinou. Telefon mám ve velký oblibě od dob, kdy u Papagáje (jeden z těch rozumnejch releasů), vyšel "Smysl malých činů". Kostel je moje oblíbená písnička a tohle album mám prostě jenom na vinylu a nepovaluje se mi na disku v záplavě nahrávek, který si dost možná všechny ani neposlechnu.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.12.2016 23:14, Samuel

Cirguz – Svět už je jinak

Cirguz – Svět už je jinak

12”LP (Pirates Press Records)

Slyšíte? Už Vám tikaj hodiny ... Kterou zprávu chcete slyšet na začátek? Tu dobrou nebo špatnou? Dobrá, řeknu Vám nejdřív dobrou – vyšlo debutní album mělnických Cirguz. Špatná je, že příběh Cirguz se tímto dopisuje – tečka, konec. Hodiny dotikaly. Album se jmenuje Svět už je jinak. Vyšlo, stejně jako singl Tak Se Sbal, na Pirates Press Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 1 z 90 (celkem 1790 záznamů)
Jít na stránku: 1 2 3 .. 10 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Mutefish

30.06.2017

Elephant Hive

17.09.2017 18.09.2017 19.09.2017 20.09.2017 21.09.2017
All booking...
 
AKCE
Respire (CAN), Got a wolf (CZ), Daerrwin (CZ), benefiční koncert
Respire (CAN), Got a wolf (CZ), Daerrwin (CZ), benefiční koncert 28.06.2017 ( 20:00 - 23:00 )
Brno Bajkazyl Brno Více informací ...
Lebenden Toten(USA), Vole!
Lebenden Toten(USA), Vole! 28.06.2017 ( 20:00 )
Praha 007 Více informací ...
Benefiční HC koncert - Braindead, Mullethead, Thrashsurf
 Benefiční HC koncert - Braindead, Mullethead, Thrashsurf 29.06.2017 - 29.06.2017 ( 19:30 - 23:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
YC-CY + Vlněna
YC-CY + Vlněna 30.06.2017 ( 20:00 )
Praha café Na půl cesty Více informací ...
On/Off #666
On/Off #666 01.07.2017 ( 12:00 - 24:00 )
Hranice u Chotěboře - Kravín Více informací ...
koncert v přístavu!
koncert v přístavu! 01.07.2017 ( 19:01 )
valašské meziříčí-přistav Více informací ...
YC-CY (Švýcarsko) + MYCOP (CZ)
YC-CY (Švýcarsko) + MYCOP (CZ) 01.07.2017 - 01.07.2017 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc, místo bude upřesněno Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
MAKABERT FYND, Praha - Baryton, 16.6.17
19.06.2017 13:21, Siki


VIOLENT PARTY, Praha - Baryton, 16.6.17
19.06.2017 13:20, Siki


MASSOLA + SEDEM MINÚT STRACHU, Zruč nad Sázavou - Pallasit, 10.6.17
19.06.2017 08:32, Siki


MOČOVÝ KHAMENI, Zruč nad Sázavou - Pallasit, 10.6.17
19.06.2017 08:31, Siki


RIVER RUNS DRY, Zruč nad Sázavou - Pallasit, 10.6.17
19.06.2017 08:30, Siki


STRAFPLANET, Zruč nad Sázavou - Pallasit, 10.6.17
19.06.2017 08:29, Siki


CONTROLLED EXISTENCE, Zruč nad Sázavou - Pallasit, 10.6.17
19.06.2017 08:28, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
JAKUB MOŘICKÝ | ROZHOVOR (1077)
Tschepitz | ROZHOVOR (964)
KISS ME KOJAK - Láska a porozumění (824)
Tolik hudby pro Artema (733)
Same River Twice - All Those Moments (566)
URSUT – KÖP DIG LYCKLIG (554)
Zegota | ROZHOVOR (549)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Necelé čtyři hodiny na Gore Boys 4
Služky, au-pair, uklízečky
Noi!se ‎– The Real Enemy
JAKUB MOŘICKÝ | ROZHOVOR
Fugazi | ROZHOVOR
Same River Twice - All Those Moments
Kniha: Když se z punku dělá věda
 
POSLEDNÍ REAKCE
-
(15.06.2017 10:32:16 Samuel)

... je super, že tahle vědecká práce je dostupná ve světě jedniček a nul

Re: Re: Re: kapely
(14.06.2017 14:51:08 Luksa)

Mimo to, tam hrají taky ANCIENT EMBLEM.

Re: Re: kapely
(14.06.2017 14:48:59 Luksa)

Se to kreje s u našich sousedů s PARANOYA FESTEM, letos zajímavá sestava, tak jedu tam raději, tady je odkaz : http://paranoyafestival.blogsport.de

Re: kapely
(09.06.2017 08:50:13 žakoň)
kapely
(08.06.2017 07:48:37 HAvran)

25.08. Punx Piknik 14: Ancient Emblem (ESP), LUX (ESP), Ficken Leben (so), Kronos Combo (so odpo), Kibera (pá), Brünner Todesmarsch (so), Interpunkce, Ty Zmrde (sobota odpo), Afterlife, Godot Youth, Evidence smrti (so), Apolita  - Tři dvoy u Kolína/Hájenka

petice
(06.06.2017 11:01:05 Buky)
Jen bych dodal, že petice je třeba mít zpátky oficiálně do pátku 9.6.2017, v sobotu je ještě bude možný podepsat na Ještědský Odysee v Liberci. Po víkendu je třeba petice odeslat na příslušný místo! Aktuální informace k Azylu je možný sledovat tady:  http://www.periferia.cz/clanky/-1489/  (aktualizace vždycky dole). Děkujeme všem za podporu!  .... (text zkrácen)
Re: Re: Re: btcr
(05.06.2017 21:57:30 Alesh)
V Kojetíně ve sklepě v "Pekle" to byla teprvá jazda, pánové! Rambo tamtéž parádní, Shank naprosto nekompromisní, ale Betercore tehdy všechno převálcovali! Moc odvázaní z Olho de Gato borci z Betercore ošem nebyli a nedivím se. Vzpomínám jak tuším Kwadrat, co hrál v Olho, s dalšíma squatterama zařídili vystěhování skateparku z jednoho squattu v Amsterdamu. Ovšem jedn.... (text zkrácen)
GROWLS nebudou
(05.06.2017 10:25:01 0)

GROWLS nakonec nepřijedou - museli odložit celý tour.

Re
(04.06.2017 10:48:52 Smith)

Tahle osoba skutečně má co říct... Úžasný rozhovor - a pro mne dosti nečekané "historické" souvislosti.

Re: Re: btcr
(02.06.2017 14:54:17 Banan)

Ano, sestava sedi a taky si pamatuju, ze Betercore jeli na dva vokály a bubenik mel postavený bicí pokem k lidem. Jo a jeste si vybavuju, ze jsem ten koncert odzpival v pohorkach, protoze jsem mel hned po nem vyrazit na cestu do Alp pokusit se vylezt na Mont Blanc. Nakonec k tomu ale nedeslo, protoze typek, co mel ridit se ten vecer brutalne vykalil a zlomil si nohu.

 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2017 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max