Youtube
Recenze Desky
 
29.05.2021 23:37, Samuel

Come Closer - Pretty Garbage

Come Closer - Pretty Garbage

12“ LP

Na Pirates Records vyšla avízovaná deska Come Closer s názvem “Pretty Garbage”. Pilotním singlem pro album byla písnička Get It Wrong, kterou „piráti“ vypustili koncem loňského roku. Deska officiálně vyšla na vinylu začátkem letošního dubna, takže se dá říct, že ještě voní novotou. Come Closer jsou ze San Diega a s „projektem“ J.Wangovi vypomohli Davey Quinn (Tiltwheel, Dan Padilla) a Chris Prescott (Pinback, No Knife, Rocket From the Crypt). Jména kapel jeho parťáků jsou myslím globálně známá, ale už jen zmíněná informace o DIY záznamu minimálně potěší a napoví o přístupu, možná víc než šermování známými jmény.

 


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.05.2021 18:16, stelca77

NOFX - Single Album

NOFX - Single Album

(Fat Wreck Chords)

Kdo mohl čekat, že se recenze na NOFX objeví zrovna na czechcore? Je to skvělý album! Už jsme to tu nakousli, nepochopili se. A pořád tvrdim, že je to nejlepší album od roku 2003, který se dá poslouchat do konce bez přeskakování nebo si ho dokonce pustit víc než jednou. Nerad bych rozebíral jak moc velká je to kapela a další "kontroverze". Je mi to totiž jedno. Mám je rád.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

19.04.2021 17:51, stelca77

Bibione - s/t 7

Bibione - s/t 7

(Stoned to Death)

Deštivý, nádherně hnusný a dost ospalý odpoledne. Sběr sil po práci na rutinní aktivity všedního dne. Vše nahrává znova si pustit debutový sedmipalec [boyband]u Bibione.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.04.2021 21:34, Samuel

DeeCracks - Serious Issues

DeeCracks - Serious Issues

12“LP (Pirates Press Records)

„1-2-3-4!“ Po třech letech od desky „Sonic Delusions“ přícházejí rakouští DeeCracks s novinkou pojmenovanou „Serious Issues”. Album vychází opět pod hlavičkou Pirates Press Records a z podtitulku je jasné, že uslyšíme 16 nových punkrockových pecek. DeeCracks nejsou žádní nováčci, svůj styl pilují léta a směr je poměrně jasně daný - "ramones punk rock". Skvělý riffy, melodickej punk / rock, zahranej rychle a naplno - hráli tak Ramones a s podobnou energií hrají i Dee Cracks. „1-2-3-4!“


Počet obrázků: 2
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

21.03.2021 00:08, Samuel

INNOXIA CORPORA + ARAN SATAN - Stigma

INNOXIA CORPORA + ARAN SATAN - Stigma

Letos v únoru vyšla za spolupráce Silver Rocket a Innoxia Corpora velice zajímavá nahrávka. Zbystřil jsem již při čtení informace na Silver Rocket webu, kde psali o avízovaném splitu Innoxia Corpora s Aranem Satanem - „šest novejch songů valašskýho punku na jedný straně, sedm novejch tracků sudetskýho mluvenýho slova na straně druhý... název Stigma, katalogový číslo SRR 110…“. Jistý si nemůžeme být opravdu ničím a já jsem rád, už za to propojení dvou „světů“. Ale nepředbíhejme, vinyl je venku a možná už i vyprodanej.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.02.2021 17:13, stelca77

Lucifer Efekt / Psi - split LP

Lucifer Efekt / Psi - split LP

(Ultima Ratio)

Světlo světa spatřil loni split kapel z Rožnova. A tím by recenze mohla skončit.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.02.2021 23:28, Samuel

Chrobopop – Kočky, krysy, celebrity

Chrobopop – Kočky, krysy, celebrity

12”LP (Malárie Records)

Pokud by před lety zazněla v dětském vědomostním pořadu Hip Hap Hop otázka – „V jaké části Čech se nachází hodně zajímavých a originálních skupin? Modří by zajisté věděli (já napovím) – lokace Rožnov pod Radhoštěm. Malárie Records hlásí novinku, debutní desku kapely Chorobopop. Vinyl ještě voní novotou, vyšel v prosinci (2020) za spolupráce Malárie & Burina & Cultburger. Skupina vznikla na troskách hardcorepunkového TELEFONU. Poté, co jeho řady opustil bubeník, sáhla osiřelá trojice Zay, Keč a Ctib po bicím automatu, změnila název a pustila se do hledání nové tváře, od té předchozí záměrně odlišné. Jak je vidět, staré známé tváře se neukládají ke spánku a přícházejí zase s něčím novým!


Počet obrázků: 1
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.01.2021 23:58, Samuel

Hippie Chippies - Easy Breezy

Hippie Chippies -  Easy Breezy

12”LP (DIY)
Příznivci lokálního country punku pozor - Hippie Chippies z Mělníka jsou tady se svojí debutní nahrávkou! Přicházejí ve velkém stylu, debutem je velký vinyl, dvanáctipalec, pojmenovaný Easy Breezy.


Počet obrázků: 3
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.01.2021 23:14, Samuel

Seized Up ‎– Brace Yourself

Seized Up ‎– Brace Yourself

12“LP (Pirates Press Records)

Jednou z novinek na Pirates Press Records je debutní 12"LP kapely SEIZED UP s názvem Brace Yourself. SEIZED UP se dali dohromady v roce 2019 v Santa Cruz (Kalifornie) a sestavu tvoří zpěvák Bl’ast Clifford Dinsmore, kytarista Fast Asleep Danny B., bassák Good Riddance Chuck Platt a a bubeník The Distillers, The Nerve Agents Andy Granelli.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.12.2020 08:32, Marek Rybenský

HUMAN FAULT – Zjevné předurčení

HUMAN FAULT – Zjevné předurčení

LP (Aback Distribution)

Kapela brzy oslaví první dekádu své existence a jejich diskografie čítá 3 alba + jeden "utajený" split s Backfliping dog. To není zrovna málo. Prozatím poslední nahrávka vyšla na jaře letošního roku .... 


Počet obrázků: 1
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.12.2020 16:55, stelca77

The War Goes On - Assisted Armageddon

(Adult Crash)

Po čtyřech letech vychází druhá deska kodaňských The War Goes On. Opět na skvělým labelu Adult Crash. Opět zanech marných nadějí, ty kdo s ní přicházíš.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.12.2020 23:56, Samuel

Bad Luck Rides On Wheels - Semper Eadem

Bad Luck Rides On Wheels - Semper Eadem

12"LP (W.I.F.A.G.E.N.A. RECORDS / Sensitive Wormrile)

Poslední měsíc letošního pandemického roku vyšlo nové album Semper Eadem od německých BAD LUCK RIDES ON WHEELS (v sestavě najdeš členy Wojczech, Whos My Saviour). Slovy kapely, album přináší 40 minut / 4 skladby "caveman death doom & ambient textures". Vyšlo za spolupráce Sensitive Wormrile & Wifagena Records.


Počet obrázků: 3
Počet videí: 1
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

04.12.2020 15:15, Banan

ANTISOCIAL SKILLS / RULES - split lp

ANTISOCIAL SKILLS / RULES - split lp

(Burina, Mad Schnauzer, No Spirit)

Začnu asi tím, že pojmenovat punkovou kapelu Antisociální Dovednosti je podle mě fakt dobrej nápad. Trochu mi to teda nesedí s tím, že kdykoliv její členy potkám na koncertě, skvěle si s nimi pokecám, ale na to si rozhodně nebudu stěžovat. Tím spíš, že se většinou bavíme o kapelách, které už (nebo ještě) nikdo nezná a ve valné většině se i shodneme, která je skvělá, která průměrná a která špatná.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.11.2020 01:05, Samuel

The Drowns – Under Tension

The Drowns – Under Tension

12"LP (Pirates Press Records)

The Drowns jsou ze Seattlu, Washington a jejich nová deska je jednou z mnoha nových nahrávek na Pirates Press Records. Album dostalo název Under Tension a volně navazuje na jejich "pirátský debut" - singl The Sound (po kterém vyšlo ještě Ep Hold Fast Demons a nějaké flexi Ep). The Drowns propojují punk rock & oi. Tím oi myslím styl, který bych dříve označil jako melodický punk rock, ale i díky Pirates Press se lze na nálepku “oi” dívat trochu jinak i pro ty, kteří k němu nemají žádný vztah. Takže ve zkratce - The Drowns, to jsou chytlavé melodické punkrockové pecky, refrény …, prostě punk rock přímo od srdce.


Počet obrázků: 1
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.11.2020 16:11, stelca77

Arrogant Twins - LGND 10

Arrogant Twins - LGND 10

(Election Records)

Druhá oficiální nahrávka Arrogant Twins vyšla, myslím, letos na jaře. A tam jsem si poprvé řekl, že to není zase taková blbost.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.11.2020 21:48, Samuel

Orban / Carl Gut - split

Orban / Carl Gut - split

7"EP (Ultima Ratio)

Novotou ještě voní společný 7"Ep, na kterém se potkávají dvě české kapely - Orban a Carl Gut. Obě se věnují extrémnímu hardcore / grindu a spojuje je i město Brno. Podtitulkem singlu by mohlo být zažité heslo "krátce, rychle a hlasitě" - Orban jsou poměrně čerstvou power-violence krví a Carl Gut grind-violence jízda. Pro Orban je splitko debutní nahrávkou na vinylu a pro Carl Gut zase pohřební písní, rozloučením.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.11.2020 00:12, Samuel

Territories - When The Day Is Done

Territories -  When The Day Is Done

10"EP (Pirates Press Records)

Territories vyšla před dvěma lety debutní deska na Pirates Press Records. Načrtli na ní svůj zvuk, ve kterém se potkává mix tradičního amerického country vs. melodického punk rocku. Jednou z posledních novinek od Territories je desetipalec "When The Day Is Done", který vyšel opět na Pirates Press ...


Počet obrázků: 1
Počet videí: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

13.10.2020 10:34, Bachi

TVIVLER - EGO (DIY)

TVIVLER - EGO  (DIY)

Na jaře vyšla tahle moc povedená deska a pokud vim, ještě se tady o ní nikdo nezmínil. Vím, že snad vloni tahle čtyřka zahrála jednou v Brně, a předtím, když vydávali první část sedmipalcový trilogie NEGATIVE PSYKOLOGI i v Praze ve Finalu. Možná to píšu blbě. Každopádně...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

06.10.2020 17:35, Skulda

ONA SNOP – Intermittent Damnation

ONA SNOP – Intermittent Damnation

(LIXIVIAT RECORDS / NO TIME RECORDS)

Na panovnických dvorech středověku bylo obvyklé, že měli krále a ten měl svého šaška. Leedská fastcore scéna tyto dvě funkce spojila v jedné kapele. Už jen samotný název ONA SNOP (podle jedné verze údajně vymyšlený na základě opileckého blábolení jednoho z členů, který měl problém vyslovit: „to je fotka zesnapchatu“ a komolil to tak, až dal kapele název) je důkazem ufounskosti této kapely. Pánové jsou podle mě nekorunovanými králi i největšími "šašky" anglického extrémního hardcore.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.10.2020 00:21, Samuel

The Restarts – Uprising

The Restarts – Uprising

12“LP (Pirates Press Records)

Londýnské punks The Restarts není potřeba zdlouhavě představovat. Hlavně v našich končinách mají své jméno díky nahrávkám na Malárie a PHR Records. Po šesti letech od posledního alba „A Sickness Of The Mind“ jim během loňského podzimu vyšlo pod hlavičkou Pirates Press Records (za spolupráce s No Label Records) nové album pojmenované „Uprising“. Od prvního pohledu je více než jasné, že se jedná o útočnou punkově jedovatou desku.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 1 z 95 (celkem 1894 záznamů)
Jít na stránku: 1 2 3 .. 10 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Festa De La Pohoda XXIII.
Festa De La Pohoda XXIII. 31.07.2021 - 01.08.2021 ( 15:00 - 01:00 )
Vodňany Sokol. louka Více informací ...
Summer moshpit párty vol. 2
Summer moshpit párty vol. 2 31.07.2021 - 31.07.2021 ( 15:30 - 22:00 )
Věžnička u Polné Hospoda u Tadeáše Více informací ...
Duše
Duše 31.07.2021 - 31.07.2021 ( 17:00 - 24:00 )
Santov, Malá Bystřice Více informací ...
MORE NOISE FOR LIFE vol. 14
MORE NOISE FOR LIFE vol. 14 19.08.2021 - 22.08.2021 ( 17:00 - 12:00 )
Podbor - Fotbalové hřiště Více informací ...
Baby Utopia Fest
Baby Utopia Fest 29.08.2021 - 30.08.2021 ( 16:00 )
Hrad Točník Více informací ...
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
MÖSTLY CRÜDE, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 21:01, Siki


ADACTA, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:59, Siki


RETROSITUACE, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:58, Siki


ZIMMER FREI, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:57, Siki


JOBCRUSHER, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:27, Siki


JESUS CRÖST, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:26, Siki


BASTO, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:24, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
INNOXIA CORPORA + ARAN SATAN - Stigma (375)
ORBAN | rozhovor (228)
Psychocontrol Records | rozhovor (215)
Hippie Chippies - Easy Breezy (214)
Lucifer Efekt / Psi - split LP (210)
Chrobopop – Kočky, krysy, celebrity (199)
Bibione - s/t 7 (147)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Bibione - s/t 7
Come Closer - Pretty Garbage
NOFX - Single Album
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
DeeCracks - Serious Issues
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.