Youtube
t11 + r7 = 666 tour
02.03.2001 13:13:44
Tak na tohle „miniturné“ jsem se děsně moc těšila. Za prvé jsem nebyla na koncertu někdy od turné Ol´ testament v prosinci, za druhé kluky z t11 a r7 mám fakt ráda a za třetí se mělo hrát na dobrých místech.

Jelo se jedním velkým autem, do Vsetína jsme dorazili někdy po deváté večerní, někteří už poměrně pěkně naložení rumem a pifkama ;-). To se ukázalo jako velice prozřetelné, protože v Kebabu byla kosa stejná skoro jak venku. Jediné teplé místo byl bar, ve kterém se ale váleli opilý dredatí pankáči a hlavně pankerky, takže nebylo pořádně kam sednout. Po nepříjemných tahanicích kvůli aparátu (kdy se lidi ze Suppository ukázali jako pěkní kreténi: kytarista si půjčil od r7 obě bedny, jelikož chtěl hrát stereo, ale odmítli půjčit basovou bednu) mohl koncert začít. Jako první hráli t11. Začátek jsem neviděla, protože jsem stála u distra, pak mě ale vystřídal Pingvin, takže jsem si v klidu mohla užít zbytek koncertu. Bylo to skvělé, tak jako vždycky. Hutnost a deprese. Mají zas nějaké nové věci. Na závěr pobavil nový song, který má jako podklad techno bicí a který se ke konci zvrhne v pěkně hustý noise s už tradiční destrukcí kytary M11. Druzí hráli r7. Moc dobře odehraný koncert s naprosto uchýlnou show zpěváka / kytaristy Bauštyho, který oslňoval (doslova!!) nádhernou staronovou kytaru. Po nich hrála holandská grindcoreová smečka Suppository, která mě ale zprudila tou scénou kvůli aparátu, a proto jsem se na jejich koncert ani nešla podívat, jenom jsem ho slyšela odvedle z baru. Přišlo mi to dost jednotvárné a nudné. Jako poslední hráli němečtí Realigion, kteří tam původně ani hrát neměli. Skvělý mix new school ještě s něčím – šlo to do trochu divného rocku. Mě se moc líbili, nejen hudebně, ale měli i hodně příjemné vystupování a celkově působili jako milí a inteligentní lidičky. Publikum (v tuhle pozdní hodinu už trošku prořídlé) si vyřvalo další dva přídavky a pak už byl čas to všechno ukončit. Spát se jelo na byt k Johance, která měla hodně divné příjmení, protože je z Kolumbie. U ní se ještě tak dvě hodiny debatovalo, všechny nás báječně bavil Baušty, který si povídal s jejím pejskem :-).

V sobotu nás čekal přejezd přes hranice na Slovensko. Večer se hrálo v Trenčíně. Cesta ubíhala v „lehce“ erotickém duchu, konverzace se točila převážně okolo sexu :-). Při jedné zastávce někdo (mám pocit, že to byl Kůča) pochcal asi metrový kus betonového sloupu pravděpodobně z elektrického vedení. Nemohlo to dopadnout jinak, než že jsme ho vzali s sebou jako cenný dar pro Klause. Minimálně tři lidi si pěkně mákli, než ho naložili do auta. Do Trenčína jsme přijeli docela brzo. Ujo Klaus měl z daru neskrývanou radost. V pomalém tempu se rozbalilo distro a chystal aparát. Jako první hráli opět t11. Koncert byl naprosto geniální!! Skvělý psychadelický zvuk a zničující energie podpořená moshingem a neustálým stagedivingem Tea a spol. D11 se celý koncert kroutil u mikrofonu omotaného okolo kovového věšáku jako kdyby měl nějaké zažívací problémy (za tohle mě zabije, hehe), M11 mlátil do kytary i s ní, Hukot trhal struny z basy, kterou ke konci odhodil a vrhl se nad hlavy mosherů a od Hawrana lítaly třísky na všechny strany. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet. Vystoupení zakončili opět techýnkem. Podle mě to byl jeden z jejich nejlepších koncertů.

A r7?? Po tomhle koncertu už mě od téhle smečky bláznů asi opravdu nic nepřekvapí. Baušty měl nějaký podivný záchvat při kterém stíhal poskakovat z pódijka nahoru a dolů, hrát na kytaru a do toho všeho zpívat, šeptat, řvát… Kůča měl s sebou opět svůj smyčec se kterým šmidlal na basu (jasně, že ne furt!), Pingvin zas vypadal jak pes :-) a Lenkáč rozdával úsměvy na všechny strany. Ze všech se řinul pot. Ke konci jsme si vytleskali kultovní song Cyberlove, který odzpíval z velké většiny Teo.

Po sbalení a naložení aparátu, Klausového distra a asi stotunového sloupu jsme se vydali směrem k Teovi domů, kde na nás čekal moc dobrý vegan gulášek. Vládla rozjařená nálada, ale většina šla spát poměrně brzo :-).

V neděli jsme se hned po snídani vydali směrem k Blawě, protože jsme se chtěli projít po městě. První jsme ale jeli ke Klausovi domů, který se mezitím vykoupal a oholil, takže jsme ho málem ani nepoznali :-). Pak jsme vyrazili za jeho a Katčina doprovodu do centra města. Doma muselo zůstat jenom jejich kultovní mačiatko Goméz :-). Počasí bylo nevyzpytatelné – chvíli sněžilo a foukal ledový uragán, chvíli pražilo sluníčko – no na procházení se to moc nebylo. První cesta vedla na jejich pověstný Nový most a tu ohavnost co stojí nad ním – vypadá to jako ufo, ale je to restaurace s vyhlídkou. Když jsem tam byla poprvé loni v prosinci po koncertu s Ol´testament, tak jsem se zařekla, že je to taky naposledy. Jenomže když se většina rozhodla, že jede nahoru, tak se nechali zlákat i ostatní. Kromě D11, který vypadal poněkud vyplašeně a zůstal dole. Nahoře byla docela nuda, chvíli jsme čučeli na Blawu z ptačí perspektivy, snad všichni otestovali jejich wc :-) a jelo se zas dolů. Ve vánici jsme šli nakoupit nějaké jídlo, pak zpět ke Klausovi vyzvednout auto a hned potom se jelo do Bunku. Ze začátku to vypadalo docela bledě – málo lidí. Postupně se ale začal klub zaplňovat. Jako první hráli místní crustgrindeři S.I.K.A. Byl to jejich první koncert. Hudebně to byl dost bordel, ale měli zajímavé texty i proslovy, čímž si mě získali. Pak hrála t11. Bylo to o malinko slabší než předchozí den, ale ne hudebně. Spíš reagováním (nebo nereagováním) v „hledišti“, ale to už je známá věc, že lidi z Blawy si na emo moc nepotrpí. Zvuk byl dobrý – temný a hutný. V půlce koncertu D11 rozšlápnul šlapku a chvíli trvalo než se mohlo pokračovat. Set zakončili už tradičně techýnkem a destrukcí nástrojů. (Viděla jsem rozčarování v očích uja Láriše. :-) )

No a pak šli hrát r7. Baušty skoro celý den nemluvil, protože si hlas totálně vyřval už den před tím v Trenčíně. Pár songů s nima odzpíval D11 – to byl náhul!!! Lidi se konečně rozhýbali a začali se u mikrofonu různě prohazovat. Baušty při hraní střídavě na klávesy a na kytaru jenom ukazoval jako dirigent kdy má přijít zpěv / řev :-). Jenom semtam, v klidnějších pasážích, si otočil mikrofon k sobě. Byl to hodně netradiční koncert. Ale když si to tak vezmu, tak to je snad každé jejich vystoupení :-).

A pak už nastal frmol. Rychle všechno sbalit a naskládat do auta a jet směrem na Litvínov. Lenkáč musel být v půl sedmé v práci a Kůča musel auto vrátit ráno do 7:00 do práce, jinak by se musel zaplatit další den navíc. Vše se stihlo, takže jak říkají chlapci v Blawě, vše v poho :-).

Na závěr chci ještě jednou poděkovat za sebe i za obě kapely všem organizátorům a ostatním, kteří se podíleli na tom, že to probíhalo tak jak to probíhalo.

P.S.: Jo, a ještě jedna věc. M11 je sice frajer, že háže kytarou. Ale na Pingvina nemá - ten háže i zesilovačem (Blawa). :-)

Více na old.czechcore.cz
Ostatní články Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

PŘIHLÁŠENÍ

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list

HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...

AKCE
GOATBURNER (FI) | M.O.R.A. (FI) | HIGH PURITY
GOATBURNER (FI) | M.O.R.A. (FI) | HIGH PURITY 28.10.2025 - 28.10.2025 ( 19:00 - 23:00 )
Brno, Sibiř Více informací ...
High On Fire (USA) + Necrot (USA)
High On Fire (USA) + Necrot (USA) 29.10.2025 - 29.10.2025 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Halloween v klubu 007 na Strahově
Halloween v klubu 007 na Strahově 31.10.2025 - 31.10.2025 ( 19:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
STAIRS OF DECAY vol.2
STAIRS OF DECAY vol.2 31.10.2025 - 31.10.2025 ( 19:30 - 22:00 )
Zlín-Malenovice BarDoSchodu Více informací ...
Koncert
Koncert 31.10.2025 - 31.10.2025 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Subzero Více informací ...
Koncert
Koncert 01.11.2025 - 01.11.2025 ( 19:00 - 23:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Malignant Tumour, Lahar, Faüst v Prachaticích
Malignant Tumour, Lahar, Faüst v Prachaticích 01.11.2025 - 01.11.2025 ( 20:00 - 23:50 )
Prachatice, Národní dům Více informací ...
Zobrazit všechny akce

POSLEDNÍ GALERIE
POINT OF NO RETURN, Praha - Subzero, 19.10.25
POINT OF NO RETURN, Praha - Subzero, 19.10.25 20.10.2025 18:48, Mira

ESCALATE, Praha - Subzero, 19.10.25
ESCALATE, Praha - Subzero, 19.10.25 20.10.2025 18:27, Mira

DESOLACION, Praha - Tunel, 18.10.25
19.10.2025 10:29, Siki

SLAVERY, Praha - Tunel, 18.10.25
19.10.2025 10:25, Siki

GUNNUNGAGAP, Praha - Tunel, 18.10.25
19.10.2025 10:21, Siki

FLÉAU, Praha - Eternia, 30.9.25
02.10.2025 21:26, Siki

SARAYEVO, Praha - Eternia, 30.9.25
02.10.2025 21:23, Siki

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Innoxia Corpora - Králi zmaru (372)
ADACTA - Tma (293)
Mariposa Nocturna - MMXXV (Kailas - Mariposa Nocturna) (258)
Hot Water Music / Quicksand split 12 (234)
Hunting Lions - King of the Avenue (166)
Neuro Bats - Neuromantic Heavy Beats (154)
SAME RIVER TWICE / LOS REVOLUCIONARIOS - split (117)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Risposta - Vstříc zániku člověka
Entrapped - Světlo je mrtvý
Neuro Bats - Neuromantic Heavy Beats
ESAZLESA - Dokud vím, co mám
SAME RIVER TWICE / LOS REVOLUCIONARIOS - split
Aftermath - The Cutting Begins
Conflict - There's No Power Without Control

POSLEDNÍ REAKCE
10 LET STARÝ LETÁK TOUR !!!
(07.10.2025 23:00:07 Peťa)

Kloučo, dobrý, ale leták je starý :--)), turné z roku 2015, raději tento post smaž, ať se nanachytá více lidí.

Úprava vystupujících
(26.05.2025 10:22:51 NOISE melnik)

Kapela "Fleshless" nevystoupí, místo nich vystoupí kapela "Moorah"

Messenger Knockout Booking
(12.05.2025 11:25:25 David)

illvilja
(03.04.2025 12:14:49 radek.bxbx)

Illvilja hudebně skvělý!!! a jsem hodně zvědavý na booklet.

update
(13.02.2025 21:44:25 ustrica)

Slať tofužel nakonec hrát nebude. Nahradí je Marastic Blues, neznámá, ale vynikající bruska kloubící oldschool Grindcore a Punk ve vysoce výbušnou směs.

Více info (včetně aktuálního plakátu) na fb události: https://fb.me/e/4uGI9hf6g 

Bandcamp
(13.01.2025 23:17:23 David)

Re: Zobrazení vlastních činů
(09.01.2025 15:30:59 Ctib)
Ahoj Peťo, proč ten hejt? Ani píseň, ani klip určitě přímo nepomůžou lidem, kteří pomoc potřebují. Představuju si ale, že by se obojí mohlo stát malou součástí velkého společného vícehlasu a ten vícehlas by třeba mohl postupně pomáhat změnám - formovat atmosféru ve společnosti směrem k vět&sca.... (text zkrácen)

Re: Zobrazení vlastních činů
(31.12.2024 23:22:14 Dan)

Že by se vrátila doba plamenných Czechcore diskuzí?

Re: Krása
(31.12.2024 23:20:54 Dan)

Ahoj Bene, díky, vážím si toho!

Zobrazení vlastních činů
(28.12.2024 03:35:43 Peťa)
Klasika, vždy je jednoduší mluvit o organizaci, než udělat něco sám za sebe. Čemu pomůžou vaše klipy?! Abyste jste se zviditelnily, nebo čemu? Máte plné řeči lidských práv, tak běžte mezi komunitu zubožených, lidí, pomozte jim napřímo, už jen tím, že budete mezi nimi, hlavní aspektem je přeci si s nimi pov&.... (text zkrácen)

SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.

TOPlist

Pro Neziskovky afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2025 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.