Youtube
Recenze Desky
 
06.10.2017 13:49, Samuel

The Humbling Experience – 2017

The Humbling Experience – 2017

(ZINE)

Utekl další rok? Ano. Po roční pauze (+/-) vychází páté pokračování fanzinu The Humbling Experience. Zine je lokalizovaný v Olomouci a odráží část DIY aktivit propojujících skejtování s hardcore punkem, a dalšími volně navazujícími činnostmi. Již od prvního pohledu je viditelné, že roční práce přinesla své ovoce, a číslo je od prvního pohledu „tučnější“, rozuměj – má více stran. Osobně bych zine označil za téměř malé DIY REVUE pro „nadšené lidi“. Nadšené do toho co dělají, a přenášejí to tím na své okolí.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.10.2017 18:23, Vasa

Brünner Todesmarsch – Legální lágry, ilegální lidé

Brünner Todesmarsch – Legální lágry, ilegální lidé

10" (Phobia Records)

Brünner Todesmarsch jsou manifestem doby. Je to doba plná nechutných proklamací, nenávisti, mocenského soupeření, sbírání politických hlasů (a to i tam, kde ještě nedávno politika nehrála roli), frustrace, strachu a nenaplněných nadějí. Celá tahle změť křivých emocí a chtíče krvelačného publika je na „Legální lágry, ilegální lidé“ podrobena nekompromisní sociální kritice, na kterou jsme u Brünner Todesmarsch už zvyklí. Nejde ale jen o Miruusovy texty, které se pro mě staly už ikonické, a které každým slovem tisíckrát vystihují fázi rozvratu (české) společnosti roku 2017. Zdrcující slovní palbu žene dopředu ze řetězu utrženej stroj, kterej ani na vteřinu nepoleví.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.10.2017 14:08, Banan

SCALP / VICTIMS OF HATE - split

SCALP / VICTIMS OF HATE - split

(DIY)

 

Venku je další super deska dvou domácích kapel, což už je samo o sobě důvod zbystřit. No a když je navíc po všech stránkách tak povedená jako právě tato, máme tu hned několik důvodů navíc. Pojďme se na ně tedy podívat z trochu bližší perspektivy.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.09.2017 10:34, Samuel

PISS TEST – Piss Test

PISS TEST – Piss Test

12“LP (Taken By Surprise Records)

PISS TEST (Portland/Oregon) jsou punkový trojlístek, ve kterém najdeš Samanthu (členku Macho Boys, Shadowhouse) a chlapíky z Red Dons (Zach Brooks a Rodrigo Diaz). Jejich druhá deska vyšla v květnu na US labelu Dirt Cult Records a o evropský press se postaral opět německý label Taken By Surprise Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.09.2017 23:47, Samuel

HOLIDAY - California Steamin'

HOLIDAY - California Steamin'

12“LP (Pumpkin Records)

HOLIDAY jsou z Manchesteru a poprvé jsem se s nimi setkal díky jejich split singlu s Epic Problem. Když jsem je uslyšel, podvědomě jsem si oprášil vzpomínky na HDQ nebo Leatherface. Prostě silné nosné melodie, melancholie, ale i svěží čistá energie. Nejen to, pozitivní energie.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.08.2017 23:41, Samuel

Fear Of Extinction / Passiv Dödshjälp - A North-East D-beat Lobotomy

Fear Of Extinction / Passiv Dödshjälp - A North-East D-beat Lobotomy

12“LP (Phobia Records)

Všechny náboje z opasků crustových bojovníků zatím nebyly vypáleny. V plné síle přichází společná nahrávka kapel Passiv Dödshjälp ze Švédska a našich Fear Of Extinction.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

20.08.2017 11:48:01, keyda

COLD LEATHER - Demo tape

COLD LEATHER - Demo tape

(Sabotage records)

Poprvé na mě tahle páska jukla na jaře na EKH, kdy jsem trávil víkend ve Vídni a spal u Paayi. Byl jsem zasvěcen do skutečnosti, že tam hraje kdosi z BOMBENALARM a je to prý fakt dobrej punkrock. 


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.08.2017 18:43:39, stelca77

Pacino - Půl litru země

Pacino - Půl litru země

(Stoned to Death Records)

No tak jo. Poslední tejden sice nic extra moc dobrýho nepřines. Ale na druhou stranu, přines první LP (díky Lucce) kapely Pacino. A tak si řikám, že to vlastně neni málo. Zvlášť, když to poslední tři tejdny poslouchám denně v práci na bandcampu. A to je sice dobrý, ale tak nějak to neni vono. Takže sem s tim!


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

01.08.2017 18:21:08, stelca77

Chaviré - Interstices

Chaviré - Interstices

(Stonehenge Records)


O Chaviré jsem se poprvé dozvěděl na zdejší vývěsní tabuli od Honzika. Nahrávek je moře a je pro mě pořád složitější se v nich orientovat nebo je jenom zachytávat a pokoušet se zpracovat. Ale na label Stonehenge a francouzský melodie slyšim vždycky.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.05.2017 11:29, Jirzophone

Láje - Přicházíme ze tmy

Láje - Přicházíme ze tmy

(Chyba / Zaječí úmysly / Pure Heart records) 

Po měsících strávených ve zkušebně někdy na přelomu roku 2015/16 poprvé vylézá ze své domácí nory jihlavská kapela Láje. Smečka psů a psic, která svoje návyky na přežití pochytila v kapelách a projektech jako Gattaca, Rapsöd, Disbeatless, E.R.C.P., Kolona, Křikzticha,...


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.05.2017 18:26:25, Karel Kredencz

KULTRA! - Mezi Skyllou a Charybdou

KULTRA! - Mezi Skyllou a Charybdou

(Malarie / Cultburger Records / FFUD Records)

Kultra, kapela pocházející z Rožnova pod Radhoštěm, odkud vzešlo množství skvělých většinou punk-rockových kapel se zázemím v punkovém doupěti teď už posmrtného klubu Vrah! Ostré a výbojné slova, toť charakteristika rožnovských kapel. Sdělení na prvním místě - u Kultry nevyjímaje. Tato kapela vznikla někdy v devadesátých letech, nepletu-li se, v trochu jiné formaci a s trochu jinými nástroji.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.05.2017 12:43:13, Prochy

Risposta - Zaplať si sám

Risposta - Zaplať si sám

(Ultima ratio)

Kdyby někdo nevěděl co je to Risposta, tak jedná se o kapelu z Přísnotic u Brna, už léta hrající něco ve stylu, kterému se říká "crust". To je banálně řečeno o co jde, jestli už teď víš, že tohle nebude tvůj šálek čaje, tak klidně přestaň číst. Pokud ne, tak by to možná byla chyba, protože tohle je kvalitní materiál.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

30.04.2017 15:02, Jirzophone

v/a - "Hladový pes žere svého pána" comp. EP

v/a -

MORSA / BRÜNNER TODESMARSCH / AGE OF DEATH
(Ultima Ratio)

Pomalu všechen  prach od zbořených brněnských fabrik je už dávno rozmetán skleněnými nádherami, které tak moc se snaží dotknout nebe. Čas zdá se uzrál i pru tu druhou stranu, tam někde v podzemí, kde jste unášeni spodními proudy. Vydavatelství Ultima Ratio se postaralo o 7", který spojuje: místo - Brno a špinavej hlučnej HC punk. Historie vyryta do drážek, každá z kapel o třech kapitolách.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.04.2017 14:20, Banan

FURY - Paramount

FURY - Paramount

(Triple B Records) 

Píše mi sms Želvín: Hele, ty Fury, co budou hrát v květnu na Sedmičce, to jsou ty Fury, kde hrajou lidi ze Swiz? Ta stará kapela z devadesátek? Odpovídám, že nejsou, ale ať stejně přijede a kdyby náhodou váhal, ať si poslechne Paramount.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.04.2017 23:20, Banan

ALARIC - End of Mirrors

ALARIC - End of Mirrors

(Neurot Recordings) 

Už jsem se skoro začínal bát, že jsem to opravdu prošvihl, ale nakonec ne. Déšť nádherně a prudce bubnuje do okna, je pár stupňů nad nulou a oblohou se v téměř pravidelných intervalech valí těžké černé mraky. Venku je zase ponuro. Já si nasazuju černé pletené bačkory, co už jsem uklidil do skříně, zapaluju vonou tyčinku a na gramofon pokládám poslední desku Alaric. Je mi totiž jasné, že lepší podmínky pro psaní téhle recenze už velmi pravděpodobně nenastanou.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

13.04.2017 23:35:08, stelca77

I am Pentagon - Zdi nemluví

I am Pentagon - Zdi nemluví

(Damage Done Records)

Nejvíc organicky živý a nejimpulsivnější je psát recenzi na desku zhruba dvě hodiny po jejím vlastním křtu. Úskalí týhle avantýrky jsou jasný. Dojmy a energie koncertu ještě koluje v krevním oběhu. A pod jejich vlivem...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.04.2017 09:52, Samuel

DYSCONTROL - Living Without

DYSCONTROL - Living Without

12”LP (P.Trash Records)

Debutní deska pop punk garage kanadské kapely DYSCONTROL, kde hraje David Brown z CAREER SUICIDE a masteroval ji Rob Seaton ze STATUES. Jestli Ti něco říkají jména Statues, Wipers, Mission of Burma, pak s Living Without nešáhneš vedle.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.03.2017 14:20, Jirzophone

PAST - Czarno / biala LP

PAST - Czarno / biala LP

(Samuel/PHR/P.Trash/Contraszt!/Past records) 

Varšavská čtveřice, která se zapsala do povědomí svým Demo 7" (o popularitě a nenasytnosti  svědčí prozatím čtvrtý jeho repress) a hojným koncertováním u nás, konečně vyšel dlouho avízovaný vinyl debutové desky s výstižným názvem "Czarno / biala".


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.03.2017 07:40, Samuel

THE LANCASTERS - Alexander & Gore

THE LANCASTERS - Alexander & Gore

12“LP (Pirates Press Records)

Jednou z nových (nebo lépe, poměrně nových) desek na labelu Pirates Press Records je nahrávka kanadské kapely THE LANCASTERS (z města Vancouver). Deska je svým způsobem návratem v čase, pomníkem a vzpomínkou. THE LANCASTERS fungovali v letech 2000-2005 a zanechali po sobě pouze jedinou nahrávku - album Alexander & Gore


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.03.2017 23:22, Samuel

Same River Twice - All Those Moments

Same River Twice - All Those Moments

12“LP (DIY)

 

Říká se, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky … je to ale otázka „na tělo“ a každý k tomu nejspíš bude přistupovat po svém. Pokud za slovo „řeky“ dosadím „Same River Twice“, potom opakovaně, a co víc dobrovolně, do té samé řeky vstupuji. Jsou z Brna, a v jejich sestavě najdeš členy Terra Riot, Nagaika a Brünner Todesmarsch. Nedávno představili svůj debutní počin pojmenovaný All Those Moments a představují na něm kvalitní porcí emotivní hudby, podpořenou excelentním zpracováním vinylu.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 3 z 92 (celkem 1839 záznamů)
Jít na stránku: 1 2 3 4 5 .. 10 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 92
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Witchrite

30.04.2019 01.05.2019
All booking...
 
AKCE
Arrotzak + trpím.
Arrotzak + trpím. 23.04.2019 ( 00:00:20 - 00:00:22 )
Bratislava (SK) pod Prístav. most. Více informací ...
Rat Cage, Lůza
Rat Cage, Lůza 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Praha - Underdogs Více informací ...
Reka, Abest
Reka, Abest 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Kladno Krušo. Sklípek Více informací ...
Reka, Abest
Reka, Abest 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Kladno Krušo. Sklípek Více informací ...
Lambda Λ + Science Killer + INAU
Lambda Λ + Science Killer + INAU 24.04.2019 - 24.04.2019 ( 08:00 - 23:59 )
Brno Bajkazyl Brno Více informací ...
NADJA + Daniel Meier & Václav Dobiáš
NADJA + Daniel Meier & Václav Dobiáš 24.04.2019 ( 20:00 )
Praha Chateau Rouge Více informací ...
GELATO NIGHT
GELATO NIGHT 25.04.2019 - 25.04.2019 ( 18:00 - 22:00 )
Praha - Hospoda Brouk Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
GROW GROW, Praha - Café Na Půl cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:11, Siki


ERAI, Praha - Café Na Půl Cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:10, Siki


GÖTTERMIA, Praha - Café Na Půl cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:09, Siki


CATASTROFY, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:13, Siki


JIG AI, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:12, Siki


MURDER INC., Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:10, Siki


CBF, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:09, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Tomáš Ivan Mládek| rozhovor (427)
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (383)
Lucifer Efekt | rozhovor (365)
NEEDFUL THINGS – Deception (287)
PAST - Sama (268)
AUTONOÉ - s/t (242)
Povodí Ohře | rozhovor (231)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
The Ratchets - Gotta Be Cool
Lenny Lashley's Gang Of One ‎– All Are Welcome
The Landfill Crew - EP
Lucifer Efekt | rozhovor
Tomáš Ivan Mládek| rozhovor
Povodí Ohře | rozhovor
The Landfill Crew - EP
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.