Youtube
Recenze Desky
 
21.06.2012 11:16, Samuel

The Downtown Struts - Victoria!

The Downtown Struts - Victoria!

LP (Pirates Press Records)

Mladá a krásná paní je již přes měsíc mezi námi, jmenuje se „Victoria!“. Její předzvěstí byl singl „Anchors“ a „Victoria!“ je název debutní velká desky US kapely z Chicaga - THE DOWNTOWN STRUTS. Vyšla 15ctého května letošního roku – ano, ve stejný den jako spatřila světlo světa nová deska Hot Water Music …


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.06.2012 13:44, Banan

ORIGIN OF M - Struggle

ORIGIN OF M - Struggle (Insane Society)

Říkal jsem si, že Mr. Guy a Mr. Barvak měli naprosto dokonalé načasování. Ve chvíli, kdy se mi ze všech hudebních experimentů, do kterých jsem se pod vlivem divného počasí pustil, začaly dělat mžitky před očima, zapůsobila první srážka s Origin of M jako uzěmění. Těžkou okovanou botou mě přimáčkli pěkně k zemi a parkrát na mě zatancovali. Ale nejvtipnější na tom je, že pár těch japonských kozáčků, bylo v rytmu, který jsem fakt nečekal a mě došlo, že moje vysvobození ze zajetí podivné psychadelie bylo jen zdánlivé. A že tohle bude ještě zajímavý.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.06.2012 10:53, Banan

POL POT - Whole Mystery

POL POT - Whole Mystery (Trabuc Records)

Zhruba poslední 2 roky se trochu intenzivněji věnuji španělskému punku a za tu dobu jsem objevil několik opravdu skvělých kapel. Na první dojem stojí Pol Pot tak trochu až v druhé řadě, ale bylo by chybou se tím nechat odradit. Protože o co nenápadněji působí zvenčí, tím silnější opravdu jsou.
A deska "Whole Mystery" je tak opravdu takovou lehkou záhadou, kterou už vlastně luštím několik měsíců a pořád mám nad čím přemýšlet. Ne, že by byla hudebně nějak komplikovaná, je to v podstatě jednoduchej temnej punk, ale má tak specifickou atmosféru, že jsem se s tím ještě nikdy nesetkal a tak se k ní vracím pořád dokola.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

07.06.2012 18:25, Aran

THE OSCILLATION - Veils

THE OSCILLATION - Veils

(All Time Low)

Kdybych měl takový to last.fm (což se asi nikdy nestane, protože pro mě coby člověka ze století páry je to nepochopitelně složitý), ukázalo by se tam, že „Veils“ od The Oscillation je pravděpodobně moje nejhranější album posledních cca šesti měsíců. Trochu mě to děsí – copak jsem byl půl roku na tripu? Ale vážně: tahle deska je jako černá díra; přitahuje mě naprosto neodolatelně a v naprosto rozdílnejch situacích. Potřebuju „vypnout“ v narvaný Praze a zavzpomínat na Woodstock? Pustím The Oscillation. Potřebuju soundtrack k liduprázdný krajině při cestě vlakem? Pustím The Oscillation.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.06.2012 13:33, Phill Hell

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP Původní plán byl lstivě se vetřít na nejlepší tuzemskou hardcore stránku s propagací červnových koncertů MUNDO MUERTO a to pod pláštíkem rozhovoru, tak jak se to u jiných kapel povedlo už tolikrát v minulosti (i když o tom, jestli se to nějak odrazilo na vyšší návštěvnosti jejich koncertů by se dalo polemizovat, ale aspoň má člověk dobrý pocit, že udělal, co mohl a pak už jen děj se vůle boží...).
Počet obrázků: 4
 
Reakce (11) Zobrazit článek ...

31.05.2012 08:23, Ivan

PALE CREATION - s/t

PALE CREATION - s/t (A389 Recordings) 7"

V pondělí jsme s Banánem předtáčeli pro jeho pořad Out Of Step (Rádio Wave) speciál o clevu a já měl připravenej malej vstup o Pale Creation - včetně ukázek ze 7" a jejich velký desky Twilight Haunt. Přes všechny ty klasiky (Confront, Outface, Integrity, Ringworm a tuny dalších) se na ně vůbec nedostalo. Byli jsme tak pohlcený mládím, který už nikdo nevrátí a zážitkama z pitů, že jsem na Pale Creation úplně zapomněl.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

23.05.2012 11:37, Samuel

SICKOIDS - s/t

SICKOIDS - s/t

12“LP (Hardware Records)

Kapela SICKOIDS je punkový trojlístek ve složení: Vince + Rob (WITCH HUNT) + Eric (GOVERNMENT WARNING / DIRECT CONTROL). Evropský press jejich debutní desky právě vyšel na německém labelu Hardware Records.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.05.2012 17:27, Banan

THOU - The Archer and the Owle

THOU - The Archer and the Owle (Robotic Empire)

S Thou to mám trochu podobně jako Šaman, jejich desky jsem plně docenil a pochopil až po koncertě, který odehráli minulý rok na Sedmičce. Parta celkem normálně vypadajích týpků si rozestavěla aparáty pod podiem a rozjela takový zlo, že jsem 40 minut nechápal, co se děje. Po tu dobu platily mávnutím kouzelného proutku jiný pravidla. Pravidla Thou. Byl to jejich svět, kterej vás okamžitě vtáhnul a když vás vyplivnul, něco bylo jinak.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2012 11:11, Samuel

THE REVOLTS - The Revolts

THE REVOLTS - The Revolts

10“LP (Pirates Press Records)

RE-VOLTS = Spike (SWINGIN' UTTERS, ME FIRST & THE GIMME GIMMES) + Darius (SWINGIN' UTTERS) + Jack (ONE MAN ARMY, DEAD TO ME) + Paul (BOTTLES AND SKULLS).


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.05.2012 16:32, Aran

LUNGFISH - A.C.R. 1999

LUNGFISH - A.C.R. 1999

(Dischord / Day After)

O týhle desce jsem se poprvý dozvěděl loni v listopadu od Nathana Bella, někdejšího baskytaristy Lungfish, cestou z koncertu z Lysý nad Labem. Kecali jsme v autě o fenoménu „Lungfish music“ a z Nathana jen tak mimochodem vypadlo: „Mám spoustu archivního materiálu, měli jsme zkušebnu u mě doma. A nedávno jsem objevil album, který jsme nahráli mezi The Unanimous Hour a Necrophones. Zní to parádně!!! Je to hlasitá, syrová deska. Mělo by to brzo vyjít na Dischordu. Je tam pár věci, který se nakonec objevily na Necrophones, ale v jinejch verzích." Koukal jsem jak blázen.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.05.2012 11:43, Samuel

THE DOWNTOWN STRUTS - Anchors

THE DOWNTOWN STRUTS - Anchors

7“EP (Pirates Press Records)

Na Pirates Press Records vychází právě dnes, tj. 15.5., nové album THE DOWNTOWN STRUTS (Chicago/USA) s názvem "Victoria!". Předzvěstí této desky je singl "Anchors".


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.05.2012 11:53, Aran

FIVE SECONDS TO LEAVE - SoundScapeLandTracks

FIVE SECONDS TO LEAVE -  SoundScapeLandTracks

(NAAB / Silver Rocket Sekta)

S napsáním recenze na debut Five Seconds To Leave jsem dlouho váhal – hlavně proto, že digitální verze SoundScapeLandTracks“ vyšla na Silver Rocket Sekta, tak aby si někdo nemyslel, že moc kopu za domácí... Ale pak jsem si řekl, že nejdůležitější je stejně vinyl (pod kterým jsou podepsaný NAAB) a moje pocity z týhle kapely. A taky jsem teď Five Seconds To Leave znova viděl na nějakejch koncertech, kde mě úplně rozsekali...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.05.2012 10:56, Banan

OBITS - Moody, Standard and Poor

OBITS - Moody, Standard and Poor (Sub Pop Records)

První věc, která mě napadla, když jsem držel v ruce druhou desku Obits byla, co se tak asi dá v tomhle stylu ještě vymyslet. Dokážou starý chlapy nahrát další skvělou desku a navíc přijít s něčím, co nikdo nikdy neslyšel? Pravdou totiž zůstává, že to je prostě jenom punk rock. Jednoduchej a na pár akordech postavenej styl, kterej existuje už přes 30 let. A pravdou taky je, že na "Moody, Standard and Poor" asi není nic, co změní vnímání rock´n´rollu. Přesto v poslední době vyšlo jen málo desek, které by mi víc přirostly k srdci.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.05.2012 09:30, rajtche

AUTARKEIA - Self-titled LP/CD

AUTARKEIA - Self-titled LP/CD IFB Records, 2011

Na začátek se musím přiznat, že mám strašně velkou slabost pro kapely ve kterých působí  ženy, hlavně pro jejich podání emocí právě skrz zpěv. Jednou takovou jsou právě Autarkeia, kde se sešli Nevin (bývalý "zpěvák" Merkit a provozovatel IFB Records) se zpěvačkou Aysia z kapely Jiyuna!, která tuším vydala na IFB během cirka 10-ti let tři alba a další tři členové (pro mě naprosto neznámi svým předešlým působením).

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.05.2012 11:44, Samuel

V/Vm – Sometimes, Good Things Happen

V/Vm – Sometimes, Good Things Happen

CD (Brainwashed)

0             0101010             00000001  
0             0110100             00100000 
00            010101              00000011 
00            010110              00001010 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.05.2012 10:35, Jirzophone

PG.LOST – Key

PG.LOST – Key

(Black Star Foundation)

Třetí velká deska švédských Pg.Lost vrací do ringu všechny nenávistné soupeře, kteří se rádi postaví proti neúnavným milovníkům příběhů jenž jsou psány pouze nástroji. Všeobecná znatelná únava z post-rocku je jasná, ale jak se zdá díky Pg.Lost hůl ještě zcela zlomena není.  

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.05.2012 20:13, Banan

BELGRADO - s/t

BELGRADO - s/t (Discos Enfermos, Flexidiscos, Static Age, Oficyna, Paranoja Recordings)

Je to pro mě už takový rituál a jsem si naprosto jist, že jsme tady o něm už několikrát psal. Snad se ale zase tolik nestane, když ho zmíňím i teď. Je totiž naprosto zřejmé, že nebýt téhle až pateticky obvyklé situace, tuhle recenzi bych psal jen velmi těžko. A album Belgrado by tím bylo další deskou, která mě jen tak smutně minula a zanechala maximálně mlhavou vzpomínku na zajímavý sítotiskový obal. Což by byla obrovská škoda.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

03.05.2012 23:05, Samuel

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

12“LP (Pirates Press)

The Sore Thumbs nedávno vyšla nová deska s názvem „Fool´s Errand“, díky které se stali pevnou součástí „pirátské stáje“. Melodie „vopruzených palců“ se Ti zapíšou do paměti, zaryjí pod kůži a budeš si s nimi brzo pobrukovat. Asi nejvíc se jim přiblížíme označením „poctivý melodický punkrock“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.04.2012 07:55, Ivan

DISTANCE - Broken Silence

DISTANCE - Broken Silence

(Showdown Records)

Z Distance mám rozporuplný pocity. Na jednu stranu mi kapely old school Bridge 9 ražení u nás dost chyběj, na druhou stranu se peru s provedením tohohle nosiče. Trochu mi to připomíná pád Strakonic, který zásobovaly koncem devadesátek kapelama hrajících přímočarej hard core, potažmo sXe hard core, celou republiku. No Reason, Underfire, Rat Race, Stenmark.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

21.04.2012 17:00, Jirzophone

Holmes – Burning Bridges

Holmes – Burning Bridges

(Black Star Foundation)

Po dvou letech se s novou v pořadí třetí velkou deskou, vrací kapela HOLMES. Ve švédské partě se za roky existence vystřídala již pěkná řádka členů, ale charakteristické znaky a na první poslech identifikovaný rukopis byl zachován i v současném šestičlenném ansáblu.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 95 (celkem 1886 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.