Youtube
Recenze Desky
 
01.10.2012 16:52, Aran

STINKING LIZAVETA - 7th Direction

STINKING LIZAVETA - 7th Direction

(Exile On Manistream / Loss Translation)

Ke Stinking Lizaveta cejtím velkej respekt. Ty lidi vypadají jako nějaký přeživší komando z Mansonovy tlupy, ale je v nich zároveň takovej zvláštní mír a pokora. Yanni Papadopoulos (kytara), jeho brácha Alex (basa – ale bacha, taková ta „skutečná“) a bubenice Cheshire Agusta jsou otřískaný životem i rokama na turné, a je evidentní, že muzika je jejich hlavní spojení se světem.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.09.2012 10:12, Banan

THE AUSTRASIAN GOAT - Paved Intentions

THE AUSTRASIAN GOAT - Paved Intentions

(Vendetta Records)

 

Předchozí deska The Austrasian Goat pro mě byla jedním z největších překvapení na ambient/black metal scéně a tak jsem další nahrávku očekával s opravdu velkou netrpělivostí. Byl jsem opět připraven na zlý, minimalistický black metal říznutý chladnou ocelí ambientních ploch a ani na chvilku mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Nicméně po prvním poslechu "Paved Intentions" jsem zůstal sedět v křesle totálně zmatenej a dezoirentovaj a jediný, co jsem ze sebe dokázal vypustit bylo tiché "ty vole". Bylo to, jako by svět umřel.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

24.09.2012 09:11, Samuel

Birds Of Passage ‎– Without The World

Birds Of Passage ‎– Without The World

LP (Denovali Records)

Birds Of Passage je o experimentování s tóny a zvuky, které mají v kombinaci s krásným hlasem Alicie Merz sílu magie. Neskutečná krása.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.09.2012 11:59, Banan

IDES OF GEMINI - Constantinople

IDES OF GEMINI - Constantinople

(Neurot Recordings)

 

Když jsem se dneska brzy ráno nadechl, bylo to už úplně jasný. Nikdy nevím jestli jsem za první podzimní dny rád, protože začíná moje nejoblíbenější část roku nebo mě štve, že už končí léto. Asi něco mezi tím a dneska se přesně v téhle náladě utápím teda dost solidně. Jakoby se všechno trochu zpomalilo, abyste měli čas přemýšlet a podzimní rovnodennost přinesla šanci najít ztracenou rovnováhu nebo se ještě víc ztratit v husté mlze, jež znenadání vydá první padající listí.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

20.09.2012 23:45, Saman

Grinding Halt / Daighila - Split 7

Grinding Halt / Daighila - Split 7

(De Graanrepubliek)

Holandští emoviolence fotříci z Grinding Halt jsou poslední dobou nějak aktivní. Po letošním splitku se Suffering Quota právě vydali další split sedmipalec. Druhou stranu tentokrát obstarávají Daighila z Malajsie, kapela v našich končinách neznámá, avšak o to více může překvapit. Deska navíc vychází těsně před evropským turné Daighila.  


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

18.09.2012 12:27, Samuel

Warsong - The Caravan

Warsong - The Caravan

12“MLP (Sabotage Records)

WARSONG povstali z kapel Insomnio / No Escape a nechají zavzpomínat na zlaté časy DAG NASTY, ALL, THE WIPERS, ADOLESCENTS, The Freeze. “The Caravan” je pětiskladbový maxi singl, na kterém jsou čtyři písničky WARSONG a jedna předělávka (WIPERS). 12”MLP vyšel za spolupráce Doomtown Records / Erste Theke Tonträger a Sabotage Records.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.09.2012 10:10, Brambora

White Lung - Sorry

White Lung - Sorry

(Deranged records)

White Lung se v mym životě zjevili úplně přirozeně: v době největší posedlosti kanadskou scénou jsem na internetu sháněla snad všechno, co kdy prošlo labelem Deranged Records. Tam v tý samý době vyšlo týhle kapele z Vancouveru první album It's The Evil (2010). Pár klipů mě zaujalo natolik, že album hodně rychle skončilo v mý sbírce desek a kapela se stala jednou z mých největších inspirací v současnym punku.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

06.09.2012 10:57, Banan

LIFE POSSESSION / GOMORA

LIFE POSSESSION / GOMORA

(DIY kooperace)

 

Jo jo, jestli se vám zdá, že je to lehce s křížkem po funuse, tak se vám to nezdá. Je to jeden z mých pěkně odleželých kostlivců ve skříni a teď, ve čtvrtek ráno, nadešel čas ho vytáhnout ven. Na druhou stranu, to, že se k tomuhle splitu vracím po nějaké době a ještě ke všemu v trochu nestandartní denní dobu, dodává celému tomu noise punk ataku docela nové a dříve netušené rozměry.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.09.2012 14:29, Samuel

Off With Their Heads - I Will Follow You

Off With Their Heads - I Will Follow You

(Pirates Press)

Off With Their Heads hrají od roku 2002 a před dvěma lety se „upsali“ Epitaph Records, kde jim vyšlo album “In Desolation”. Na picture EP „I Will Follow You” (Pirates Press) jsou čtyři písničky, které pocházejí z období před “In Desolation” a kapela je nahrála v sestavě 3/5 Off With Their Heads + chlapík jménem Zack Kaplan.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.08.2012 18:28, Saman

Leechfeast - Hideous Illusions

Leechfeast - Hideous Illusions

(Shitpiece Records / Ulterior Records / IZE)

Dneska to venku vypadá, že skončilo léto. Konečně. Doufám, že brzo začne sněžit. Nezbývá tedy nic jiného, než oslavit snad už definitivní konec hnusného vedra a přivítat příchod podzimu recenzí na pěkně zlou, pomalou a temnou desku, který vyjde za dva týdny.


 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

27.08.2012 13:59, Banan

ALARIC / ATRIARCH - split

ALARIC / ATRIARCH - split

(20 Buck of Spin)

 

Jo jo, jak se dostanete do určitýho věku, přestává to bejt evidentně sranda. Ne, že by to u těhle houní byla někdy kdovíjaká psina, ale jak postupujou na své životní cestě dál a dál bez toho aby jakkoliv slevili ze své vize, víc a víc mi to připomíná cestu po řece do nitra džungle, která končí čistou, zlou psychadelií. Kdo jste nedávno viděli Apokalypsu, tak trochu tušíte o čem mluvím. Jen v případě těhle kapel je tou džunglí město a zbraněmi muzika.


 
Reakce (7) Zobrazit článek ...

23.08.2012 14:01, Samuel

Cat Party - Rhapsody In Black

Cat Party - Rhapsody In Black

LP (Sabotage Records)

Cat Party je post-punková skupina, která vznikla v roce 2007 v Orange County, Californii (USA) a jejich album „Rhapsody In Black“ vyšlo v roce 2011 na sympatickém labelu Sabotage Records. Cat Party hrají post punk s výraznou rytmikou, mlhavou náladou a rozvážným zpěvem. Nechají tak vzpomenout na Joy Division, The Cure nebo Wipers.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.08.2012 12:38, Banan

ACIDEZ - Don´t Ask for Permission

ACIDEZ - Don´t Ask for Permission

(Voltage)

 

Jedovatá deska! Stejně jako zelený žíhaný vinyl, na kterém je vylisovaná, obal a texty, které popisují tu méně veselou stránku lidské existence. Mexičtí chaos punks v okovaných křivácích Varukers to ale všechno podtrhují hlavně muzikou. A v tomhle ohledu je ta deska opravdu nezastavitelná.

 

 


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

19.08.2012 23:41, sinner

Remek/Child Meadow – split LP

Remek/Child Meadow – split LP

(kooperace labelů)

Před Fluff festem jsem chrápal u Shamana a koukal jak tam organizuje, přesně podle jeho klasické metodiky, skládaní obalů pro tohle split LP a jeho kompletaci. Vše pomalu ruční výroba, prostě každá věc na téhle desce má nějaký osobitý ksicht. Kdyby šlo vyrejvat ty drážky do desky doma, jistě by na to kluci a děvče vlítli taky. Ale jsou to právě tyhle věci, co z toho dělají obraz kapely. Kdy to není jen hudební obsah, ale celý to tvoří příběh jednotlivých lidských rukou, co přiložili ruku k dílu. No a když jsem odjížděl po festu směrem domů, přistála mi jedna tahle deska v tašce, moc díky Šámí!


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.08.2012 13:24, Samuel

Terrible Feelings - Shadows

Terrible Feelings - Shadows

12“LP (Sabotage Records)

Album ''Shadows'', švédských Terrible Feelings, je ideálním soundtrackem pro letní dny. Pohladí, povzbudí, ale i nakopává k tanečním variacím. Máte rádi Masshysteri? Potom kapelu berte jako “tip na hit”. V sestavě Terrible Feelings najdeme postavu, posluchačům melodického punk/hardcore možná známou, a tou je Andy Dahlström (Intensity, Satanic Surfers a Sista Sekunden).


Počet obrázků: 3
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

13.08.2012 21:27, Banan

DE HOJE HAELE - Kold og Traet og Bange

DE HOJE HAELE - Kold og Traet og Bange

(Hjernespind)

Moje první setkání s De Hoje Haele proběhlo před několika lety u Iffiho v pokoji. V té době už nepracoval v Yellow Dog recordstoru, ale zároveň ještě nerozjel svůj vlastní a tak měl desky, který distribuoval doma v úložném prostoru postele a když přišla návštěva, prostě shodil peřinu na zem o mohlo se začít přehrabovat. Většinou z toho byla několik hodin dlouhá seance, kdy na gramofon lítala jedna deska za druhou, polovina z toho naprosto neznámé a většinou skvělé kapely. Přesně do téhle škatulky pak patřili i De Hoje Haele, konkrétně jejich singl, který má na obalu logo kapely poskládané z nedopalků cigaret.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.08.2012 10:48, Samuel

STOLEN LIVES / RAPSÖD – split

STOLEN LIVES / RAPSÖD – split

7“EP (PHR records + více)

Split EP, které není potřeba výrazně představovat, potvrdili na něm své přátelství dvě české party - STOLEN LIVES a RAPSÖD. Památník vzájemné přízně a vzpomínek na chvíle strávené v jedné dodávce. Obě kapely spojuje i láska k thrashovým riffům a hardcore/punku.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.07.2012 22:00, marek

V RUKOU OSUDU s/t 7

V RUKOU OSUDU s/t 7

(Dog Lovers records)

Mordor útočí. Další produkt ze stáje (boudy) milovníků psů je pěkně vzteklá čubka z Chomutova. Tentokrát žádný pseudocountry ani upřímňácký emo ale regulérní špína (aneb jak říká Zdenda Uhla, „cos čekal vole, mordor“).


 
Reakce (46) Zobrazit článek ...

29.07.2012 21:38, Samuel

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

7"EP (Pirates Press Records)

Harrington Saints pochází z Bay Area (rozuměj San Francisco a široké okolí) a hrajou pořádně našlapanej streetpunk ve stylu již zmiňovaných The Old Firm Casuals, Agnostic Front nebo třeba Cock Sparrer. Recenze dvou sedmipalců, protože se podobají jako vejce vejci a nemá cenu psát dvě recenze. (Recenze od Černocha)


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.07.2012 22:22, Saman

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

(Adagio830, I.Corrupt, TGIC, Galt House)

Je to strašně dávno, co jsem slyšel post-hardcorovou desku, která by mě nadchla tak, jako svého času Engine Down. Ani ne před měsícem vyšlo na Adagio830 splitko Locktender a Brighter Arrows. Poslechl jsem si ho na bandcampu víceméně náhodou a hned jsem věděl, že ho musím mít. Teď ho týden nemůžu sundat z gramce a chci slyšet víc. Recenze píšu především na desky, které mě nadchly. Tady to platí stoprocentně.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 96 (celkem 1912 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 96
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2022 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.