Youtube
Recenze Desky
 
19.03.2012 22:14, Aran

DANIEL HIGGS - Beyond & Between

DANIEL HIGGS - Beyond & Between

O jeden z nejlepších koncertů, co jsem loni viděl, se postaral Daniel Higgs na zahrádce Café Hostelu v Českejch Budějovicích. Byl květen, teplo, lidí tak akorát, pohoda. Svatej dědek se pohodlně usadil se svým banjem a spustil. Klasika: deset minut nebylo jasný, jestli si jen tak brnká, nebo jestli už to je koncert. Jenže pak se zdánlivě bezcílný preludování začalo měnit v mohutnou melodii, která sice z hlavního proudu občas odbíhala sem a tam, ale která se nezadržitelně valila vpřed. A co se nestalo: v koruně stromu, pod kterým Higgs seděl a hrál, začal zpívat ptačí sbor. Na chvíli se zatáhlo. Pod Higgsovou židlí si něco nerušeně začala kutit krysa, která vylezla z díry ve stěně dvorku...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.03.2012 07:20, Samuel

The Vectors / Frantic - Pigs and Parasites split EP

The Vectors / Frantic - Pigs and Parasites split EP

7“EP (Sik Records)

Přestože kapely The Vectors a Frantic nehrajou vůbec špatně, v záplavě ostatních kapel ze švédského města Umea nějak zapadají a nepatří mezi nejznámější. Přestože obě kapely hrajou už někdy od poloviny devadesátých let, není o nich slyšet tolik, jako třeba o AC4, ve kterých členy The Vectors taky najdeme.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.03.2012 22:00, Samuel

Arctic Flowers – Reveries

Arctic Flowers – Reveries LP (Sabotage Records)

Pěkný název pro kapelu a zajímavý obal - tyhle dvě věci zaujmou od prvního pohledu. Případný další zájem může vzbudit informace, že Arctic Flowers jsou z Portlandu (USA) a v jejich sestavě najdeš členy Signal Lost, Defect Defekt. Samozřejmě zajímavá jsou i vydavatelství, která se o vydání postarala a pokud bych mluvil jen o Sabotage Records tak povím, že to je velice zajímavý label, který vydává zajímavé současné kapely. Myslím si, že většina, snad i všechny, Sabotage vydané desky stojí za pozornost.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.03.2012 22:37, Banan

MASTERS HAMMER - Vracejte Konve Na Místo

MASTERS HAMMER - Vracejte Konve Na Místo (DIY)

Je večer, 16. března. Už nedokážu ani spočítat, po kolikáté dávám na gramofon novou desku Masters Hammer a pořád to nechápu. Není nejmenších pochyb o tom, že poslouchám nahrávku roku, nemůže prostě přijít nic, co by ji překonalo. Za ty poslední týdny už po ní prostě sahám automaticky a prvních pár dní jsme opravdu neposlouchal nic jiného. Jen pořád dokola Frantu Štorma a jeho kumpány. Vytvořili svět, který má vlastní pravidla a kde se neskutečné příběhy protínají s hudbou, která nemá obdoby, čímž zároveň jakákoliv pravidla popírají. Zní to možná jako zmatený protimluv, přesto byste však nenašli desku, která dává větší smysl.

 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

13.03.2012 14:02, Aran

JAMES REINDEER & lmntl819 - Views From Psychedelik Deathcab

JAMES REINDEER & lmntl819 - Views From Psychedelik Deathcab

(Milled Pavement)

Mám rád desky, z kterejch je cejtit, že jejich vznik motivovalo naprostý nadšení pro věc, soustředění a hlubokej ponor. Miluju, když z alba slyším, že pro lidi, který to natáčeli, to byla v tu chvíli zdaleka nejdůležitější věc na světě. Nejedli, nespali, neholili se, vypnutý mobily, žádný mejly – jen oni a muzika. Možná se pletu, ale z desky „Views From Psychedelik Deathcab“, kterou nahráli anglickej rapper James Reindeer a kanadskej „zvukovej architekt“ (nevím, jak líp to nazvat) lmntl819, cejtím přesně tohle.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

08.03.2012 21:26, Kotrba Václav

Collector Base Emitter - Peach Water

Collector Base Emitter - Peach Water

(Wire Globe Recordings/2011)

Loni vydaná deska rakouských CBE smysluplně navazuje na předchozí vydané EP Transis (Wire Globe Recordings/2010). Čím vyhranější styl, tím složitější stavba písní neztrácející ovšem původní záměr – údernou tvrdost v opakujících se riffech. Hlava této kapely Philip Iroh je nejen skvělým kytaristou, ale i géniem jednoduchých chytlavých námětů, což se adekvátně podepisuje na celé tvorbě CBE . 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.03.2012 13:29, Samuel

VA – MLADÁ FRONTA STÁRNE RYCHLE

VA – MLADÁ FRONTA STÁRNE RYCHLE

(SONGS FOR DIYCORE)
12"LP (Diycore.net)

Vinylová kompilace s podtitulem „SONGS FOR DIYCORE“ a souvislosti jsou tudíž více než zřejmé – skladby jsou zaštítěné Diycore.net - sympatickým a otevřeným webovým portálem, který je nejen o podzemní muzice a mluvícím svým specifickým, výrazným, jazykem. Motorem jsou Unna, Petit Pigeon, Depakine chrono, Or, Noise Afterparty a Have to Be Distance, Průmyslová smrt, Pacička, Hippobelly, Remek, Aran Epochal.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.02.2012 08:41, Banan

RISING - To Solemn Ash

RISING - To Solemn Ash (Exile on Mainstream)

Nová deska dánských Rising dokonale naplnila klasické schéma - už dopředu víte, že bude dobrá, v něčem dost jiná než předešlé nahrávky, ale zase od ní nečekáte zas tak moc. No a dopadne to tak, že si ji pouštíte pošesté za sebou a vlastně vám to ani nepřijde. Prostě se vám to najednou dostane do žil a jako každé závislosti, se i téhle zbavujete opravdu těžko. Mě se to zatím nepovedlo. Ale zas tak mě to teda nesere.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

24.02.2012 07:40, Samuel

The Downtown Struts – Sail The Seas Dry

The Downtown Struts – Sail The Seas Dry

10“LP (Pirates Press Records)

The Downtown Struts (Chicago, USA). Parta která splňuje všechno, co očekávám od sloganu „perfektně zahraný melodický punk rock“. Důraz kladou na melodické nápady a chytlavost vyzvihují refrény. Jejich nahrávka „Sail The Seas Dry“ vychází jako desetipalcový vinyl s krásným malovaným obalem na Pirates Press.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.02.2012 09:43, Ivan

KEN mode - Venerable

KEN mode - Venerable (Init Records)

Byla to dlouhá absence po výletech mlhou života a zrcadlovými médii. Čekal jsem na úder shora, abych nemusel plnit povinnost, kterou fackují plívy. První úder stále rezonuje v tvářích, krevním oběhu, ledviny tlučou hřeby do uší a já počítám skoro čtyřicátý den s KEN mode.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

15.02.2012 23:33, Banan

SÄRKYNEET - Ei Enaa

SÄRKYNEET - Ei Enaa (Combat Rock Industry)

Mám pro Finsko slabost a realita tamnější hc/punkové scény ji jen prohlubuje. Mnozí by sice mohli namítnout, že už to nemá takový tah jako ve zlatých dobách Endstand nebo Manifesto Jukebox, ale já si dovolím oponovat. Protože právě z trosek těchto u nás tolik populárních spolků (a samozřejmě nejen jich) začalo růst neuvěřitelné množství kapel nových, které v sobě sdružují právě onu velmi silnou generaci, která dostala desítky nových impulzů, které se okamžitě odrazily do lokální scény a zase zpátky.

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

14.02.2012 08:35, Samuel

THE COLORADAS - The Coloradas

THE COLORADAS - The Coloradas

12“LP (Hometown Caravan)

Bezejmenné album THE COLORADAS je poslední novinkou na německém labelu Hometown Caravan Records. Oproti zaběhnutým jménům jsou THE COLORADAS naprostou neznámou. Základem jejich muziky je americké country a pokud se Ti líbí poslední deska Austina Lucase, budou mít u Tebe THE COLORADAS nejspíš menší plus.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.02.2012 09:20, Saman

Baton Rouge - Fragments D'Eux-Mêmes

Baton Rouge - Fragments D'Eux-Mêmes (Purepainsugar / Bakery Outlet)

Kdybych měl na gramofonu nějaký počítadlo, který by zaznamenávalo, kolikrát jsem za posledních 5 měsíců přehrál jakou desku, tak by debutní LP francouzských Baton Rouge (vlastně jsou to Daïtro bez zpěváka) s přehledem zvítězilo. Je to jednoduše punkrocková deska postavená na neuveřitelně silných písničkách a zároveň důkaz toho, že ani v tomhle stylu ještě nebylo hudebně vše vyřčeno.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2012 20:43, Samuel

THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS – split

THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS – split

7“EP (Dead Heroes Records + více)

Žhavou novinkou na Dead Heroes Records je split singl THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS. Společná nahrávka dvou kapel, které se zajisté zapsali do paměti nejednoho posluchače extrémního hardcore grindu svými vystoupeními na Obscene a Play Fast Or Don´t festivalech. Souboj titánů, neboli fast as fuck power violence vs. grind-core, UK vs.Francie. Výsledek 0:0.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2012 13:58, Banan

NOEM - Panzer

NOEM - Panzer (This Charming Man Records)

Nejsem si sice úplně jistej, jestli by Noem měli radost z toho, že u nich používám jako příměr největší tankovou ofenzivu jakou kdy Hitler provedl (německá punková scéna má v otázce antifašismu totiž naprosto jasno a u těhle kluků tomu není jinak), ale nemůžu si prostě pomoc a navíc mě k tomu názvem desky sami navedli. A ještě k tomu když hudba, kterou na ni vytváří, je opravdu dost znepokojující a zároveň je v ní podivný řád a sevřenost, která vám nedovoluje uniknout. Je to fakt jako past.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

01.02.2012 19:20, Saman

Chamber - Chamber Noir

Chamber - Chamber Noir (WIFAGENA, Rinderherz, SM Musik)

Mám rád blackmetal a jeho různé derivace, ale fakt nemám rád nabubřelost, trapnou hru na hvězdy, názorovou ohebnost tolerující zvrácené utlačovatelské ideologie a další věci, které se k metalu často vážou. O to víc mě zajímají kapely, které tuhle hudbu hrají a přitom vychází z punkového prostředí, tudíž se u nich dá předpokládat aspoň částečný překryv s mým hodnotovým systémem. I tohle je jeden z důvodů, proč jsem kývnul na psaní recenze na nové album kapely CHAMBER, která vzešla z okruhu lidí motajících se okolo známého squatu Zorro v Lipsku.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

31.01.2012 17:16, Aran

PONTIAK - Echo Ono

PONTIAK - Echo Ono

(Thrill Jockey)

Není přehnaný psát v únoru o desce roku? Určitě jo. Ale nový album Pontiak je z mýho pohledu naprosto výjimečný. Cestu týhle kapely jsem do teď sledoval sice s respektem, ale přece jen trochu z povzdálí. „Echo Ono“ mi ovšem naprosto zpřeházelo hodnotovej žebříček. Pro tuhle desku platí to samý, co jsem psal v recenzi na poslední Young Widows (http://www.silver-rocket.org/nejkecy/287): s radostným úžasem jen čumím na to, co předvádí kapela v obsazení kytara, basa, bicí.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.01.2012 23:22, Banan

GATTACA / AXIDANCE

GATTACA / AXIDANCE (kooperace labelů)

"Snažím se napsat recenzi na ten váš split a vůbec mi to nejde. Všechno mi přijde trapný a tisíckrát vyřčený. Nevím jak to přenést do slov a říct, že je to fakt dobrý."

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

26.01.2012 13:40, Banan

A NEWBORN RIOT OF DREAMS - The Preservation of Links

A NEWBORN RIOT OF DREAMS -  The Preservation of Links (Lokal Rekorc)

Pamatuju si tu noc úplně přesně. Vrátil jsem se hodně pozdě a v ruce jsem svíral novou desku. Na jejím obalu byla hlava ptáka, grafika čistá a decentní, taková, která uklidňuje. Měl jsem v plánu nechat poslech až na další den, který už ve skutečnosti začal, ale z nějakého důvodu se mi nepodařilo tu věc odložit. A tak jsem už po pár hodinách vlastnictví přistoupil na hru nočního ptáka. Jehla zapraskala v drážce a A Newborn Riot of Dreams roztáhl svoje křídla

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.01.2012 13:43, Samuel

Ucházím - Marnostroj

Ucházím - Marnostroj LP (Papagájův Hlasatel Records)

Jednou z horkých novinek na Papagájův Hlasatel Records je nové album Ucházím (Jižní Čechy, Prachatice) s názvem „Marnostroj“. Koncem loňského roku vyšel zine Hlasatel a v něm jste si s Ucházím mohli přečíst obsáhlý rozhovor a kompletní album na CD příloze poslechnout.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 93 (celkem 1849 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Pavle Ivanovic

15.09.2019 Prague
All booking...
 
AKCE
MORE NOISE FOR LIFE vol. 13
MORE NOISE FOR LIFE vol. 13 23.08.2019 - 25.08.2019 ( 17:00 - 06:00 )
Podbor - Fotbalové hřiště Více informací ...
Vzdor fest V.
Vzdor fest V. 23.08.2019 - 25.08.2019 ( 18:00 - 02:00 )
Hostašovice - Zrzávky Více informací ...
NAPLECHfest IV.
NAPLECHfest IV. 24.08.2019 - 25.08.2019 ( 19:00 - 02:00 )
Husinec- kolbiště, Jihočeský kraj Více informací ...
-273,15 (SK) & HEVER (CZ/SK) & RENO RAINES (CZ)
-273,15 (SK) & HEVER (CZ/SK) & RENO RAINES (CZ) 26.08.2019 - 26.08.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc – Letní kino, Kobka Více informací ...
Cuntroaches/Death Row Gruppies/Eke Buba/Hever/-273,15
Cuntroaches/Death Row Gruppies/Eke Buba/Hever/-273,15 28.08.2019 - 28.08.2019 ( 19:00 - 23:59 )
Praha - Bike Jesus Více informací ...
PUNX PIKNIK 16
PUNX PIKNIK 16 30.08.2019 - 01.09.2019 ( 18:00 - 12:00 )
Tři Dvory u Kolína - koupaliště Více informací ...
Desert Witch [sk] // SLØN [sk] // Miea [cz]
30.08.2019 ( 20:00 - 23:59 )
Brno Bajkazyl Brno Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PACTO SOCIAL, Praha - Balada, 13.8.19
14.08.2019 21:18, Siki


DOPS, Praha - Balada, 13.8.19
14.08.2019 21:17, Siki


FILHOS DE INACIO, Praha - Balada, 13.8.19
14.08.2019 21:16, Siki


RUINED FLOOR, Praha - Balada, 13.8.19
14.08.2019 20:50, Siki


HUMAN FAULT, Beroun - Jiná Káva, 10.8.19
11.08.2019 22:04, Siki


BOLEHLAV, Beroun - Jiná káva, 10.8.19
11.08.2019 22:03, Siki


UKWLT, Beroun - Jiná káva, 10.8.19
11.08.2019 22:02, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Povodí Ohře | rozhovor (745)
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (743)
Kolyma Tales #2 (576)
Willhelm Grasslich | rozhovor (495)
Zaniklé pražské kluby (436)
See You In Hell - Život ve strachu (312)
Fyasco ‎– Kurva to je tlak / Nech žije smrť! (269)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
dvasedmšestnulajedna | rozhovor
See You In Hell - Život ve strachu
SAVAK | rozhovor
Fyasco ‎– Kurva to je tlak / Nech žije smrť!
Zaniklé pražské kluby
PRÜGELKNABE / OTLOUKÁNEK - split
VINYL RULEZ | 01/2019 - 06/2019
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.