Youtube
Recenze Desky
 
03.05.2012 23:05, Samuel

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

12“LP (Pirates Press)

The Sore Thumbs nedávno vyšla nová deska s názvem „Fool´s Errand“, díky které se stali pevnou součástí „pirátské stáje“. Melodie „vopruzených palců“ se Ti zapíšou do paměti, zaryjí pod kůži a budeš si s nimi brzo pobrukovat. Asi nejvíc se jim přiblížíme označením „poctivý melodický punkrock“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.04.2012 07:55, Ivan

DISTANCE - Broken Silence

DISTANCE - Broken Silence

(Showdown Records)

Z Distance mám rozporuplný pocity. Na jednu stranu mi kapely old school Bridge 9 ražení u nás dost chyběj, na druhou stranu se peru s provedením tohohle nosiče. Trochu mi to připomíná pád Strakonic, který zásobovaly koncem devadesátek kapelama hrajících přímočarej hard core, potažmo sXe hard core, celou republiku. No Reason, Underfire, Rat Race, Stenmark.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

21.04.2012 17:00, Jirzophone

Holmes – Burning Bridges

Holmes – Burning Bridges

(Black Star Foundation)

Po dvou letech se s novou v pořadí třetí velkou deskou, vrací kapela HOLMES. Ve švédské partě se za roky existence vystřídala již pěkná řádka členů, ale charakteristické znaky a na první poslech identifikovaný rukopis byl zachován i v současném šestičlenném ansáblu.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

20.04.2012 09:36, Samuel

Bestia Triumphans - Všichni v jedný hře

Bestia Triumphans - Všichni v jedný hře

CD (Papagájův Hlasatel)

Album „Všichni v jedný hře“ nedávno vyšlo na Papagájův Hlasatel Records. Punk/hardcore trojlístek pochází z Havlíčkova Brodu a určitě nejsem sám, kdo by je dle jejich zvuku, lokalizoval do zcela jiných končin naší republiky. Na PHR vycházejí mezi spoustou zajímavých desek (Zeměžluč, Telefon, Ucházím). Album zatím vyšlo na CD, ale brzo je očekávaná i LP verze.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.04.2012 12:48, Samuel

Digger Barnes – Every Story True

Digger Barnes – Every Story True

12“LP (Hometown Caravan)
Digger Barnes je zajímavý chlapík - svým vzhledem, ale i tvorbou. S rozvážností sobě vlastní zatím vypustil na světlo světa debutní „s/t“ singl, split Ep s kamarádem Alliem a album „Time Has Come“. Nahrávky mu získaly nejednoho příznivce a patříš-li mezi ně i Ty, na jeho novou desku jsi možná netrpělivě očekával. Vyšla před pár týdny na Hometown Caravan Records z Německa.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

15.04.2012 18:02, Ondra Fastcore

CATHETER/STREETWALKER split 7

CATHETER/STREETWALKER split 7 (kooperace labelů)

Tato recenze je i pozvánkou na dubnový koncert těchto dvou amerických kapel, které spolu právě nyní brázdí evropské kluby, squaty, sklepy a puby a zastaví se i na koncertech v ČR a SR. Split, který vyšel v roce 2011 je DIY kooperací  5 labelů (Rescued from Life, 303 Production, Legion, Haunted Hotel a Bad People Records) a je nazván „Dissecting the Suffering Quota“.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.04.2012 14:29, Levák

LE DEAD PROJET - Keep On Living

LE DEAD PROJET - Keep On Living

(Dingleberry Records)

Tahle francouzská kapela se mi zjevila  jako blesk z čistého nebe a zastihla mě to totálně nepřiprvenýho. Když mi přišla nabídka na koncert (což se opravdu nestává často, dalo by se říct,  jen vyjímečně), říkal jsem si, co že jsou vlastně zač. Nikdy před tím jsem o nich neslyšel ani nečetl. Hned po prvním poslechu jsem ale měl jasno. Perfektní mix kapel jako jsou CONVERGE,BOTCH, MILLIONS OF THEM  a nebo třeba ISIS. Tímhle  by recenze mohla skončit. Ale není to tak jednoduchý.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.04.2012 15:54, Banan

DROPEND - Demonstration 2011

DROPEND - Demonstration 2011 (Gasmask / Symphony of Destruction)

Přišel jsem domů a měl všeho akorát tak plný zuby. Ne, že bych byl úplně nasranej, spíš vyčerpanej a to hlavně sám sebou. Už po cestě v tramvaji jsem přemýšlel, jakou si pustím muziku a že to asi budu muset trochu vyvážit. Tok myšlenek jsem k muzice směřoval naprosto záměrně, byla to nejspolehlivější cesta, jak nemyslet na cokoliv jinýho. Pořád ještě dost v tenzi tedy doma lovím v regálu se singlama (potřebuju spíš krátkou a intenzivní dávku) až mi do ruky padli Dropend a jejich na vinylu převydané demo.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.04.2012 21:56, Banan

THE OLD FIRM CASUALS - Army of One

THE OLD FIRM CASUALS - Army of One (Oi! the Boat Records)

Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že Casey z Yaphet Kotto založí s Larsem Frederiksenem skinheadskou kapelu, myslel bych si, že mu jeblo. Nicméně se ukazuje, že ve světě punk rocku je už možné opravdu cokoliv a tak jsou tady The Old Firm Casuals. Zmíněnou dvojici doplnil ještě bubeník Paul Rivas z Never Healed, kalhoty se vyhrnuly nahoru, vykasaly se rukávy u košile, pár pravověrných skinheadů si odplivlo a kapela vpadla do dění na scéně jako velká voda. Nic jiného se ostatně ani nedalo předpokládat.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.04.2012 08:19, Samuel

Sonic Avenues – Television Youth

Sonic Avenues – Television Youth

LP (Sabotage Records)

Sonic Avenues jsou zde s novou deskou „Television Youth“. Vážení mladí televizní diváci, vypněte své televizní přijímače, respektive počítače, facobooky a zapněte si sterea. Hlasitost otočte na maximum, power pop není mrtvý!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

09.04.2012 16:58, Jirzophone

CUZO – Alquimia Para Principiantes

CUZO  – Alquimia Para Principiantes

(B Core)

Hledáte-li cestovní společnost, která vás bezpečně zavede proti proudu času a jsou-li vybranou destinací zlaté sedmdesátky. Pak neztrácejte čas googlováním, obě požadované destinace s přehledem splní barcelonské trio – Cuzo.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.04.2012 12:32, Samuel

Field Rotation – Regenzeit

Field Rotation – Regenzeit

10“EP (Denovali Records)

Hra tónů. Spolupráce světla a tmy. Momenty a síla okamžiku.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.04.2012 22:42, Saman

Beau Navire / Republic of Dreams – Split 7“

Beau Navire / Republic of Dreams – Split 7“

(Pure Heart, IFB, React With Protest, Parade of Spectres, Inkblot, Moment of Collapse)

Nebudu předstírat objektivní recenzi. Stejně nic takovýho neexistuje. Obě zúčastněné kapely mám rád, o Beau Navire jsem přesvědčen, že patří mezi špičku současného west coast emoviolence, deska i způsob, jak vznikla, se mi líbí. A to jsou taky hlavní důvody, proč tyhle řádky píšu.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

31.03.2012 20:51, Aran

RETISONIC - Robots Fucking

RETISONIC - Robots Fucking

(Arctic Rodeo Recordings)

Jasona Farrella znáte – projeďte si doma svojí sbírku desek a aspoň jeden obal od něj tam zaručeně objevíte. Jak taky víte, Jason hrál ve Swiz a Bluetip a v roce 2002 založil Retisonic, který vydali jedno skvělý LP a pár EP, načež se po nich slehla zem – až do letošního roku, kdy nečekaně vyšlo druhý album nazvaný „Robots Fucking“. A přestože vydavatelem není Dischord, pro mě je spolu s loňským debutem Office Of Future Plans perfektním návratem zlatýho období „DC zvuku“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.03.2012 09:15, Samuel

v/a 1st Annual

v/a 1st Annual

7" Picture Disc Box Set  (Pirates Press Records)

Box šesti picture singlů z Pirates Press a The Bouncing Souls / The Lucky Stiffs, The Explosion / Street Brats, The Generators / Riverboat Gamblers, The Black Romeos / The Sore Thumbs, The Ratchets / The Pervz a  Armed Suspects / The Skels. 6 x picture EP = 12 skupin = 24 písniček.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.03.2012 09:12, rajtche

PANZRAM - Reform 10" EP

PANZRAM - Reform 10 IFB Records, 2011

V dnešní záplavě všelijakých, ať už screamo, emo-hardcore či nějakých post-hardcorů, kterých je za posledních 5-10 let víc než dost musí mít člověk nutně pocit jako by se pomalu ztrácel v té záplavě stále nových a nových kapel (kapely logicky neoplývají takovou originalitou, všechno jako kdyby to člověk už někde párkrát slyšel jen vždy trochu jinak).

 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

25.03.2012 22:31, Banan

MARNOST / SEEDS IN BARREN FIELDS - split LP

MARNOST / SEEDS IN BARREN FIELDS - split LP (kooperace labelů)

Mám v současné době trochu schizofrenní náladu, co se týká poslouchání muziky. Jako by se ten ostrej přechod zimy do jara promítnul i do toho, co a v jakých intervalech končí na mém gramofonu. Když mi to včera došlo, snažil jsem se to zpětně alespoň trochu poodkrýt, ale totálně jsem vyhořel. Jediné, na co jsem přišel bylo, že umírající dny doprovázené ochlazením a planoucí oblohou, většinou odcházejí na schůzku s nocí za tónů black metalu. A právě teď přišel na řadu split Marnost a Seeds in Barren Fields.

 
Reakce (69) Zobrazit článek ...

22.03.2012 22:35, Samuel

Red Union - Rats and Snakes

Red Union - Rats and Snakes

Shape 10" Picture Disc (Pirates Press)

Red Union „Rats and Snakes“, je nádherný picture 10“ shape vinyl z pirátského labelu. Kapela pochází ze Srbska, hrají intezivní melodický hardcore punk a co víc, s názorem. „Rats and Snakes“ je dvoupísničkový singl, který Vás může nalákat, chtít se dozvědět o téhle sympatické partě více!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

21.03.2012 23:46, Banan

BRUTALLY DECEASED - Dead Lover´s Guide

BRUTALLY DECEASED - Dead Lover´s Guide
(Lavadome Productions)

Když jsem poprvé slyšel tuhle desku, tak jsem nechápal nic. Jediný z čeho jsem byl v breku, byl fakt, že nevyšla na vinylu. Nicméně teď už se "Dead Lover´s Guide" točí na mém gramofonu v důstojném formátu a já mám pocit, že to maká ještě o trochu víc. Neskutečná death metalová jízda, která mi na domácí scéně tak zoufale chyběla a která mě donutila třepat mou plešatou hlavou a představovat si, jaký to musí bejt, když můžete dělat opravdovej vrtulník.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

21.03.2012 11:54, RDZ

Sokea Piste - Ajatus Karkaa LP

Sokea Piste - Ajatus Karkaa LP (Tuska Adhistus/Karkia Mistika/Kämäset Levyt)

Tenhle žánr už skoro vymřel. Nenacházím žádné přesně padnoucí parafráze a srovnání. Nenacházím ani extra chuť ty srovnání hledat. Tady totiž nedohlédneš – tady je slepá skvrna = SOKEA PISTE. Místo, který máš uvnitř, které je součástí tvých smyslů, ale zároveň místo, který nikdy nerozkryješ.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 94 (celkem 1869 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 94
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Bolehlav + CRaYFISH @ Stánek Tábor
Bolehlav + CRaYFISH @ Stánek Tábor 16.07.2020 - 16.07.2020 ( 20:00 - 22:00 )
Tábor - Stánek (Žižkovo náměstí) Více informací ...
Rato Triste (CZ), Mass//Reaction (HU), Wargame
Rato Triste (CZ), Mass//Reaction (HU), Wargame 17.07.2020 ( 19:30 - 22:00 )
Bratislava (SK) pod Prístav. most. Více informací ...
Infuze vol. 1
Infuze vol. 1 18.07.2020 ( 19:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
WOODYFEST vol.3
WOODYFEST vol.3 18.07.2020 ( 19:00 )
Věstínek Více informací ...
Cácory // Hissing Fauna // True Fir
Cácory // Hissing Fauna // True Fir 24.07.2020 - 24.07.2020 ( 19:00 - 22:00 )
Olomouc, Letní kino Více informací ...
Festa De La Pohoda 2020
Festa De La Pohoda 2020 25.07.2020 - 25.07.2020 ( 13:00 - 24:00 )
Vodňany Sokol. louka Více informací ...
Summer moshpít párty
Summer moshpít párty 01.08.2020 - 01.08.2020 ( 15:00 - 22:00 )
Věžnička u Polné Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
GORC, Újezd - Hella, 10.7.20
11.07.2020 20:51, Siki


KOMPLEX VINY, Újezd - Hella, 10.7.20
11.07.2020 20:50, Siki


BOILING POINT, Újezd - Hella, 10.7.20
11.07.2020 20:49, Siki


DÁŠA FON FLAŠA, Újezd - Hella, 10.7.20
11.07.2020 20:47, Siki


ANTISOCIAL SKILLS, Újezd - Hella, 10.7.20
11.07.2020 20:45, Siki


REPELENT SS, Praha - 007, 2.7.20
03.07.2020 21:29, Siki


SKIP LIFE, Praha - 007, 2.7.20
03.07.2020 21:28, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Marek Rybenský | rozhovor (507)
HONZA KLOUČEK | Rozhovor (476)
Green Day - Father Of All Motherfuckers (457)
Petr (Telepatie) | rozhovor (384)
GO476910YB (LIDSKÉ ZDROJE) | rozhovor (328)
Refused | rozhovor (321)
Baptists | rozhovor (310)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Refused | rozhovor
Vole – Dej Bůh pěstí
Pedro (Cirguz, The Junk Food, atd.) | rozhovor
LIDSKÉ ZDROJE - Live Demonstration
Jirka GRF | rozhovor
HONZA KLOUČEK | Rozhovor
Charger - Watch Your Back / Stay Down 12
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2020 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.