Youtube
Recenze Desky
 
15.02.2012 23:33, Banan

SÄRKYNEET - Ei Enaa

SÄRKYNEET - Ei Enaa (Combat Rock Industry)

Mám pro Finsko slabost a realita tamnější hc/punkové scény ji jen prohlubuje. Mnozí by sice mohli namítnout, že už to nemá takový tah jako ve zlatých dobách Endstand nebo Manifesto Jukebox, ale já si dovolím oponovat. Protože právě z trosek těchto u nás tolik populárních spolků (a samozřejmě nejen jich) začalo růst neuvěřitelné množství kapel nových, které v sobě sdružují právě onu velmi silnou generaci, která dostala desítky nových impulzů, které se okamžitě odrazily do lokální scény a zase zpátky.

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

14.02.2012 08:35, Samuel

THE COLORADAS - The Coloradas

THE COLORADAS - The Coloradas

12“LP (Hometown Caravan)

Bezejmenné album THE COLORADAS je poslední novinkou na německém labelu Hometown Caravan Records. Oproti zaběhnutým jménům jsou THE COLORADAS naprostou neznámou. Základem jejich muziky je americké country a pokud se Ti líbí poslední deska Austina Lucase, budou mít u Tebe THE COLORADAS nejspíš menší plus.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.02.2012 09:20, Saman

Baton Rouge - Fragments D'Eux-Mêmes

Baton Rouge - Fragments D'Eux-Mêmes (Purepainsugar / Bakery Outlet)

Kdybych měl na gramofonu nějaký počítadlo, který by zaznamenávalo, kolikrát jsem za posledních 5 měsíců přehrál jakou desku, tak by debutní LP francouzských Baton Rouge (vlastně jsou to Daïtro bez zpěváka) s přehledem zvítězilo. Je to jednoduše punkrocková deska postavená na neuveřitelně silných písničkách a zároveň důkaz toho, že ani v tomhle stylu ještě nebylo hudebně vše vyřčeno.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2012 20:43, Samuel

THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS – split

THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS – split

7“EP (Dead Heroes Records + více)

Žhavou novinkou na Dead Heroes Records je split singl THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS. Společná nahrávka dvou kapel, které se zajisté zapsali do paměti nejednoho posluchače extrémního hardcore grindu svými vystoupeními na Obscene a Play Fast Or Don´t festivalech. Souboj titánů, neboli fast as fuck power violence vs. grind-core, UK vs.Francie. Výsledek 0:0.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2012 13:58, Banan

NOEM - Panzer

NOEM - Panzer (This Charming Man Records)

Nejsem si sice úplně jistej, jestli by Noem měli radost z toho, že u nich používám jako příměr největší tankovou ofenzivu jakou kdy Hitler provedl (německá punková scéna má v otázce antifašismu totiž naprosto jasno a u těhle kluků tomu není jinak), ale nemůžu si prostě pomoc a navíc mě k tomu názvem desky sami navedli. A ještě k tomu když hudba, kterou na ni vytváří, je opravdu dost znepokojující a zároveň je v ní podivný řád a sevřenost, která vám nedovoluje uniknout. Je to fakt jako past.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

01.02.2012 19:20, Saman

Chamber - Chamber Noir

Chamber - Chamber Noir (WIFAGENA, Rinderherz, SM Musik)

Mám rád blackmetal a jeho různé derivace, ale fakt nemám rád nabubřelost, trapnou hru na hvězdy, názorovou ohebnost tolerující zvrácené utlačovatelské ideologie a další věci, které se k metalu často vážou. O to víc mě zajímají kapely, které tuhle hudbu hrají a přitom vychází z punkového prostředí, tudíž se u nich dá předpokládat aspoň částečný překryv s mým hodnotovým systémem. I tohle je jeden z důvodů, proč jsem kývnul na psaní recenze na nové album kapely CHAMBER, která vzešla z okruhu lidí motajících se okolo známého squatu Zorro v Lipsku.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

31.01.2012 17:16, Aran

PONTIAK - Echo Ono

PONTIAK - Echo Ono

(Thrill Jockey)

Není přehnaný psát v únoru o desce roku? Určitě jo. Ale nový album Pontiak je z mýho pohledu naprosto výjimečný. Cestu týhle kapely jsem do teď sledoval sice s respektem, ale přece jen trochu z povzdálí. „Echo Ono“ mi ovšem naprosto zpřeházelo hodnotovej žebříček. Pro tuhle desku platí to samý, co jsem psal v recenzi na poslední Young Widows (http://www.silver-rocket.org/nejkecy/287): s radostným úžasem jen čumím na to, co předvádí kapela v obsazení kytara, basa, bicí.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.01.2012 23:22, Banan

GATTACA / AXIDANCE

GATTACA / AXIDANCE (kooperace labelů)

"Snažím se napsat recenzi na ten váš split a vůbec mi to nejde. Všechno mi přijde trapný a tisíckrát vyřčený. Nevím jak to přenést do slov a říct, že je to fakt dobrý."

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

26.01.2012 13:40, Banan

A NEWBORN RIOT OF DREAMS - The Preservation of Links

A NEWBORN RIOT OF DREAMS -  The Preservation of Links (Lokal Rekorc)

Pamatuju si tu noc úplně přesně. Vrátil jsem se hodně pozdě a v ruce jsem svíral novou desku. Na jejím obalu byla hlava ptáka, grafika čistá a decentní, taková, která uklidňuje. Měl jsem v plánu nechat poslech až na další den, který už ve skutečnosti začal, ale z nějakého důvodu se mi nepodařilo tu věc odložit. A tak jsem už po pár hodinách vlastnictví přistoupil na hru nočního ptáka. Jehla zapraskala v drážce a A Newborn Riot of Dreams roztáhl svoje křídla

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.01.2012 13:43, Samuel

Ucházím - Marnostroj

Ucházím - Marnostroj LP (Papagájův Hlasatel Records)

Jednou z horkých novinek na Papagájův Hlasatel Records je nové album Ucházím (Jižní Čechy, Prachatice) s názvem „Marnostroj“. Koncem loňského roku vyšel zine Hlasatel a v něm jste si s Ucházím mohli přečíst obsáhlý rozhovor a kompletní album na CD příloze poslechnout.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.01.2012 19:12, Jirzophone

FLOWERS FOR WHORES / GATTACA – split EP

FLOWERS FOR WHORES / GATTACA – split EP (Damage Done records)

Dalším zážehem u vydavatelství Damage Done je společný singl rodinných Flowers For Whores a spřízněných Gattaca. Obě kapely skórovaly jedním zářezem na své straně, který nahrály,  aby se to nepletlo u Pe.Kla ve studiu Kundolab. Výsledný mix má u obou kapel na starosti Kurt Ballou (Gattacu side ten z Moravy – Blum a Kytky ladil stylově ten Amarickej).


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.01.2012 10:23, Banan

SUDOR - Ganas de Vomitar

SUDOR - Ganas de Vomitar (Solo Para Punks)

Stál jsem na druhém nádvoří hradu Točník a čuměl jsem na Tragedy jak se motaj po podiu a chystaj zvukovku. Yannick si sundal mikinu a já si ihned všiml jeho trika se šibenicema a nápisem Sudor. Možná vám to bude připadat dětinský a směšný, ale vždycky jsem hrozně rád sledoval, jaký má kdo triko. Asi je to zvyk ze starých časů, kdy bylo přesně tohle vodítkem ke skvělým deskám a kapelám.

 
Reakce (24) Zobrazit článek ...

10.01.2012 07:36, Samuel

Crusades - The Sun is Down and The Night is Riding In

Crusades - The Sun is Down and The Night is Riding In

12“LP (Sabotage Records)

The Crusades, bylo to označení pro křížové výpravy, série náboženských válek, požehnané papežem a katolickou církví, s hlavním cílem obnovení křesťanského přístupu na svatá místa v Jeruzalémě a okolí. Crusades, to je kapela členů SEDATIVES, CREEPS, STEVE ADAMYK BAND, BURIED INSIDE - satanistickej pop.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

07.01.2012 23:23, Aran

OFFICE OF FUTURE PLANS - s/t

OFFICE OF FUTURE PLANS - s/t

(Dischord)

Rok 2011 mi udělal radost mimo jiné i tím, že na Dischord Rec. vyšla kromě tradiční dávky reedic (nic proti nim, ale snažím se žít spíš v současnosti) i pěkná porce nový muziky: singl Evens a desky Joea Lallyho, Edie Sedgwick a na sklonku roku i Office Of Future Plans. To je, jak asi víte, nová kapela J Robbinse (ex – Government Issue, Jawbox, Burning Airlines, Channels). Na debutový album jsem se moc těšil, ale rozhodně jsem nečekal, že mě J Robbins ještě něčím překvapí. Ale stalo se: ty jo, tohle je nejlepší deska, jakou udělal od rozpadu Jawbox!


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.01.2012 12:45, Samuel

Schrotz - Cellabrating World Collapse

Schrotz - Cellabrating World Collapse

7“EP (W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

Máš rád špinavý hardcore punk s notnou dávkou grindu/metalu? Baví Tě Whos My Saviour, Wojczech, Whos My Saviour, SS20? Vyzkoušej Schrotz EP na W.I.F.A.G.E.N.A. Records.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.01.2012 15:45, Marek Rybenský

EVACUATE - 2012 LP

EVACUATE - 2012 LP
(Voltage Records)

Už s nahrávkama Crass jsem si zamiloval rozkládací panelové obaly. Upřednostňuju totiž zakladní výhodu - daný prostor je ohromnou zásobárnou místa a má-li kapela co říct, tak prostor dokonale využije, jak slovem tak obrazem. Já vím, ono se to v jistých kruzích teď moc nenosí, přesto není důvod zapadnout do davu v jakékoliv sortě lidí. Takže jsem jen rád, že tahle kalifornská partička ostřílenejch punks využila takový formát a myslím že na výbornou.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2011 15:12, Aran

KISS ME KOJAK - ...a nic čeho se můžeš dotknout EP

KISS ME KOJAK - ...a nic čeho se můžeš dotknout EP

(Bleeding Ear)

Mám rád ten pocit, když mě kapela, kterou vidím poprvý v životě, rozseká úplně na hadry. Nejsou v tom žádný předchozí zkušenosti, žádný přehnaný očekávání, žádný obavy ze zklamání, žádná kalkulace – jen primární, animální, unikátní, první STYK. Kiss Me Kojak se to povedlo na letošním Kung Fu Festu (sorry, já vím, že se to tak nejmenuje, ale nemůžu si pomoct, hehe…). Od tý doby jsem velkým fanouškem. A ještě větším (ano, jde to!) jsem se stal po poslechu jejich novýho EP.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.12.2011 15:29, Samuel

Zeměžluč - Hledání

Zeměžluč - Hledání

2LP+CD (Papagájův Hlasatel Records)

Představovat Zeměžluč? Bylo by to nejspíš zbytečné, jsou punkovou klasikou z Brna a znát je bude nejspíš každý! Letošní rok pomyslně oslavili své významné životní jubileum a právě v tento čas jim vyšlo na Papagájovo Hlasateli nové album s názvem „Hledání“. Cesta je život, cesta je cíl - Zeměžluč je na ní (na scéně) již 25 let!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.12.2011 22:40, Samuel

Chip Hanna – Mucho Americana

Chip Hanna – Mucho Americana 7“EP (Rock Star Records)

Chip Hanna je novodobý kovboj, chlápek nejedné tváře a znát ho můžeme jako bubeníka U.S. Bombs nebo One Man Army, člena projektu Chip Hanna & The Berlin Three a před pár lety se vydal, jako hodně amerických punkových muzikantů, na sólovou dráhu. Na této cestě vychází z klasického amerického country. „Mucho Americana “ je jeho nový singl, který vychází na  Rock Star Records.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.12.2011 16:18, Jirzophone

V/A - Mladá fronta stárne rychle – songs for Diycore

V/A  - Mladá fronta stárne rychle – songs for Diycore

(Diycore)

Sympatické webové stránky www.diycore.net, které se vyznačují svojí otevřeností celému spektru nejen hudebních aktivit splnily slib, které daly pří rozjetí svého „projektu“ – Songs for diycore. Což ve zkratce znamenalo zaslat skladbu, která nevyšla na žádném nosiči a v časovém období jednoho roku se objeví ve fyzickém formátu. Vše klaplo a zmíněným nosičem se nakonec stal krásně čeveno-bíle žíhány vinyl dosahující rozměrů 12 palců.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 92 (celkem 1839 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 92
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Witchrite

30.04.2019 01.05.2019
All booking...
 
AKCE
Arrotzak + trpím.
Arrotzak + trpím. 23.04.2019 ( 00:00:20 - 00:00:22 )
Bratislava (SK) pod Prístav. most. Více informací ...
Rat Cage, Lůza
Rat Cage, Lůza 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Praha - Underdogs Více informací ...
Reka, Abest
Reka, Abest 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Kladno Krušo. Sklípek Více informací ...
Reka, Abest
Reka, Abest 23.04.2019 - 23.04.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Kladno Krušo. Sklípek Více informací ...
Lambda Λ + Science Killer + INAU
Lambda Λ + Science Killer + INAU 24.04.2019 - 24.04.2019 ( 08:00 - 23:59 )
Brno Bajkazyl Brno Více informací ...
NADJA + Daniel Meier & Václav Dobiáš
NADJA + Daniel Meier & Václav Dobiáš 24.04.2019 ( 20:00 )
Praha Chateau Rouge Více informací ...
GELATO NIGHT
GELATO NIGHT 25.04.2019 - 25.04.2019 ( 18:00 - 22:00 )
Praha - Hospoda Brouk Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
GROW GROW, Praha - Café Na Půl cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:11, Siki


ERAI, Praha - Café Na Půl Cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:10, Siki


GÖTTERMIA, Praha - Café Na Půl cesty, 13.4.19
15.04.2019 20:09, Siki


CATASTROFY, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:13, Siki


JIG AI, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:12, Siki


MURDER INC., Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:10, Siki


CBF, Beroun - Metro, 6.4.19
08.04.2019 21:09, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Tomáš Ivan Mládek| rozhovor (427)
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (383)
Lucifer Efekt | rozhovor (365)
NEEDFUL THINGS – Deception (287)
PAST - Sama (268)
AUTONOÉ - s/t (242)
Povodí Ohře | rozhovor (231)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Willhelm Grasslich | rozhovor
The Landfill Crew - EP
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor
v/a One Family One Flag
VINYL RULEZ | 07/2018 - 12/2018
War//Plague – Into the Depths
Dva lidé, dva výlety // Nepál a Indie
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.