Youtube
Recenze Desky
 
02.08.2012 10:48, Samuel

STOLEN LIVES / RAPSÖD – split

STOLEN LIVES / RAPSÖD – split

7“EP (PHR records + více)

Split EP, které není potřeba výrazně představovat, potvrdili na něm své přátelství dvě české party - STOLEN LIVES a RAPSÖD. Památník vzájemné přízně a vzpomínek na chvíle strávené v jedné dodávce. Obě kapely spojuje i láska k thrashovým riffům a hardcore/punku.


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.07.2012 22:00, marek

V RUKOU OSUDU s/t 7

V RUKOU OSUDU s/t 7

(Dog Lovers records)

Mordor útočí. Další produkt ze stáje (boudy) milovníků psů je pěkně vzteklá čubka z Chomutova. Tentokrát žádný pseudocountry ani upřímňácký emo ale regulérní špína (aneb jak říká Zdenda Uhla, „cos čekal vole, mordor“).


 
Reakce (46) Zobrazit článek ...

29.07.2012 21:38, Samuel

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

7"EP (Pirates Press Records)

Harrington Saints pochází z Bay Area (rozuměj San Francisco a široké okolí) a hrajou pořádně našlapanej streetpunk ve stylu již zmiňovaných The Old Firm Casuals, Agnostic Front nebo třeba Cock Sparrer. Recenze dvou sedmipalců, protože se podobají jako vejce vejci a nemá cenu psát dvě recenze. (Recenze od Černocha)


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.07.2012 22:22, Saman

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

(Adagio830, I.Corrupt, TGIC, Galt House)

Je to strašně dávno, co jsem slyšel post-hardcorovou desku, která by mě nadchla tak, jako svého času Engine Down. Ani ne před měsícem vyšlo na Adagio830 splitko Locktender a Brighter Arrows. Poslechl jsem si ho na bandcampu víceméně náhodou a hned jsem věděl, že ho musím mít. Teď ho týden nemůžu sundat z gramce a chci slyšet víc. Recenze píšu především na desky, které mě nadchly. Tady to platí stoprocentně.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.07.2012 08:26, Samuel

Bi-Marks ‎– The Golden Years

Bi-Marks ‎– The Golden Years

12“LP (Sabotage Records)

Bi-Marks jsou z “punkového” města Portlandu. “The Golden Years” je startovní čárou a vinylovým debutem. Tip pro všechny, kterým se líbí nové kapely jako Sickoids, Artic Flowers a jim podobní…


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

10.07.2012 11:35, Samuel

THE RATCHETS - Glory Bound

THE RATCHETS - Glory Bound

12“LP (Pirates Press Records)

Smíchej 77 punk, reggae, ska, rock’n’roll a přidej vlastní rukopis, to jsou obrysy THE RATCHETS. Věci nemusí být vždycky inovátorský, ale měly by být postaveny na dobrých základech …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.07.2012 13:56, Saman

No Faith - LP

No Faith - LP

V posledních týdnech jsem měl všeho plný zuby. Práce a spousta dalších povinností. Naštěstí mi ale ve schránce přistál balíček a v něm deska se siluetou člověka stojícího před hořícím domem. Dobré znamení. Když se jehla spustila na asfalt, bylo jasné, že všechen hnus půjde pryč. Tolik špíny, zla a frustrace napasovaného na jedné vinylové desce už jsem dlouho neslyšel.


 
Reakce (7) Zobrazit článek ...

04.07.2012 11:36, Banan

TRAGEDY - Darker Days Ahead

TRAGEDY - Darker Days Ahead

(Tragedy Records)

 

Osobně jsem byl až do minulého léta přesvědčenej, že už žádná deska Tragedy nikdy nevyjde. Najednou mi ale Todd vloni na Točníku mezi řečí oznámil, že skladby na ni jsou kompletně hotový a zbývá je "jen" nahrát. Nadechl jsem se k otázce, ale on jen vyvalil oči a dál už se o tom nezmínil ani slovem. Zůstal mlčky sedět na hradní zdi a s pohledem upřeným směrem ke křivoklátským lesům usrkával pivo. Nezbývalo než čekat.


 
Reakce (12) Zobrazit článek ...

04.07.2012 09:35, Samuel

Rabies/S.U.S.U. – split

Rabies/S.U.S.U. – split

12“LP shape (Noise Master + více)

Rabies (Vltavotýnsko) vs. Stand Up Speak Up (České Budějovice), aneb dvě party JČxHC scény, které měli své záseky i na vinylových kompilacích „Jižní Čechy Útočí“. Aktuálně dávají společným splitem JČxHC scéně další vinylový pomníček, navíc krásně udělanou deskou ve tvaru řezného kotouče na kamen ...


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.06.2012 08:23, Samuel

Paregorik / Ataraxy / Napalmed / Wormhead – split EP

Paregorik / Ataraxy / Napalmed / Wormhead – split EP

7“EP (Meziprostor + více)

Zvuky z jiných dimenzí …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

21.06.2012 11:16, Samuel

The Downtown Struts - Victoria!

The Downtown Struts - Victoria!

LP (Pirates Press Records)

Mladá a krásná paní je již přes měsíc mezi námi, jmenuje se „Victoria!“. Její předzvěstí byl singl „Anchors“ a „Victoria!“ je název debutní velká desky US kapely z Chicaga - THE DOWNTOWN STRUTS. Vyšla 15ctého května letošního roku – ano, ve stejný den jako spatřila světlo světa nová deska Hot Water Music …


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.06.2012 13:44, Banan

ORIGIN OF M - Struggle

ORIGIN OF M - Struggle (Insane Society)

Říkal jsem si, že Mr. Guy a Mr. Barvak měli naprosto dokonalé načasování. Ve chvíli, kdy se mi ze všech hudebních experimentů, do kterých jsem se pod vlivem divného počasí pustil, začaly dělat mžitky před očima, zapůsobila první srážka s Origin of M jako uzěmění. Těžkou okovanou botou mě přimáčkli pěkně k zemi a parkrát na mě zatancovali. Ale nejvtipnější na tom je, že pár těch japonských kozáčků, bylo v rytmu, který jsem fakt nečekal a mě došlo, že moje vysvobození ze zajetí podivné psychadelie bylo jen zdánlivé. A že tohle bude ještě zajímavý.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.06.2012 10:53, Banan

POL POT - Whole Mystery

POL POT - Whole Mystery (Trabuc Records)

Zhruba poslední 2 roky se trochu intenzivněji věnuji španělskému punku a za tu dobu jsem objevil několik opravdu skvělých kapel. Na první dojem stojí Pol Pot tak trochu až v druhé řadě, ale bylo by chybou se tím nechat odradit. Protože o co nenápadněji působí zvenčí, tím silnější opravdu jsou.
A deska "Whole Mystery" je tak opravdu takovou lehkou záhadou, kterou už vlastně luštím několik měsíců a pořád mám nad čím přemýšlet. Ne, že by byla hudebně nějak komplikovaná, je to v podstatě jednoduchej temnej punk, ale má tak specifickou atmosféru, že jsem se s tím ještě nikdy nesetkal a tak se k ní vracím pořád dokola.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

07.06.2012 18:25, Aran

THE OSCILLATION - Veils

THE OSCILLATION - Veils

(All Time Low)

Kdybych měl takový to last.fm (což se asi nikdy nestane, protože pro mě coby člověka ze století páry je to nepochopitelně složitý), ukázalo by se tam, že „Veils“ od The Oscillation je pravděpodobně moje nejhranější album posledních cca šesti měsíců. Trochu mě to děsí – copak jsem byl půl roku na tripu? Ale vážně: tahle deska je jako černá díra; přitahuje mě naprosto neodolatelně a v naprosto rozdílnejch situacích. Potřebuju „vypnout“ v narvaný Praze a zavzpomínat na Woodstock? Pustím The Oscillation. Potřebuju soundtrack k liduprázdný krajině při cestě vlakem? Pustím The Oscillation.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.06.2012 13:33, Phill Hell

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP Původní plán byl lstivě se vetřít na nejlepší tuzemskou hardcore stránku s propagací červnových koncertů MUNDO MUERTO a to pod pláštíkem rozhovoru, tak jak se to u jiných kapel povedlo už tolikrát v minulosti (i když o tom, jestli se to nějak odrazilo na vyšší návštěvnosti jejich koncertů by se dalo polemizovat, ale aspoň má člověk dobrý pocit, že udělal, co mohl a pak už jen děj se vůle boží...).
Počet obrázků: 4
 
Reakce (11) Zobrazit článek ...

31.05.2012 08:23, Ivan

PALE CREATION - s/t

PALE CREATION - s/t (A389 Recordings) 7"

V pondělí jsme s Banánem předtáčeli pro jeho pořad Out Of Step (Rádio Wave) speciál o clevu a já měl připravenej malej vstup o Pale Creation - včetně ukázek ze 7" a jejich velký desky Twilight Haunt. Přes všechny ty klasiky (Confront, Outface, Integrity, Ringworm a tuny dalších) se na ně vůbec nedostalo. Byli jsme tak pohlcený mládím, který už nikdo nevrátí a zážitkama z pitů, že jsem na Pale Creation úplně zapomněl.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

23.05.2012 11:37, Samuel

SICKOIDS - s/t

SICKOIDS - s/t

12“LP (Hardware Records)

Kapela SICKOIDS je punkový trojlístek ve složení: Vince + Rob (WITCH HUNT) + Eric (GOVERNMENT WARNING / DIRECT CONTROL). Evropský press jejich debutní desky právě vyšel na německém labelu Hardware Records.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.05.2012 17:27, Banan

THOU - The Archer and the Owle

THOU - The Archer and the Owle (Robotic Empire)

S Thou to mám trochu podobně jako Šaman, jejich desky jsem plně docenil a pochopil až po koncertě, který odehráli minulý rok na Sedmičce. Parta celkem normálně vypadajích týpků si rozestavěla aparáty pod podiem a rozjela takový zlo, že jsem 40 minut nechápal, co se děje. Po tu dobu platily mávnutím kouzelného proutku jiný pravidla. Pravidla Thou. Byl to jejich svět, kterej vás okamžitě vtáhnul a když vás vyplivnul, něco bylo jinak.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2012 11:11, Samuel

THE REVOLTS - The Revolts

THE REVOLTS - The Revolts

10“LP (Pirates Press Records)

RE-VOLTS = Spike (SWINGIN' UTTERS, ME FIRST & THE GIMME GIMMES) + Darius (SWINGIN' UTTERS) + Jack (ONE MAN ARMY, DEAD TO ME) + Paul (BOTTLES AND SKULLS).


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.05.2012 16:32, Aran

LUNGFISH - A.C.R. 1999

LUNGFISH - A.C.R. 1999

(Dischord / Day After)

O týhle desce jsem se poprvý dozvěděl loni v listopadu od Nathana Bella, někdejšího baskytaristy Lungfish, cestou z koncertu z Lysý nad Labem. Kecali jsme v autě o fenoménu „Lungfish music“ a z Nathana jen tak mimochodem vypadlo: „Mám spoustu archivního materiálu, měli jsme zkušebnu u mě doma. A nedávno jsem objevil album, který jsme nahráli mezi The Unanimous Hour a Necrophones. Zní to parádně!!! Je to hlasitá, syrová deska. Mělo by to brzo vyjít na Dischordu. Je tam pár věci, který se nakonec objevily na Necrophones, ale v jinejch verzích." Koukal jsem jak blázen.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 95 (celkem 1896 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Stage Banter

15.10.2021 16.10.2021 17.10.2021

Nierenstein

31.10.2021
All booking...
 
AKCE
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
INNOXIA CORPORA & LIDSKÉ ZDROJE & ANTISOCIAL SKILLS & STEPNÍ BĚŽEC
INNOXIA CORPORA & LIDSKÉ ZDROJE & ANTISOCIAL SKILLS & STEPNÍ BĚŽEC 23.10.2021 - 23.10.2021 ( 18:30 - 22:00 )
Praha, Eternia Více informací ...
Pallasit
Pallasit 30.10.2021 - 30.10.2021 ( 19:30 - 24:00 )
Zruč nad Sázavou, Pallasit Více informací ...
PushTeek Fest
PushTeek Fest 30.10.2021 - 30.10.2021 ( 20:00 - 24:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Přehlídka valašsko-brněnského přátelství
Přehlídka valašsko-brněnského přátelství 13.11.2021 ( 20:00 )
Brno, Sibiř, Dukelská 50 Více informací ...
MORE NOISE FOR LIFE vol. 15
MORE NOISE FOR LIFE vol. 15 18.08.2022 - 21.08.2022 ( 17:00 - 12:00 )
Podbor - Fotbalové hřiště Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
IDIOCRACY, Točník - Bárka, 2.10.21
04.10.2021 20:09, Siki


PORAJMOS, Točník - Bárka, 2.10.21
04.10.2021 20:07, Siki


SAY/RAID, Točník - Bárka, 2.10.21
04.10.2021 20:06, Siki


KONČINY, Praha-Točná - bývalý protiletecký kryt, 27.9.21
28.09.2021 21:42, Siki


BAHRATAL, Praha-Točná - bývalý protiletecký kryt, 27.9.21
28.09.2021 21:40, Siki


ZMYRNA, Praha-Točná - bývalý protiletecký kryt, 27.9.21
28.09.2021 21:38, Siki


DUNKELBOT, Praha-Točná - bývalý protiletecký kryt, 27.9.21
28.09.2021 21:35, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Bibione - s/t 7 (198)
LAKKA & SAMORAST – split (172)
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes (160)
NOFX - Single Album (158)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021 (124)
Come Closer - Pretty Garbage (96)
Confusion Master – Haunted (42)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
LAKKA & SAMORAST – split
Confusion Master – Haunted
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.