Youtube
Recenze Desky
 
29.07.2012 21:38, Samuel

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

Harrington Saints – Sound of the Street + Machine Guns and Molotovs

7"EP (Pirates Press Records)

Harrington Saints pochází z Bay Area (rozuměj San Francisco a široké okolí) a hrajou pořádně našlapanej streetpunk ve stylu již zmiňovaných The Old Firm Casuals, Agnostic Front nebo třeba Cock Sparrer. Recenze dvou sedmipalců, protože se podobají jako vejce vejci a nemá cenu psát dvě recenze. (Recenze od Černocha)


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.07.2012 22:22, Saman

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

Brighter Arrows / Locktender - Split 10

(Adagio830, I.Corrupt, TGIC, Galt House)

Je to strašně dávno, co jsem slyšel post-hardcorovou desku, která by mě nadchla tak, jako svého času Engine Down. Ani ne před měsícem vyšlo na Adagio830 splitko Locktender a Brighter Arrows. Poslechl jsem si ho na bandcampu víceméně náhodou a hned jsem věděl, že ho musím mít. Teď ho týden nemůžu sundat z gramce a chci slyšet víc. Recenze píšu především na desky, které mě nadchly. Tady to platí stoprocentně.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.07.2012 08:26, Samuel

Bi-Marks ‎– The Golden Years

Bi-Marks ‎– The Golden Years

12“LP (Sabotage Records)

Bi-Marks jsou z “punkového” města Portlandu. “The Golden Years” je startovní čárou a vinylovým debutem. Tip pro všechny, kterým se líbí nové kapely jako Sickoids, Artic Flowers a jim podobní…


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

10.07.2012 11:35, Samuel

THE RATCHETS - Glory Bound

THE RATCHETS - Glory Bound

12“LP (Pirates Press Records)

Smíchej 77 punk, reggae, ska, rock’n’roll a přidej vlastní rukopis, to jsou obrysy THE RATCHETS. Věci nemusí být vždycky inovátorský, ale měly by být postaveny na dobrých základech …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.07.2012 13:56, Saman

No Faith - LP

No Faith - LP

V posledních týdnech jsem měl všeho plný zuby. Práce a spousta dalších povinností. Naštěstí mi ale ve schránce přistál balíček a v něm deska se siluetou člověka stojícího před hořícím domem. Dobré znamení. Když se jehla spustila na asfalt, bylo jasné, že všechen hnus půjde pryč. Tolik špíny, zla a frustrace napasovaného na jedné vinylové desce už jsem dlouho neslyšel.


 
Reakce (7) Zobrazit článek ...

04.07.2012 11:36, Banan

TRAGEDY - Darker Days Ahead

TRAGEDY - Darker Days Ahead

(Tragedy Records)

 

Osobně jsem byl až do minulého léta přesvědčenej, že už žádná deska Tragedy nikdy nevyjde. Najednou mi ale Todd vloni na Točníku mezi řečí oznámil, že skladby na ni jsou kompletně hotový a zbývá je "jen" nahrát. Nadechl jsem se k otázce, ale on jen vyvalil oči a dál už se o tom nezmínil ani slovem. Zůstal mlčky sedět na hradní zdi a s pohledem upřeným směrem ke křivoklátským lesům usrkával pivo. Nezbývalo než čekat.


 
Reakce (12) Zobrazit článek ...

04.07.2012 09:35, Samuel

Rabies/S.U.S.U. – split

Rabies/S.U.S.U. – split

12“LP shape (Noise Master + více)

Rabies (Vltavotýnsko) vs. Stand Up Speak Up (České Budějovice), aneb dvě party JČxHC scény, které měli své záseky i na vinylových kompilacích „Jižní Čechy Útočí“. Aktuálně dávají společným splitem JČxHC scéně další vinylový pomníček, navíc krásně udělanou deskou ve tvaru řezného kotouče na kamen ...


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.06.2012 08:23, Samuel

Paregorik / Ataraxy / Napalmed / Wormhead – split EP

Paregorik / Ataraxy / Napalmed / Wormhead – split EP

7“EP (Meziprostor + více)

Zvuky z jiných dimenzí …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

21.06.2012 11:16, Samuel

The Downtown Struts - Victoria!

The Downtown Struts - Victoria!

LP (Pirates Press Records)

Mladá a krásná paní je již přes měsíc mezi námi, jmenuje se „Victoria!“. Její předzvěstí byl singl „Anchors“ a „Victoria!“ je název debutní velká desky US kapely z Chicaga - THE DOWNTOWN STRUTS. Vyšla 15ctého května letošního roku – ano, ve stejný den jako spatřila světlo světa nová deska Hot Water Music …


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.06.2012 13:44, Banan

ORIGIN OF M - Struggle

ORIGIN OF M - Struggle (Insane Society)

Říkal jsem si, že Mr. Guy a Mr. Barvak měli naprosto dokonalé načasování. Ve chvíli, kdy se mi ze všech hudebních experimentů, do kterých jsem se pod vlivem divného počasí pustil, začaly dělat mžitky před očima, zapůsobila první srážka s Origin of M jako uzěmění. Těžkou okovanou botou mě přimáčkli pěkně k zemi a parkrát na mě zatancovali. Ale nejvtipnější na tom je, že pár těch japonských kozáčků, bylo v rytmu, který jsem fakt nečekal a mě došlo, že moje vysvobození ze zajetí podivné psychadelie bylo jen zdánlivé. A že tohle bude ještě zajímavý.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.06.2012 10:53, Banan

POL POT - Whole Mystery

POL POT - Whole Mystery (Trabuc Records)

Zhruba poslední 2 roky se trochu intenzivněji věnuji španělskému punku a za tu dobu jsem objevil několik opravdu skvělých kapel. Na první dojem stojí Pol Pot tak trochu až v druhé řadě, ale bylo by chybou se tím nechat odradit. Protože o co nenápadněji působí zvenčí, tím silnější opravdu jsou.
A deska "Whole Mystery" je tak opravdu takovou lehkou záhadou, kterou už vlastně luštím několik měsíců a pořád mám nad čím přemýšlet. Ne, že by byla hudebně nějak komplikovaná, je to v podstatě jednoduchej temnej punk, ale má tak specifickou atmosféru, že jsem se s tím ještě nikdy nesetkal a tak se k ní vracím pořád dokola.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

07.06.2012 18:25, Aran

THE OSCILLATION - Veils

THE OSCILLATION - Veils

(All Time Low)

Kdybych měl takový to last.fm (což se asi nikdy nestane, protože pro mě coby člověka ze století páry je to nepochopitelně složitý), ukázalo by se tam, že „Veils“ od The Oscillation je pravděpodobně moje nejhranější album posledních cca šesti měsíců. Trochu mě to děsí – copak jsem byl půl roku na tripu? Ale vážně: tahle deska je jako černá díra; přitahuje mě naprosto neodolatelně a v naprosto rozdílnejch situacích. Potřebuju „vypnout“ v narvaný Praze a zavzpomínat na Woodstock? Pustím The Oscillation. Potřebuju soundtrack k liduprázdný krajině při cestě vlakem? Pustím The Oscillation.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.06.2012 13:33, Phill Hell

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP

MUNDO MUERTO pokus o rozhovor + „Entre El Kaos“ LP Původní plán byl lstivě se vetřít na nejlepší tuzemskou hardcore stránku s propagací červnových koncertů MUNDO MUERTO a to pod pláštíkem rozhovoru, tak jak se to u jiných kapel povedlo už tolikrát v minulosti (i když o tom, jestli se to nějak odrazilo na vyšší návštěvnosti jejich koncertů by se dalo polemizovat, ale aspoň má člověk dobrý pocit, že udělal, co mohl a pak už jen děj se vůle boží...).
Počet obrázků: 4
 
Reakce (11) Zobrazit článek ...

31.05.2012 08:23, Ivan

PALE CREATION - s/t

PALE CREATION - s/t (A389 Recordings) 7"

V pondělí jsme s Banánem předtáčeli pro jeho pořad Out Of Step (Rádio Wave) speciál o clevu a já měl připravenej malej vstup o Pale Creation - včetně ukázek ze 7" a jejich velký desky Twilight Haunt. Přes všechny ty klasiky (Confront, Outface, Integrity, Ringworm a tuny dalších) se na ně vůbec nedostalo. Byli jsme tak pohlcený mládím, který už nikdo nevrátí a zážitkama z pitů, že jsem na Pale Creation úplně zapomněl.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

23.05.2012 11:37, Samuel

SICKOIDS - s/t

SICKOIDS - s/t

12“LP (Hardware Records)

Kapela SICKOIDS je punkový trojlístek ve složení: Vince + Rob (WITCH HUNT) + Eric (GOVERNMENT WARNING / DIRECT CONTROL). Evropský press jejich debutní desky právě vyšel na německém labelu Hardware Records.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.05.2012 17:27, Banan

THOU - The Archer and the Owle

THOU - The Archer and the Owle (Robotic Empire)

S Thou to mám trochu podobně jako Šaman, jejich desky jsem plně docenil a pochopil až po koncertě, který odehráli minulý rok na Sedmičce. Parta celkem normálně vypadajích týpků si rozestavěla aparáty pod podiem a rozjela takový zlo, že jsem 40 minut nechápal, co se děje. Po tu dobu platily mávnutím kouzelného proutku jiný pravidla. Pravidla Thou. Byl to jejich svět, kterej vás okamžitě vtáhnul a když vás vyplivnul, něco bylo jinak.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2012 11:11, Samuel

THE REVOLTS - The Revolts

THE REVOLTS - The Revolts

10“LP (Pirates Press Records)

RE-VOLTS = Spike (SWINGIN' UTTERS, ME FIRST & THE GIMME GIMMES) + Darius (SWINGIN' UTTERS) + Jack (ONE MAN ARMY, DEAD TO ME) + Paul (BOTTLES AND SKULLS).


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.05.2012 16:32, Aran

LUNGFISH - A.C.R. 1999

LUNGFISH - A.C.R. 1999

(Dischord / Day After)

O týhle desce jsem se poprvý dozvěděl loni v listopadu od Nathana Bella, někdejšího baskytaristy Lungfish, cestou z koncertu z Lysý nad Labem. Kecali jsme v autě o fenoménu „Lungfish music“ a z Nathana jen tak mimochodem vypadlo: „Mám spoustu archivního materiálu, měli jsme zkušebnu u mě doma. A nedávno jsem objevil album, který jsme nahráli mezi The Unanimous Hour a Necrophones. Zní to parádně!!! Je to hlasitá, syrová deska. Mělo by to brzo vyjít na Dischordu. Je tam pár věci, který se nakonec objevily na Necrophones, ale v jinejch verzích." Koukal jsem jak blázen.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.05.2012 11:43, Samuel

THE DOWNTOWN STRUTS - Anchors

THE DOWNTOWN STRUTS - Anchors

7“EP (Pirates Press Records)

Na Pirates Press Records vychází právě dnes, tj. 15.5., nové album THE DOWNTOWN STRUTS (Chicago/USA) s názvem "Victoria!". Předzvěstí této desky je singl "Anchors".


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.05.2012 11:53, Aran

FIVE SECONDS TO LEAVE - SoundScapeLandTracks

FIVE SECONDS TO LEAVE -  SoundScapeLandTracks

(NAAB / Silver Rocket Sekta)

S napsáním recenze na debut Five Seconds To Leave jsem dlouho váhal – hlavně proto, že digitální verze SoundScapeLandTracks“ vyšla na Silver Rocket Sekta, tak aby si někdo nemyslel, že moc kopu za domácí... Ale pak jsem si řekl, že nejdůležitější je stejně vinyl (pod kterým jsou podepsaný NAAB) a moje pocity z týhle kapely. A taky jsem teď Five Seconds To Leave znova viděl na nějakejch koncertech, kde mě úplně rozsekali...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 20 z 95 (celkem 1894 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 18 19 20 21 22 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Festa De La Pohoda XXIII.
Festa De La Pohoda XXIII. 31.07.2021 - 01.08.2021 ( 15:00 - 01:00 )
Vodňany Sokol. louka Více informací ...
MORE NOISE FOR LIFE vol. 14
MORE NOISE FOR LIFE vol. 14 19.08.2021 - 22.08.2021 ( 17:00 - 12:00 )
Podbor - Fotbalové hřiště Více informací ...
Baby Utopia Fest
Baby Utopia Fest 29.08.2021 - 30.08.2021 ( 16:00 )
Hrad Točník Více informací ...
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
MÖSTLY CRÜDE, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 21:01, Siki


ADACTA, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:59, Siki


RETROSITUACE, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:58, Siki


ZIMMER FREI, Praha - Modrá vopice, 10.7.21
12.07.2021 20:57, Siki


JOBCRUSHER, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:27, Siki


JESUS CRÖST, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:26, Siki


BASTO, Praha - 007, 28.1.06
08.07.2021 21:24, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
INNOXIA CORPORA + ARAN SATAN - Stigma (384)
Psychocontrol Records | rozhovor (222)
Lucifer Efekt / Psi - split LP (216)
Chrobopop – Kočky, krysy, celebrity (207)
Bibione - s/t 7 (155)
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021) (153)
NOFX - Single Album (112)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
Letem světem
Bibione - s/t 7
Come Closer - Pretty Garbage
NOFX - Single Album
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.