Youtube
Recenze Desky
 
31.05.2010 21:48, Jirzophone

AC4 – Umea hardcore EP

AC4 – Umea hardcore EP (P.Trash)

AC4 je krajský kód pro oblast ve kterém se nachází Umea. Tedy místa, které je hlavním městem švédského hardcoru. Již pěknou řádku let do zadu se podařilo kapelám odsud zamotat hlavu fandům HC z celého světa. Kde jsou ty časy, kdy tímto městem vládl nelítostný novoškolní hardcore, který byl ruku v ruce provázen positivním životním stylem, ať už zříkáním se drog nebo propagující vegan/vegetarianskou dietu.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

30.05.2010 00:32, Marek Rybenský

V době moru - První morová rána

V době moru - První morová rána

(DIY) demo CD-R

Když se rozpadlo rychlopalné těleso Reakce na změnu ( možná jsi zaznamenal/a jejich MC release na Ultima Ratio records, split 7“EP s Risposta a v/a 12“ „Spalte Brno na prach“), tak z trosek povstala nová kapela, která původně nesla název DE TIEMPO PESTE, ale po nějakém tom měsíci padlo rozhodnutí raději užívat český překlad  – V době moru…..Co se tedy odehrává při první morové ráně?


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.05.2010 00:20, Jirzophone

LEATHERFACE – The Stormy Petrel

LEATHERFACE – The Stormy Petrel (Big Ugly Fish)

Přívalem neskutečného množství nové hudby řada z nás již zapomněla na to co bývalo dřív zcela normální a to, příjemná nervózní nejistota z čekání na novou desku. Při první zmínce o tom, že Leatherface začínají pracovat na své další řadovce, se tyto stavy opět dostavily. Rok uběhl jako voda a je to tady. Tentokrát se vydání chopili  sami na svém nově vzniklém vydavatelství Big Ugly Fish.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (8) Zobrazit článek ...

25.05.2010 11:07, Marek Rybenský

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

(DIY cooperace)

Very Fucking Metal Punk Darness, tak tohle nemůže znít špatně!  Těžké metalové riffy vzdalující  se od punku přes mohutnou kovovou pláň na které se tepe černý kov, doprovázené řvoucími válečníky  temnoty…


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.05.2010 21:03, Aran

DES ARK – V3

DES ARK – V3

(self released)

Musím to ze sebe vypsat, dokud je to ještě čerstvý. Ale jak? Tahle deska je naprostá, čistá, nezkalená krása. Miluju, když je muzika úplně NAHÁ – a nezáleží na tom, jestli to je nějakej hlučnej kytarovej bordel nebo lo-fi nebo hip hop... Jde mi o syrovost, podstatu. O ten magickej moment, kdy před váma písnička najednou stojí „nenalíčená“ a nezkalená studiovou chemií. Des Ark je esencí toho všeho. Mezi její hudbou a váma nestojí NIC. Naprostý okouzlení...


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

24.05.2010 12:06, Marek Rybenský

Radiation

Radiation

(Randal recs a Biosfere recs)

Uh! Thrash! Tahle nahrávka má docela bordelovej zvuk. K smrti nemám rád ten čistej sterilní zvuk u mnoha vymakaných thrash metal kapel. Sakra, pořád mám v oblibě dema Sodom , Hell awaits od Slayer nebo různé nahrávky od Hellhammer. Miluju tu pravěkou...


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 16:28, sinner

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP (Insane Society records)

Brněnská mise do japonských luhů a hájů se nezdá být u konce. Turné, split singl s Crow, teď toto split EP a v plánu další Japan tour. Tak už zbejvá jenom čekat na to, kdy se v Brně bude na Yachtu místo vege guláše od Food bot bombs prodávat vegan sushi.           

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:45, Aran

SOPHIA - There Are No Goodbyes

SOPHIA - There Are No Goodbyes

(The Flower Shop Recording / City Slang)

„There Are No Goodbyes“. Co k tomu dodat - deska, která má v názvu název první věci a refrén, kterej se v ní snad pětkrát opakuje. Miluju jednoduchost, který se v týhle muzice rozdává plnejma vědrama. Žádný experimenty; nic, co by před tebou někdo chtěl schovávat. Proto tuhle desku můžeš zapnout hned po tom, co dohraje. Zvláštní je, že mi od začátku evokuje promočenou krajinu, šedivý kopce, ze kterých trčí šedej plevel, těžký mraky a hnusný paneláky. Divím se, že tahle kapela není ze Skotska. 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:36, mořický kuba

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP (Insane society)

Přesně za tři minuty by měli začít hrát See You In Hell na Barvák-Čurbyho festu,letos po vyhoření Yellow doga premiérově v Hradci Králové. Já sedím doma, čumím nepřítomně ((Ďábel nosí pradu) občas zúčastněně (to když při reklamě přepnu na Česká republika – Švýcarsko, momentálně po druhé třetině) na televizi a mám na kokot náladu, zítra dělám ve škole zkoušku ze Speciální pedagogiky a ten hokej taky zatím nic moc. To, že mi dnes uniknou Skitsystem jsem tak nějak zkousl, kdybys mi něco takové řekl(a) před pěti lety, měl bych Tě za osla!!!

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

16.05.2010 22:09, Saman

KADDISH - LP

KADDISH - LP (Autumn Jams, Internationale, Parade of Spectres, This One's for the Crew)

Není tomu tak dlouho, co tady visela Markova recenze na novou desku BATTLE OF WOLF 359. Teďka vyšla první regulérní deska jejich inťoušskejch emoviolence kumpánů KADDISH, s nimiž mají BOW 359 hodně společného, a protože mě naprosto rozsekala, nemůžu si odpustit recenzi.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

15.05.2010 22:27, Banan

MASSHYSTERI - s/t

MASSHYSTERI - s/t (Ny Vag)

Po sérii nadšených reakcí a následovném zjištění, že se u nás zatím prodaly téhle desky 2 kopie (jednu jsem si koupil já a druhou Jirza), dospělo moje nutkání napsat na ni recenzi až k těmto řádkům. Nic mi totiž v poslední době nezlepšilo náladu tolik jako Masshysteri a jejich nová deska. Dokonce i to divný počasí venku je o dost snesitelnější, když  si máte co prozpěvovat a zalévá vás zvláštní hřejivý pocit. Ne úplně optimismus, to je asi dost silný výraz, ale takové to šimrání v zádech a permanentní lehký úsměv.



 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

11.05.2010 23:48, Banan

THE BLACK HEART PROCESSION - Two

THE BLACK HEART PROCESSION - Two (Touch and Go)

Až umřu uslyším tuhle muziku. Zavřu oči a vánek mě bude konejšit na cestě do míst, kde duše všech prokletých zpívají o svých životech. Moje cesta mě do těhle končin vede neomylně a moje kroky už teď doprovází hudba, která jakoby překračuje hranici tohoto světa. Uklidňuje mě a šeptá, používá vítr jako jeden z nástrojů, vypráví příběhy, které dokáží měnit život a umí mluvit stejně jako naslouchat.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

30.04.2010 07:01, marek

RESURRECTIONISTS / BATTLE OF WOLF 359 split 10

RESURRECTIONISTS / BATTLE OF WOLF 359 split 10 Na tohle jsem se těšil. Miluju obě tyhle kapely od prvního okamžiku co jsem je slyšel. Žádný super hrdinové, prostě dvě party lidí co se setkaly na kuse asfaltu černym jako správný kafe.
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

29.04.2010 22:35, Saman

ESAZLESA - Vyhlídky a konce 10

ESAZLESA - Vyhlídky a konce 10 (DIY)

Nevím proč, ale vždycky se mi zdálo, že kapely ze západních Čech mají takovou vlastní specifickou scénu, která je stojí tak trochu mimo dění ve zbytku republiky. A zvlášť dobře se tam daří emo hardcoru. Cheb je takový český San Diego. Špičatý boty, černý košile a tak. A z Chebu jsou taky ESAZLESA, jejichž desetipalec mě velmi příjemně překvapil.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

26.04.2010 16:12, Sonic

Nová nahrávka Edelweiss Piraten – Chains venku!

Nová nahrávka Edelweiss Piraten – Chains venku! Po několika letech čekání, zkoušení a koncertování, které uběhly od posledního CD „Tučné časy skončily“, přicházíme s novou nahrávkou Chains. Šest treků jsme nahráli za 3 dny a ti, kteří si rádi poslechnou rytmické nástroje mimo rytmus, rozladěné kytary a falešné dechy a zpěvy, se mohou radovat! Nahrávku jsme si vydali sami a je zadarmo ke stažení na webových stránkách edelweisspiraten.pcriot.com , nicméně pokud byste nás chtěli podpořit, je dostupné i klasické CD s bookletem s překlady a komentáři k písničkám.
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.04.2010 15:16, Aran

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Kollaps Tradixionales

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Kollaps Tradixionales

(Constellation / Day After)

 

Myslím, že tábor fanoušků Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra pořádně pročistilo a rozdělilo předposlední album „13 Blues For Thirteen Moons“. Silver Mt. Zion nikdy nebyli easy listening pohodička k mytí nádobí, ale „13 měsíců“ bylo místama dost těžký sousto i pro pořádně otrlý veterány nejrůznějších experimentálních výbojů. A jak je na tom novinka?


 
Reakce (12) Zobrazit článek ...

23.04.2010 14:40, Aran

Bad Luck Rides On Wheels – s/t

Bad Luck Rides On Wheels – s/t

(W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

 

Nová kapela členů Wojczech, Idiot Savant a Who´s My Saviour (mimo jiné) si na přebal CD dala „výstražný znamení“ v tomhle znění: „This 1st album of BLROW is for those, who feel fine in the (Death) Metal of the 90th, know about Sludge/Doom/Drone and didn´t forget about the old heroes from the 70th.“ To jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít...


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

11.04.2010 20:37, Samuel

Auxes / Aran Epochal -split EP

Auxes / Aran Epochal -split EP (Silver Rocket)

Každý singl od Aran Epochal přinesl něco zajímavého. Především svou koncepcí a potřebou sdílet vinylové splity s někým dalším. Co víc, funguje to i jako dobrá propagace zajímavých zahraničních kapel a v případě AUXES jsem za to rád dvojnásobně ...

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.04.2010 15:23, Pavel

FLAWLESS VICTORY - Freedom CDEP

FLAWLESS VICTORY - Freedom CDEP (Threat records)

Každej kdo se jenom trošku zajímá o dění v evropský hardcore scéně musel chtě nechtě zaznamenat obrovskou spoustu kapel z Ruska, Ukrajiny a Běloruska, kde se v posledních několika letech straight edge rozmohlo bez velkýho přehánění podobně jako před patnácti lety ve Švédsku nebo Belgii. Těžko dnes soudit do jaký míry se tady jedná o další módní vlnu ze který po dvou letech zůstane jen několik nezlomenejch diehard nadšenců, ale i v tom nejhorším případě tu bude několik kapel a nahrávek, na který se bude po letech vzpomínat se slzou v oku, podobně jako já nikdy nezapomenu na český No Reason, Amity, Kritickou Situaci nebo slovenský Junk. A když pominu ukrajinský Aspire, ruský Rearranged a High Hopes, tak mě ze současný záplavy kapel z týhle oblasti v hlavě asi nejvíc uvízli Flawless Victory, kteří pochází stejně jako Rearranged a High Hopes z Moskvy.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

07.04.2010 22:19, Jirzophone

12XU – Single series part 2 EP

12XU – Single series part 2 EP

(Purepainsuger/Echo Canyon/Puzzle)

 

S přibývajícím věkem mým i samozřejmě okolí se kterým jsem ve styku, si stále více vážím lidí, kteří zůstávají věrni svým zažitým rituálům, zvykům a přesvědčení aniž by o „své“ pravdě neomaleně přesvědčovali své okolí. Jedním z takových jsou lidi z kapely DAITRO. Věci které byly dříve naprostou samozřejmostí jsou v dnešní době více méně raritou. V podání Daitro to znamená, že i když by mohli „zúročit“ svoji mnohaletou dřinu, kterou mají za sebou, stále valí ve svém zažitém rituálu. A tak nadále si svoji cestu razí ve striktně osvědčeném DIY principu a své turné napříč kontinenty si zařizují sami, rovněž desky vydávají na svých labelech, pro které si sami tisknou obaly.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 30 z 93 (celkem 1847 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 28 29 30 31 32 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Pavle Ivanovic

15.09.2019 Prague
All booking...
 
AKCE
NEGATIVE APPROACH (USA) & VOLE & FLOWERS FOR WHORES
NEGATIVE APPROACH (USA)  & VOLE & FLOWERS FOR WHORES 23.07.2019 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Yöu (Makedonie) + Mercury Tales (Fr) + Et On Tuera Tous Les Affr (Fr)
Yöu (Makedonie) + Mercury Tales (Fr) + Et On Tuera Tous Les Affr (Fr) 23.07.2019 - 23.07.2019 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
Jodie Faster × Sharp Knives
Jodie Faster × Sharp Knives 24.07.2019 - 24.07.2019 ( 20:00 - 23:00 )
Brno Vegalite Více informací ...
FLUFF 2019
FLUFF 2019 25.07.2019 - 28.07.2019 ( 12:00 - 24:00 )
Rokycany Letiště Více informací ...
Festa De LA Pohoda 2019
Festa De LA Pohoda 2019 27.07.2019 - 27.07.2019 ( 14:00 - 24:00 )
Vodňany Sokol. louka Více informací ...
Setkání svobodných duší
Setkání svobodných duší 02.08.2019 - 03.07.2019
Rožnov p/Radhoštěm Více informací ...
RIOT FEST 5
RIOT FEST 5 03.08.2019
Horní Loděnice Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
URBURA, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:22, Siki


VETO, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:21, Siki


KRUPSKAYA, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:20, Siki


ONANIZER, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:19, Siki


KAOSQUAD, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:17, Siki


DISHUMANITY, Újezd - Hela, 20.7.19
21.07.2019 22:16, Siki


CRUEL FACE, Praha - Modrá Vopice, 2.7.19
03.07.2019 21:09, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Povodí Ohře | rozhovor (692)
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (670)
Kolyma Tales #2 (535)
Tomáš Ivan Mládek| rozhovor (524)
v/a One Family One Flag (471)
Willhelm Grasslich | rozhovor (463)
War//Plague – Into the Depths (452)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
See You In Hell - Život ve strachu
Zaniklé pražské kluby
Fyasco ‎– Kurva to je tlak / Nech žije smrť!
VINYL RULEZ | 01/2019 - 06/2019
PRÜGELKNABE / OTLOUKÁNEK - split
V.A.P / Thalidomide split
The Ramoms - Problem Child
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.