Youtube
Recenze Desky
 
13.06.2010 13:38, Banan

LAKMÉ / BÖKANÖVSKY - split 7ep

LAKMÉ / BÖKANÖVSKY - split 7ep (kooperace labelů)

Vydání téhle desky trvalo dlouho. A až teď jsem si plně uvědomil, jak moc mi budou Lakmé chybět. Naučil jsem se je brát jakou přirozenou součást prostředí kolem sebe, potkával jsme se s nima denně, viděl jsem spoustu jejich koncertů a poslouchal jsem jejich desky. Díky tomu odstupu, jež byl vytvořen onou prodlevou ve vydání a faktem, že Lakmé už nehrají, cítím jejich sílu v trochu jiném kontextu než dřív.

 
Reakce (9) Zobrazit článek ...

08.06.2010 20:23, Jirzophone

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

(Moonlee records)

 

Necelé dva roky uběhly jako voda a makedónská čtverka přichází s novým albem. Bernays Propaganda jsou pro mě extra zajímavá kapela. Samozřejmě na tom má velký vliv geografický původ. Takže žádní znudění americký děcka, ale parta tří borců a jedné slečny, kteří své kořeny mají hluboko v ryzím hc/punku.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.06.2010 19:53, rajtche

LE BAIN DE MAID - 3 song

LE BAIN DE MAID -  3 song (DIY) CD-R

Tak tahle kapela mi nakopala hodně moje zadní partie! Možná tim víc, že jsou z Chebu (odkud jsou taky třeba Esa z lesa) a textovej projev mají ve svém rodném jazyce, což neni už vubec pravidlem v dnešní době.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.05.2010 21:48, Jirzophone

AC4 – Umea hardcore EP

AC4 – Umea hardcore EP (P.Trash)

AC4 je krajský kód pro oblast ve kterém se nachází Umea. Tedy místa, které je hlavním městem švédského hardcoru. Již pěknou řádku let do zadu se podařilo kapelám odsud zamotat hlavu fandům HC z celého světa. Kde jsou ty časy, kdy tímto městem vládl nelítostný novoškolní hardcore, který byl ruku v ruce provázen positivním životním stylem, ať už zříkáním se drog nebo propagující vegan/vegetarianskou dietu.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

30.05.2010 00:32, Marek Rybenský

V době moru - První morová rána

V době moru - První morová rána

(DIY) demo CD-R

Když se rozpadlo rychlopalné těleso Reakce na změnu ( možná jsi zaznamenal/a jejich MC release na Ultima Ratio records, split 7“EP s Risposta a v/a 12“ „Spalte Brno na prach“), tak z trosek povstala nová kapela, která původně nesla název DE TIEMPO PESTE, ale po nějakém tom měsíci padlo rozhodnutí raději užívat český překlad  – V době moru…..Co se tedy odehrává při první morové ráně?


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.05.2010 00:20, Jirzophone

LEATHERFACE – The Stormy Petrel

LEATHERFACE – The Stormy Petrel (Big Ugly Fish)

Přívalem neskutečného množství nové hudby řada z nás již zapomněla na to co bývalo dřív zcela normální a to, příjemná nervózní nejistota z čekání na novou desku. Při první zmínce o tom, že Leatherface začínají pracovat na své další řadovce, se tyto stavy opět dostavily. Rok uběhl jako voda a je to tady. Tentokrát se vydání chopili  sami na svém nově vzniklém vydavatelství Big Ugly Fish.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (8) Zobrazit článek ...

25.05.2010 11:07, Marek Rybenský

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

(DIY cooperace)

Very Fucking Metal Punk Darness, tak tohle nemůže znít špatně!  Těžké metalové riffy vzdalující  se od punku přes mohutnou kovovou pláň na které se tepe černý kov, doprovázené řvoucími válečníky  temnoty…


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.05.2010 21:03, Aran

DES ARK – V3

DES ARK – V3

(self released)

Musím to ze sebe vypsat, dokud je to ještě čerstvý. Ale jak? Tahle deska je naprostá, čistá, nezkalená krása. Miluju, když je muzika úplně NAHÁ – a nezáleží na tom, jestli to je nějakej hlučnej kytarovej bordel nebo lo-fi nebo hip hop... Jde mi o syrovost, podstatu. O ten magickej moment, kdy před váma písnička najednou stojí „nenalíčená“ a nezkalená studiovou chemií. Des Ark je esencí toho všeho. Mezi její hudbou a váma nestojí NIC. Naprostý okouzlení...


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

24.05.2010 12:06, Marek Rybenský

Radiation

Radiation

(Randal recs a Biosfere recs)

Uh! Thrash! Tahle nahrávka má docela bordelovej zvuk. K smrti nemám rád ten čistej sterilní zvuk u mnoha vymakaných thrash metal kapel. Sakra, pořád mám v oblibě dema Sodom , Hell awaits od Slayer nebo různé nahrávky od Hellhammer. Miluju tu pravěkou...


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 16:28, sinner

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP (Insane Society records)

Brněnská mise do japonských luhů a hájů se nezdá být u konce. Turné, split singl s Crow, teď toto split EP a v plánu další Japan tour. Tak už zbejvá jenom čekat na to, kdy se v Brně bude na Yachtu místo vege guláše od Food bot bombs prodávat vegan sushi.           

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:45, Aran

SOPHIA - There Are No Goodbyes

SOPHIA - There Are No Goodbyes

(The Flower Shop Recording / City Slang)

„There Are No Goodbyes“. Co k tomu dodat - deska, která má v názvu název první věci a refrén, kterej se v ní snad pětkrát opakuje. Miluju jednoduchost, který se v týhle muzice rozdává plnejma vědrama. Žádný experimenty; nic, co by před tebou někdo chtěl schovávat. Proto tuhle desku můžeš zapnout hned po tom, co dohraje. Zvláštní je, že mi od začátku evokuje promočenou krajinu, šedivý kopce, ze kterých trčí šedej plevel, těžký mraky a hnusný paneláky. Divím se, že tahle kapela není ze Skotska. 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:36, mořický kuba

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP (Insane society)

Přesně za tři minuty by měli začít hrát See You In Hell na Barvák-Čurbyho festu,letos po vyhoření Yellow doga premiérově v Hradci Králové. Já sedím doma, čumím nepřítomně ((Ďábel nosí pradu) občas zúčastněně (to když při reklamě přepnu na Česká republika – Švýcarsko, momentálně po druhé třetině) na televizi a mám na kokot náladu, zítra dělám ve škole zkoušku ze Speciální pedagogiky a ten hokej taky zatím nic moc. To, že mi dnes uniknou Skitsystem jsem tak nějak zkousl, kdybys mi něco takové řekl(a) před pěti lety, měl bych Tě za osla!!!

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

16.05.2010 22:09, Saman

KADDISH - LP

KADDISH - LP (Autumn Jams, Internationale, Parade of Spectres, This One's for the Crew)

Není tomu tak dlouho, co tady visela Markova recenze na novou desku BATTLE OF WOLF 359. Teďka vyšla první regulérní deska jejich inťoušskejch emoviolence kumpánů KADDISH, s nimiž mají BOW 359 hodně společného, a protože mě naprosto rozsekala, nemůžu si odpustit recenzi.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

15.05.2010 22:27, Banan

MASSHYSTERI - s/t

MASSHYSTERI - s/t (Ny Vag)

Po sérii nadšených reakcí a následovném zjištění, že se u nás zatím prodaly téhle desky 2 kopie (jednu jsem si koupil já a druhou Jirza), dospělo moje nutkání napsat na ni recenzi až k těmto řádkům. Nic mi totiž v poslední době nezlepšilo náladu tolik jako Masshysteri a jejich nová deska. Dokonce i to divný počasí venku je o dost snesitelnější, když  si máte co prozpěvovat a zalévá vás zvláštní hřejivý pocit. Ne úplně optimismus, to je asi dost silný výraz, ale takové to šimrání v zádech a permanentní lehký úsměv.



 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

11.05.2010 23:48, Banan

THE BLACK HEART PROCESSION - Two

THE BLACK HEART PROCESSION - Two (Touch and Go)

Až umřu uslyším tuhle muziku. Zavřu oči a vánek mě bude konejšit na cestě do míst, kde duše všech prokletých zpívají o svých životech. Moje cesta mě do těhle končin vede neomylně a moje kroky už teď doprovází hudba, která jakoby překračuje hranici tohoto světa. Uklidňuje mě a šeptá, používá vítr jako jeden z nástrojů, vypráví příběhy, které dokáží měnit život a umí mluvit stejně jako naslouchat.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

30.04.2010 07:01, marek

RESURRECTIONISTS / BATTLE OF WOLF 359 split 10

RESURRECTIONISTS / BATTLE OF WOLF 359 split 10 Na tohle jsem se těšil. Miluju obě tyhle kapely od prvního okamžiku co jsem je slyšel. Žádný super hrdinové, prostě dvě party lidí co se setkaly na kuse asfaltu černym jako správný kafe.
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

29.04.2010 22:35, Saman

ESAZLESA - Vyhlídky a konce 10

ESAZLESA - Vyhlídky a konce 10 (DIY)

Nevím proč, ale vždycky se mi zdálo, že kapely ze západních Čech mají takovou vlastní specifickou scénu, která je stojí tak trochu mimo dění ve zbytku republiky. A zvlášť dobře se tam daří emo hardcoru. Cheb je takový český San Diego. Špičatý boty, černý košile a tak. A z Chebu jsou taky ESAZLESA, jejichž desetipalec mě velmi příjemně překvapil.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

26.04.2010 16:12, Sonic

Nová nahrávka Edelweiss Piraten – Chains venku!

Nová nahrávka Edelweiss Piraten – Chains venku! Po několika letech čekání, zkoušení a koncertování, které uběhly od posledního CD „Tučné časy skončily“, přicházíme s novou nahrávkou Chains. Šest treků jsme nahráli za 3 dny a ti, kteří si rádi poslechnou rytmické nástroje mimo rytmus, rozladěné kytary a falešné dechy a zpěvy, se mohou radovat! Nahrávku jsme si vydali sami a je zadarmo ke stažení na webových stránkách edelweisspiraten.pcriot.com , nicméně pokud byste nás chtěli podpořit, je dostupné i klasické CD s bookletem s překlady a komentáři k písničkám.
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.04.2010 15:16, Aran

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Kollaps Tradixionales

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Kollaps Tradixionales

(Constellation / Day After)

 

Myslím, že tábor fanoušků Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra pořádně pročistilo a rozdělilo předposlední album „13 Blues For Thirteen Moons“. Silver Mt. Zion nikdy nebyli easy listening pohodička k mytí nádobí, ale „13 měsíců“ bylo místama dost těžký sousto i pro pořádně otrlý veterány nejrůznějších experimentálních výbojů. A jak je na tom novinka?


 
Reakce (12) Zobrazit článek ...

23.04.2010 14:40, Aran

Bad Luck Rides On Wheels – s/t

Bad Luck Rides On Wheels – s/t

(W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

 

Nová kapela členů Wojczech, Idiot Savant a Who´s My Saviour (mimo jiné) si na přebal CD dala „výstražný znamení“ v tomhle znění: „This 1st album of BLROW is for those, who feel fine in the (Death) Metal of the 90th, know about Sludge/Doom/Drone and didn´t forget about the old heroes from the 70th.“ To jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít...


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 30 z 93 (celkem 1850 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 28 29 30 31 32 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Old Men Like Noise
Old Men Like Noise 21.09.2019 - 21.09.2019 ( 19:00 - 24:00 )
Vysoké Mýto M klub Více informací ...
Old Men Like Noise!
Old Men Like Noise! 21.09.2019 ( 19:00 - 24:00 )
Vysoké Mýto M klub Více informací ...
Misa Histerica/Kunta Kinte/Kullervo/Kronstadt/J. Foxter/Moriarty
Misa Histerica/Kunta Kinte/Kullervo/Kronstadt/J. Foxter/Moriarty 21.09.2019 ( 20:00 )
Prostějov,klub Echo Více informací ...
One Burning Match (Fr) / Kung-Fu Girlz / AdolphoGang
One Burning Match (Fr) / Kung-Fu Girlz / AdolphoGang 26.09.2019 - 26.09.2019 ( 00:00:19 - 00:00:23 )
Praha Eternia Více informací ...
Benefice pro Kliniku
Benefice pro Kliniku 27.09.2019 - 27.09.2019 ( 18:30 - 23:25 )
Brno Yacht Více informací ...
B-Day Ananaska&Alan
B-Day Ananaska&Alan 28.09.2019 ( 00:00:20 )
Klatovy - Falcon Více informací ...
Vyrvál, tanečky 10.
Vyrvál, tanečky 10. 28.09.2019 - 29.09.2019 ( 18:00 - 02:00 )
Uničov Na čtyřce Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PHEZULU, Praha - Café Na Půl cesty, 15.9.19
16.09.2019 11:27, Siki


VIRTUE OF THE VICIOUS, Praha - Café Na Půl cesty, 15.9.19
16.09.2019 11:26, Siki


PATH OF CESTODA, Praha - Café Na Půl cesty, , 15.9.19
16.09.2019 11:25, Siki


F V T V R E, Praha 007, 13.9.19
14.09.2019 20:01, Siki


ESGMEQ, Praha - 007, 13.9.19
14.09.2019 20:00, Siki


ARROGANT TWINS, Praha - 007, 13.9.19
14.09.2019 19:59, Siki


NOT, Stříbrná Skalice - Na Marjánce, 7.9.19
08.09.2019 21:49, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (797)
Kolyma Tales #2 (602)
Zaniklé pražské kluby (523)
See You In Hell - Život ve strachu (347)
BAHRATAL | rozhovor (303)
Fyasco ‎– Kurva to je tlak / Nech žije smrť! (295)
dvasedmšestnulajedna | rozhovor (283)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
PRÜGELKNABE / OTLOUKÁNEK - split
SOULSIDE (Dischord records) | rozhovor
V.A.P / Thalidomide split
Zaniklé pražské kluby
The Ramoms - Problem Child
VINYL RULEZ | 01/2019 - 06/2019
Dad Brains - Dadditude
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.