Youtube
Recenze Desky
 
02.07.2010 22:13, Ivan

BARONESS – BLUE RECORD

BARONESS – BLUE RECORD

(Relapse Records)

Přiznám se, že hlavou o zeď dávám pouze u prvních dvou releasů (First a Second). Bavil mě totiž koncept krátkejch desek se zničujícím potenciálem, bez zbytečnejch kudrlinek (i když Second by se dalo počítat za předzvěst Červenýho alba), s dvousečnou sekerou v záhlaví a obrazem filmů Františka Vláčila.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

25.06.2010 19:05, Banan

UŠTKNI - Protijed

UŠTKNI - Protijed (D.I.Y.)

Uštkni jsou přesně to, co jsem podvědomě několik měsíců hledal v záplavě všech těch nových desek, které sice rád poslouchám, ale téměř vždy tam objevím alespoň náznakem něco, co mě nedovoluje si je pustit úplně k tělu. Mám k drtivé většině současných kapel jistou dávku nedůvěry už v úplném počátku a velmi zřídka se mi stane, že ji dokážu zcela eliminovat.

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

24.06.2010 22:44, Banan

SAVIOURS - Accelerated Living

SAVIOURS - Accelerated Living (Kemado Records)

Úvodní kytarová vazba jakoby dávala poslední sbohem minulosti. Je to totiž jediný moment na desce, kdy si vzpomenete na Yaphet Kotto, ve kterých hráli dva hlavní motory Savoiours, konkrétně bubeník Scott a kytarista a zpěvák Austin.
Chtěl jsem teď napsat, že PC kids zahodili kostěný brejle a oblíkli džísky, ale s Yaphet Kotto to nikdy nebylo tak jednoduchý. Jakoby se nad nima už od začátku vznášel smradlavej metalovej oblak, přestože to bylo v podstatě předpisový polit screamo.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

24.06.2010 13:31, Samuel

AGUIRRE / BAD LUCK RIDES ON WHEELS „Tubes Gave Us Wings“

AGUIRRE / BAD LUCK RIDES ON WHEELS „Tubes Gave Us Wings“

AGUIRRE s BAD LUCK RIDES ON WHEELS jsou větrem, deštěm, bouří, nocí i dnem pro zablácenou cestu našimi životy. BAD LUCK RIDES ON WHEELS je parta sympatických „grinderů“ z německého „východního“ bloku. AGUIRRE pocházejí z francouzského města Bordeaux a hrají sludge/crust. Nyní je spojuje společná nahrávka AGUIRRE / BAD LUCK RIDES ON WHEELS s názvem „Tubes Gave Us Wings“.


 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

15.06.2010 14:26, Aran

SYNERGY – Půlnoční mlsání a jiné radosti

SYNERGY – Půlnoční mlsání a jiné radosti

(Noise Assault Agency Budweiss)

Pamatuju si, že na Synergy mě kdysi poprvé upozornil Tomske z Deverovy chyby: „Hráli jsme ty vole s nějakou kapelou z Plzně a to bys měl ty vole vidět.“ Zatím jsem na vlastní oči to potěšení neměl (hodlám to napravit), ale venku je právě debutový CD Synergy – a je skvělý. Není divu, že se to Tomskemu líbí: Synergy jsou jen kytarista a bubeník, ale dohromady dělají muziku ještě asi tak stokrát zauzlovanější, než je právě třeba Deverova chyba.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

13.06.2010 22:25, Jirzophone

INNOXIA CORPORA – Je stále těžší otočit prst proti sobě

INNOXIA CORPORA – Je stále těžší otočit prst proti sobě

(DIY/PHR)

 

Pěkných pár let jsme si museli počkat na třetí velkou desku od party jejíž lokaci původu pro zjednodušení můžeme přiřadit Rožnovsko. Jemná úprava názvu této nahrávky podtrhuje již to co bylo řečené na debutu, který vyšel před pěknou řádkou let. Čas ukázal svoji přívětivější podobou a je vidět, že s přibývajícími léty Innoxia doslova vyzrála.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

13.06.2010 19:59, Samuel

Statues - New People Make Us Nervous

Statues - New People Make Us Nervous

(P.Trash Records)

Statues je trojlístek z Kanady. Hrají jednoduchý punk, kterému se říká pop punk nebo taky power pop. Jednoduché riffy, chytlavé refrény a optimistický nádech, prostě muzika, se kterou se lépe dejchá. Jejich podání nechybí patina garáží, sympatický projev a naprosto nulové hvězdné ambice. Kdo si myslel, že pop punkové kapely zajímají již jen rádia, tak se naštěstí plete - jsou tady kapely, co hrají ve squattech a malých klubech - Statues.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

13.06.2010 13:38, Banan

LAKMÉ / BÖKANÖVSKY - split 7ep

LAKMÉ / BÖKANÖVSKY - split 7ep (kooperace labelů)

Vydání téhle desky trvalo dlouho. A až teď jsem si plně uvědomil, jak moc mi budou Lakmé chybět. Naučil jsem se je brát jakou přirozenou součást prostředí kolem sebe, potkával jsme se s nima denně, viděl jsem spoustu jejich koncertů a poslouchal jsem jejich desky. Díky tomu odstupu, jež byl vytvořen onou prodlevou ve vydání a faktem, že Lakmé už nehrají, cítím jejich sílu v trochu jiném kontextu než dřív.

 
Reakce (9) Zobrazit článek ...

08.06.2010 20:23, Jirzophone

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

(Moonlee records)

 

Necelé dva roky uběhly jako voda a makedónská čtverka přichází s novým albem. Bernays Propaganda jsou pro mě extra zajímavá kapela. Samozřejmě na tom má velký vliv geografický původ. Takže žádní znudění americký děcka, ale parta tří borců a jedné slečny, kteří své kořeny mají hluboko v ryzím hc/punku.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.06.2010 19:53, rajtche

LE BAIN DE MAID - 3 song

LE BAIN DE MAID -  3 song (DIY) CD-R

Tak tahle kapela mi nakopala hodně moje zadní partie! Možná tim víc, že jsou z Chebu (odkud jsou taky třeba Esa z lesa) a textovej projev mají ve svém rodném jazyce, což neni už vubec pravidlem v dnešní době.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.05.2010 21:48, Jirzophone

AC4 – Umea hardcore EP

AC4 – Umea hardcore EP (P.Trash)

AC4 je krajský kód pro oblast ve kterém se nachází Umea. Tedy místa, které je hlavním městem švédského hardcoru. Již pěknou řádku let do zadu se podařilo kapelám odsud zamotat hlavu fandům HC z celého světa. Kde jsou ty časy, kdy tímto městem vládl nelítostný novoškolní hardcore, který byl ruku v ruce provázen positivním životním stylem, ať už zříkáním se drog nebo propagující vegan/vegetarianskou dietu.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

30.05.2010 00:32, Marek Rybenský

V době moru - První morová rána

V době moru - První morová rána

(DIY) demo CD-R

Když se rozpadlo rychlopalné těleso Reakce na změnu ( možná jsi zaznamenal/a jejich MC release na Ultima Ratio records, split 7“EP s Risposta a v/a 12“ „Spalte Brno na prach“), tak z trosek povstala nová kapela, která původně nesla název DE TIEMPO PESTE, ale po nějakém tom měsíci padlo rozhodnutí raději užívat český překlad  – V době moru…..Co se tedy odehrává při první morové ráně?


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.05.2010 00:20, Jirzophone

LEATHERFACE – The Stormy Petrel

LEATHERFACE – The Stormy Petrel (Big Ugly Fish)

Přívalem neskutečného množství nové hudby řada z nás již zapomněla na to co bývalo dřív zcela normální a to, příjemná nervózní nejistota z čekání na novou desku. Při první zmínce o tom, že Leatherface začínají pracovat na své další řadovce, se tyto stavy opět dostavily. Rok uběhl jako voda a je to tady. Tentokrát se vydání chopili  sami na svém nově vzniklém vydavatelství Big Ugly Fish.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (8) Zobrazit článek ...

25.05.2010 11:07, Marek Rybenský

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

Mörkhimmel „Sheep in the Labyrinth“ LP

(DIY cooperace)

Very Fucking Metal Punk Darness, tak tohle nemůže znít špatně!  Těžké metalové riffy vzdalující  se od punku přes mohutnou kovovou pláň na které se tepe černý kov, doprovázené řvoucími válečníky  temnoty…


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.05.2010 21:03, Aran

DES ARK – V3

DES ARK – V3

(self released)

Musím to ze sebe vypsat, dokud je to ještě čerstvý. Ale jak? Tahle deska je naprostá, čistá, nezkalená krása. Miluju, když je muzika úplně NAHÁ – a nezáleží na tom, jestli to je nějakej hlučnej kytarovej bordel nebo lo-fi nebo hip hop... Jde mi o syrovost, podstatu. O ten magickej moment, kdy před váma písnička najednou stojí „nenalíčená“ a nezkalená studiovou chemií. Des Ark je esencí toho všeho. Mezi její hudbou a váma nestojí NIC. Naprostý okouzlení...


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

24.05.2010 12:06, Marek Rybenský

Radiation

Radiation

(Randal recs a Biosfere recs)

Uh! Thrash! Tahle nahrávka má docela bordelovej zvuk. K smrti nemám rád ten čistej sterilní zvuk u mnoha vymakaných thrash metal kapel. Sakra, pořád mám v oblibě dema Sodom , Hell awaits od Slayer nebo různé nahrávky od Hellhammer. Miluju tu pravěkou...


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 16:28, sinner

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP

SYSTEMATIC DEAT/SEE YOU IN HELL - SPLIT EP (Insane Society records)

Brněnská mise do japonských luhů a hájů se nezdá být u konce. Turné, split singl s Crow, teď toto split EP a v plánu další Japan tour. Tak už zbejvá jenom čekat na to, kdy se v Brně bude na Yachtu místo vege guláše od Food bot bombs prodávat vegan sushi.           

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:45, Aran

SOPHIA - There Are No Goodbyes

SOPHIA - There Are No Goodbyes

(The Flower Shop Recording / City Slang)

„There Are No Goodbyes“. Co k tomu dodat - deska, která má v názvu název první věci a refrén, kterej se v ní snad pětkrát opakuje. Miluju jednoduchost, který se v týhle muzice rozdává plnejma vědrama. Žádný experimenty; nic, co by před tebou někdo chtěl schovávat. Proto tuhle desku můžeš zapnout hned po tom, co dohraje. Zvláštní je, že mi od začátku evokuje promočenou krajinu, šedivý kopce, ze kterých trčí šedej plevel, těžký mraky a hnusný paneláky. Divím se, že tahle kapela není ze Skotska. 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.05.2010 15:36, mořický kuba

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP

SEE YOU IN HELL/SYSTEMATIC DEATH. Backdrop Eu 2010 7´EP (Insane society)

Přesně za tři minuty by měli začít hrát See You In Hell na Barvák-Čurbyho festu,letos po vyhoření Yellow doga premiérově v Hradci Králové. Já sedím doma, čumím nepřítomně ((Ďábel nosí pradu) občas zúčastněně (to když při reklamě přepnu na Česká republika – Švýcarsko, momentálně po druhé třetině) na televizi a mám na kokot náladu, zítra dělám ve škole zkoušku ze Speciální pedagogiky a ten hokej taky zatím nic moc. To, že mi dnes uniknou Skitsystem jsem tak nějak zkousl, kdybys mi něco takové řekl(a) před pěti lety, měl bych Tě za osla!!!

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

16.05.2010 22:09, Saman

KADDISH - LP

KADDISH - LP (Autumn Jams, Internationale, Parade of Spectres, This One's for the Crew)

Není tomu tak dlouho, co tady visela Markova recenze na novou desku BATTLE OF WOLF 359. Teďka vyšla první regulérní deska jejich inťoušskejch emoviolence kumpánů KADDISH, s nimiž mají BOW 359 hodně společného, a protože mě naprosto rozsekala, nemůžu si odpustit recenzi.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 30 z 93 (celkem 1857 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 28 29 30 31 32 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

John

01.07.2020 02.07.2020

John

01.07.2020
All booking...
 
AKCE
PERSISTENCE 2020
PERSISTENCE 2020 22.01.2020 - 22.01.2020 ( 17:00 - 23:55 )
Brno, SONO misic club Více informací ...
Rotten Sound (FIN) + Gride (CZ)
Rotten Sound (FIN) + Gride (CZ) 22.01.2020 - 22.01.2020 ( 19:00 - 23:00 )
České Budějovice MC Fabrika Více informací ...
Bastard Grave (swe) + Assumption (it)+ Sněť
Bastard Grave (swe)  +  Assumption (it)+ Sněť 24.01.2020 - 24.01.2020 ( 19:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Black is Beautiful Vol.2
Black is Beautiful Vol.2 25.01.2020 - 25.01.2020 ( 18:30 - 22:30 )
Restaurace U Chovatelů Více informací ...
Black is Beautiful Vol.2
Black is Beautiful Vol.2 25.01.2020 - 25.01.2020 ( 18:30 - 22:30 )
Restaurace U Chovatelů Více informací ...
Darkest Hour a více
Darkest Hour a více 28.01.2020 - 28.01.2020 ( 20:00 - 22:00 )
Praha Futurum Obscure promotion Více informací ...
Benefice na ABC III
Benefice na ABC III 01.02.2020 ( 18:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
SEE YOU IN HELL, Kladno - Auto Dafé, 4.1.20
05.01.2020 19:09, Siki


KRIMINALITÄT, Kladno - Auto Dafé, 4.1.20
05.01.2020 18:50, Siki


NAHEMA, Kladno - Auto Dafé, 4.1.20
05.01.2020 18:49, Siki


BRÜNNER TODESMARSCH, Praha - 007, 17.12.19
19.12.2019 14:02, Siki


PROTIJED, Praha - 007, 17.12.19
19.12.2019 14:01, Siki


KOSI IDINA, Praha - 007, 17.12.19
19.12.2019 14:00, Siki


M/R, Praha - 007, 17.12.19
19.12.2019 13:58, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Michael´s Uncle + Hydrauliter – 007, Praha – 30. 11. 2019 (653)
BAHRATAL | rozhovor (519)
Rozhovor se Šamanem (495)
ROŽAVA - s/t (453)
GATTACA - Monumenty Selhání (426)
Lada - Gattaca / Jako doma | rozhovor (415)
ÖSTRA TORN / DECULTIVATE - split (339)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
The Drowns - The Sound
UNKILLED WORKER - Prisoner’s Dilemma / Contusion Unit
GATTACA - Monumenty Selhání
Confusion Master - Awaken
CONFUSION MASTER / ANGOISSE - split
Michael´s Uncle + Hydrauliter – 007, Praha – 30. 11. 2019
Rozhovor se Šamanem
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2020 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.