Youtube
Recenze Desky
 
28.01.2014 23:38, Samuel

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

12“LP (Dog Bless You Records)

Split LP HOT NERDS / THE…(NOBODY) = zlatej vinyl, download karta, a k prvním 20ceti před-objednávkám byl navíc „lathe cut“ split HN/THE… v limitované sérii 20 ks, se dvěma tracky, který jinde neuslyšíš. Meditační hudba pro náročné jogíny.


Počet obrázků: 5
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.01.2014 14:05, Banan

PROTI VŠEM - s/t

PROTI VŠEM - s/t

(DIY)

 

Když jsem poprvé viděl obal tohohle cd, myslel jsem, že Lakmé vydali novou verzi své kompletní diskografie, hehe. Strom, v něm srdíčko, vše ručně dělané na kartonu -  prostě všechny emo atributy, které si dokážete představit. Trochu to teď samozřejmě zlehčuju, ale fakt to bylo to první, co mě napadlo a přišlo mi to vtipný. Na druhou stranu, když jsem si pak Milošův projekt poslechl a přečetl si texty, zjistil jsem, že má k výbušnému a inteligentnímu polit emo hard coru mnohem blíže, než jsem si dokázal představit.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.01.2014 12:01, Samuel

Cirguz - Tak se sbal!

Cirguz - Tak se sbal!

7“EP (Pirates Press Records)

Cirguz jsou kluci z Mělníka a hrají (mají v srdci) punk rock „českého střihu“. Novotou voní jejich nový singl „Tak se sbal!“, který je druhým vinylovým počinem. Vychází na US labelu ze San Franciska - Pirates Press Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.01.2014 20:38, Banan

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

(Doomentia)

 

Určitě si všichni pamatujete na scénu z Macha a Šebestové, kdy zazní hláška - "blíží se Žlababa", načež do třídy napochoduje sice velké, ale vlastně velmi milé stvoření, které řekne - "ahoooj". Přesně tahle replika se mi vybaví pokaždé, když se chystám na poslech BRUTALLY DECEASED, jen s tím rozdílem, že při dosednutí jehly na desku se vždy přiřítí Žlababa model totální bestie a sranda jde okamžitě stranou. A nástup, jaký předvádí Brutally na splitu se švédskou legendou INTERMENT se opravdu jen tak neslyší. Naprosto bez slitování, bez jediné setiny vteřiny zaváhání. Prostě jenom čistej knock out.


 
Reakce (16) Zobrazit článek ...

15.01.2014 17:08, Aran

GLORYTELLERS - Current Resident

GLORYTELLERS - Current Resident

(Damnably)

Tahle deska přišla jako blesk z čistýho nebe (jestli se to teda vůbec dá napsat o nahrávce, kde mají hlavní slovo akustická kytara, mandolína a basa): musím se přiznat, že jsem od Geoffa Fariny už nečekal žádný „zásadní“ album. Jeho muzikantským vrcholem pro mě doteď byla první deska Karate z roku 1996 a pak „The Bed Is In The Ocean“ (1998). Tím v žádným případě nechci naznačit, že by Farinovy ostatní / pozdější / vedlejší projekty a desky (The Secret Stars, společný věci s Chrisem Brokawem, Glorytellers atd.) byly slabý. NAOPAK. Ale za ty roky jsem si prostě zvyknul na tuhle hierarchii.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.01.2014 22:32, Samuel

BILLIONS OF COMRADES – Grain

BILLIONS OF COMRADES – Grain

12“LP (Black Basset Records 2013)

Recenze na skvělou desku od sympatického labelu z pera Johny Meteora.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.01.2014 11:12, Banan

HAZARDER - Against His-story, Against Leviathan!

HAZARDER - Against His-story, Against Leviathan!

(Insane Society)

 

Maje na paměti geniální Lilkův komiks z posledního čísla Revenge of the Nerds, říkal jsem si, že by to chtělo na začátek roku nějaký pořádný dým. A jak jsem se tak hrabal tou hromádkou desek z posledních týdnů, přilákal mě k sobě jako vábení Sirén slušně psychadelickej obal, kterým balkánští bezvěrci HAZARDER opatřili svou debutovou desku. Bylo rozhodnuto. Absenci thc v krvi jsem se rozhodl suplovat maximální hlasitostí a rozostřeným zíráním na barevnou mlhu na obrázku. Fungovalo to skvěle.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

02.01.2014 09:29, Samuel

Epidemics – s/t

Epidemics – s/t

12“LP (Troglodyte Records)

Novinka od švédských „Umeå punx“ EPIDEMICS je venku. Kapela hraje melodický punkrock s charizmatickou zpěvačkou Emmou za mikrofonem. Jejich bezejmenná dlouhohrající deska, je v pořadí druhá, a oproti debutu „Waking Up The Dead“ je více vypilovaná (vyhraná), s větším „tahem na branku“. Myslím si, že mohu s klidným svědomím říct, že zde hit následuje hit - tohle je nadupaný punk rock (chápej PUNK i ROCK) v „rockovém hávu“.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2013 07:00, Samuel

Cirguz – Konec Punku

Cirguz – Konec Punku

7“EP (DIY)

Cirguz je česká punková kapela, lokalizace - Mělník City Punx. "Konec Punku" je sedmipalcové EP, které si kluci loni (2012) vydali vlastním nákladem. Ve hře je PUNK, skvělej frackovitej punk.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.12.2013 13:12, Samuel

GRIDE / ABORTION – split

GRIDE / ABORTION – split

7“EP (Totalitarianism still continues)

„Split snů“. Není o něm potřeba psát naprosto nic.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.12.2013 20:39, Aran

CORRECTIONS HOUSE - Last City Zero

CORRECTIONS HOUSE - Last City Zero

(Neurot Recordings)

Konec roku, jedeš už jen ze setrvačnosti. Máš pocit, že sračky za celejch těch dvanáct měsíců už ti kapou z uší. Venku žádný nebe, jen šedá deka nad městem. Potřeboval bys hodně spát, ale máš tolik práce, povinností a závazků, že si to nemůžeš dovolit. Nechceš zklamat lidi kolem sebe, to jediný tě drží na nohou. Jeden den tě bolej záda, druhej den za krkem, třetí den a pak až do konce tejdne tě bolí celej svět. Hluboká tma už ve tři odpoledne, ale co taky čekat od tohohle postindustriálního Mordoru: dejcháš prach, sám jseš prach. A Corrections House je poslední útočiště, kde ti někdo rozumí. Tady odměřujou každýmu rovným dílem.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.12.2013 16:06, Banan

THE BROOD - If Tomorrow Comes

THE BROOD - If Tomorrow Comes

(DIY)

 

Hard core takový jaký byl a proč mě strhl! Přesně tahle věta, kterou kdysi napsal Bobík do jedné recenze ve fanzinu Diffrent Life, mě napadla po prvních pár vteřinách, které THE BROOD vysmažili na úvod první skladby "Closed Doors". Kdybych nevěděl jakou kapelu poslouchám, skoro bych se vsadil, že se Deathreat přeci jen nakonec dokopali k nějaké nové nahrávce - ano tak dobré to je. Neotesaný a řádně nasraný US hard core s punkovým feelingem v té nejlepší tradici tohoto stylu.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

04.12.2013 11:24, Samuel

Smalltown - Square One

Smalltown - Square One

7“EP (Pirates Press)

Letos na jaře vyšla u Pirates Press nová Smalltown nahrávka pojmenovaná „XII”. Nějaký čas utekl a jak je vidět, majitel Pirates Press má Smalltown v oblibě. Jako další sousto předkládá singl "Square One“ - čtyři „šuplíkové písničky“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

30.11.2013 08:12, Ivan

All Pigs Must Die - Nothing Violates This Nature

All Pigs Must Die - Nothing Violates This Nature

(Southern Lord)

Trvanlivost domněle stabilních pilířů končí. Vše zakrývá mlha těkavejch, sezoních kýčů, který proplouvají smyslama nás všech. Zevšední na pár podzimů na talířích těch, co teprve ochutnávají radosti a strasti materiální iluze a vyvolávají nevolnost v útrobách těch, kteří tuší svojí roli ve hře, která nemá vítěze; bez ohledu na kastu. O to radostněji působí tóny plný bolesti a hněvu k krevním oběhu, kterej už poznal všechny chutě železa.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

28.11.2013 16:47, Aran

GIRLS AGAINST BOYS - The Ghost List EP

GIRLS AGAINST BOYS - The Ghost List EP

(Epitonic / Day After)

Tyvole měl jsem obavy, proč to nepřiznat. Pokaždý, když se vrací nějaká vaše oblíbená kapela (a od posledního alba Girls Against Boys uplynulo dlouhejch 11 let, je to vůbec možný?), tak se človek aspoň trochu podvědomě bojí, že to buď

a) bude stát za hovno kompletně
b) nebo že to bude až příliš ve starejch kolejích
No a musím upřímně říct, že když jsem poprvý slyšel „It´s A Diamond Life“ z pětiskladbovýho EP „The Ghost List,“ tak jsem se zhrozil, že nastala možnost b). Tenhle track je totiž čistou definicí zvuku GvsB: mocnej basovej riff, typickej nástup bicích, dokonale „sexy“ refrén – prostě „Venus Luxury No. 1 Baby Revisited". Naštěstí to ale celý dostalo mnohem větší smysl v kontextu všech pěti skladeb na novým EP.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.11.2013 13:12, Samuel

CJ RAMONE – Reconquista

CJ RAMONE – Reconquista

CD/DVD (C.J. Ramone Self-released) / Picture 12“/LP (Pirates Press)

V roce 1974 vznikla jedna velice výrazná americká punk rocková skupina. Zrodili se v New Yorku a působili do roku 1996. Chlapík jménem Christopher Joseph Ward s nimi hrál v závěrečných letech 1989–96. Album „Reconquista“ je jeho debutní album …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

13.11.2013 09:57, Samuel

Rank/Xerox - S/T

Rank/Xerox - S/T

12”LP (Sabotage Records)

Rank/Xerox je poměrně neznámé jméno k prozkoumání. Pocházejí ze San Franciska a evropský press jejich debutního „s/t“ alba vyšel nedávno na Sabotage Records. Kráčejí v rytmu krkolomných, i poklidnějších oscilací a temných nálad. Během poslechu se mi vybavila spousta různých skupin. Co se mi nepovedlo? Nudit se …


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.11.2013 11:40, Banan

FESTA DESPERATO - Alergie

FESTA DESPERATO - Alergie

(vydáno kapelou)

 

V příboji žabomyších válek a zákopové taktiky, kdy je nejsilnější municí vlastní ego smíchané s pseudosarkasmem a kde jde hlavně o to, neposlouchat, co se snaží sdělit ostatní, přichází na řadu terapie hlučným destruktivním hard core/punkem. Ano, i on má síru na jazyku a ští plameny, nesnaží se však touto cestou jen křečovitě bránit vlastní pozice, ale naopak burcuje k aktivitě na obranu těch, kteří jinak nemají téměř žádné zastání. Tohle je nesilnější odkaz, který jsem si z poslechu "Alergie" odnesl. Odkaz, který se z hc/punku pomalu vytrácí a FESTA DESPERATO ho vrací do hry, byť je to v jejich případě bohužel post mortem. Na síle to tomuhle vražednému singlu ale nijak neubírá, spíš možná naopak.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

06.11.2013 15:58, Aran

RICKOLUS - Troubadour

RICKOLUS - Troubadour

(Circle Into Square)

Je to paradoxní: když si v hlavě pomalu rovnám žebříčky za rok 2013, tahle deska Rickoluse v nich zatím nefiguruje. Zároveň ale musím přiznat, že spolu s „Between Dog And Wolf“ od New Model Army je „Troubadour“ mým bezkonkurenčně nejposlouchanějším albem druhý poloviny roku. Tak jak je to možný? Jako by se člověk někdy styděl přiznat, že poslouchá úplně obyčejný věci a ne furt jen nějakou třeskutou alternativu. Rickolusova muzika je totiž krásně „obyčejná“ po všech stránkách. A hezká tyvole... TAK hezká!


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.11.2013 10:46, Banan

THE BREED - Zeď

THE BREED - Zeď

(Aback)

 

Kdybych měl vybrat největší letošní překvapení české punkové scény, rozhodl bych se asi nakonec pro THE BREED. A to hlavně proto, že až do září jsem o téhle kapele nikdy neslyšel a na jejich desku jsem tak klasicky pohlížel s lehkou nedůvěrou. Tu upřímě řečeno trochu prohluboval i obal, který má sice sympatický nápad, ale to je tak všechno. Jedním dechem je ale nutné dodat, že tím v podstatě veškeré výtky z mé strany končí, protože "Zeď" je dalším pádným důkazem, že to s domácím punkem rozhodně není tak špatné, jak to občas vypadá.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 10 z 93 (celkem 1843 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 8 9 10 11 12 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Obscene Revenge (ITA) & Criminal State (RUS)
17.06.2019 ( 19:05 )
Praha - Balada Bar Více informací ...
SAVAK (USA) + PULSAR + J. MARINELLI (USA)
SAVAK (USA) + PULSAR + J. MARINELLI (USA) 17.06.2019 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Hisataka (JAP) & Massola (CZ) & Viimeinen Virhe (FIN) & Chorobopop (CZ)
Hisataka (JAP) & Massola (CZ) & Viimeinen Virhe (FIN) & Chorobopop (CZ) 18.06.2019 - 18.06.2019 ( 19:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
BLACK LIPS (USA) + LAZER VIKING
BLACK LIPS (USA) + LAZER VIKING 20.06.2019 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
KORROSIVE (USA) + COFFIN VARNISH
KORROSIVE (USA) + COFFIN VARNISH 21.06.2019 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL vol. 15
ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL vol. 15 22.06.2019 ( 11:50 )
Žabčice - areál za Sokolovnou Více informací ...
Šlinc Fest 2019
22.06.2019 ( 14:00 )
Řevnice - Lesní divadlo Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
ORBAN, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:32, Siki


HOW LONG?, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:31, Siki


BRÜNNER TODESMARCH, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:30, Siki


KELLERASSELN, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:29, Siki


GODOT YOUTH, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:28, Siki


SAMORAST, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:27, Siki


BLIND PRIDE, Zruč nad Sázavou - Pallasit Fest, 8.6.19
16.06.2019 18:25, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Povodí Ohře | rozhovor (644)
VINYL RULEZ | 07/2018 - 12/2018 (630)
PAST - Sama (625)
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor (545)
Kolyma Tales #2 (499)
Tomáš Ivan Mládek| rozhovor (498)
v/a One Family One Flag (452)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Povodí Ohře | rozhovor
Willhelm Grasslich | rozhovor
The Landfill Crew - EP
GOSPEL OF THE FUTURE | rozhovor
The Landfill Crew - EP
dvasedmšestnulajedna | rozhovor
The Ratchets - Gotta Be Cool
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2019 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.