Youtube
Recenze Desky
 
23.05.2014 13:46, Samuel

THE LAST KIND WORDS - Morning Glory Waltz

THE LAST KIND WORDS - Morning Glory Waltz

12“LP (Lokal Rekorc)

Novotou ještě voní vinyl z velice sympatického labelu (projektu) Lokal Rekorc, kterou je debut THE LAST KIND WORDS Morning Glory Waltz”, což je duo ve složení - kytara Geoff Farina (ex – Karate, Glorytellers, The Secret Stars) a mandolína Kenneth P.W. Rainey (Glorytellers). Samozřejmě již tahle informace nalákala, stejně jako krásný jednoduchý obal vinylu. 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

21.05.2014 10:49, Samuel

JAKUBYSKO / PASKUDA - split

JAKUBYSKO / PASKUDA - split

12“LP (Totalitarianism Still Continues)

 „Play Fast Or Don´t“ pozdrav z kraje slovenských bratří.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.05.2014 11:05:35, Radek

Jack & The Bearded Fishermen - Minor Noise

Jack & The Bearded Fishermen - Minor Noise

(Impure Muzik, 2014)

Tři kytary. Těžké riffy. Intenzita. Emoce. Francouzi Jack & The Bearded Fishermen vydávají novou desku Minor Noise. V pátek 9. května se zastaví na Sedmičce, takže proč se na novinku nepodívat.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.05.2014 01:12, Samuel

THOT – The City That Disapear

THOT – The City That Disapear

12"LP (Black Basset Records)

Kraválová taneční parta a jejich nová deska na Black Basset Records.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.04.2014 09:08, Samuel

V RUKOU OSUDU / PRAY FOR DEATH – split

V RUKOU OSUDU / PRAY FOR DEATH – split

12“LP (kooperace labelů)

V RUKOU OSUDU z Chomutova znějí jako soundtrack pro poslední cestu na hřbitov. Hřebíky do své rakve si zatluč sám. PRAY FOR DEATH jsou neméně optimistický hardcore z Kutné Hory. Co na tohle říká koudelníkův syn? Společná nahrávka vyšla za spolupráci několika labelů.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

22.04.2014 15:27, Aran

VALINA - Container

VALINA - Container

(Trost Records)

Je to napůl vtipný a napůl smutný – uběhlo cca 15 let a kdysi tak svěží post punkovej „dischordovskej“ zvuk zní dneska skoro jako retro. Já ale pořád nemám dost; navíc respektuju kapely, který si hrajou to svoje bez ohledu na to, jestli je venku jaro, léto, tma nebo světlo. A nenápadná zarputilost Valiny je přesně to, co mě na „Container,“ čtvrtým albu tohohle rakouskýho tria, tak strašně baví. Z nostalgickejch důvodů budu asi mít vždycky nejradši desku „The Vagabond“ (2002), hned za ní ale čerstvě řadím právě „Container“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.04.2014 13:54, Samuel

Demöralyzér - „Hardcore P..O“.

Demöralyzér - „Hardcore P..O“.

7“EP (DIY)

Přímočarej hardcore punk z Plzně a jejich debutní EP.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.04.2014 15:47, Aran

PILLARS AND TONGUES - End-dances

PILLARS AND TONGUES - End-dances

(Empty Cellar)

Příběh mýho okouzlení Pillars and Tongues začal dva roky zpátky, když mi Tim Remis poslal z Chicaga balíček s nějakejma vinylama Sweet Cobra, o který jsem ho prosil. Mezi nima bylo i LP mně neznámý kapely Pillars and Tongues s názvem „The Pass And Crossings.“ A u toho lísteček s typickým Timovým písmem a vzkazem: „Přibalil jsem ti k tomu ještě desku, kde hraje moje ségra. Jak tě znám, bude se ti to hodně líbit.“ Tim měl pravdu. Od prvního poslechu jsem Pillars and Tongues naprosto propadnul.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.03.2014 12:28, Samuel

Filthpact / Chulo - split EP

Filthpact / Chulo - split EP

7“EP (Pancho Kid + kooperace labelů)

Kapely Filthpact a Chulo se potkávají na společném splitu, který je živoucím důkazem, že  „D.I.Y. síť přátel“ stále žije. EP vyšlo v masivní kooperaci mnoha labelů (tím myslím 16cti) z celého světa. České luhy a háje zastupuje polovina Dead Heroes Records, anglická spojka, pojmenovaná jako Pancho Kid.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.03.2014 11:01, Banan

IRRITATION - Nattsvart Framtid

IRRITATION - Nattsvart Framtid

(Phobia)

 

Pořád si velmi dobře pamatuju, která švédská crustová kapela mě nejvíc srovnala do latě. Ano, byli to Totalitär. A od té doby používám jakoukoliv jejich nahrávku jako měřítko pro surovost a přímočarost a švédských kapel se to logicky týká dvojnásob. Nechci tím říct, že všechny musejí znít jako Totalitär, ale prostě, když už se někdo pustí do tohohle stylu, měl by se jejich destruktivní intenzitě aspoň přiblížit. A IRRITATION se to docela daří.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

16.03.2014 15:44, Banan

PALAHNIUK - s/t

PALAHNIUK - s/t

(Damage Done)

Na tuhle desku jsem čekal. Podvědomně jsem totiž vždycky věděl, že PALAHNIUK mají potenciál přijít s něčím vyjímečným, nečím, co totálně zamíchá kartama. A přestože jejich předchozí nahrávky byly super a rád se k ním vracím, tenhle singl se s nima nedá srovnat. Stojí tak trochu mimo kategorie i mimo škatulky. Jsou v něm plně obtisknuty čtyři osobnosti, které zrovna v tuhle chvíli kráčí stejným směrem, udržují si svou osobitost, ale pracují na 100% ve prospěch celku. A ten potom stojí opravdu za to.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

13.03.2014 12:44, Samuel

Black Hourglass – Szétfoszló ég, szélre vár

Black Hourglass – Szétfoszló ég, szélre vár

10“EP (Autumn Leaves)

Black Hourglass jsou maďarská kapela a jejich desetipalec „Szétfoszló ég, szélre vár“ je debutním vydáním slovenského labelu Autumn Leaves aneb jak sám píše „Neutíchajúca melanchólia a debutové vydanie na Autumn Leaves. Pod týmto prvým titulom sa ukrýva kapela Black Hourglass z maďarského mestečka Pécs. Desatpalcový čierny vinyl, screamo post hardcore s osobnými až poetickými textami.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

12.03.2014 12:13, Aran

PONTIAK - Innocence

PONTIAK - Innocence

(Thrill Jockey / Day After)

Moje žena měla na koncertě Grails zajímavej postřeh. Říkala, že skoro každá kapela má nějakýho lídra (a nemusí to nutně bejt frontman!) u kterýho na pódiu tak nějak tušíš, že to celý vede. Což není nic negativního, to je prostě fakt. A že prej Grails jsou výjimečný v tom, že tam nikdo takovej na první pohled není, takže se to z konceptu „kapela“ posouvá do konceptu „kolektivní proud vědomí.“ Přišlo mi to hodně trefný a okamžitě se mi vybavili i Pontiak. I tohle trio je totiž ve svým nejčistším základě naprosto „trojjediný“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.02.2014 09:27, Samuel

Captain Cleanoff / The Kill – split

Captain Cleanoff / The Kill – split

7“EP (Psychocontrol Records)

Jednou z posledních nahrávek na Psychocontrol Records je splitko, na kterém dostaneme pořádnou dávku grindcore muziky. GRIND GRIND GRIND. To je vryto do drážek a o to tady poběží. Na společném split EP se potkávají dvě australské party The Kill a Captain Cleanoff.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.02.2014 18:34, Aran

PRODAVAČ - Malý ráje

PRODAVAČ - Malý ráje

(Starcastic)

„Jestli se Prodavač tím svým šnečím tempem někdy dokope k desce, hlasuju pro vinyl. Si to zaslouží,“ psal jsem v roce 2011 v recenzi na debutový EP „Duchové“ (důkaz TADY). Stalo se – a já jsem moc rád. Nevím, jestli je to jen tím, že Šampóna trochu znám, ale „Malý ráje“ jsou mi něčím strašně blízký. Je to v nejlepším slova smyslu CIVILNÍ album. Tak třeba text druhý skladby „Šetřim slova“, ve kterým se tyvole zpívá, že „nic není víc než přátelství“ (sic!). Od kohokoliv jinýho by to znělo jako uslintanej lyrickej remake nějakýho hitu Michala Davida z roku 1984, jenže v kontextu Prodavače to vůbec nepůsobí trapně nebo křečovitě. Což je vzhledem k povaze toho textu počin sám o sobě.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.02.2014 13:51, Samuel

Radiation - Plutonium Overdose

Radiation - Plutonium Overdose

7”EP (kooperace labelů)

 Radiation = THRASH.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

12.02.2014 09:40, Samuel

Autistic Youth – Nonage

Autistic Youth – Nonage

12“LP gatefold (Sabotage Records)

Autistic Youth jsou „mladým pozdravem“ z Portlandu. Aktuálně přicházejí s novou deskou „Nonage“, která vyšla koncem roku 2013. Americký press vyšel na Dirtnap Records a o evropský se postaral duet super labelů Sabotage / Taken By Surprise Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.02.2014 14:01, Aran

OBITS - Bed & Bugs

OBITS - Bed & Bugs

(Sub Pop / Day After)

Mám strašně rád Obits. Baví mě jejich nedbalá elegance a jejich pozitivní, uvolněnej přístup k muzice. Je to jedna z kapel, díky kterejm pořád miluju garážovou muziku. Obits mají navíc jednu geniální vlastnost – našli si naprosto originální zvuk, poskládanej ale z těch nejvíc tradičních rokenrolovejch výrazovejch prostředků. Je to něco, co jste vlastně slyšeli už tisíckrát, ale zároveň něco naprosto novýho a jedinečnýho: Obits jsou zkrátka ztělesněním nekonečný regenerativní funkce rocku.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2014 08:06:53, Judita

THE ESTRANGED - S/T

THE ESTRANGED - S/T

(SABOTAGE RECORDS)

Na novou desku portlandskejch Estranged jsem se těšila hodně. Moje cesta k nim byla lehce trnitá, nejednalo se o žádnou lásku na první poslech - zpětně to nechápu, možná to bude i tím, že když hráli před pár lety v Praze na sedmiččce...


Počet obrázků: 2
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

28.01.2014 23:38, Samuel

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

12“LP (Dog Bless You Records)

Split LP HOT NERDS / THE…(NOBODY) = zlatej vinyl, download karta, a k prvním 20ceti před-objednávkám byl navíc „lathe cut“ split HN/THE… v limitované sérii 20 ks, se dvěma tracky, který jinde neuslyšíš. Meditační hudba pro náročné jogíny.


Počet obrázků: 5
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 10 z 94 (celkem 1862 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 8 9 10 11 12 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 94
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

John

01.07.2020 02.07.2020

John

01.07.2020
All booking...
 
AKCE
Blackened night vol. III
Blackened night vol. III 09.04.2020 ( 19:30 - 22:00 )
Brno - bio Sibiř Více informací ...
Benefiční veg. raut
Benefiční veg. raut 18.04.2020 - 19.04.2020 ( 18:00 - 05:00 )
Poděbrady - Boss Bar Více informací ...
ZEMĚŽLUČ (CZ) + VLNĚNA (CZ) + OR (CZ)
ZEMĚŽLUČ (CZ) + VLNĚNA (CZ) + OR (CZ) 18.04.2020 - 18.04.2020 ( 20:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
Odio Social
Odio Social 20.04.2020 - 20.04.2020 ( 20:00 - 23:00 )
Teplice Božák Více informací ...
Polikarpa vs. Odio Social
Polikarpa vs. Odio Social 22.04.2020 - 22.04.2020 ( 18:00 - 20:00 )
Hospoda Brouk, Vltavská 533/22, Anděl, 150 00 Praha-Smíchov Více informací ...
The Roozalepres & Death Wish Kids & Dva Gramy v Mrazáku
The Roozalepres & Death Wish Kids & Dva Gramy v Mrazáku 24.04.2020 - 24.04.2020 ( 19:00 - 22:00 )
OrWell Více informací ...
Antreib // Chaos Machine // Read or Die // Prisoners of War
Antreib // Chaos Machine // Read or Die // Prisoners of War 25.04.2020 ( 18:00 )
Šternberk- U komína Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
DIRECT JUICE, Praha - OrWell, 29.2.20
01.03.2020 20:22, Siki


HAEXLER, Praha - OrWell, 29.2.20
01.03.2020 20:21, Siki


PRŮMYSLOVÁ SMRT, Praha - OrWell, 29.2.20
01.03.2020 20:16, Siki


SICK DESTROYER x DOMLUVA, Battle, Praha - OrWell, 29.2.20
01.03.2020 20:11, Siki


GORC, Praha - OrtWell, 29.2.20
01.03.2020 20:10, Siki


OUT OF PHASE, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:10, Siki


OČI VLKA, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:09, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Michael´s Uncle + Hydrauliter – 007, Praha – 30. 11. 2019 (730)
Šaman | rozhovor (597)
Lada - Gattaca / Jako doma | rozhovor (514)
ROŽAVA - s/t (502)
GATTACA - Monumenty Selhání (495)
Marek Rybenský | rozhovor (388)
Risposta | rozhovovor (372)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Marek Rybenský | rozhovor
Dödläge ‎– Hostile Regression
Petr (Telepatie) | rozhovor
CONFUSION MASTER / ANGOISSE - split
GO476910YB (LIDSKÉ ZDROJE) | rozhovor
Empty Hall Of Fame - Minuty ticha
Refused | rozhovor
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2020 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.