Youtube
Recenze Desky
 
22.04.2014 15:27, Aran

VALINA - Container

VALINA - Container

(Trost Records)

Je to napůl vtipný a napůl smutný – uběhlo cca 15 let a kdysi tak svěží post punkovej „dischordovskej“ zvuk zní dneska skoro jako retro. Já ale pořád nemám dost; navíc respektuju kapely, který si hrajou to svoje bez ohledu na to, jestli je venku jaro, léto, tma nebo světlo. A nenápadná zarputilost Valiny je přesně to, co mě na „Container,“ čtvrtým albu tohohle rakouskýho tria, tak strašně baví. Z nostalgickejch důvodů budu asi mít vždycky nejradši desku „The Vagabond“ (2002), hned za ní ale čerstvě řadím právě „Container“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.04.2014 13:54, Samuel

Demöralyzér - „Hardcore P..O“.

Demöralyzér - „Hardcore P..O“.

7“EP (DIY)

Přímočarej hardcore punk z Plzně a jejich debutní EP.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.04.2014 15:47, Aran

PILLARS AND TONGUES - End-dances

PILLARS AND TONGUES - End-dances

(Empty Cellar)

Příběh mýho okouzlení Pillars and Tongues začal dva roky zpátky, když mi Tim Remis poslal z Chicaga balíček s nějakejma vinylama Sweet Cobra, o který jsem ho prosil. Mezi nima bylo i LP mně neznámý kapely Pillars and Tongues s názvem „The Pass And Crossings.“ A u toho lísteček s typickým Timovým písmem a vzkazem: „Přibalil jsem ti k tomu ještě desku, kde hraje moje ségra. Jak tě znám, bude se ti to hodně líbit.“ Tim měl pravdu. Od prvního poslechu jsem Pillars and Tongues naprosto propadnul.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.03.2014 12:28, Samuel

Filthpact / Chulo - split EP

Filthpact / Chulo - split EP

7“EP (Pancho Kid + kooperace labelů)

Kapely Filthpact a Chulo se potkávají na společném splitu, který je živoucím důkazem, že  „D.I.Y. síť přátel“ stále žije. EP vyšlo v masivní kooperaci mnoha labelů (tím myslím 16cti) z celého světa. České luhy a háje zastupuje polovina Dead Heroes Records, anglická spojka, pojmenovaná jako Pancho Kid.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.03.2014 11:01, Banan

IRRITATION - Nattsvart Framtid

IRRITATION - Nattsvart Framtid

(Phobia)

 

Pořád si velmi dobře pamatuju, která švédská crustová kapela mě nejvíc srovnala do latě. Ano, byli to Totalitär. A od té doby používám jakoukoliv jejich nahrávku jako měřítko pro surovost a přímočarost a švédských kapel se to logicky týká dvojnásob. Nechci tím říct, že všechny musejí znít jako Totalitär, ale prostě, když už se někdo pustí do tohohle stylu, měl by se jejich destruktivní intenzitě aspoň přiblížit. A IRRITATION se to docela daří.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

16.03.2014 15:44, Banan

PALAHNIUK - s/t

PALAHNIUK - s/t

(Damage Done)

Na tuhle desku jsem čekal. Podvědomně jsem totiž vždycky věděl, že PALAHNIUK mají potenciál přijít s něčím vyjímečným, nečím, co totálně zamíchá kartama. A přestože jejich předchozí nahrávky byly super a rád se k ním vracím, tenhle singl se s nima nedá srovnat. Stojí tak trochu mimo kategorie i mimo škatulky. Jsou v něm plně obtisknuty čtyři osobnosti, které zrovna v tuhle chvíli kráčí stejným směrem, udržují si svou osobitost, ale pracují na 100% ve prospěch celku. A ten potom stojí opravdu za to.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

13.03.2014 12:44, Samuel

Black Hourglass – Szétfoszló ég, szélre vár

Black Hourglass – Szétfoszló ég, szélre vár

10“EP (Autumn Leaves)

Black Hourglass jsou maďarská kapela a jejich desetipalec „Szétfoszló ég, szélre vár“ je debutním vydáním slovenského labelu Autumn Leaves aneb jak sám píše „Neutíchajúca melanchólia a debutové vydanie na Autumn Leaves. Pod týmto prvým titulom sa ukrýva kapela Black Hourglass z maďarského mestečka Pécs. Desatpalcový čierny vinyl, screamo post hardcore s osobnými až poetickými textami.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

12.03.2014 12:13, Aran

PONTIAK - Innocence

PONTIAK - Innocence

(Thrill Jockey / Day After)

Moje žena měla na koncertě Grails zajímavej postřeh. Říkala, že skoro každá kapela má nějakýho lídra (a nemusí to nutně bejt frontman!) u kterýho na pódiu tak nějak tušíš, že to celý vede. Což není nic negativního, to je prostě fakt. A že prej Grails jsou výjimečný v tom, že tam nikdo takovej na první pohled není, takže se to z konceptu „kapela“ posouvá do konceptu „kolektivní proud vědomí.“ Přišlo mi to hodně trefný a okamžitě se mi vybavili i Pontiak. I tohle trio je totiž ve svým nejčistším základě naprosto „trojjediný“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.02.2014 09:27, Samuel

Captain Cleanoff / The Kill – split

Captain Cleanoff / The Kill – split

7“EP (Psychocontrol Records)

Jednou z posledních nahrávek na Psychocontrol Records je splitko, na kterém dostaneme pořádnou dávku grindcore muziky. GRIND GRIND GRIND. To je vryto do drážek a o to tady poběží. Na společném split EP se potkávají dvě australské party The Kill a Captain Cleanoff.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.02.2014 18:34, Aran

PRODAVAČ - Malý ráje

PRODAVAČ - Malý ráje

(Starcastic)

„Jestli se Prodavač tím svým šnečím tempem někdy dokope k desce, hlasuju pro vinyl. Si to zaslouží,“ psal jsem v roce 2011 v recenzi na debutový EP „Duchové“ (důkaz TADY). Stalo se – a já jsem moc rád. Nevím, jestli je to jen tím, že Šampóna trochu znám, ale „Malý ráje“ jsou mi něčím strašně blízký. Je to v nejlepším slova smyslu CIVILNÍ album. Tak třeba text druhý skladby „Šetřim slova“, ve kterým se tyvole zpívá, že „nic není víc než přátelství“ (sic!). Od kohokoliv jinýho by to znělo jako uslintanej lyrickej remake nějakýho hitu Michala Davida z roku 1984, jenže v kontextu Prodavače to vůbec nepůsobí trapně nebo křečovitě. Což je vzhledem k povaze toho textu počin sám o sobě.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.02.2014 13:51, Samuel

Radiation - Plutonium Overdose

Radiation - Plutonium Overdose

7”EP (kooperace labelů)

 Radiation = THRASH.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

12.02.2014 09:40, Samuel

Autistic Youth – Nonage

Autistic Youth – Nonage

12“LP gatefold (Sabotage Records)

Autistic Youth jsou „mladým pozdravem“ z Portlandu. Aktuálně přicházejí s novou deskou „Nonage“, která vyšla koncem roku 2013. Americký press vyšel na Dirtnap Records a o evropský se postaral duet super labelů Sabotage / Taken By Surprise Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.02.2014 14:01, Aran

OBITS - Bed & Bugs

OBITS - Bed & Bugs

(Sub Pop / Day After)

Mám strašně rád Obits. Baví mě jejich nedbalá elegance a jejich pozitivní, uvolněnej přístup k muzice. Je to jedna z kapel, díky kterejm pořád miluju garážovou muziku. Obits mají navíc jednu geniální vlastnost – našli si naprosto originální zvuk, poskládanej ale z těch nejvíc tradičních rokenrolovejch výrazovejch prostředků. Je to něco, co jste vlastně slyšeli už tisíckrát, ale zároveň něco naprosto novýho a jedinečnýho: Obits jsou zkrátka ztělesněním nekonečný regenerativní funkce rocku.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2014 08:06:53, Judita

THE ESTRANGED - S/T

THE ESTRANGED - S/T

(SABOTAGE RECORDS)

Na novou desku portlandskejch Estranged jsem se těšila hodně. Moje cesta k nim byla lehce trnitá, nejednalo se o žádnou lásku na první poslech - zpětně to nechápu, možná to bude i tím, že když hráli před pár lety v Praze na sedmiččce...


Počet obrázků: 2
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

28.01.2014 23:38, Samuel

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

12“LP (Dog Bless You Records)

Split LP HOT NERDS / THE…(NOBODY) = zlatej vinyl, download karta, a k prvním 20ceti před-objednávkám byl navíc „lathe cut“ split HN/THE… v limitované sérii 20 ks, se dvěma tracky, který jinde neuslyšíš. Meditační hudba pro náročné jogíny.


Počet obrázků: 5
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.01.2014 14:05, Banan

PROTI VŠEM - s/t

PROTI VŠEM - s/t

(DIY)

 

Když jsem poprvé viděl obal tohohle cd, myslel jsem, že Lakmé vydali novou verzi své kompletní diskografie, hehe. Strom, v něm srdíčko, vše ručně dělané na kartonu -  prostě všechny emo atributy, které si dokážete představit. Trochu to teď samozřejmě zlehčuju, ale fakt to bylo to první, co mě napadlo a přišlo mi to vtipný. Na druhou stranu, když jsem si pak Milošův projekt poslechl a přečetl si texty, zjistil jsem, že má k výbušnému a inteligentnímu polit emo hard coru mnohem blíže, než jsem si dokázal představit.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.01.2014 12:01, Samuel

Cirguz - Tak se sbal!

Cirguz - Tak se sbal!

7“EP (Pirates Press Records)

Cirguz jsou kluci z Mělníka a hrají (mají v srdci) punk rock „českého střihu“. Novotou voní jejich nový singl „Tak se sbal!“, který je druhým vinylovým počinem. Vychází na US labelu ze San Franciska - Pirates Press Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.01.2014 20:38, Banan

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

(Doomentia)

 

Určitě si všichni pamatujete na scénu z Macha a Šebestové, kdy zazní hláška - "blíží se Žlababa", načež do třídy napochoduje sice velké, ale vlastně velmi milé stvoření, které řekne - "ahoooj". Přesně tahle replika se mi vybaví pokaždé, když se chystám na poslech BRUTALLY DECEASED, jen s tím rozdílem, že při dosednutí jehly na desku se vždy přiřítí Žlababa model totální bestie a sranda jde okamžitě stranou. A nástup, jaký předvádí Brutally na splitu se švédskou legendou INTERMENT se opravdu jen tak neslyší. Naprosto bez slitování, bez jediné setiny vteřiny zaváhání. Prostě jenom čistej knock out.


 
Reakce (16) Zobrazit článek ...

15.01.2014 17:08, Aran

GLORYTELLERS - Current Resident

GLORYTELLERS - Current Resident

(Damnably)

Tahle deska přišla jako blesk z čistýho nebe (jestli se to teda vůbec dá napsat o nahrávce, kde mají hlavní slovo akustická kytara, mandolína a basa): musím se přiznat, že jsem od Geoffa Fariny už nečekal žádný „zásadní“ album. Jeho muzikantským vrcholem pro mě doteď byla první deska Karate z roku 1996 a pak „The Bed Is In The Ocean“ (1998). Tím v žádným případě nechci naznačit, že by Farinovy ostatní / pozdější / vedlejší projekty a desky (The Secret Stars, společný věci s Chrisem Brokawem, Glorytellers atd.) byly slabý. NAOPAK. Ale za ty roky jsem si prostě zvyknul na tuhle hierarchii.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.01.2014 22:32, Samuel

BILLIONS OF COMRADES – Grain

BILLIONS OF COMRADES – Grain

12“LP (Black Basset Records 2013)

Recenze na skvělou desku od sympatického labelu z pera Johny Meteora.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 10 z 93 (celkem 1857 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 8 9 10 11 12 .. 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 93
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

John

01.07.2020 02.07.2020

John

01.07.2020
All booking...
 
AKCE
Pushteek fest vol II
Pushteek fest vol II 22.02.2020 ( 16:00 - 02:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
SELL YOUR SOUL FOR ROCK´N´ROLL - vol. 3
SELL YOUR SOUL FOR ROCK´N´ROLL - vol. 3 22.02.2020 - 22.02.2020 ( 19:00 - 23:59 )
SUŠICE - U Chovatelů Více informací ...
Bahratal + Vole + Bubrle
Bahratal + Vole + Bubrle 22.02.2020 - 22.02.2020 ( 19:30 )
Pardubice - Nora Více informací ...
Girlzzz voice / narozeninová párty
Girlzzz voice / narozeninová párty 22.02.2020 - 23.02.2020 ( 20:00 - 02:00 )
Teplice Božák Více informací ...
BoscoMujo//NusleSS//PTAKZ//DiePuppenAugen
BoscoMujo//NusleSS//PTAKZ//DiePuppenAugen 22.02.2020 ( 20:00 - 23:59 )
Praha - Bike Jesus Více informací ...
Degens, Bahratal & Vole
Degens, Bahratal & Vole 23.02.2020 - 23.02.2020 ( 20:00 )
Brno Bajkazyl Brno Více informací ...
The Eye Of Time (FR) + Moving Spaces
The Eye Of Time (FR) + Moving Spaces 25.02.2020 - 25.02.2020 ( 19:00 - 22:00 )
Brno | Sibiř Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
OUT OF PHASE, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:10, Siki


OČI VLKA, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:09, Siki


INDOCTRINATE, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:08, Siki


OUTWARD, Praha - OrWell, 7.2.20
11.02.2020 20:07, Siki


BLIND RÄTTVISA, Praha - Balada, 25.1.20
26.01.2020 20:53, Siki


JONESTOWN, Praha - Balada, 25.1.20
26.01.2020 20:52, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - Balada, 25.1.20
26.01.2020 20:51, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Michael´s Uncle + Hydrauliter – 007, Praha – 30. 11. 2019 (694)
Rozhovor se Šamanem (553)
BAHRATAL | rozhovor (548)
ROŽAVA - s/t (476)
Lada - Gattaca / Jako doma | rozhovor (471)
GATTACA - Monumenty Selhání (458)
SOULSIDE (Dischord records) | rozhovor (348)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
UNKILLED WORKER - Prisoner’s Dilemma / Contusion Unit
VINYL RULEZ | 07/2019 - 12/2019
GATTACA - Monumenty Selhání
Rozhovor se Šamanem
Confusion Master - Awaken
Baptists | rozhovor
CONFUSION MASTER / ANGOISSE - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2020 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.