Youtube
Recenze Desky
 
12.08.2009 08:24, Banan

CRIMINAL ELEMENT – GUILTY AS CHARGED LP

CRIMINAL ELEMENT – GUILTY AS CHARGED LP (Damage Done Records)

Criminal Element je projekt bývalého zpěváka Dying Fetus Vince Matthewse, který si na pomoc přizval právě členy Misery Index a Darrina Morrise ze Suffocation. Už tahle sestava dává myslím tušit minimálně hudební kontury celé vypečenosti. Ano, celá deska začíná několika výstřely z pistole a pak spustí naprosto nekompromisně těžký kulomet.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.08.2009 07:59, Ivan

PULLING TEETH - PARANOID DELUSIONS/PARADISE ILLUSIONS

PULLING TEETH - PARANOID DELUSIONS/PARADISE ILLUSIONS (Deathwish Inc./A389 Recordings)

Někdo miluje přeplněný koupaliště, kina a svatostánky plný taxikářů a jejich devěk. Někdo radši bouřku, kde blesky křižujou celou oblohou a strach z Apokalypsy je nadějí na hodinách s jednou ručičkou. Poušť, která se stala z míst, který jsem miloval, zůstává hluboko uvnitř a stíny duchů, jejichž slova byly jen povrchní zvuky, zůstaly otištěný ve zdech.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

03.08.2009 19:57, Banan

Kamikatze - Falling Down

Kamikatze - Falling Down (Dirty Faces)

Ve Švédsku snad musí přidávat něco do vody, protože jestli je nějaká země, kde se hraje dobrej hc/punk, je to tahle. Kamikatze jsou dvě holky a jeden kluk z Malmö, respektive Stockholmu a jejich nová deska je fakt jízda jak hovado. Moje lehké pochybnosti o přesvědčivosti téhle kapely berou za své v podstatě hned po pár vteřinách, protože místo dalšího nudného retro punku s plochým zvukem mě uzemnila vlna energie poslaná do éteru naprosto bez varování a pěkně ostře.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

02.08.2009 19:20, Banan

Kobra 11 / Fire Walk With Me - split 7" EP

Kobra 11 / Fire Walk With Me - split 7 (kooperace labelů)

Panebože! Dva extrémy na jedné desce, která jednoznačně aspiruje na nejneočekávanější release tohoto roku. Nicméně si myslím, že podobné projekty jsou naprosto super a navíc jsem po poslechu tohoto asfaltu zjistil, že obě kapely k sobě mají v současnosti mnohem blíže, než jsem si myslel.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.07.2009 10:58, gORg

The New Year – The New Year

The New Year – The New Year (Touch and Go)

Jedno bylo dopředu jasné. Žádné krkolomné stylové přemety nás nečekají i když New Year přeci jen jakýmsi vývojem procházejí. Od dob Bedhead jejich skladby s každou další deskou více připomínají klasické písničky. Obvyklé poznávací znamení – gradace skladeb začínající nejasným ševelením po brutální řinčení činelů a kytar – v současné podobě dává daleko větší smysl a není už zdaleka nosným prvkem skladeb

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.07.2009 21:02, Ivan

COALESCE - OX

COALESCE - OX (Relapse Records)

Kdo si dneska pamatuje jména Bloodlet, Dragbody, Threadbare, Acrid, Acme, The Swarm, Rorschach (tady je těch verzí trochu víc), Harkonen anebo Coalesce? Nikdo? Proč by mi na tom mělo záležet.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

21.07.2009 15:00, Pavel

TOGETHER – The Elephant CD

TOGETHER – The Elephant CD DIY

Portugalská straight edge hardcore scéna byla pro mě vždy jednou velkou inspirací. Spojením tradičního youth crew hardcore a silně politicky orientovanými texty se kapely jako X-Acto, New Winds nebo Time X navždy zapsali nesmazatelným písmem do historie hardcoru. V současném útlumu se jako blesk z čistýho nebe objevila nová vegan edge kapela TOGETHER, která se snaží vrátit do portugalského hardcore věci, které k němu vždy neodmyslitelně patřily... A právě v těchto dnech spatřilo světlo světa jejich první CD s názvem "The Elephant".



 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

20.07.2009 21:20, Samuel

Amebix - No Sanctuary

Amebix - No Sanctuary (Alternative Tentacles)

Amebix jsou kult! Nemusíš je znát, minimálně registruješ spousty jejich nášivek a triček na punkových koncertech. Jasný, neslyšet Amebix je základní mezera v punkovém vzdělání. Vznikli
v anglickém Devonu roku 1978, tehdy se ještě jmenovali „The Band With No Name" ...

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

20.07.2009 08:32, Banan

Sporto – More

Sporto – More (Starcastic Records)

Trvalo mi to. A to hlavně proto, že je to víc osobní než kdy jindy. A také mě víc než kdy jindy záleží na tom, abych vás přesvědčil, že se opravdu vyplatí si Sporto alespoň poslechnout. Někdy je totiž boření podivných předsudků ta nejméně vděčná práce s velmi nejistým výsledkem.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

19.07.2009 12:15, Jirzophone

L´odi Social – Complete Discography

L´odi Social  – Complete Discography (B Core)

Výlety do minulosti, tak by se dali označit některé z posledních počinů Barcelonského vydavatelství B Core. Tentokrát se ocitneme v roce 1982, tedy v roce kdy začala fungovat v Barceloně kapela L´odi Social. Ta se zapsala do dějin španělského punku něčím co nikdo předtím nestačil udělat, zpívali svou mateřskou řečí - katalánsky.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.07.2009 00:09, Pavel

V/A - STAY TRUE TO YOURSELF

V/A - STAY TRUE TO YOURSELF (Threat records/Hard Times records)

Hardcore scéna v zemích post-sovětskýho bloku je pro spoustu z nás dodnes velkou neznámou.
"STAY TRUE TO YOURSELF" je kompilace, která vzešla ze spolupráce Hard Times records z Ruska a brněnského labelu Threat records. Najdete tu 20 skladeb od 10 straight edge kapel z Ruska, Ukrajiny a Běloruska.

 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

09.07.2009 17:49, Jirzophone

Persona – Dead Make-Up

Persona  – Dead Make-Up (B Core)

Neúnavné španělské vydavatelství BCore, které svoji činnost provozuje více jak 19. let, bylo vždy jak už se z názvu dá odvodit, nejvíce ovlivněno DC scénou. Však svého času mělo i logo rip-off design Dischord records. A tak po prvním poslechu španělského tria Persona, je naprosto jasné, že vhodnějšího kandidáta na vydaní této v pořadí třetí desky byste hledali marně.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

06.07.2009 17:29, BeeSee

Zeměžluč – 07&08

Zeměžluč – 07&08 (Papagájův hlasatel)

Zeměžluč je kapela, která za dobu své existence neuhnula z cesty, kterou si na začátků své existence vytýčila. V porovnání s některými souputníky, kteří začínali ve stejné době, se z ní nikdy nestala estrádní maškaráda, která potřebuje podpořit prodej svých vyčpělých  nahrávek, vydaných u major labelů, za každou cenu. Minimálně pro to má tahle kapela můj absolutní respekt! 


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.07.2009 15:06, Štěpán Křížek

Miles Away - Rewind, Repeat

Miles Away - Rewind, Repeat (6131 / Resist)

"Miles Away nejsou v čechách velký" to slýchávám poslední dobou jak se blíží jejich koncert co s kamarádem pořadáme na sedmičce...ale která kapela je doopravdy v čechách velká?? a jde vubec v naší malinké kotlince velký být?? Pokud ano tak deska Rewind, Repeat je pro mě jasným argumentem proč si k Miles Away svou cestu najít.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

25.06.2009 18:37, Saman

Seasick - Two Years of Hub City Hardcore

Seasick - Two Years of Hub City Hardcore (Damage Done Records)

Limpwrist určitě nejsou to jediné, čím láká nedělní večer na sedmičce. Budou tam totiž hrát i Seasick, kterým právě vyšla deska u Damage done records. A je to docela překvapení. Tady je recenze.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

15.06.2009 19:03, BeeSee

Svině!

Svině! CD/ PHR / 2009

Nemyslím, že by bylo třeba nějak zvlášť představovat tuhle partičku z Vodňan. Co je pro význam této recenze mnohem důležitější je fakt, že jim u Papagájova hlasatele vyšlo nové album, které dává jasně na vědomí, že kapela urazila další krok vpřed. Ne, že by se hudebně posunula někam, kde by jste to nečekali, ale všechno je tak nějak lepší, zručnější, vyzrálejší a zapadá to do sebe jako soukolí dobře promazaného stroje.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

11.06.2009 13:14, Cvalda

IT`S CASUAL – Stop Listening to Bad Music CD/LP

IT`S CASUAL – Stop Listening to Bad Music CD/LP (The Friendly Hills recording company)

Ani jsem nevěděl že můj kámoš Eddie ze Southern Lord má kapelu. Na mým posledním tripu, kterej začínal a končil v LA jsme se dali do řeči o dělání lokálních koncertů a hraní v kapelách a najednou jsem v ruce držel tenhle vinyl s názvem Stop Listening to Bad Music a s vtipným obalem, kterej svým provedením vypadá jako modelingová photo session, až na to že na něm jsou dva upocení chlápci mlátící do strun a bubnů.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

10.06.2009 12:43, Ivan

RAMMING SPEED - BRAINWRECK

RAMMING SPEED - BRAINWRECK (Teenage Disco Bloodbath Records/ Brutal Panda Records)


Krátkej drive do Lipska, od kterýho očekáváte smrtelnou kombinaci a tušíte událost roku ve společnosti Misery Index, Government Warning, Wasted Time, Inepsy a Ramming Speed, zkracujou Nuclear Assault s jejch Survive a Handle With Care. Inherited Hell jede tak 15x za sebou a jedno kafe střídá druhý. Dokonalá příprava a navození správný atmosféry doplňuje vonící kuchyně v Zoru, kde se peče dezert za zvuku Pleasure To Kill od Kreator. Nádhera.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

08.06.2009 14:56, Banan

CROW / SEE YOU IN HELL - SPLIT 7EP

CROW / SEE YOU IN HELL - SPLIT  7EP (Insane Society / Phobia Records)


Upřímně řečeno, napřed jsem vydání této desky považoval za celkem vydařený vtípek. Pak se ovšem ukázalo, že to je čirá realita. Tím ovšem přichystané nástrahy neskončily. Protože ve chvíli, kdy jsem si pustil stranu See You in Hell jsem nabyl přesvědčení, že to nahrála úplně jiná kapela. I tady jsem se mýlil. Stejně jako v prvním případě jsem za to ovšem moc rád.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.06.2009 11:59, Samuel

Dezinfekce - Psi

Dezinfekce - Psi (Papagájův Hlasatel records)

O Dezinfekci z Českých Budějovic lze s klidem říct, že jsou veteráni české hardcore-punkové scény. Jejich nová deska "Psi" je v krabicích dister (na CD) nějaký ten měsíc a doufám, že v dohledné době vyjde i slibovaná vinylová verze.



 
Reakce (2) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 40 z 98 (celkem 1943 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 30 .. 38 39 40 41 42 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 98
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
VILLAGES // HALFSILKS // BARE ESCAPE
VILLAGES // HALFSILKS // BARE ESCAPE 10.02.2023 - 10.02.2023 ( 18:30 - 23:00 )
Praha Eternia Více informací ...
POMALU A BOLESTIVĚ
POMALU A BOLESTIVĚ 10.02.2023 ( 19:30 - 23:59 )
Praha,Balada Bar,Pod plynojemem 5 ,Praha 8 Více informací ...
JOLLE, REK, GRANT HAVOC, NO VIDA
JOLLE, REK, GRANT HAVOC, NO VIDA 10.02.2023 - 10.02.2023 ( 20:00 - 23:55 )
Liberec Azyl pivní bar Více informací ...
JOLLE, GRANT HAVOC, REK, NO VIDA, MATTER TUA
JOLLE, GRANT HAVOC, REK, NO VIDA, MATTER TUA 11.02.2023 - 11.02.2023 ( 20:00 - 23:55 )
Hudební klub Díra, Nový Bor Více informací ...
CHAVER, DAMATO, NO GOD RHETORIC
CHAVER, DAMATO, NO GOD RHETORIC 11.02.2023 - 11.02.2023 ( 20:30 )
Slavonice Barák Více informací ...
Campaign For Musical Destruction
Campaign For Musical Destruction 16.02.2023 - 16.02.2023 ( 20:00 - 23:00 )
Brno, Sono Více informací ...
Benefit
Benefit 17.02.2023 - 17.02.2023 ( 17:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HOMESICK, Broumy - hospoda, 28.1.23
30.01.2023 16:21, Siki


KIBERA, Broumy - hospoda, 28.1.23
30.01.2023 16:20, Siki


SAY//RAID, Broumy - hospoda, 28.1.23
30.01.2023 16:19, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 28.1.23
30.01.2023 16:14, Siki


HELLFUCK, Plzeň - Pod Lampou, 27.1.23
30.01.2023 16:13, Siki


BRUTALLY DECEASED, Plzeň - Pod Lampou, 27.1.23
30.01.2023 16:12, Siki


KAOSQUAD, Plzeň - Pod Lampou, 27.1.23
30.01.2023 16:10, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Selene - s/t (137)
Otra Vez | rozhovor (128)
Mace Head (89)
Kritická situace - Stále na útěku (demo 1989 remaster) (87)
CHARGER - WARHORSE (86)
DEGRADACE - Last Soul (79)
Nazi Tampons - Rande S Vrahom (67)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
War//Plague - Manifest Ruination
Otra Vez – Lento
DISSEKERAD - Inre Strid
KOMPLEX VINY – SUITA PRO NOVÉ KONCE
Mace Head
NERVY - Nikdy jsme si nebyli rovni ani ve smrti nebudeme
CJ RAMONE - American Beauty
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2023 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.