Youtube
Recenze Desky
 
17.01.2010 11:37, Jirzophone

MELEEH – To Live and die alone

MELEEH – To Live and die alone (Black Star Foundation)

Mladá krev ze švédského města Gävle přichází s novým albem, kterým jednoznačně píše novou kapitolu ve své 6ti leté existenci. Možná díky stejné lokaci byli Meleeh vždy silně cítit šmakem Children Of Fall. S novým albem nastává velký obrat s typickým soundem, kdy rozjetý ansábl valící zvukovou stěnu je veden ku předu melodickým výjezdem kytary.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

12.01.2010 08:24, Banan

SCOTT KELLY – The Wake

SCOTT KELLY – The Wake (Neurot Recordings)

Ze Scotta Kellyho sálala vždycky divná energie. Už když si vezmete první desku Neurosis, tak ji tam cítíte, i když je to vlastně přímočará hc/punková deska. Někde vespod jsou ale emoce, který ji zřetelně odlišujou od všech ostatních desek, které tenkrát v polovině 80. let vyšly. Další krok v podobě „The Word as Law“ už byl pak jasnou a otevřenou vizí, která předznamenala cestu do míst odkud není návratu.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.01.2010 12:56, Jirzophone

CHRIS WOLLARD & THE SHIP THIEVES / DRAG THE RIVER – split 7“

CHRIS WOLLARD & THE SHIP THIEVES / DRAG THE RIVER – split 7“ (Hometown Caravan)

Německé vydavatelství Hometown Caravan se za roky své činnosti jasně vyprofilovalo v podnik ve kterém se nemůžete splést. A tak zatím poslední vydavatelský počin, o kterém je právě řeč, udělá dobře všem milovníkům brnkálistů, kteří mají silnou punkovou minulost a jen na stará kolena přezbrojili z elektrické na akustickou kytaru a prosvítající pleš maskují kovbojským kloboukem.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.01.2010 08:33, Samuel

In-Sane - Trust These Hands … Are Worthless

In-Sane  - Trust These Hands …  Are Worthless (Moonlee Records)

In-Sane je trojlístek ze slovinského města Gornja Radgona. Vznikli v roce 1997 a po různých změnách v sestavě, několika demo nahrávkách a debutním albu se propracovali k nové desce s názvem „Trust These Hands …  Are Worthless“. Vyšla koncem loňského roku na slovinském vydavatelství Mirana z Analeny - Moonlee Records.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.12.2009 09:58, Ivan

HEARTSOUNDS - Until We Surrender

HEARTSOUNDS - Until We Surrender (Creator-Destructor Records)

Miloval jsem Light This City, kapelu z Kalifornie, která existovala 6 let, vydala 4 alba a hrála pravý Švédsko, posazený do Bay Area - legendární to thrash oblasti. Jak jinak. Striktní hudební dojem podporovala frontmanka Laura Nichol - žena vlastnící jeden z nejagresivnějších vokálů na týhle planetě a autorka textů, ze kterejch jde mráz po zádech. Jedna kapitola končí a druhá začíná.

Počet obrázků: 4
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

27.12.2009 18:22, marek

DAITRO - Y

DAITRO - Y

(PurePainInSugar records)

Je jen pár kapel co tohle dokážou. I s volume dole hrát nahlas. Temný podvečery v divnym bezčasí, krátce po slunovratu, nanicovatý počasí, pseudosváteční atmosféra a nicneříkající tradice. Týhle desce to nevadí.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

27.12.2009 13:00, Jirzophone

THE MOOD / MY DEAD CAT – split 7“

THE MOOD / MY DEAD CAT – split 7“ (DIY, Samuel records, HAND)

Splitka mají tu kouzelnou moc, že dokážou spojit dlouholetá nejen hudební přátelství v jeden celek nebo chcete-li společný produkt. Jako je to právě v tomto případě. Dvě kapely, které se k sobě hudebně hodí jako žádné jiné, spolu pojí navíc velké přátelství. Sedmipalec oblečen do hábitu z rukou juniorského brněnského artisty v sobě nese nálož po dvou skladbách od každé z part. Trochu na pováženou je, že pro obě to znamená první dotyk s vinylem. 

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2009 10:20, Banan

VIC CHESNUTT – At the Cut

VIC CHESNUTT – At the Cut (Constellation Records)

Je to zvláštní. Když jsem se včera pozdě v noci vracel z Lipska z koncertu Heaven Shall Burn, v hlavě mi celou cestu zněla skladba Coward z nové desky Vica Chesnutta. A to přesto, že se z rádia linuly stupidní „hity“ a v podstatě celou cestu jsme si s mým kamarádem povídali. Ale v momentech, kdy vítr doslova bičoval hřebeny Krušných Hor, nebo kdy se v údolí objevilo noční Ústí nad Labem a my mlčeli, bylo to jasné a zcela zřetelné. Když jsem pak ve 4 hodiny ráno zapnul počítač, dozvěděl jsem se, že Vic Chesnutt umřel.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

25.12.2009 23:22, Ivan

RUINER - HELL IS EMPTY LP

RUINER - HELL IS EMPTY LP (Bridge Nine)

Ruiner poctivě sleduju od singlu "What Could Possibly Go Right?" (Firestarter/Grave Mistake Records) a nepřekvapuje mě, že pořád hrajou ve stejnejch obývácích, squatech a malejch klubech. Nikdy totiž nepolíbili tu správnou řiť a nedostali se na žádný větší turné, který by z nich udělalo sezónní trhák.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

20.12.2009 11:19, Jirzophone

AUSTIN LUCAS – Somebody loves you

AUSTIN LUCAS – Somebody loves you (Suburban home records)

Austina Lucase není třeba v naších končinách sálo dlouze představovat. Do podvědomí se dostal díky kapele The K10 Prospect a hlavně desce, kterou před lety vydali mimo jiné Samuel/Pohoda records. Po technickém punku přichází crustová parta Guided Cradle a sní i roky strávené v Praze. Se čtvrtou “sólo” deskou se Austin vrátil zpět do Ameriky a připravil pro nás chod o 11 kouscích.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.12.2009 09:40, Banan

FLOWERS FOR WHORES – Another Rome Falls 7EP

FLOWERS FOR WHORES – Another Rome Falls  7EP (Damage Done Records)

Každý okamžik má svůj zvuk. A až se budou nad Prahou a tímhle světem zatahovat černý mraky a ptáci potáhnou na svou úplně poslední cestu, mě bude s největší pravděpodobností znít v hlavě tenhle singl. Bude to ten moment, kdy už tušíte, že přichází konec, ale z novin a televize je slyšet pořád stejná písnička o tom, jak je vše v naprostém pořádku. Ani hovno, nic není v pořádku a Flowers for Whores dokázali přesně tohle zoufalství zachytit. 

Počet obrázků: 1
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

17.12.2009 17:09, sinner

Converge - Axe To Fall

Converge - Axe To Fall (Deathwish Inc.)

Tahle deska by se spíše hodila do pera někomu, kdo má vytříbenější básnické střevo, než-li je tomu u mě. Avšak červíček pokušení napsat recenzi na tuhle desku ve mně hlodal dostatečně dlouho, až jsem podlehl a musel jsem své dojmy z této desky vychrlit na pole několika řádků.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.12.2009 10:33, Samuel

Elvis Presley je mrtvý, Wesley Willis je mrtvý … country stále žije!

Elvis Presley je mrtvý, Wesley Willis je mrtvý … country stále žije! Pole hardcore / punku nám nabízí nesmírnou škálu stylů. Pokud slyšíte na slovo „country“ a jste rádi, když nitky souvislostí ukazují na slovo „punk“ nebo „hardcore“, vyzkoušejte německé vydavatelství Hometown Caravan nebo jeho americké kolegy Suburban Home Records. Vycházejí tak zajímavé desky.
Počet obrázků: 3
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

14.12.2009 08:05, Samuel

Digger Barnes -Time Has Come

Digger Barnes -Time Has Come (Hometown Caravan/Sabotage Records)

Ani nevím, kolik je chlapíkovi s pseudonymem Digger Barnes vlastně let. Jeho „imidž“ o věku moc nenapoví a jeho hlas je jistý, jako kdyby odrážel dlouholeté životní zkušenosti. Svou hudební cestu si „kope“ pozvolna a s rozvahou mafiána zakopávajícího mrtvolu na osvětlené periférii města. Před pár lety se ke mně dostaly dva jeho „debutní“ singly. Jeden byl samostatný a druhý split s Alliem. Oba vyšly pod hlavičkou Sabotage Records a jakmile jsem je slyšel, bylo mi jasné, že chci slyšet víc

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

29.11.2009 17:50, marek

Gattaca - Demo 2009

Gattaca - Demo 2009

Stejně jako před pár lety se zdálo neuvěřitelný, že by křesťani chtěli hrát metal, dnes je na pořadu dne další na první pohled divný spojení – crust a vegan sxe. Na pánbíčkáře, co si v pitu hrajou na kick box zápasy, jsme si časem zvykli a myslim, že i na tohle (pro mně mnohem příjemnější) spojení si budou muset zvyknout i pravověrní alko punx.


 
Reakce (34) Zobrazit článek ...

27.11.2009 14:54, Aran

BLACK ELK – Always A Six, Never A Nine

BLACK ELK – Always A Six, Never A Nine

(Crucial Blast)

 

Evidentně úplný pomatenci. Okamžitě po startu celý týhle jízdy se na vás vyvalí směs mrzáckejch kytarovejch zvuků, pošahanejch rytmů a bláznivýho vokálu. The Jesus Lizard v jednom kole s Daughters, občas do nich vrazí starý Slayer v podobě thrashovýho riffu. Black Elk se na svojí druhý desce nekoukají napravo ani nalevo a je jim jedno, jaká pustošivá stopa za nima zůstane.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.11.2009 08:05, Banan

THE BLACK HEART PROCESSION - Six

THE BLACK HEART PROCESSION - Six (Temporary Residence)

Když se kdysi rozpadli Three Mile Pilot, měli všichni pocit, že je to konec. Že už nikdo nikdy nebude vyprávět příběhy stejným způsobem. Jenže z popela povstlaly hned dvě nové kapely, které další podobné úvahy vymazaly s grácií sobě vlastní. Svými šípy nás zasáhli Pinback a.....The Black Heart Procession. A uzdravit se není možné.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.11.2009 17:30, marek

Battle of Wolf 359 - The Death of Affect

Battle of Wolf 359 - The Death of Affect (React with Protest)

Screamo je mrtvý, ale naštěstí existujou kapely co tenhle styl hrajou tak, jak byl asi zamýšlenej. Se srdcem a bez výhradní smlouvy na obuv na pódiu. 

 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

16.11.2009 09:10, Samuel

Troy Von Balthazar „The TVB LP“

Troy Von Balthazar  „The TVB LP“

Z Havaje až na Stříbrnou raketu! Tomu se říká kariéra! Troyovy skladby se tetelí jako vzduch, pálí jako značkovací železo a hladí jako ruka tajný milenky. Žádnej digitál, jen krásně se lesknoucí černej asfalt a v něm vyražený osudový slova a tóny. Ohebnej hlas, kterej se nikdy neskloní, nikdy nepřestane stoupat. (Text Silver Rocket)


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

13.11.2009 09:02, Banan

RISE AND FALL – Our Circle is Vicious

RISE AND FALL – Our Circle is Vicious

(Deathwish)

Přiznám se, že jsem měl velké dilema, jestli napsat recenzi na novou desku Converge, Doomriders nebo Rise and Fall. Od všech jsem očekával hodně a ani jedna mě nezklamala, ale nakonec vyhráli belgičtí bijci. Když jsem se totiž u všech zmíněných nahrávek dostal trochu více pod povrch, zjistil jsem, že Rise and Fall tnuli nejhlouběji. A že to bolí.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 40 z 101 (celkem 2004 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 30 .. 38 39 40 41 42 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
The Stranger
The Stranger 26.04.2024 - 09.06.2024 ( 01:00 - 23:50 )
Blatná, Kulturní kavárna Železářství U Šulců Více informací ...
Místní Odkoj
Místní Odkoj 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 16:30 - 23:00 )
Přelovice, Hřiště TJ Přelovice Více informací ...
TOTAL CHAOS, ČERTŮF PUNK, BFD
TOTAL CHAOS, ČERTŮF PUNK, BFD 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Bratislava Více informací ...
Taková Nenápadná Akce!!!!!
Taková Nenápadná Akce!!!!! 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Přístav -Valašské Meziříčí Více informací ...
≋H≋L≋U≋B≋I≋N≋A≋ I
≋H≋L≋U≋B≋I≋N≋A≋ I 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Olomouc, Letní kino - BAR / PARK Více informací ...
PEMPTI KASTA (GRE) + ZDAVUVEN (CZ)
PEMPTI KASTA (GRE) + ZDAVUVEN (CZ) 25.05.2024 - 25.05.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Vsetín, Vesmír Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
ATOM ATOM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:14, Siki


ÁGUA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:13, Siki


DECULTIVATE, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:12, Siki


NARCOSA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:11, Siki


NIHIL ACUTUM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:10, Siki


SUNSHINE FRIENDSHIP CLUB, Praha - Eternia, 11.5.24
12.05.2024 11:42, Siki


PRŮMYSLOVÁ SMRT, Praha - Eternia, 11.5.24
12.05.2024 11:40, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Garlands – Ztracená místa (311)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (236)
Bratislavské Dievčatá - s/t (230)
Hippie Chippies - Double Trouble (220)
V.O.H. - Cesta bez konce (216)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (200)
Testimony – Of Life And Death (184)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Rozhovor s Alešem Medunou
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
Mordloch - s/t
Mau Maus / Just Wär - split
Hippie Chippies - Double Trouble
Cimiterium / Slavery - split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.