Youtube
Recenze Desky
 
25.10.2012 23:06, Samuel

VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. – split

VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. – split

7“EP (Totalitarianism Still Continues + více)

Power violence souboj dvou slovenských kapel - VOCATIO INTERNA (45RPM) vs. KITT (33RPM). Dvě extrémní kapely, které spojuje podobný styl a nenávist! POWER VIOLENCE is the way forward!


Počet obrázků: 3
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

19.10.2012 14:44, Aran

OM - Advaitic Songs

OM - Advaitic Songs

(Drag City / Day After)

Už jsem to stoprocentně psal v souvislosti s nějakou jinou deskou, ale na Om se to hodí jako na málokoho: mám rád kapely, který dokážou s minimem prostředků docílit maximálního dojmu. „Advaitic Songs“ je deska, která je jako kniha: má zápletku a příběh, kterej někam směřuje, mění rytmus vyprávění, můžete jí otevřít na libovolným místě a pořád to dává smysl (třeba jako „Bílá velryba“ od Melvilla), nicméně na každý stránce vám nabízí svojí charakteristickou a originální vůni.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.10.2012 10:50, Samuel

v/a Tribute To Pallasit (1992 – 2012)

v/a Tribute To Pallasit (1992 – 2012)

12“LP (Pope's Ass Productions)

 „Tribute To Pallasit“ je vinylová kompilace věnovaná místu punk/hardcore zaslíbenému – vodácké hospodě Pallasit, ve Zruči nad Sázavou. Deska se prvně prodávala na Pallasit festu 8-9.6.2012 a vyšla k dvacetiletému výročí fungování tohoto prostoru.


Počet obrázků: 6
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.10.2012 22:11, Banan

JUST FOR BEING - Mistake in the Rules

JUST FOR BEING - Mistake in the Rules

(Rapidas Grabaciones)

 

Někdo jednou na konec recenze napsal "kéž by každý vinylový debut dopadl takhle". Přesně tahle věta mě napadla potom, co jsem doposlouchal singl "Misatke in the Rules" od Just for Being. A pak taky, že jsem byl pěknej vůl, když jsem nedávno klasicky hořekoval nad tím, že u nás nehrajou skoro žádný melodický kapely, který by nebyly blbost. Někdy fakt stačí dívat se víc okolo sebe a ne jen na špičky bot.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.10.2012 14:13, Samuel

RAPSÖD – Pochodeň

RAPSÖD – Pochodeň

12“LP (Papagájův Hlasatel Records)

Debutní deska jihlavsko-brněnských RAPSÖD je ještě horká. Vyšla před několika dny na labelu Papágájův Hlasatel Records. Kapela celou desku umístila k volnému stažení na svůj bandcamp profil, přesto musím říct, že vinylový formát jí sluší nejvíc.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

11.10.2012 12:05, Banan

PICK YOUR SIDE - Let Me Show You How Democracy Works

PICK YOUR SIDE - Let Me Show You How Democracy Works

(A389 Recordings)

 

Tak jo piče, jdeme na to, protože Hamilton hardcore survives! Tohle zjištění mi udělalo fakt radost, neb jsem měl trochu pocit, že dění na téhle legendární scéně je navždy pohřbeno pod nánosem starých zinů, rozdrbaných třiček, pikantních historek a ohraných desek Left for Dead. A najednou bum, je tady nová kapela Jeffa Beckmana, chlápka, kterého si velmi dobře pamatuju z fotky, jež byla otištěna cca před deseti lety v Hluboké Orbě u scene reportu z Toronta a k tomu byl zhruba tenhle text: "Haymaker sice nejsou přímo z Toronta, ale rozhodně tady při posledním koncertu srovnali místní publikum do latě. Napočítal jsem tři bitky ještě před tím, než kapela vůbec začala hrát."


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

09.10.2012 17:45, Aran

DINOSAUR JR. - I Bet On Sky

DINOSAUR JR. - I Bet On Sky

(Jagjaguwar / Day After)

Jak se babí léto přelilo do podzimu, tak i v mým přehrávači vystřídalo „I Bet On Sky“ na pozici nejhranějšího alba „We Are All Fire“ od Cars And Trains. Dinosaur Jr. jsou asi jedinou kapelou, u který si člověk může užívat jemnou melancholii a zároveň u toho mlátit palicí jako při poslechu Motörhead. Fakt si teď nedovedu honem vybavit druhou partu, co dokáže tak přirozeně a originálně spojit tyhle dva aspekty. U skladeb Dinosaur Jr. se prostě dá teskně vzpomínat na starý tyvole dobrý časy a do toho roztočit z vlasů (pokud vám nějaký zbyly) pořádnej vrtulník.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

08.10.2012 20:20, Jirzophone

CRUSADES – Parables

CRUSADES – Parables

(Destructure) EP

Za zvuku pozvolného vybrnkávání akustických kytar vstupujeme do říše Ottawské čtverky, kapely Crusades. Ne-elektrický úvod, který nás doprovázel již na loňské desce „The Sun is Down and The Night is Riding In“ je opět tím správným průvodcem, jenž otvírá brány za kterými se vyvalí příval neskutečné energie.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

05.10.2012 08:53, Samuel

IROHA - THE END OF AN ERA

IROHA - THE END OF AN ERA

10“LP (Denovali Records)

Iroha je označení pro japonskou báseň. Já se budu snažit napsat pár slov o IROHA, kapele/projektu hudebníků, kteří nejsou žádnými nováčky. Pokud si prověříte jména v bookletu, tak zjistíte, že členy najdete v dalších zajímavých a známějších skupinách - Andy Swan (FINAL), Dermot Dalton (GODFLESH, JESU) a Dominic Crane.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.10.2012 08:47, Samuel

HER NAME IS CALLA - MAW

HER NAME IS CALLA - MAW

10“LP (Denovali Records)

V ruce držím krásnou desku a její drážky ukrývají krásnou hudbu. Křehkou, nervní a velice osobitou. Architekti netradičních zvuků se jmenují HER NAME IS CALLA. Hudba citlivá i nervní, mlhavá i konkrétní.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.10.2012 16:52, Aran

STINKING LIZAVETA - 7th Direction

STINKING LIZAVETA - 7th Direction

(Exile On Manistream / Loss Translation)

Ke Stinking Lizaveta cejtím velkej respekt. Ty lidi vypadají jako nějaký přeživší komando z Mansonovy tlupy, ale je v nich zároveň takovej zvláštní mír a pokora. Yanni Papadopoulos (kytara), jeho brácha Alex (basa – ale bacha, taková ta „skutečná“) a bubenice Cheshire Agusta jsou otřískaný životem i rokama na turné, a je evidentní, že muzika je jejich hlavní spojení se světem.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.09.2012 10:12, Banan

THE AUSTRASIAN GOAT - Paved Intentions

THE AUSTRASIAN GOAT - Paved Intentions

(Vendetta Records)

 

Předchozí deska The Austrasian Goat pro mě byla jedním z největších překvapení na ambient/black metal scéně a tak jsem další nahrávku očekával s opravdu velkou netrpělivostí. Byl jsem opět připraven na zlý, minimalistický black metal říznutý chladnou ocelí ambientních ploch a ani na chvilku mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Nicméně po prvním poslechu "Paved Intentions" jsem zůstal sedět v křesle totálně zmatenej a dezoirentovaj a jediný, co jsem ze sebe dokázal vypustit bylo tiché "ty vole". Bylo to, jako by svět umřel.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

24.09.2012 09:11, Samuel

Birds Of Passage ‎– Without The World

Birds Of Passage ‎– Without The World

LP (Denovali Records)

Birds Of Passage je o experimentování s tóny a zvuky, které mají v kombinaci s krásným hlasem Alicie Merz sílu magie. Neskutečná krása.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.09.2012 11:59, Banan

IDES OF GEMINI - Constantinople

IDES OF GEMINI - Constantinople

(Neurot Recordings)

 

Když jsem se dneska brzy ráno nadechl, bylo to už úplně jasný. Nikdy nevím jestli jsem za první podzimní dny rád, protože začíná moje nejoblíbenější část roku nebo mě štve, že už končí léto. Asi něco mezi tím a dneska se přesně v téhle náladě utápím teda dost solidně. Jakoby se všechno trochu zpomalilo, abyste měli čas přemýšlet a podzimní rovnodennost přinesla šanci najít ztracenou rovnováhu nebo se ještě víc ztratit v husté mlze, jež znenadání vydá první padající listí.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

20.09.2012 23:45, Saman

Grinding Halt / Daighila - Split 7

Grinding Halt / Daighila - Split 7

(De Graanrepubliek)

Holandští emoviolence fotříci z Grinding Halt jsou poslední dobou nějak aktivní. Po letošním splitku se Suffering Quota právě vydali další split sedmipalec. Druhou stranu tentokrát obstarávají Daighila z Malajsie, kapela v našich končinách neznámá, avšak o to více může překvapit. Deska navíc vychází těsně před evropským turné Daighila.  


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

18.09.2012 12:27, Samuel

Warsong - The Caravan

Warsong - The Caravan

12“MLP (Sabotage Records)

WARSONG povstali z kapel Insomnio / No Escape a nechají zavzpomínat na zlaté časy DAG NASTY, ALL, THE WIPERS, ADOLESCENTS, The Freeze. “The Caravan” je pětiskladbový maxi singl, na kterém jsou čtyři písničky WARSONG a jedna předělávka (WIPERS). 12”MLP vyšel za spolupráce Doomtown Records / Erste Theke Tonträger a Sabotage Records.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.09.2012 10:10, Brambora

White Lung - Sorry

White Lung - Sorry

(Deranged records)

White Lung se v mym životě zjevili úplně přirozeně: v době největší posedlosti kanadskou scénou jsem na internetu sháněla snad všechno, co kdy prošlo labelem Deranged Records. Tam v tý samý době vyšlo týhle kapele z Vancouveru první album It's The Evil (2010). Pár klipů mě zaujalo natolik, že album hodně rychle skončilo v mý sbírce desek a kapela se stala jednou z mých největších inspirací v současnym punku.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

06.09.2012 10:57, Banan

LIFE POSSESSION / GOMORA

LIFE POSSESSION / GOMORA

(DIY kooperace)

 

Jo jo, jestli se vám zdá, že je to lehce s křížkem po funuse, tak se vám to nezdá. Je to jeden z mých pěkně odleželých kostlivců ve skříni a teď, ve čtvrtek ráno, nadešel čas ho vytáhnout ven. Na druhou stranu, to, že se k tomuhle splitu vracím po nějaké době a ještě ke všemu v trochu nestandartní denní dobu, dodává celému tomu noise punk ataku docela nové a dříve netušené rozměry.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.09.2012 14:29, Samuel

Off With Their Heads - I Will Follow You

Off With Their Heads - I Will Follow You

(Pirates Press)

Off With Their Heads hrají od roku 2002 a před dvěma lety se „upsali“ Epitaph Records, kde jim vyšlo album “In Desolation”. Na picture EP „I Will Follow You” (Pirates Press) jsou čtyři písničky, které pocházejí z období před “In Desolation” a kapela je nahrála v sestavě 3/5 Off With Their Heads + chlapík jménem Zack Kaplan.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.08.2012 18:28, Saman

Leechfeast - Hideous Illusions

Leechfeast - Hideous Illusions

(Shitpiece Records / Ulterior Records / IZE)

Dneska to venku vypadá, že skončilo léto. Konečně. Doufám, že brzo začne sněžit. Nezbývá tedy nic jiného, než oslavit snad už definitivní konec hnusného vedra a přivítat příchod podzimu recenzí na pěkně zlou, pomalou a temnou desku, který vyjde za dva týdny.


 
Reakce (6) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 19 z 96 (celkem 1902 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 17 18 19 20 21 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 96
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
METALURGIA FESTIVAL vol. 2
METALURGIA FESTIVAL vol. 2 17.12.2021 - 17.12.2021 ( 20:00 - 23:59 )
Polenský klub Více informací ...
Bambulkyne Dobrodružstvá (speciální vánoční show!), MikeXwazowski, St. Mincer v Baladě
Bambulkyne Dobrodružstvá (speciální vánoční show!), MikeXwazowski, St. Mincer v Baladě 22.12.2021 - 22.12.2021 ( 19:30 - 22:00 )
Balada bar, Praha Více informací ...
MORE NOISE FOR LIFE vol. 15
MORE NOISE FOR LIFE vol. 15 18.08.2022 - 21.08.2022 ( 17:00 - 12:00 )
Podbor - Fotbalové hřiště Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
CHOKED BY OWN VOMITS, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:34, Siki


BRUTALLY DECEASED, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:33, Siki


PURULENT SPERMCANAL, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:31, Siki


LAHAR, Brno - Melodka, 20.11.2
21.11.2021 21:30, Siki


MOČOVÝ KHAMENI, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:29, Siki


KANDAR, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:28, Siki


PRÜGELKNABE, Brno - Melodka, 20.11.21
21.11.2021 21:27, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
LAKKA & SAMORAST – split (218)
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes (188)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021 (166)
FABRIKA – s/t (88)
HRDINOVÉ NOVÉ FRONTY – Obyčejní hrdinové (87)
Confusion Master – Haunted (87)
KIAL? - 6 TRACKS E.P. (56)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
TERLARANG – Forbidden
KIAL? - 6 TRACKS E.P.
LAKKA & SAMORAST – split
Ostavka - Discography
Piava – s​/​t
FABRIKA – s/t
HRDINOVÉ NOVÉ FRONTY – Obyčejní hrdinové
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.