Youtube
Recenze Desky
 
14.05.2012 11:53, Aran

FIVE SECONDS TO LEAVE - SoundScapeLandTracks

FIVE SECONDS TO LEAVE -  SoundScapeLandTracks

(NAAB / Silver Rocket Sekta)

S napsáním recenze na debut Five Seconds To Leave jsem dlouho váhal – hlavně proto, že digitální verze SoundScapeLandTracks“ vyšla na Silver Rocket Sekta, tak aby si někdo nemyslel, že moc kopu za domácí... Ale pak jsem si řekl, že nejdůležitější je stejně vinyl (pod kterým jsou podepsaný NAAB) a moje pocity z týhle kapely. A taky jsem teď Five Seconds To Leave znova viděl na nějakejch koncertech, kde mě úplně rozsekali...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.05.2012 10:56, Banan

OBITS - Moody, Standard and Poor

OBITS - Moody, Standard and Poor (Sub Pop Records)

První věc, která mě napadla, když jsem držel v ruce druhou desku Obits byla, co se tak asi dá v tomhle stylu ještě vymyslet. Dokážou starý chlapy nahrát další skvělou desku a navíc přijít s něčím, co nikdo nikdy neslyšel? Pravdou totiž zůstává, že to je prostě jenom punk rock. Jednoduchej a na pár akordech postavenej styl, kterej existuje už přes 30 let. A pravdou taky je, že na "Moody, Standard and Poor" asi není nic, co změní vnímání rock´n´rollu. Přesto v poslední době vyšlo jen málo desek, které by mi víc přirostly k srdci.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.05.2012 09:30, rajtche

AUTARKEIA - Self-titled LP/CD

AUTARKEIA - Self-titled LP/CD IFB Records, 2011

Na začátek se musím přiznat, že mám strašně velkou slabost pro kapely ve kterých působí  ženy, hlavně pro jejich podání emocí právě skrz zpěv. Jednou takovou jsou právě Autarkeia, kde se sešli Nevin (bývalý "zpěvák" Merkit a provozovatel IFB Records) se zpěvačkou Aysia z kapely Jiyuna!, která tuším vydala na IFB během cirka 10-ti let tři alba a další tři členové (pro mě naprosto neznámi svým předešlým působením).

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.05.2012 11:44, Samuel

V/Vm – Sometimes, Good Things Happen

V/Vm – Sometimes, Good Things Happen

CD (Brainwashed)

0             0101010             00000001  
0             0110100             00100000 
00            010101              00000011 
00            010110              00001010 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.05.2012 10:35, Jirzophone

PG.LOST – Key

PG.LOST – Key

(Black Star Foundation)

Třetí velká deska švédských Pg.Lost vrací do ringu všechny nenávistné soupeře, kteří se rádi postaví proti neúnavným milovníkům příběhů jenž jsou psány pouze nástroji. Všeobecná znatelná únava z post-rocku je jasná, ale jak se zdá díky Pg.Lost hůl ještě zcela zlomena není.  

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.05.2012 20:13, Banan

BELGRADO - s/t

BELGRADO - s/t (Discos Enfermos, Flexidiscos, Static Age, Oficyna, Paranoja Recordings)

Je to pro mě už takový rituál a jsem si naprosto jist, že jsme tady o něm už několikrát psal. Snad se ale zase tolik nestane, když ho zmíňím i teď. Je totiž naprosto zřejmé, že nebýt téhle až pateticky obvyklé situace, tuhle recenzi bych psal jen velmi těžko. A album Belgrado by tím bylo další deskou, která mě jen tak smutně minula a zanechala maximálně mlhavou vzpomínku na zajímavý sítotiskový obal. Což by byla obrovská škoda.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

03.05.2012 23:05, Samuel

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

The Sore Thumbs - Fool´s Errand

12“LP (Pirates Press)

The Sore Thumbs nedávno vyšla nová deska s názvem „Fool´s Errand“, díky které se stali pevnou součástí „pirátské stáje“. Melodie „vopruzených palců“ se Ti zapíšou do paměti, zaryjí pod kůži a budeš si s nimi brzo pobrukovat. Asi nejvíc se jim přiblížíme označením „poctivý melodický punkrock“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.04.2012 07:55, Ivan

DISTANCE - Broken Silence

DISTANCE - Broken Silence

(Showdown Records)

Z Distance mám rozporuplný pocity. Na jednu stranu mi kapely old school Bridge 9 ražení u nás dost chyběj, na druhou stranu se peru s provedením tohohle nosiče. Trochu mi to připomíná pád Strakonic, který zásobovaly koncem devadesátek kapelama hrajících přímočarej hard core, potažmo sXe hard core, celou republiku. No Reason, Underfire, Rat Race, Stenmark.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

21.04.2012 17:00, Jirzophone

Holmes – Burning Bridges

Holmes – Burning Bridges

(Black Star Foundation)

Po dvou letech se s novou v pořadí třetí velkou deskou, vrací kapela HOLMES. Ve švédské partě se za roky existence vystřídala již pěkná řádka členů, ale charakteristické znaky a na první poslech identifikovaný rukopis byl zachován i v současném šestičlenném ansáblu.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

20.04.2012 09:36, Samuel

Bestia Triumphans - Všichni v jedný hře

Bestia Triumphans - Všichni v jedný hře

CD (Papagájův Hlasatel)

Album „Všichni v jedný hře“ nedávno vyšlo na Papagájův Hlasatel Records. Punk/hardcore trojlístek pochází z Havlíčkova Brodu a určitě nejsem sám, kdo by je dle jejich zvuku, lokalizoval do zcela jiných končin naší republiky. Na PHR vycházejí mezi spoustou zajímavých desek (Zeměžluč, Telefon, Ucházím). Album zatím vyšlo na CD, ale brzo je očekávaná i LP verze.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.04.2012 12:48, Samuel

Digger Barnes – Every Story True

Digger Barnes – Every Story True

12“LP (Hometown Caravan)
Digger Barnes je zajímavý chlapík - svým vzhledem, ale i tvorbou. S rozvážností sobě vlastní zatím vypustil na světlo světa debutní „s/t“ singl, split Ep s kamarádem Alliem a album „Time Has Come“. Nahrávky mu získaly nejednoho příznivce a patříš-li mezi ně i Ty, na jeho novou desku jsi možná netrpělivě očekával. Vyšla před pár týdny na Hometown Caravan Records z Německa.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

15.04.2012 18:02, Ondra Fastcore

CATHETER/STREETWALKER split 7

CATHETER/STREETWALKER split 7 (kooperace labelů)

Tato recenze je i pozvánkou na dubnový koncert těchto dvou amerických kapel, které spolu právě nyní brázdí evropské kluby, squaty, sklepy a puby a zastaví se i na koncertech v ČR a SR. Split, který vyšel v roce 2011 je DIY kooperací  5 labelů (Rescued from Life, 303 Production, Legion, Haunted Hotel a Bad People Records) a je nazván „Dissecting the Suffering Quota“.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.04.2012 14:29, Levák

LE DEAD PROJET - Keep On Living

LE DEAD PROJET - Keep On Living

(Dingleberry Records)

Tahle francouzská kapela se mi zjevila  jako blesk z čistého nebe a zastihla mě to totálně nepřiprvenýho. Když mi přišla nabídka na koncert (což se opravdu nestává často, dalo by se říct,  jen vyjímečně), říkal jsem si, co že jsou vlastně zač. Nikdy před tím jsem o nich neslyšel ani nečetl. Hned po prvním poslechu jsem ale měl jasno. Perfektní mix kapel jako jsou CONVERGE,BOTCH, MILLIONS OF THEM  a nebo třeba ISIS. Tímhle  by recenze mohla skončit. Ale není to tak jednoduchý.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.04.2012 15:54, Banan

DROPEND - Demonstration 2011

DROPEND - Demonstration 2011 (Gasmask / Symphony of Destruction)

Přišel jsem domů a měl všeho akorát tak plný zuby. Ne, že bych byl úplně nasranej, spíš vyčerpanej a to hlavně sám sebou. Už po cestě v tramvaji jsem přemýšlel, jakou si pustím muziku a že to asi budu muset trochu vyvážit. Tok myšlenek jsem k muzice směřoval naprosto záměrně, byla to nejspolehlivější cesta, jak nemyslet na cokoliv jinýho. Pořád ještě dost v tenzi tedy doma lovím v regálu se singlama (potřebuju spíš krátkou a intenzivní dávku) až mi do ruky padli Dropend a jejich na vinylu převydané demo.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.04.2012 21:56, Banan

THE OLD FIRM CASUALS - Army of One

THE OLD FIRM CASUALS - Army of One (Oi! the Boat Records)

Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že Casey z Yaphet Kotto založí s Larsem Frederiksenem skinheadskou kapelu, myslel bych si, že mu jeblo. Nicméně se ukazuje, že ve světě punk rocku je už možné opravdu cokoliv a tak jsou tady The Old Firm Casuals. Zmíněnou dvojici doplnil ještě bubeník Paul Rivas z Never Healed, kalhoty se vyhrnuly nahoru, vykasaly se rukávy u košile, pár pravověrných skinheadů si odplivlo a kapela vpadla do dění na scéně jako velká voda. Nic jiného se ostatně ani nedalo předpokládat.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.04.2012 08:19, Samuel

Sonic Avenues – Television Youth

Sonic Avenues – Television Youth

LP (Sabotage Records)

Sonic Avenues jsou zde s novou deskou „Television Youth“. Vážení mladí televizní diváci, vypněte své televizní přijímače, respektive počítače, facobooky a zapněte si sterea. Hlasitost otočte na maximum, power pop není mrtvý!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

09.04.2012 16:58, Jirzophone

CUZO – Alquimia Para Principiantes

CUZO  – Alquimia Para Principiantes

(B Core)

Hledáte-li cestovní společnost, která vás bezpečně zavede proti proudu času a jsou-li vybranou destinací zlaté sedmdesátky. Pak neztrácejte čas googlováním, obě požadované destinace s přehledem splní barcelonské trio – Cuzo.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.04.2012 12:32, Samuel

Field Rotation – Regenzeit

Field Rotation – Regenzeit

10“EP (Denovali Records)

Hra tónů. Spolupráce světla a tmy. Momenty a síla okamžiku.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.04.2012 22:42, Saman

Beau Navire / Republic of Dreams – Split 7“

Beau Navire / Republic of Dreams – Split 7“

(Pure Heart, IFB, React With Protest, Parade of Spectres, Inkblot, Moment of Collapse)

Nebudu předstírat objektivní recenzi. Stejně nic takovýho neexistuje. Obě zúčastněné kapely mám rád, o Beau Navire jsem přesvědčen, že patří mezi špičku současného west coast emoviolence, deska i způsob, jak vznikla, se mi líbí. A to jsou taky hlavní důvody, proč tyhle řádky píšu.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

31.03.2012 20:51, Aran

RETISONIC - Robots Fucking

RETISONIC - Robots Fucking

(Arctic Rodeo Recordings)

Jasona Farrella znáte – projeďte si doma svojí sbírku desek a aspoň jeden obal od něj tam zaručeně objevíte. Jak taky víte, Jason hrál ve Swiz a Bluetip a v roce 2002 založil Retisonic, který vydali jedno skvělý LP a pár EP, načež se po nich slehla zem – až do letošního roku, kdy nečekaně vyšlo druhý album nazvaný „Robots Fucking“. A přestože vydavatelem není Dischord, pro mě je spolu s loňským debutem Office Of Future Plans perfektním návratem zlatýho období „DC zvuku“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 21 z 95 (celkem 1895 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 19 20 21 22 23 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Stage Banter

15.10.2021 16.10.2021 17.10.2021
All booking...
 
AKCE
DIY
DIY 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 13:00 )
Sibiř Více informací ...
Punx night XII.
Punx night XII. 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 15:00 - 22:00 )
Hospůdka Na hřišti, Nové Sady- Olomouc Více informací ...
DEZINFEKCE, SVINĚ!
DEZINFEKCE, SVINĚ! 25.09.2021 ( 20:00 - 22:00 )
Ostrava – Gospoda Více informací ...
Insect Ark (usa), UKWLT, Otra Vez
26.09.2021 ( 20:00 - 23:00 )
Soulkostel u Vernéřovické studánky Více informací ...
KONCERT U CHOVATELŮ
KONCERT U CHOVATELŮ 02.10.2021 - 02.10.2021 ( 18:00 - 22:00 )
Sušice, U Chovatelů Více informací ...
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
Pallasit
Pallasit 30.10.2021 - 30.10.2021 ( 19:30 - 24:00 )
Zruč nad Sázavou, Pallasit Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
STAGE BOTTLES, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:29, Siki


29. AUGUST, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:28, Siki


CYNESS, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:27, Siki


HEVER, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:25, Siki


HOUBA, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:24, Siki


V.O.H., Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:23, Siki


TERMINATOR X, Újezd - Hella, 11.9.21
13.09.2021 19:52, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021) (186)
Bibione - s/t 7 (186)
NOFX - Single Album (147)
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes (147)
LAKKA & SAMORAST – split (144)
DeeCracks - Serious Issues (134)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021 (97)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
LAKKA & SAMORAST – split
Come Closer - Pretty Garbage
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.