Youtube
Recenze Desky
 
15.11.2012 09:26, Samuel

Aun ‎– VII

Aun ‎– VII

12“ 2LP gatefold (Denovali Records)

Černý obal, logo AUN, názvy skladeb, několik základních informací a logo labelu Denovali Records. Minimalismus, který je náznakem tvorby AUN.  Mám tušení, že tohle nebude optimistický poslech.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

09.11.2012 14:34, Samuel

SHEEVA YOGA/KUMURU - split

SHEEVA YOGA/KUMURU - split

7“EP (Totalitarianism Still Continues + více)

Slovenský label Totalitarianism Still Continues nespí na vavřínech a dává o sobě stále častěji vědět novými nahrávkami. Nedávno vyšlo EP VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. a téměř ve stejnou dobu byl vypuštěn další červ pro nahlodání naší nervové soustavy – společné EP SHEEVA YOGA / KUMURU. Československý split, na kterém vzdávají poctu označení power violence ostravští veteráni SHEEVA YOGA a bardějovští KUMURU. Power Violence žije!


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.11.2012 15:19, Banan

PROPAGANDHI - Failed States

PROPAGANDHI - Failed States

(Epitaph)

 

Už je to možná snad i víc než 10 let (přítomní pamětnící mě případně jistě doplní), kdy jsme poprvé viděl Propagandhi. Byl to tenkrát poslední koncert jejich turné, přidanej tak trochu na poslední chvíli, který navíc proběhl v poměrně velkém a ne úplně ideálním klubu Rock Café. Nicméně to bylo vlastně úplně jedno, protože ve chvíli, kdy začali Propagandhi hrát jsem přestal vnímat, kde se právě nacházím a jak jsou nastaveny vnější okolnosti. Takovou sílu má jen velmi málo kapel a ještě méně kapel si ji dokáže udržet po celou dobu své existence, která trvá téměř 25 let a kterou jasně definuje mimo jinné i neustálý pohyb vpřed.


 
Reakce (16) Zobrazit článek ...

07.11.2012 11:30, Banan

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR - Allelujah! Don´t Bend! Ascend!

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR - Allelujah! Don´t Bend! Ascend!

(Constellation)

 

Už ani nevím proč jsem nabyl pocitu, že nová deska Godspeed You! bude takovou příjemnou rozjímací poslechovkou k pošmourným podzimním dnům. Naordinuje mi trochu zdravě patetického smutku k horkému čaji a brnkne na emotivní strunu spojenou s otázkou lidské existence. Nakonec se jí povedlo jen to posledně jmenované, jen místo sebezpytného tonutí přišla rána kladivem mezi oči. Většinou podobné přirovnání používám pro kapely typu Siege a ne pro 20ti minutové rozmáchlé opusy, jenže tahle kapela byla vždycky jiná.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

06.11.2012 16:11, Aran

ODEUR DE VIOLETTES - On Death and Dying

ODEUR DE VIOLETTES - On Death and Dying

LP / MC

Mohlo by se zdát, že v rámci český scény to má Odeur de Violettes relativně snadný – žánr „holka s akustickou kytarou“ tady není překvapivě tak rozšířenej jako jinde. Jenže tak jednoduchý to není: tahle škatulka je v Česku jednak dost zatížená hrůzama typu Radůza (tyvole, to se zrýmovalo samo!), jednak je celej tenhle „songwriterskej“ koncept za těch 50 let od první desky Boba Dylana zrecyklovanej, vyžranej, vybledlej a oxeroxovanej asi tak milionkrát. Zaujmout někoho není vůbec snadný.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

04.11.2012 22:20, Samuel

Heaven In Her Arms - Duplex Coated Obstruction

Heaven In Her Arms - Duplex Coated Obstruction

10“LP (Denovali Records)

Neurčité zvuky, šumy … lze jen těžko odhadnout, co přijde dál. Jako z mlhy se vynořují tóny – emotivní, pulzující. Post rockové plochy, které směřují přímo k našim pocitům. Znějí jako by byly jen přípravou, předehrou pro další dějství, ale sami si tím nemůžeme být jistí. Oscilace nejistot nás bude provázet po celou nahrávku „Duplex Coated Obstruction“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.11.2012 14:20, Banan

SEE YOU IN HELL - Jed

SEE YOU IN HELL - Jed

(Insane Society, Voltage)

 

Jako blesk z čistého nebe je tady třetí deska See You in Hell a likviduje s razancí blesku kulového. Kráčím s touhle kapelou od jejích úplných začátků, ostatně jeden z jejích prvních koncertů byl odehrán na dnes již legendární akci v bývalé školní třídě v Hangáru 16 společně s Balaclavou a Ol´Testament na což nikdy nezapomenu. Troufám si tvrdit, že za ty roky se z nás stali velmi dobří kamarádi a tak je psaní recenze na jejich desku možná trochu ošemetné. Na druhou stranu je tak kurevsky dobrá, že si prostě nemůžu pomoct. Z toho tak trochu vyplývá, že objektivita půjde tentokrát opět stranou. Kdo s tím má problém, nemusí číst dál.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.11.2012 12:22, Honza

GOT A WOLF - EP 2012

GOT A WOLF - EP 2012

Kazeta/download (DIY)

Got A Wolf hrajou chaotický hardcore/metal. Jako první přirovnání mě napadli Kiss It Goodbye, ale i když je tam pořád trochu cítím, musím říct, že Got A Wolf přece jen nezní tak „psychicky nemocně“ jako zmiňovaní Kiss It Goodbye. To však neznamená, že z desky necítím emoce, tohle je hardcore a ne studený mathcore. Jako další příbuzné kapely bych zmínil třeba Narrows nebo Converge.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

02.11.2012 11:34, Banan

CLIMAX - No Time For Heroes

CLIMAX - No Time For Heroes

(Voltage + další labely)

Nevím jestli se mi to jen nezdá, ale mám pocit, že tuzemský podzemní punk rock se začíná v poslední době dostávat z křečovité agonie, ve které byl chycen bezpočtem rádobyvtipných kapel tzv. nad věcí, z nichž byla ve finále jedna horší než druhá. Nicneříkající texty a muzika spíš špatnej bigbeat na hranici retardace postrádající veškeré elementy, které dělají punk punkem. Teď se mi ale dostává do ruky jedna dobrá nahrávka za druhou a jednoznačně se to týká i tohohle singlu Climax.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

31.10.2012 20:38, Aran

NEUROSIS - Honor Found In Decay

NEUROSIS - Honor Found In Decay

(Neurot / Day After)

Hrdost – to je první slovo, co se mi vybaví v souvislosti s Neurosis. Cesta je těžší a těžší, roky přibejvají, ale tyhle chlápci nemění kurz. Neurosis inspirovali celý legie kapel, který si vypůjčily jejich zvuk a dotáhly to s ním třeba i daleko (Scott Kelly jim shovívavě a s pochopením říká „Neurosis junior bands“), ale originálu se zatím nepřiblížila žádná z nich. „Honor Found In Decay“ má v sobě sílu, klid a neotřesitelnou – skoro až děsivou – jistotu ve vlastní schopnosti, který jsou prověřený časem, ne měřitelný zástupem plagiátorů.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

30.10.2012 17:39, Samuel

Booze & Glory / Harrington Saints - Bruce Roehrs Memorial

Booze & Glory / Harrington Saints - Bruce Roehrs Memorial

12"EP SHAPE (Pirates Press Records)

Pro ty z vás, kteří odebírají Maximum Rock n Roll, nemám žádnou novinku. Pro ty ostatní přicházím s krátkou recenzí a především informací o zajímavé desce. V roce 2010 ve svých šedesáti letech zemřel Bruce Roehrs, dlouholetý a pravidelný sloupkař zinu Maximum Rock n Roll. Jak se píše v jednom z jeho nekrologů: „Jeho způsob psaní recenzí byl stručný. Pokud se mu něco líbilo, dal to vědět třeba jen dobře umístěným, jednoduchým a často velkými písmeny psaným ANO! hned na začátku recenze. Tento jednoduchý, ale efektivní způsob psaní recenzí mě vždycky rozesmál.“


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.10.2012 10:57, sinner

LAHAR - Až přijde čas

LAHAR - Až přijde čas

(LP 2012 Doomentia rec.)

Každý má v životě určité neměnné věci, něco co se s ním bude táhnout, ať udělá jakýkoliv krok. Jde o nezměnitelné veličiny, které přijmete, protože jim prostě věříte. Neřešíte, jestli je to dobré či zlé, máte to za své a je na každém, jak se s tím popere. S obdobným pocitem jsem bral do rukou poslední jednostranné LP od Lahar.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.10.2012 22:17, Saman

Menace Ruine - Alight In Ashes

Menace Ruine - Alight In Ashes

(Profound Lore / Sige)

Kdybych měl přirovnat pocit z poslechu nové desky MENACE RUINE k nějakému fyzickému prožitku, byl by to asi dotyk chladné ocele na odhalenou kůži zad. Jestli byla nedávná banánova recenze na dvojdesku AUSTRASIAN GOAT pomyslnou branou do podzimní atmosféry, tak MENACE RUINE skrze Alight In Ashes vítají rovnou zimu.    


 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

25.10.2012 23:06, Samuel

VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. – split

VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. – split

7“EP (Totalitarianism Still Continues + více)

Power violence souboj dvou slovenských kapel - VOCATIO INTERNA (45RPM) vs. KITT (33RPM). Dvě extrémní kapely, které spojuje podobný styl a nenávist! POWER VIOLENCE is the way forward!


Počet obrázků: 3
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

19.10.2012 14:44, Aran

OM - Advaitic Songs

OM - Advaitic Songs

(Drag City / Day After)

Už jsem to stoprocentně psal v souvislosti s nějakou jinou deskou, ale na Om se to hodí jako na málokoho: mám rád kapely, který dokážou s minimem prostředků docílit maximálního dojmu. „Advaitic Songs“ je deska, která je jako kniha: má zápletku a příběh, kterej někam směřuje, mění rytmus vyprávění, můžete jí otevřít na libovolným místě a pořád to dává smysl (třeba jako „Bílá velryba“ od Melvilla), nicméně na každý stránce vám nabízí svojí charakteristickou a originální vůni.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.10.2012 10:50, Samuel

v/a Tribute To Pallasit (1992 – 2012)

v/a Tribute To Pallasit (1992 – 2012)

12“LP (Pope's Ass Productions)

 „Tribute To Pallasit“ je vinylová kompilace věnovaná místu punk/hardcore zaslíbenému – vodácké hospodě Pallasit, ve Zruči nad Sázavou. Deska se prvně prodávala na Pallasit festu 8-9.6.2012 a vyšla k dvacetiletému výročí fungování tohoto prostoru.


Počet obrázků: 6
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.10.2012 22:11, Banan

JUST FOR BEING - Mistake in the Rules

JUST FOR BEING - Mistake in the Rules

(Rapidas Grabaciones)

 

Někdo jednou na konec recenze napsal "kéž by každý vinylový debut dopadl takhle". Přesně tahle věta mě napadla potom, co jsem doposlouchal singl "Misatke in the Rules" od Just for Being. A pak taky, že jsem byl pěknej vůl, když jsem nedávno klasicky hořekoval nad tím, že u nás nehrajou skoro žádný melodický kapely, který by nebyly blbost. Někdy fakt stačí dívat se víc okolo sebe a ne jen na špičky bot.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

12.10.2012 14:13, Samuel

RAPSÖD – Pochodeň

RAPSÖD – Pochodeň

12“LP (Papagájův Hlasatel Records)

Debutní deska jihlavsko-brněnských RAPSÖD je ještě horká. Vyšla před několika dny na labelu Papágájův Hlasatel Records. Kapela celou desku umístila k volnému stažení na svůj bandcamp profil, přesto musím říct, že vinylový formát jí sluší nejvíc.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

11.10.2012 12:05, Banan

PICK YOUR SIDE - Let Me Show You How Democracy Works

PICK YOUR SIDE - Let Me Show You How Democracy Works

(A389 Recordings)

 

Tak jo piče, jdeme na to, protože Hamilton hardcore survives! Tohle zjištění mi udělalo fakt radost, neb jsem měl trochu pocit, že dění na téhle legendární scéně je navždy pohřbeno pod nánosem starých zinů, rozdrbaných třiček, pikantních historek a ohraných desek Left for Dead. A najednou bum, je tady nová kapela Jeffa Beckmana, chlápka, kterého si velmi dobře pamatuju z fotky, jež byla otištěna cca před deseti lety v Hluboké Orbě u scene reportu z Toronta a k tomu byl zhruba tenhle text: "Haymaker sice nejsou přímo z Toronta, ale rozhodně tady při posledním koncertu srovnali místní publikum do latě. Napočítal jsem tři bitky ještě před tím, než kapela vůbec začala hrát."


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

09.10.2012 17:45, Aran

DINOSAUR JR. - I Bet On Sky

DINOSAUR JR. - I Bet On Sky

(Jagjaguwar / Day After)

Jak se babí léto přelilo do podzimu, tak i v mým přehrávači vystřídalo „I Bet On Sky“ na pozici nejhranějšího alba „We Are All Fire“ od Cars And Trains. Dinosaur Jr. jsou asi jedinou kapelou, u který si člověk může užívat jemnou melancholii a zároveň u toho mlátit palicí jako při poslechu Motörhead. Fakt si teď nedovedu honem vybavit druhou partu, co dokáže tak přirozeně a originálně spojit tyhle dva aspekty. U skladeb Dinosaur Jr. se prostě dá teskně vzpomínat na starý tyvole dobrý časy a do toho roztočit z vlasů (pokud vám nějaký zbyly) pořádnej vrtulník.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 18 z 95 (celkem 1895 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 16 17 18 19 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Stage Banter

15.10.2021 16.10.2021 17.10.2021
All booking...
 
AKCE
DIY
DIY 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 13:00 )
Sibiř Více informací ...
Punx night XII.
Punx night XII. 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 15:00 - 22:00 )
Hospůdka Na hřišti, Nové Sady- Olomouc Více informací ...
DEZINFEKCE, SVINĚ!
DEZINFEKCE, SVINĚ! 25.09.2021 ( 20:00 - 22:00 )
Ostrava – Gospoda Více informací ...
Insect Ark (usa), UKWLT, Otra Vez
26.09.2021 ( 20:00 - 23:00 )
Soulkostel u Vernéřovické studánky Více informací ...
KONCERT U CHOVATELŮ
KONCERT U CHOVATELŮ 02.10.2021 - 02.10.2021 ( 18:00 - 22:00 )
Sušice, U Chovatelů Více informací ...
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
Pallasit
Pallasit 30.10.2021 - 30.10.2021 ( 19:30 - 24:00 )
Zruč nad Sázavou, Pallasit Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
STAGE BOTTLES, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:29, Siki


29. AUGUST, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:28, Siki


CYNESS, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:27, Siki


HEVER, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:25, Siki


HOUBA, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:24, Siki


V.O.H., Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:23, Siki


TERMINATOR X, Újezd - Hella, 11.9.21
13.09.2021 19:52, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021) (186)
Bibione - s/t 7 (186)
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes (148)
NOFX - Single Album (147)
LAKKA & SAMORAST – split (144)
DeeCracks - Serious Issues (134)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021 (98)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
LAKKA & SAMORAST – split
Come Closer - Pretty Garbage
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.