Youtube
Recenze Desky
 
23.02.2013 13:03, Banan

MOONLESS - Calling All Demons

MOONLESS - Calling All Demons

(Doomentia / Hjernespind)

 

Moje cesta k metalu byla vlastně úplně opačná než u většiny lidí, co znám. Když nepočítám Sepulturu, kterou jsem ve čtrnácti letech párkrát protočil ve walkmanu, nikdy jsem ho jako teenager neposlouchal. Naskočil jsem vlastně hned od začátku na Sick of it All, Gorilla Biscuits, Minor Threat a Kritickou Situaci a k Black Sabbath, Saint Vitus nebo třeba The Obsessed jsem se musel prokopat až s postupem času. Teď jsou ale tyhle desky stejně důležitou součástí mojí sbírky jako třeba Faith a s tím velice úzce souvisí i moje láska k Moonless.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

18.02.2013 23:40, Samuel

IROHA - S/T

IROHA - S/T

2LP gatefold (Denovali Records)

IROHA je označení pro japonskou báseň. My se budeme bavit o hudebním projektu, ve kterém se sešli Andy Swan (FINAL), Dermot Dalton (GODFLESH, JESU), Dominic Crane. Na „S/T“ albu s nimi navíc spolupracoval Justin K. Broadrick (JESU, atd.).


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

12.02.2013 10:56, Samuel

SELAXON LUTBERG - COLD HOUSE OF LOVE

SELAXON LUTBERG - COLD HOUSE OF LOVE

12''LP (Denovali Records)

"NO SYNTHS ARE USED ON THIS ALBUM, JUST ELECTRIC GUITARS, CHEAP KEYBOARDS AND SOME FIELD RECORDINGS “. Deska s velice introvertní, mrazivou atmosférou a podobně jako u většiny desek z Denovali, slyším znít i ticho.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.02.2013 20:08, Banan

HOAX - s/t

HOAX - s/t

(Adagio 830)

 

Frustrace a vztek. Pilulky plné jedu, původně připravené po menších dávkách. Teď máte možnost to do sebe naládovat všechno pěkně najednou a vyzkoušet, co to s váma udělá. Všechny tři doposud vydané singly na jednom lp. Ztráta kontroly i strachu. "Im a faggot, you told me so. Im a faggot, you let me know. And when I die, you´ll know why"


Počet obrázků: 3
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

07.02.2013 11:05, Banan

BOY - I´m Weird

BOY - I´m Weird

(Voltage)

 

Zjevení. To bylo první, co mě napadlo při poslechu a prohlížení singlu Boy. Jestli jsem tady nedávno psal, že tuzemský podzemní punkrock se začíná probírat z agónie, tak tahle deska to vše dvakrát podtrhuje. Protože kromě toho, že se Boy nebojí znít jako punková kapela, nebojí se tak i prezentovat se vším všudy a tím pádem vám už z obalu salutuje punk rock komando v plné polní, připravené na zteč.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

07.02.2013 09:23, Samuel

Infinite Light Ltd. – s/t

Infinite Light Ltd. – s/t

12”LP (Denovali Records)

Deska “s/t” je z roku 2011, tuším debut. Zub času ji ale nepoznamenal, slyším tóny, které jsou nadstylové a nadčasové. Infinite Light Ltd. je projekt tři lidí - Nathan Amundson (aka Rivulets), Aidan Baker (Nadja, Whisper Room, ARC) a Mat Sweet (aka Boduf Songs). V upoutávce jsem četl popisku „minimal folk, abstract post-rock, glitching noise a ambient drones“ … něco na tom je.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.02.2013 12:29, Samuel

THE AFTERNOON GENTLEMEN - Power Joogle Pogger Violence

THE AFTERNOON GENTLEMEN - Power Joogle Pogger Violence

10“EP (Dead Heroes Records)

"Power Joogle Pogger Violence" je zatím poslední nahrávka od anglické party THE AFTERNOON GENTLEMEN. Pohledy na desku jsou dva, prvním z nich je ten, že se nám do rukou dostává nový „singl“ se čtyřmi nevydanými vály a navíc, jako bonus, dostaneme skladby z EP splitů s Chiens + Suffering Mind.  Druhý? Po velice krátké době od vydání “Pissedography‎“ (T.V.G. Records, 2011) vychází její pokračování. Najdeme na něm skladby ze split singlů s Chiens + Suffering Mind a čtyři nevydané pecky.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

31.01.2013 14:17, Banan

KONTROLL - Asfalt

KONTROLL - Asfalt

(Silver Rocket)

 

Mám podvědomou nedůvěru k dvoučlenným kapelám. Nedokážu to moc racionálně vysvětlit, prostě to tak je a táhne se to se mnou už dlouho. Možná je to pocit, že v tom "klasickém rockovém obsazení" by měly být zastoupeny všechny nástroje, pakliže chce tedy někdo dosáhnout maximálního účinku. Že by náhodou někdo maximálního účinku dosáhnout nechtěl, je pro mě natolik nepochopitelné, že si to vůbec nepřipouštím. A navíc zrovna u Kontroll to absolutně nemusím řešit. Narozdíl od toho, jak to teda je s těma dvoučlennýma kapelama.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

31.01.2013 14:14, Aran

BLONDIE & THE... (NOBODY) / LEG LIFTERS – split 7“

BLONDIE & THE... (NOBODY) / LEG LIFTERS – split 7“

(Dog Bless You Records)

Odjakživa mám slabost pro sedmipalce. A miluju sedmipalcový splity, to není žádný tajemství. Baví mě vnímat společný nebo naopak rozdílný přístupy na straně A a na straně B a rád přemejšlím o tom, jak se asi ty který lidi / kapely / projekty na splitu daly dohromady. Splity mají neopakovatelný tajemství, specifickou punkovou „vůni“ a ve všech kapelovejch diskografiích mají – aspoň v mejch očích – výsadní postavení. Je to prostě základní médium; navíc je všechno o to hezčí, že se i na takhle malým prostoru uskromníš ve prospěch někoho druhýho.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

28.01.2013 08:27, Samuel

DALE COOPER QUARTET & THE DICTAPHONES – METAMANOIR

DALE COOPER QUARTET & THE DICTAPHONES – METAMANOIR

2LP gatefold (Denovali Records)

Minimalismus. Hra tónů. Chlad. Tmavá noc. Jazzový odér. Temná nálada. Saxofonové sólo vznášející se nad liduprázdným krajem. Co přijde?


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.01.2013 13:39, Aran

BOSS a sekretářka - Zanech řečí

BOSS a sekretářka - Zanech řečí

(MamaMrdaMaso)

Troufám si tvrdit, že jestli má v současnosti nějaká regionální scéna svůj zvuk, tak je to severní Morava, Slezsko a s tím spojený aktivity MamaMrdaMaso. Tím rozhodně nechci říct, že by všechny MMM kapely zněly stejně, to ani náhodou. Ale ze všech je cejtit taková zvláštní lehkost a sympaticky drzá suverenita – „Naše zdánlivá izolovanost je naše největší přednost, tak čumte!“ A já třeba čumím: na MMM jaksi mimochodem vychází jedna skvělá deska (download) za druhou. O Planetách dneska ví každej, teď jsou na řadě BOSS a sekretářka a jejich „Zanech řečí.“


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

20.01.2013 23:24, Samuel

Macgyver – Panthalassa

Macgyver – Panthalassa

12“LP (Papagájův Hlasatel Records)

Macgyver vyputili do světa jedniček/nul, ale i do světa analogového, desku s názvem „Panthalassa“. Pro Ty, kteří si nebudou moct, z nějakých důvodů, vinyl dovolit nebo nemají gramofon, je dobrou zprávou, že ji nabízejí volně ke stažení v mp3 kvalitě na jejich „bandcamp“ profilu. Sympatické a já jen doufám, že bude stále více nadšenců, pro které nebude platit, že nemají gramofon.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.01.2013 14:27, Banan

ROXOR - Obraz Doby!

ROXOR - Obraz Doby!

(Insane Society)

 

"Betonářská ocel - Roxor. Hutní materiál používaný na stavbách, slouží k zesílení stavebních konstrukcí." Ano, v určitém ohledu to může být poměrně vtipná parafráze, nicméně jedním dechem musím dodat, že máloco bude ohledně této desky více vystihující. Silná stavební konstrukce je totiž přesně ten výraz, který jsem hledal, když jsem se snažil popsat její podstatu. Železný tyče v betonu, něco s čím nehnete ani kdybyste se posrali. Totální homogení masa. Roxor.


 
Reakce (47) Zobrazit článek ...

20.01.2013 13:32, Jirzophone

BALACLAVA – Jizvy

BALACLAVA – Jizvy

(Cacha Bolik records)

Patříte-li do sekce lidí, kteří rádi, tak jako já, mluví o svých jizvách pojďme si prohlídnout nejčerstvější jizvu, kterou po sobě zanechala příbramsko – pražsko – plzeňská Balaclava. Nejsem fanda bilančních sumářů, hodnocení a závěru nejlepší kapela, knížka, film apod. Nemám v tom moc jasno a upřednostnit jednoho nad druhým mně přijde nefér, ale mám-li vybalit tuzemskou kapelu, mé generace, tasím bez pardónu - Balaclavu. Už nesčetněkrát padla otázka, zda-li „punk dokáže měnit lidi“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.01.2013 12:48, Samuel

Cock Sparrer – Back in San Francisco Live 2009

Cock Sparrer – Back in San Francisco Live 2009

2LP + DVD (Pirates Press)

Cock Sparrer "Back in San Francisco Live" je záznam živého vystoupení Cock Sparrer v San Francisku. Koncert proběhl k příložitosti pátých narozenin Pirates Press Records v roce 2009. Společně s Cock Sparrer zde hráli Off With Their Heads, Smalltown a The Re-Volts. (Recenzi napsal Černoch)


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.01.2013 18:06, Aran

SCOTT KELLY AND THE ROAD HOME - The Forgiven Ghost In Me

SCOTT KELLY AND THE ROAD HOME - The Forgiven Ghost In Me

(My Proud Mountain)

Na tu chvíli nikdy nezapomenu. Bylo 27. ledna 2010 večer a já stál vedle svý ženy spolu s další zhruba stovkou bláznů ve starý konírně na Točníku. Tichá, temná krajina pod hradem byla zasypaná sněhem, venku bylo hluboko pod nulou a na malým pódiu se právě chystal hrát Scott Kelly. „Hello... appreciate all of you guys... comin´out on a cold night, walking through the snow to come and do this very special thing...“ Zdálo se mi, že na konci věty se Scottovi trochu zatřásl hlas: i on si moc dobře uvědomoval, jak výjimečná a naprosto NEOPAKOVATELNÁ chvíle to je.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.01.2013 08:44, Samuel

EXMISJA – Arche

EXMISJA – Arche

12“LP (Up The Punx Records)

EXMISJA = hardcore punk Gliwice. Emotivní hardcore punk z Polska a jejich poslední deska “Arche”, která je vinylovým debutem a je to i poprvé, kdy má kapela dvě kytary.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.01.2013 23:44, Samuel

EPIC PROBLEM - S/T

EPIC PROBLEM - S/T

7"EP (Longshot Music/Contra Records)

EPIC PROBLEM jsou poměrně novou skupinou z Anglie. Je to parta složená z postarších pánů, kteří pochází z anglického Manchesteru. Lze i napsat, že je to nový projekt Mackieho z BLITZ. Na singlu jsou tři písničky melodického punk hardcore …


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.01.2013 11:58, Banan

V/A - Brno Stále v Plamenech

V/A - Brno Stále v Plamenech

(DIY kooperace)

 

Mám opravdu hodně rád lokální kompilace. Jsou to fascinující dokumenty jedné doby a jednoho místa, mapující celou škálu kapel a projektů jejichž hodnota navíc časem pouze roste. Každý, kdo čte aspoň občas tyhle stránky, už určitě ví, že teď vydaná kompilace Brno Stále v Plamenech je pokračováním Spalte Brno na Prach z roku 2008 a už teď můžu říct, že se na ní opět skvěle podařilo vystihnout hlukový genius loci posledních několika let v Brně a okolí. 14 kapel, 18 (nevydaných) songů, jeden vinyl a booklet, kterej je spíš knížka.


 
Reakce (7) Zobrazit článek ...

06.01.2013 19:05, Samuel

TERMINAL SOUNDSYSTEM - Heavy Weather

TERMINAL SOUNDSYSTEM - Heavy Weather

2LP (Denovali Records)

Většina desek z Denovali Records je minimalistická a experimentální. Křehké tóny, kombinace síly zvuků, tónů a ambientu. Hudba, která dává do pohybu lidské emoce – jdeme po tenkém ledě, poskládaném z našich pocitů. Máte před sebou recenzi na 2LP TERMINAL SOUNDSYSTEM - Heavy Weather od Johny Meteora.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 18 z 97 (celkem 1926 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 16 17 18 19 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 97
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
dUASsEMIcOLCHEIASiNVERTIDAS (P) / Turbohaler (NO, TR) / Paregorik (CZ)
dUASsEMIcOLCHEIASiNVERTIDAS (P) / Turbohaler (NO, TR) / Paregorik (CZ) 29.09.2022 - 29.09.2022 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
30 YEARS OF STENCH
30 YEARS OF STENCH 30.09.2022 - 30.09.2022 ( 19:30 - 22:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
KONCERT U CHOVATELŮ
KONCERT U CHOVATELŮ 01.10.2022 - 01.10.2022 ( 19:00 - 23:00 )
Sušuce, U Chovatelů Více informací ...
Punx No.II
Punx No.II 01.10.2022 - 01.10.2022 ( 20:00 - 23:00 )
Uničov Na čtyřce Více informací ...
EXTINCTION OF MANKIND (UK), INSTINCT OF SURVIVAL (DE), CRIPPLED FOX (HU), FEAR OF EXTINCTION, REFORE
EXTINCTION OF MANKIND (UK), INSTINCT OF SURVIVAL (DE), CRIPPLED FOX (HU), FEAR OF EXTINCTION, REFORE 01.10.2022 - 01.10.2022 ( 20:00 - 23:00 )
Brno, Sibiř Více informací ...
PUNK KONCERT
PUNK KONCERT 01.10.2022 - 01.10.2022 ( 20:00 - 23:59 )
Havlíčkův Brod | Klub Oko Více informací ...
Integrity & Eyes Of A Dreamer
Integrity & Eyes Of A Dreamer 05.10.2022 - 05.10.2022 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
BARAKA FACE JUNTA, Újezd - Hella, 24.9.22
25.09.2022 12:03, Siki


TŘETÍ STUPEŇ TORTURY, Újezd - Hella, 24.9.22
25.09.2022 12:02, Siki


SOLITÄR, Újezd - Hella, 24.9.22
25.09.2022 12:01, Siki


LADY GAZA, Újezd - Hella, 24.9.22
25.09.2022 12:00, Siki


PRŮMYSLOVÁ SMRT, Praha - Cross, Riot Over River, 17.9.22
20.09.2022 20:17, Siki


ROŽAVA, Praha - Cross, Riot Over River, 17.9.22
20.09.2022 20:16, Siki


BRIGADA FLORES MAGON, Praha - Cross, Riot Over River, 17.9.22
20.09.2022 20:14, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
INNOXIA CORPORA l Rozhovor (506)
Human Fault - No Není Tady Krásně? / Poslední Propadne Peklu (195)
BURNING FLAG - Matador (175)
PRŮMYSLOVÁ SMRT - Pedagogika poražených (168)
ZIMMER FREI - Odsouzen k nedůvěře LP (140)
STALINOVY OBĚTI - s/t (128)
EXPLOATÖR - Avgrundens Brant (123)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
ZIMMER FREI - Odsouzen k nedůvěře LP
STOP AND GO! Festival 2022
BURNING FLAG - Matador
CHARGER - WARHORSE
PRŮMYSLOVÁ SMRT - Pedagogika poražených
EXPLOATÖR - Avgrundens Brant
Booze & Glory - Raising The Roof
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2022 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.