Youtube
Recenze Desky
 
12.03.2014 12:13, Aran

PONTIAK - Innocence

PONTIAK - Innocence

(Thrill Jockey / Day After)

Moje žena měla na koncertě Grails zajímavej postřeh. Říkala, že skoro každá kapela má nějakýho lídra (a nemusí to nutně bejt frontman!) u kterýho na pódiu tak nějak tušíš, že to celý vede. Což není nic negativního, to je prostě fakt. A že prej Grails jsou výjimečný v tom, že tam nikdo takovej na první pohled není, takže se to z konceptu „kapela“ posouvá do konceptu „kolektivní proud vědomí.“ Přišlo mi to hodně trefný a okamžitě se mi vybavili i Pontiak. I tohle trio je totiž ve svým nejčistším základě naprosto „trojjediný“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.02.2014 09:27, Samuel

Captain Cleanoff / The Kill – split

Captain Cleanoff / The Kill – split

7“EP (Psychocontrol Records)

Jednou z posledních nahrávek na Psychocontrol Records je splitko, na kterém dostaneme pořádnou dávku grindcore muziky. GRIND GRIND GRIND. To je vryto do drážek a o to tady poběží. Na společném split EP se potkávají dvě australské party The Kill a Captain Cleanoff.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.02.2014 18:34, Aran

PRODAVAČ - Malý ráje

PRODAVAČ - Malý ráje

(Starcastic)

„Jestli se Prodavač tím svým šnečím tempem někdy dokope k desce, hlasuju pro vinyl. Si to zaslouží,“ psal jsem v roce 2011 v recenzi na debutový EP „Duchové“ (důkaz TADY). Stalo se – a já jsem moc rád. Nevím, jestli je to jen tím, že Šampóna trochu znám, ale „Malý ráje“ jsou mi něčím strašně blízký. Je to v nejlepším slova smyslu CIVILNÍ album. Tak třeba text druhý skladby „Šetřim slova“, ve kterým se tyvole zpívá, že „nic není víc než přátelství“ (sic!). Od kohokoliv jinýho by to znělo jako uslintanej lyrickej remake nějakýho hitu Michala Davida z roku 1984, jenže v kontextu Prodavače to vůbec nepůsobí trapně nebo křečovitě. Což je vzhledem k povaze toho textu počin sám o sobě.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.02.2014 13:51, Samuel

Radiation - Plutonium Overdose

Radiation - Plutonium Overdose

7”EP (kooperace labelů)

 Radiation = THRASH.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

12.02.2014 09:40, Samuel

Autistic Youth – Nonage

Autistic Youth – Nonage

12“LP gatefold (Sabotage Records)

Autistic Youth jsou „mladým pozdravem“ z Portlandu. Aktuálně přicházejí s novou deskou „Nonage“, která vyšla koncem roku 2013. Americký press vyšel na Dirtnap Records a o evropský se postaral duet super labelů Sabotage / Taken By Surprise Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.02.2014 14:01, Aran

OBITS - Bed & Bugs

OBITS - Bed & Bugs

(Sub Pop / Day After)

Mám strašně rád Obits. Baví mě jejich nedbalá elegance a jejich pozitivní, uvolněnej přístup k muzice. Je to jedna z kapel, díky kterejm pořád miluju garážovou muziku. Obits mají navíc jednu geniální vlastnost – našli si naprosto originální zvuk, poskládanej ale z těch nejvíc tradičních rokenrolovejch výrazovejch prostředků. Je to něco, co jste vlastně slyšeli už tisíckrát, ale zároveň něco naprosto novýho a jedinečnýho: Obits jsou zkrátka ztělesněním nekonečný regenerativní funkce rocku.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.02.2014 08:06:53, Judita

THE ESTRANGED - S/T

THE ESTRANGED - S/T

(SABOTAGE RECORDS)

Na novou desku portlandskejch Estranged jsem se těšila hodně. Moje cesta k nim byla lehce trnitá, nejednalo se o žádnou lásku na první poslech - zpětně to nechápu, možná to bude i tím, že když hráli před pár lety v Praze na sedmiččce...


Počet obrázků: 2
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

28.01.2014 23:38, Samuel

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

Hot Nerds / The… (Nobody) – split

12“LP (Dog Bless You Records)

Split LP HOT NERDS / THE…(NOBODY) = zlatej vinyl, download karta, a k prvním 20ceti před-objednávkám byl navíc „lathe cut“ split HN/THE… v limitované sérii 20 ks, se dvěma tracky, který jinde neuslyšíš. Meditační hudba pro náročné jogíny.


Počet obrázků: 5
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.01.2014 14:05, Banan

PROTI VŠEM - s/t

PROTI VŠEM - s/t

(DIY)

 

Když jsem poprvé viděl obal tohohle cd, myslel jsem, že Lakmé vydali novou verzi své kompletní diskografie, hehe. Strom, v něm srdíčko, vše ručně dělané na kartonu -  prostě všechny emo atributy, které si dokážete představit. Trochu to teď samozřejmě zlehčuju, ale fakt to bylo to první, co mě napadlo a přišlo mi to vtipný. Na druhou stranu, když jsem si pak Milošův projekt poslechl a přečetl si texty, zjistil jsem, že má k výbušnému a inteligentnímu polit emo hard coru mnohem blíže, než jsem si dokázal představit.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.01.2014 12:01, Samuel

Cirguz - Tak se sbal!

Cirguz - Tak se sbal!

7“EP (Pirates Press Records)

Cirguz jsou kluci z Mělníka a hrají (mají v srdci) punk rock „českého střihu“. Novotou voní jejich nový singl „Tak se sbal!“, který je druhým vinylovým počinem. Vychází na US labelu ze San Franciska - Pirates Press Records.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.01.2014 20:38, Banan

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

INTERMENT / BRUTALLY DECEASED - Glory Days, Feastering Years

(Doomentia)

 

Určitě si všichni pamatujete na scénu z Macha a Šebestové, kdy zazní hláška - "blíží se Žlababa", načež do třídy napochoduje sice velké, ale vlastně velmi milé stvoření, které řekne - "ahoooj". Přesně tahle replika se mi vybaví pokaždé, když se chystám na poslech BRUTALLY DECEASED, jen s tím rozdílem, že při dosednutí jehly na desku se vždy přiřítí Žlababa model totální bestie a sranda jde okamžitě stranou. A nástup, jaký předvádí Brutally na splitu se švédskou legendou INTERMENT se opravdu jen tak neslyší. Naprosto bez slitování, bez jediné setiny vteřiny zaváhání. Prostě jenom čistej knock out.


 
Reakce (16) Zobrazit článek ...

15.01.2014 17:08, Aran

GLORYTELLERS - Current Resident

GLORYTELLERS - Current Resident

(Damnably)

Tahle deska přišla jako blesk z čistýho nebe (jestli se to teda vůbec dá napsat o nahrávce, kde mají hlavní slovo akustická kytara, mandolína a basa): musím se přiznat, že jsem od Geoffa Fariny už nečekal žádný „zásadní“ album. Jeho muzikantským vrcholem pro mě doteď byla první deska Karate z roku 1996 a pak „The Bed Is In The Ocean“ (1998). Tím v žádným případě nechci naznačit, že by Farinovy ostatní / pozdější / vedlejší projekty a desky (The Secret Stars, společný věci s Chrisem Brokawem, Glorytellers atd.) byly slabý. NAOPAK. Ale za ty roky jsem si prostě zvyknul na tuhle hierarchii.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.01.2014 22:32, Samuel

BILLIONS OF COMRADES – Grain

BILLIONS OF COMRADES – Grain

12“LP (Black Basset Records 2013)

Recenze na skvělou desku od sympatického labelu z pera Johny Meteora.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.01.2014 11:12, Banan

HAZARDER - Against His-story, Against Leviathan!

HAZARDER - Against His-story, Against Leviathan!

(Insane Society)

 

Maje na paměti geniální Lilkův komiks z posledního čísla Revenge of the Nerds, říkal jsem si, že by to chtělo na začátek roku nějaký pořádný dým. A jak jsem se tak hrabal tou hromádkou desek z posledních týdnů, přilákal mě k sobě jako vábení Sirén slušně psychadelickej obal, kterým balkánští bezvěrci HAZARDER opatřili svou debutovou desku. Bylo rozhodnuto. Absenci thc v krvi jsem se rozhodl suplovat maximální hlasitostí a rozostřeným zíráním na barevnou mlhu na obrázku. Fungovalo to skvěle.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

02.01.2014 09:29, Samuel

Epidemics – s/t

Epidemics – s/t

12“LP (Troglodyte Records)

Novinka od švédských „Umeå punx“ EPIDEMICS je venku. Kapela hraje melodický punkrock s charizmatickou zpěvačkou Emmou za mikrofonem. Jejich bezejmenná dlouhohrající deska, je v pořadí druhá, a oproti debutu „Waking Up The Dead“ je více vypilovaná (vyhraná), s větším „tahem na branku“. Myslím si, že mohu s klidným svědomím říct, že zde hit následuje hit - tohle je nadupaný punk rock (chápej PUNK i ROCK) v „rockovém hávu“.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2013 07:00, Samuel

Cirguz – Konec Punku

Cirguz – Konec Punku

7“EP (DIY)

Cirguz je česká punková kapela, lokalizace - Mělník City Punx. "Konec Punku" je sedmipalcové EP, které si kluci loni (2012) vydali vlastním nákladem. Ve hře je PUNK, skvělej frackovitej punk.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.12.2013 13:12, Samuel

GRIDE / ABORTION – split

GRIDE / ABORTION – split

7“EP (Totalitarianism still continues)

„Split snů“. Není o něm potřeba psát naprosto nic.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

11.12.2013 20:39, Aran

CORRECTIONS HOUSE - Last City Zero

CORRECTIONS HOUSE - Last City Zero

(Neurot Recordings)

Konec roku, jedeš už jen ze setrvačnosti. Máš pocit, že sračky za celejch těch dvanáct měsíců už ti kapou z uší. Venku žádný nebe, jen šedá deka nad městem. Potřeboval bys hodně spát, ale máš tolik práce, povinností a závazků, že si to nemůžeš dovolit. Nechceš zklamat lidi kolem sebe, to jediný tě drží na nohou. Jeden den tě bolej záda, druhej den za krkem, třetí den a pak až do konce tejdne tě bolí celej svět. Hluboká tma už ve tři odpoledne, ale co taky čekat od tohohle postindustriálního Mordoru: dejcháš prach, sám jseš prach. A Corrections House je poslední útočiště, kde ti někdo rozumí. Tady odměřujou každýmu rovným dílem.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.12.2013 16:06, Banan

THE BROOD - If Tomorrow Comes

THE BROOD - If Tomorrow Comes

(DIY)

 

Hard core takový jaký byl a proč mě strhl! Přesně tahle věta, kterou kdysi napsal Bobík do jedné recenze ve fanzinu Diffrent Life, mě napadla po prvních pár vteřinách, které THE BROOD vysmažili na úvod první skladby "Closed Doors". Kdybych nevěděl jakou kapelu poslouchám, skoro bych se vsadil, že se Deathreat přeci jen nakonec dokopali k nějaké nové nahrávce - ano tak dobré to je. Neotesaný a řádně nasraný US hard core s punkovým feelingem v té nejlepší tradici tohoto stylu.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

04.12.2013 11:24, Samuel

Smalltown - Square One

Smalltown - Square One

7“EP (Pirates Press)

Letos na jaře vyšla u Pirates Press nová Smalltown nahrávka pojmenovaná „XII”. Nějaký čas utekl a jak je vidět, majitel Pirates Press má Smalltown v oblibě. Jako další sousto předkládá singl "Square One“ - čtyři „šuplíkové písničky“.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 18 z 101 (celkem 2010 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 16 17 18 19 20 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA)
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA) 19.06.2024 - 19.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
underdogsprague.org
underdogsprague.org 20.06.2024 - 20.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Underdogs Více informací ...
MAGICK MUSICK 2024
MAGICK MUSICK 2024 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 15:00 - 23:50 )
Čermná u Sušice Více informací ...
Skate RampAge 3
Skate RampAge 3 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 17:00 - 23:30 )
Olomouc, Skatepark Neředín Více informací ...
AIRBAGPARTY 5.
AIRBAGPARTY 5. 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 18:00 - 23:55 )
Koupaliště OTVOVICE Více informací ...
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Olomouc, Husův sbor v Olomouci Více informací ...
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife 23.06.2024 - 23.06.2024 ( 18:00 - 22:00 )
Starý Plzenec (ask the punx!) Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PHANE, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:51, Siki


ANTIGEN, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:50, Siki


ATOM ATOM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:14, Siki


ÁGUA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:13, Siki


DECULTIVATE, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:12, Siki


NARCOSA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:11, Siki


NIHIL ACUTUM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:10, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (284)
Bratislavské Dievčatá - s/t (278)
Hippie Chippies - Double Trouble (266)
V.O.H. - Cesta bez konce (265)
Rozhovor s Alešem Medunou (259)
Testimony – Of Life And Death (233)
Pivnica / Active Minds - split (224)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Abhinanda - Complete Discography
GRIDE - Vyzobat
SEE YOU IN HELL - Do smrti a ještě dál
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
Izurewara - Komu rulík, komu růže
Cock Sparrer - Hand On Heart
Earth Crust Displacement - Under The Surface
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.