Youtube
Recenze Desky
 
07.03.2013 08:01, Ivan

STRIFE - Witness A Rebirth

STRIFE - Witness A Rebirth

(6131 Records)

Doufal jsem, že recenzi na tuhle desku napíše někdo jinej, mladší, nezatíženej sentimentem a minulostí a nebude tu smrdět ve vzduchu jako druhá číslice mýho věku. Nestalo se a tak omluvte mojí mluvu. Hard core bylo vždycky území bouřlivý, pokroucený, plný nenávisti v uzavřeným prostoru, kde se nacházely snahy o vyvážení a pozitivní změny, vzestupy - pády a koncentrace nevyrovnaných by uživila větší lékárnu nebo partu psychologů.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (7) Zobrazit článek ...

06.03.2013 13:09, Samuel

BOILING POINT / THE SKROTES - split

BOILING POINT / THE SKROTES - split

7"EP (kooperace labelů)

BOILING POINT vs THE SKROTES. Slovensko vs Portugalsko. Skóre 1:1.

http://theskrotes.wordpress.com 
http://bandzone.cz/boilingpoint 


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.03.2013 15:46, Banan

GLAM - Veneno en sus Flechas

GLAM - Veneno en sus Flechas

(La Vida es un Mus)

 

Ty pičo, tohle je čistá likvidace! Spolu se singlem Needles bez diskuze nejlepší zahraniční punková nahrávka roku 2012, která tím, že vyšla až v prosinci, fakt málem naplnila jedno pofiderní proroctví a způsobila konec tohohle zkurvenýho světa. Barcelona podle mého názoru v součastnosti disponuje asi nejničivější punkovou frontou v Evropě a GLAM se touhle deskou dostali na hrot útoku. Názvy skladeb jako "Crisis Atómica", "Hitler" nebo "Inquisición" jsou zcela věrným odrazem toho, co čeká ukryto v drážkách a buďte připravený, že vás to sejme naprosto bez milosti.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

01.03.2013 12:14, Banan

FUK - Bad Drugs Competition

FUK - Bad Drugs Competition

(Gasmask)

 

Pokládání tohohle singlu na gramofon provázela opět jistá skepse. Koncerty, které jsem viděl na podzim, se mi sice líbily, ale mám li být upřímný, úplně na lopatky mě zase nepoložily. Chybělo mi v nich zejména více agesivity a energie a tak jsem byl opravdu zvědav, jak se s tím FUK poperou na nahrávce jejíž formát má ideální punkové parametry. Se svýma zkušenostma by to měli teoreticky zničit. Ale teorie bývá často jen teorie.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.02.2013 16:51, Aran

ARBOURETUM - Coming Out Of The Fog

ARBOURETUM - Coming Out Of The Fog

(Thrill Jockey)

Úplně obyčejná deska. Čtyřčlenná kapela, garážovej zvuk ovlivněnej psychedelií 60. let, kytarový sóla, téměř folkový melodie. Žádná hudební revoluce se nekoná, skladby plynou jedna za druhou ve víceméně podobným tempu. Tak proč mě tohle album i tahle kapela tak fascinujou? Nedovedu to vysvětlit, ale stejně, jako jsem loni propadl desce „Echo Ono“ od Pontiak, tak mě letos omámili Arbouretum a jejich „Coming Out Of The Fog.“


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

23.02.2013 13:03, Banan

MOONLESS - Calling All Demons

MOONLESS - Calling All Demons

(Doomentia / Hjernespind)

 

Moje cesta k metalu byla vlastně úplně opačná než u většiny lidí, co znám. Když nepočítám Sepulturu, kterou jsem ve čtrnácti letech párkrát protočil ve walkmanu, nikdy jsem ho jako teenager neposlouchal. Naskočil jsem vlastně hned od začátku na Sick of it All, Gorilla Biscuits, Minor Threat a Kritickou Situaci a k Black Sabbath, Saint Vitus nebo třeba The Obsessed jsem se musel prokopat až s postupem času. Teď jsou ale tyhle desky stejně důležitou součástí mojí sbírky jako třeba Faith a s tím velice úzce souvisí i moje láska k Moonless.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

18.02.2013 23:40, Samuel

IROHA - S/T

IROHA - S/T

2LP gatefold (Denovali Records)

IROHA je označení pro japonskou báseň. My se budeme bavit o hudebním projektu, ve kterém se sešli Andy Swan (FINAL), Dermot Dalton (GODFLESH, JESU), Dominic Crane. Na „S/T“ albu s nimi navíc spolupracoval Justin K. Broadrick (JESU, atd.).


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

12.02.2013 10:56, Samuel

SELAXON LUTBERG - COLD HOUSE OF LOVE

SELAXON LUTBERG - COLD HOUSE OF LOVE

12''LP (Denovali Records)

"NO SYNTHS ARE USED ON THIS ALBUM, JUST ELECTRIC GUITARS, CHEAP KEYBOARDS AND SOME FIELD RECORDINGS “. Deska s velice introvertní, mrazivou atmosférou a podobně jako u většiny desek z Denovali, slyším znít i ticho.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.02.2013 20:08, Banan

HOAX - s/t

HOAX - s/t

(Adagio 830)

 

Frustrace a vztek. Pilulky plné jedu, původně připravené po menších dávkách. Teď máte možnost to do sebe naládovat všechno pěkně najednou a vyzkoušet, co to s váma udělá. Všechny tři doposud vydané singly na jednom lp. Ztráta kontroly i strachu. "Im a faggot, you told me so. Im a faggot, you let me know. And when I die, you´ll know why"


Počet obrázků: 3
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

07.02.2013 11:05, Banan

BOY - I´m Weird

BOY - I´m Weird

(Voltage)

 

Zjevení. To bylo první, co mě napadlo při poslechu a prohlížení singlu Boy. Jestli jsem tady nedávno psal, že tuzemský podzemní punkrock se začíná probírat z agónie, tak tahle deska to vše dvakrát podtrhuje. Protože kromě toho, že se Boy nebojí znít jako punková kapela, nebojí se tak i prezentovat se vším všudy a tím pádem vám už z obalu salutuje punk rock komando v plné polní, připravené na zteč.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

07.02.2013 09:23, Samuel

Infinite Light Ltd. – s/t

Infinite Light Ltd. – s/t

12”LP (Denovali Records)

Deska “s/t” je z roku 2011, tuším debut. Zub času ji ale nepoznamenal, slyším tóny, které jsou nadstylové a nadčasové. Infinite Light Ltd. je projekt tři lidí - Nathan Amundson (aka Rivulets), Aidan Baker (Nadja, Whisper Room, ARC) a Mat Sweet (aka Boduf Songs). V upoutávce jsem četl popisku „minimal folk, abstract post-rock, glitching noise a ambient drones“ … něco na tom je.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.02.2013 12:29, Samuel

THE AFTERNOON GENTLEMEN - Power Joogle Pogger Violence

THE AFTERNOON GENTLEMEN - Power Joogle Pogger Violence

10“EP (Dead Heroes Records)

"Power Joogle Pogger Violence" je zatím poslední nahrávka od anglické party THE AFTERNOON GENTLEMEN. Pohledy na desku jsou dva, prvním z nich je ten, že se nám do rukou dostává nový „singl“ se čtyřmi nevydanými vály a navíc, jako bonus, dostaneme skladby z EP splitů s Chiens + Suffering Mind.  Druhý? Po velice krátké době od vydání “Pissedography‎“ (T.V.G. Records, 2011) vychází její pokračování. Najdeme na něm skladby ze split singlů s Chiens + Suffering Mind a čtyři nevydané pecky.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

31.01.2013 14:17, Banan

KONTROLL - Asfalt

KONTROLL - Asfalt

(Silver Rocket)

 

Mám podvědomou nedůvěru k dvoučlenným kapelám. Nedokážu to moc racionálně vysvětlit, prostě to tak je a táhne se to se mnou už dlouho. Možná je to pocit, že v tom "klasickém rockovém obsazení" by měly být zastoupeny všechny nástroje, pakliže chce tedy někdo dosáhnout maximálního účinku. Že by náhodou někdo maximálního účinku dosáhnout nechtěl, je pro mě natolik nepochopitelné, že si to vůbec nepřipouštím. A navíc zrovna u Kontroll to absolutně nemusím řešit. Narozdíl od toho, jak to teda je s těma dvoučlennýma kapelama.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

31.01.2013 14:14, Aran

BLONDIE & THE... (NOBODY) / LEG LIFTERS – split 7“

BLONDIE & THE... (NOBODY) / LEG LIFTERS – split 7“

(Dog Bless You Records)

Odjakživa mám slabost pro sedmipalce. A miluju sedmipalcový splity, to není žádný tajemství. Baví mě vnímat společný nebo naopak rozdílný přístupy na straně A a na straně B a rád přemejšlím o tom, jak se asi ty který lidi / kapely / projekty na splitu daly dohromady. Splity mají neopakovatelný tajemství, specifickou punkovou „vůni“ a ve všech kapelovejch diskografiích mají – aspoň v mejch očích – výsadní postavení. Je to prostě základní médium; navíc je všechno o to hezčí, že se i na takhle malým prostoru uskromníš ve prospěch někoho druhýho.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

28.01.2013 08:27, Samuel

DALE COOPER QUARTET & THE DICTAPHONES – METAMANOIR

DALE COOPER QUARTET & THE DICTAPHONES – METAMANOIR

2LP gatefold (Denovali Records)

Minimalismus. Hra tónů. Chlad. Tmavá noc. Jazzový odér. Temná nálada. Saxofonové sólo vznášející se nad liduprázdným krajem. Co přijde?


Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.01.2013 13:39, Aran

BOSS a sekretářka - Zanech řečí

BOSS a sekretářka - Zanech řečí

(MamaMrdaMaso)

Troufám si tvrdit, že jestli má v současnosti nějaká regionální scéna svůj zvuk, tak je to severní Morava, Slezsko a s tím spojený aktivity MamaMrdaMaso. Tím rozhodně nechci říct, že by všechny MMM kapely zněly stejně, to ani náhodou. Ale ze všech je cejtit taková zvláštní lehkost a sympaticky drzá suverenita – „Naše zdánlivá izolovanost je naše největší přednost, tak čumte!“ A já třeba čumím: na MMM jaksi mimochodem vychází jedna skvělá deska (download) za druhou. O Planetách dneska ví každej, teď jsou na řadě BOSS a sekretářka a jejich „Zanech řečí.“


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

20.01.2013 23:24, Samuel

Macgyver – Panthalassa

Macgyver – Panthalassa

12“LP (Papagájův Hlasatel Records)

Macgyver vyputili do světa jedniček/nul, ale i do světa analogového, desku s názvem „Panthalassa“. Pro Ty, kteří si nebudou moct, z nějakých důvodů, vinyl dovolit nebo nemají gramofon, je dobrou zprávou, že ji nabízejí volně ke stažení v mp3 kvalitě na jejich „bandcamp“ profilu. Sympatické a já jen doufám, že bude stále více nadšenců, pro které nebude platit, že nemají gramofon.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.01.2013 14:27, Banan

ROXOR - Obraz Doby!

ROXOR - Obraz Doby!

(Insane Society)

 

"Betonářská ocel - Roxor. Hutní materiál používaný na stavbách, slouží k zesílení stavebních konstrukcí." Ano, v určitém ohledu to může být poměrně vtipná parafráze, nicméně jedním dechem musím dodat, že máloco bude ohledně této desky více vystihující. Silná stavební konstrukce je totiž přesně ten výraz, který jsem hledal, když jsem se snažil popsat její podstatu. Železný tyče v betonu, něco s čím nehnete ani kdybyste se posrali. Totální homogení masa. Roxor.


 
Reakce (47) Zobrazit článek ...

20.01.2013 13:32, Jirzophone

BALACLAVA – Jizvy

BALACLAVA – Jizvy

(Cacha Bolik records)

Patříte-li do sekce lidí, kteří rádi, tak jako já, mluví o svých jizvách pojďme si prohlídnout nejčerstvější jizvu, kterou po sobě zanechala příbramsko – pražsko – plzeňská Balaclava. Nejsem fanda bilančních sumářů, hodnocení a závěru nejlepší kapela, knížka, film apod. Nemám v tom moc jasno a upřednostnit jednoho nad druhým mně přijde nefér, ale mám-li vybalit tuzemskou kapelu, mé generace, tasím bez pardónu - Balaclavu. Už nesčetněkrát padla otázka, zda-li „punk dokáže měnit lidi“.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.01.2013 12:48, Samuel

Cock Sparrer – Back in San Francisco Live 2009

Cock Sparrer – Back in San Francisco Live 2009

2LP + DVD (Pirates Press)

Cock Sparrer "Back in San Francisco Live" je záznam živého vystoupení Cock Sparrer v San Francisku. Koncert proběhl k příložitosti pátých narozenin Pirates Press Records v roce 2009. Společně s Cock Sparrer zde hráli Off With Their Heads, Smalltown a The Re-Volts. (Recenzi napsal Černoch)


Počet obrázků: 4
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 22 z 101 (celkem 2011 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 21 22 23 24 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
underdogsprague.org
underdogsprague.org 25.06.2024 - 25.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Underdogs Více informací ...
Arrogant Twins + Slut + Katastr
Arrogant Twins + Slut + Katastr 26.06.2024 - 26.06.2024 ( 18:30 - 22:00 )
Praha, Výstaviště / Stromovka Více informací ...
BIB & Mindz Eye & Swell & Scoop Ⓤ Underdogs'
BIB & Mindz Eye & Swell & Scoop Ⓤ Underdogs' 26.06.2024 - 26.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
CHOROBOPOP // HRANICE // BROUK
CHOROBOPOP // HRANICE // BROUK 27.06.2024 - 27.06.2024 ( 18:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
CELESTE (FR) + Slať (CZ)
CELESTE (FR) + Slať (CZ) 27.06.2024 - 27.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Mighty Sounds 2024
Mighty Sounds 2024 28.06.2024 - 30.06.2024
Tábor, Letiště Více informací ...
Time X Heist (USA) / Remain (DE) / Druhá (CZ)
Time X Heist (USA) / Remain (DE) / Druhá (CZ) 28.06.2024 - 28.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Eternia Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HASSELHOFF MESSERSCHMITT, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:51, Siki


DEZINFEKCE, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:50, Siki


BOTULISM, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:48, Siki


SANKO SAKUSEN, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:47, Siki


TREMORE, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:46, Siki


FACEPALM NATION, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:45, Siki


NEEDFUL THINGS, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:44, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (296)
Bratislavské Dievčatá - s/t (285)
Rozhovor s Alešem Medunou (275)
Hippie Chippies - Double Trouble (274)
V.O.H. - Cesta bez konce (274)
Testimony – Of Life And Death (242)
Pivnica / Active Minds - split (231)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Rozhovor s MEGELNYK
Cimiterium / Slavery - split
Boost - Flesh & Bones
Pivnica / Active Minds - split
DOWNWINDER - Claws of Despair
Yarostan - II
Macocha - s/t
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.