Youtube
Recenze Desky
 
24.01.2012 13:43, Samuel

Ucházím - Marnostroj

Ucházím - Marnostroj LP (Papagájův Hlasatel Records)

Jednou z horkých novinek na Papagájův Hlasatel Records je nové album Ucházím (Jižní Čechy, Prachatice) s názvem „Marnostroj“. Koncem loňského roku vyšel zine Hlasatel a v něm jste si s Ucházím mohli přečíst obsáhlý rozhovor a kompletní album na CD příloze poslechnout.


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

23.01.2012 19:12, Jirzophone

FLOWERS FOR WHORES / GATTACA – split EP

FLOWERS FOR WHORES / GATTACA – split EP (Damage Done records)

Dalším zážehem u vydavatelství Damage Done je společný singl rodinných Flowers For Whores a spřízněných Gattaca. Obě kapely skórovaly jedním zářezem na své straně, který nahrály,  aby se to nepletlo u Pe.Kla ve studiu Kundolab. Výsledný mix má u obou kapel na starosti Kurt Ballou (Gattacu side ten z Moravy – Blum a Kytky ladil stylově ten Amarickej).


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.01.2012 10:23, Banan

SUDOR - Ganas de Vomitar

SUDOR - Ganas de Vomitar (Solo Para Punks)

Stál jsem na druhém nádvoří hradu Točník a čuměl jsem na Tragedy jak se motaj po podiu a chystaj zvukovku. Yannick si sundal mikinu a já si ihned všiml jeho trika se šibenicema a nápisem Sudor. Možná vám to bude připadat dětinský a směšný, ale vždycky jsem hrozně rád sledoval, jaký má kdo triko. Asi je to zvyk ze starých časů, kdy bylo přesně tohle vodítkem ke skvělým deskám a kapelám.

 
Reakce (24) Zobrazit článek ...

10.01.2012 07:36, Samuel

Crusades - The Sun is Down and The Night is Riding In

Crusades - The Sun is Down and The Night is Riding In

12“LP (Sabotage Records)

The Crusades, bylo to označení pro křížové výpravy, série náboženských válek, požehnané papežem a katolickou církví, s hlavním cílem obnovení křesťanského přístupu na svatá místa v Jeruzalémě a okolí. Crusades, to je kapela členů SEDATIVES, CREEPS, STEVE ADAMYK BAND, BURIED INSIDE - satanistickej pop.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

07.01.2012 23:23, Aran

OFFICE OF FUTURE PLANS - s/t

OFFICE OF FUTURE PLANS - s/t

(Dischord)

Rok 2011 mi udělal radost mimo jiné i tím, že na Dischord Rec. vyšla kromě tradiční dávky reedic (nic proti nim, ale snažím se žít spíš v současnosti) i pěkná porce nový muziky: singl Evens a desky Joea Lallyho, Edie Sedgwick a na sklonku roku i Office Of Future Plans. To je, jak asi víte, nová kapela J Robbinse (ex – Government Issue, Jawbox, Burning Airlines, Channels). Na debutový album jsem se moc těšil, ale rozhodně jsem nečekal, že mě J Robbins ještě něčím překvapí. Ale stalo se: ty jo, tohle je nejlepší deska, jakou udělal od rozpadu Jawbox!


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.01.2012 12:45, Samuel

Schrotz - Cellabrating World Collapse

Schrotz - Cellabrating World Collapse

7“EP (W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

Máš rád špinavý hardcore punk s notnou dávkou grindu/metalu? Baví Tě Whos My Saviour, Wojczech, Whos My Saviour, SS20? Vyzkoušej Schrotz EP na W.I.F.A.G.E.N.A. Records.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

03.01.2012 15:45, Marek Rybenský

EVACUATE - 2012 LP

EVACUATE - 2012 LP
(Voltage Records)

Už s nahrávkama Crass jsem si zamiloval rozkládací panelové obaly. Upřednostňuju totiž zakladní výhodu - daný prostor je ohromnou zásobárnou místa a má-li kapela co říct, tak prostor dokonale využije, jak slovem tak obrazem. Já vím, ono se to v jistých kruzích teď moc nenosí, přesto není důvod zapadnout do davu v jakékoliv sortě lidí. Takže jsem jen rád, že tahle kalifornská partička ostřílenejch punks využila takový formát a myslím že na výbornou.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.12.2011 15:12, Aran

KISS ME KOJAK - ...a nic čeho se můžeš dotknout EP

KISS ME KOJAK - ...a nic čeho se můžeš dotknout EP

(Bleeding Ear)

Mám rád ten pocit, když mě kapela, kterou vidím poprvý v životě, rozseká úplně na hadry. Nejsou v tom žádný předchozí zkušenosti, žádný přehnaný očekávání, žádný obavy ze zklamání, žádná kalkulace – jen primární, animální, unikátní, první STYK. Kiss Me Kojak se to povedlo na letošním Kung Fu Festu (sorry, já vím, že se to tak nejmenuje, ale nemůžu si pomoct, hehe…). Od tý doby jsem velkým fanouškem. A ještě větším (ano, jde to!) jsem se stal po poslechu jejich novýho EP.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

22.12.2011 15:29, Samuel

Zeměžluč - Hledání

Zeměžluč - Hledání

2LP+CD (Papagájův Hlasatel Records)

Představovat Zeměžluč? Bylo by to nejspíš zbytečné, jsou punkovou klasikou z Brna a znát je bude nejspíš každý! Letošní rok pomyslně oslavili své významné životní jubileum a právě v tento čas jim vyšlo na Papagájovo Hlasateli nové album s názvem „Hledání“. Cesta je život, cesta je cíl - Zeměžluč je na ní (na scéně) již 25 let!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.12.2011 22:40, Samuel

Chip Hanna – Mucho Americana

Chip Hanna – Mucho Americana 7“EP (Rock Star Records)

Chip Hanna je novodobý kovboj, chlápek nejedné tváře a znát ho můžeme jako bubeníka U.S. Bombs nebo One Man Army, člena projektu Chip Hanna & The Berlin Three a před pár lety se vydal, jako hodně amerických punkových muzikantů, na sólovou dráhu. Na této cestě vychází z klasického amerického country. „Mucho Americana “ je jeho nový singl, který vychází na  Rock Star Records.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.12.2011 16:18, Jirzophone

V/A - Mladá fronta stárne rychle – songs for Diycore

V/A  - Mladá fronta stárne rychle – songs for Diycore

(Diycore)

Sympatické webové stránky www.diycore.net, které se vyznačují svojí otevřeností celému spektru nejen hudebních aktivit splnily slib, které daly pří rozjetí svého „projektu“ – Songs for diycore. Což ve zkratce znamenalo zaslat skladbu, která nevyšla na žádném nosiči a v časovém období jednoho roku se objeví ve fyzickém formátu. Vše klaplo a zmíněným nosičem se nakonec stal krásně čeveno-bíle žíhány vinyl dosahující rozměrů 12 palců.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

17.12.2011 01:00, Banan

WARSONG - Ancient Times

WARSONG - Ancient Times (The Pression Records)

Venku hučí vítr a vnáší tak trochu zdánlivého rozruchu do divnýho bezčasí posledních dnů. Je zase páteční noc v jednom velkým městě, v jehož ulicích si i ten vichr vylámal svoje zuby a už se jen tak svíjí v záškubech ve dvorech, rozích a průchodech. A já jsem po pár týdnech zase nabral úplně opačnej směr než všichni ostatní a šel jsem prostě domů poslouchat punk. Asi to není žádná velká revolta, ale pořád se mi to zdá lepší než bejt součástí hry jejíž pravidla neexistují a tak nemůžete vyhrát. V posledních dnech jsem vděčnej za každej kousek jistoty a zdá se, že v drážkách asfaltu se jich skrývá více než v lidech.



 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

09.12.2011 13:11, Banan

ČAD - Ťažký Kov

ČAD - Ťažký Kov (My Sleeping Cat)

Nebylo to úplně jednoduchý. A pořád mě ještě ČAD úplně neporazili, přestože touhle deskou mi dali dost výraznej direkt. Sliny, který mi po něm vylítly z huby, téměř definitivně odplavily i pachuť, jež ve mě zůstávala po celé dlouhé roky. Byl jsem prostě zaujatej a nehodlal jsem k sobě tuhle kapelu pustit. Bránil jsem se zuby nehty a teď to vypadá na kapitulaci. Přesto jsem asi vyhrál.

 
Reakce (10) Zobrazit článek ...

08.12.2011 09:18, Samuel

BOILING POINT - Thrash the railroads

BOILING POINT - Thrash the railroads

7" flexi (Totalitarianism Still Continues Label)

BOILING POINT jsou parta mladých a neklidných kluků ze Žiliny. „This Is Žilina NOT L.A.“.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (10) Zobrazit článek ...

01.12.2011 11:44, Banan

SOCIAL PARTY - Prolomit Ledy

SOCIAL PARTY - Prolomit Ledy (Terrarium Combo Records)

Stane se to ještě párkrát a začnu snad věřit, že to není jen náhoda. Minimálně poslední rok mám dojem, jakoby každá deska, která se ke mě dostane, měla úplně dokonalé načasování. Ten pocit, že někdo napsal ty písničky právě pro vás a právě pro tenhle čas. Uvědomuju si, že je celkem jednoduchý přesvědčit sám sebe o nečem, co nemusí být vůbec pravda, ve chvíli, kdy máločemu kolem sebe rozumíte. Ale kdyby to znamenalo jen klam, nepsal bych teď to, co píšu. I kdybych našel odpověď na jedinou otázku, má to celé smysl. Nicméně aby se to stalo, je napřed nutné najít odvahu se zeptat a nebát se, co se dozvím. Je nutné prolomit ledy.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

29.11.2011 15:45, Banan

12XU - Les Grandes Mareés

12XU - Les Grandes Mareés (Purepainsugar a další labely)

Druhá část trilogie, kterou jsme nedávno zmiňoval na začátku recenze singlu Terrible Feelings, je tady. Ze Švédska se přenuseme do Francie a vezmem to tedy ze severu na jih, protože poslední díl se bude týkat španělských Sudor. Teď už ale k téhle skvělé desce.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.11.2011 23:08, Aran

NATHAN BELL - Colors

NATHAN BELL - Colors

(Lancashire and Somerset)

Je to pravda, rok 2011 to dokázal víc než přesvědčivě: fenomén „Lungfish music“ je neoddiskutovatelnej a živej. Daniel Higgs, Asa Osborne i Nathan Bell hrajou něco úplně jinýho, než spolu hráli v Lungfish, ale pořád je to „Lungfish music“. Každej z těch tří na to jde jinak a každej z nich je originál, nicméně je to ve všech třech případech hypnotická, silná, v nejlepším slova smyslu monotónní muzika. Higgse a Osborna (Zomes) jsme letos viděli, teď je na řadě Nathan Bell, jehož turné začíná v pátek 25. listopadu a v Česku hraje hafo koncertů.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.11.2011 09:24, Samuel

Demerit / SS20 – split

Demerit / SS20 – split

10“LP (W.I.F.A.G.E.N.A. RECORDS)

SS20 / Demerit je jednou z nových desek na W.I.F.A.G.E.N.A. RECORDS, labelu který provozuje Ronny (Idiot Savant, SS20). Jak je u W.I.F.A.G.E.N.A. dobrým zvykem, deska vychází v kooperaci několika mezinárodních DIY labelů (Čechy zastupuje Pope´s Ass Records). SS20 vinylovým debutem byl společný singl s čínskými Fanzui Xiangfa a jak je vidět, v Číně se jim zalíbilo. Další nahrávku vydávají společně s Demerit, kteří jsou opět s Číny. SS20 vs. Demerit, aneb 3 na 3 skladby, aneb Německo vs. Čína a to vše na sympatickém 10ti palcovém vinyl formátu.


Počet obrázků: 5
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

19.11.2011 16:32, Marek Rybenský

CRUDE S.S. - Who'll Survive EP

CRUDE S.S. - Who'll Survive EP
(Voltage Records)

Hned úvodní skladba Forced Values mě vždycky dostává do kolen. Hrubý a naléhavý hardcore punkový peklo...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

12.11.2011 15:44, Aran

SISKIYOU - Keep Away The Dead

SISKIYOU - Keep Away The Dead

(Constellation / Day After)

Mám rád Torra z Wollongong a Unkilled Worker. Sdílíme podobnej názor na spoustu věcí (Morrissey, New Model Army, punk rock, Rollins je zoufalec, Mötley Crüe jsou super) a neshodneme se na spoustě dalších (hokej, pohled na média, reálný nebezpečí klíšťat, Constellation kapely). Oba ale naštěstí respektujeme jednu klíčovou pravdu: Neil Young je největší muzikant všech dob (všechno nejlepší k dnešním 66. narozeninám!). Takže když jsme dostali nabídku dělat koncert Siskiyou (který miluju), očekával jsem uvnitř ÚV SRR mírný pnutí. A taky že jo. Siskiyou totiž na svý letošní skvělý album „Keep Away The Dead“ nahráli cover „Revolution Blues,“ což je nádherná písnička Neila Younga z alba „On The Beach.“ A co na to Torr? „Mel by to byt zakon proti delat cover jakykoliv pisnicka z On The Beach, to je jako kresby Mohameda pro Islamisty.“


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 29 z 101 (celkem 2010 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 27 28 29 30 31 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA)
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA) 19.06.2024 - 19.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
underdogsprague.org
underdogsprague.org 20.06.2024 - 20.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Underdogs Více informací ...
MAGICK MUSICK 2024
MAGICK MUSICK 2024 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 15:00 - 23:50 )
Čermná u Sušice Více informací ...
Skate RampAge 3
Skate RampAge 3 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 17:00 - 23:30 )
Olomouc, Skatepark Neředín Více informací ...
AIRBAGPARTY 5.
AIRBAGPARTY 5. 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 18:00 - 23:55 )
Koupaliště OTVOVICE Více informací ...
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Olomouc, Husův sbor v Olomouci Více informací ...
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife 23.06.2024 - 23.06.2024 ( 18:00 - 22:00 )
Starý Plzenec (ask the punx!) Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PHANE, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:51, Siki


ANTIGEN, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:50, Siki


ATOM ATOM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:14, Siki


ÁGUA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:13, Siki


DECULTIVATE, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:12, Siki


NARCOSA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:11, Siki


NIHIL ACUTUM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:10, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (284)
Bratislavské Dievčatá - s/t (278)
Hippie Chippies - Double Trouble (266)
V.O.H. - Cesta bez konce (265)
Rozhovor s Alešem Medunou (259)
Testimony – Of Life And Death (233)
Pivnica / Active Minds - split (224)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Rozhovor s MEGELNYK
Cimiterium / Slavery - split
Boost - Flesh & Bones
Pivnica / Active Minds - split
DOWNWINDER - Claws of Despair
Yarostan - II
Abhinanda - Complete Discography
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.