Youtube
Recenze Desky
 
21.10.2010 15:05, Banan

CHRIS BROKAW AND GEOFF FARINA - The Angel´s Message to Me

CHRIS BROKAW AND GEOFF FARINA - The Angel´s Message to Me (Capitan)

Byl jsem po delší době na návštěvě u rodičů. Vždycky když tam přijedu, tak zjistím, že tam není jediná deska, kterou bych si mohl pustit, a jelikož jsem si na to tentokráte vzpoměl, než jsem vyrazil, přibalil jsem si do batohu ještě Geoffa Farinu a Chrise Brokawa. Říkal jsem si, že by se to možná mohlo líbit i mému tátovi, když má tak rád Honzu Nedvěda. Když jsem pak v podvečer po lehké anabázi dorazil konečně do cíle, věděl jsem přesně, které dvě věci chci udělat jako první - uvařit si čaj a pustit si tuhle desku. Měl jsem pocit, že by to mohlu fungovat dobře dohromady.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.10.2010 17:46, Paaya

DAŽD - LP

DAŽD - LP (Gaskmask records)

...tohle LP mě v kontrastu s ještě jakž takž stravitelnýma předchozíma nahrávkama znova utvrdilo v názoru, že DAŽD zkrátka nejsou kapelou pro každýho a ani jí zjevně být nechtějí. DAŽD jsou (nejen po hudební stránce) jakýmsi undergroundem undergroundu....

 
Reakce (8) Zobrazit článek ...

18.10.2010 16:44, Aran

CHRISTY AND EMILY - No Rest

CHRISTY AND EMILY - No Rest

(Klangband)

 

Pořád se nemůžu rozhodnout, ale do konce prosince mám ještě dost času. „No Rest“ od Christy and Emily, „Heaven´s Alright“ od Paramount Styles nebo This Alone Above All Else In Spite Of Everything od Boduf Songs. Hodně bych se divil, kdyby na konci roku 2010 bylo na prvním místě mýho žebříčku v položce „deska roku“ něco jinýho než jedno z těchle tří alb. A je pravda, že s nástupem podzimu se dost zvedají šance Christy and Emily


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.10.2010 14:14, Jirzophone

THIS GIFT IS A CURSE – s/t

THIS GIFT IS A CURSE – s/t

(Discouraced records) CD

Obloha se nemilosrdně zatáhla a slunce přes temnou hradbu mraků nemá šanci. Houf hladových vran lačně krouží nad vámi a i ten sychravý vítr jaksi nehraje za nás, ať jdete kam jdete, bude stále brzdit vaši snahu zmizet z tohoto nehostinného místa ve kterém se cítí jako doma This Gift Is a Curse.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

12.10.2010 14:13, Banan

OBITS - I Can´t Lose

OBITS - I Can´t Lose (Stint Records)

Vždycky jsem miloval Drive Like Jehu a Hot snakes a miluju i Obits. Není to asi úplně originální začátek recenze na desku kapely, ve které hraje Rick Froberg, ale bylo to prostě to první, co mě napadlo, když jsem jí slyšel poprvý. A taky mě napadá, že to je vlastně úplně jedno. Tak pojďme na to.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

07.10.2010 15:32, Banan

THALIDOMIDE - s/t

THALIDOMIDE - s/t (PHR/Rapidas Grabaciones)

Nevím, proč nakonec vydání téhle desky trvalo tak dlouho a je mi to vlastně úplně jedno. Tohle se punkáčům prostě občas stává. Nicméně jsem rád, že kluci nakonec nehodili flintu do žita, protože by to byla škoda. Už dlouhou dobu mám totiž pocit, že přesně podobná deska na domácí hc/punk scéně citelně chyběla a to přesto, že hudebně ani textově nepřináší nic převratného. Nejsem sice žádný fundamentální zastánce tradičního hc/punkového modelu, na druhou stranu jsem však upřímě šťastný za každou kapelu a nahrávku, která se ho drží a tím přirozeným způsobem připomíná ty úplně původní kořeny.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.09.2010 20:27, Jirzophone

AUSTIN LUCAS - Two songs EP

AUSTIN LUCAS  - Two songs EP

(Dog Lovers records)

Nové sympatické vydavatelství „Dog lovers“ jde na to trochu jinak než jsme zvyklí. Svůj označkovaný rajón si vymezili na vydávání sedmi palců. Svá jména ukryli pod rasy psů takže máme tu čest se nechat očuchat od Zlatého Retrívra, Faraonského psa a Voříška. Štěkot č.1 je ve znamení dvou skladeb Austina Lucase.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

26.09.2010 18:56, Samuel

Radio Maquis - Resistance EP

Radio Maquis - Resistance EP

(Fight or flight/Fight for your mind/Beer records)

Nevím jestli jsou regulérní skupinou – podle slov Radio Maquis by se spíš mělo jednat o projekt členů různých skupin, kteří mají podobný pohled na hudbu a politiku. Jsou hlasití a za pomoci Radio Maquis šíří společné poselství dál. Nevím jestli tady jsou souvislosti, ale za druhé světové války byli ve Francii odbojové jednotky Maquis, které bojovali proti nacismu.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

26.09.2010 18:00, Banan

WINO - Adrift

WINO - Adrift (Exile on Mainstream)

Přijel jsem v sedm ráno a šel jsem spát. Vzbudil jsem se v poledne úplně rozjebanej a docela dlouho dobu mi trvalo, než jsem si vůbec uvědomil, kde jsem a kolik je vlastně hodin. A když jsem konečně vstal, tak jsem pro změnu dlouhé minuty bloudil po bytě a snažil se trochu zorientovat. Stavy podobné zmatenosti známe asi všichni a každý se s nimi srovnáváme po svém. Tenhle ale okupoval můj mozek takovým způsobem, že si žádal nasazení těžkého kalibru, to bylo zcela jasné. Potřeboval jsem nějaké záchytné body, něco, co mě srovná. A přesně v tu chvíli, zavadil můj zrak o kávovar a promo cd nového Wina. Říkal jsem si, proč ne.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

21.09.2010 17:29, Aran

RACHEL GRIMES - The Book Of Leaves

RACHEL GRIMES - The Book Of Leaves

(Ruminance)

Mám docela těžkej úkol. Poté, co tady pan Banán dokonale popsal náladu „The Bells“ od Nilse Frahma, měl bych se pokusit o to samý v případě „The Book Of Leaves“ od Rachel Grimes... A myšlenky a nápady se přitom rozbíhají po obrazovce počítače stejně jako tóny piana v tichý místnosti. Tak nejdřív třeba fakta: „The Book Of Leaves“ je instrumentální album Rachel Grimes, která na sebe upozornila coby členka Rachel´s. V hlavní roli je tu piano, doprovázený čas od času zvukama, „posbíranejma“ v přírodě.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

21.09.2010 07:49, Ivan

GIT SOME - Loose Control

GIT SOME - Loose Control (Alternative Tentacles Records)

Tímto docela vehementně vstupuji na trávník slovutného Jirzophóna, kterej piplá Git Some už od dob, kdy Kazatel vzhlédnul a rudým okem utnul tipec solidně rozjetým Planes Mistaken For Stars. Sled událostí několika pár posledních dní dal zelenou nestabilitě v rádoby stabilním životě a ta si žádá sadu neurotických rytmů. Až doposud zdatně přehlížení Git Some, kteří nesplňovali parametry milovaných Planes Mistaken For Stars, uvízli v mém uchu nevinnou basovou linkou v songu Entrails For the Altar.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

17.09.2010 17:44, Banan

REIGNING SOUND - Time Bomb High School

REIGNING SOUND - Time Bomb High School (In the Red)

Tak nějak jsem tušil, že to bude dobrý. Bylo pondělní odpoledne, ale já měl neodbytný pocit, že je ještě víkend. Nacházel jsem se ve zvláštním zpomaleném režimu, pořád jsem se trochu vzpamatovával ze sobotní akce a v neposlední řadě se mi nechtělo zpátky do Prahy. A tak jsem seděl v novém skladu u M5, pil kafe a hrabal se v deskách. Venku pršelo a mě bylo fajn. Vzpoměl jsem si na dobu, kdy pro mě byla podobná návštěva absolutním svátkem a nějak se to na mě zase přeneslo. Cítil jsem se mladší. Ale jen na chvilku. Pak vyhrál sentiment.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

15.09.2010 12:45, Aran

IMAAD WASIF - The Voidist

IMAAD WASIF - The Voidist

(TeePee Records)

 

Imaad Wasif má zvláštní a – přiznám se – dost matoucí hudební životopis. Coby bejvalýmu členovi Folk Implosion a kámošovi Lou Barlowa se mu samozřejmě otevřela cesta na Kill Rock Stars, kde vydal v roce 2006 svůj debut. Jenže loňská „The Voidist“ vyšla pro změnu na TeePee Records a bubnuje na ní mimo jiné Dale Crover z Mevins... Tak co s tím? Je to něžnej folkař, nebo špinavej pivař? Přidejte k tomu ještě fakt, že na Wasifa nedá dopustit pražská pobočka Turbojugend – a máte dokonalej zmatek.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.09.2010 08:17, Ivan

TERROR - Keepers of the Faith LP

TERROR - Keepers of the Faith LP (Reaper Records)

Ze strany Terror byl název a image novýho alba dobrým tahem. Přinutí to mladší hard core kids vrátit se zpátky. Přiznejme si, že potom, co podepsali Century Media, vypadá každej jejich obal jako obal Unearth. - Jon McRae.

 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

11.09.2010 10:47, Banan

NILS FRAHM - The Bells

NILS FRAHM - The Bells (Erased Tapes)

Dneska ráno jsem si po delší době dal procházku kolem řeky. Dělám to v záchvatech sentimentálního sebetrýznění samozřejmě hlavně na podzim a i tak jen zřídka, nechce se mi totiž většinou vůbec vstávat. Na druhou stranu toho však nikdy nelituju, protože většinou to se mnou pěkně zamává. A to nedělám vlastně nic jiného, než že jdu po náplavce a poslouchám muziku. Jenže časná rána v Praze a zvláště v tuhle roční dobu mají své obrovské kouzlo.

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

09.09.2010 22:33, Banan

AUTISTIC YOUTH - Idle Minds

AUTISTIC YOUTH - Idle Minds (Taken By Surprise)

Autistic Youth si dali s novou deskou na čas a podle mě moc dobře věděli, co dělají. Přestože jejich první album "Landmine Beach" bylo punkovou scénou přijato velmi pozitivně, nesnažili se hned za půl roku vydat další uspěchanou desku, ale pěkně si počkali, až napíšou dostatečné množství silných skladeb a ještě je nechali pěkně usadit. Výsledkem je "Idle Minds", deska, která je až neuvěřitelně dospělá a vyzrálá, zvláště když vezmeme v potaz, že ji nahrála parta fakanů z Portlandu.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

09.09.2010 07:57, Ivan

CRUSADES - s/t 7

CRUSADES - s/t 7 (Scared To Death Records)

Malý věci jsou mnohdy ty nejsladší. Malý věci mi dělaj největší radost! Malý, krásný věci ve světě, kterej je strašně malej, pokud neuvíznete v maloměšťáckým křesle. Byla jedna kapela, která si říkala Buried Inside a ta tvořila pomalu a opatrně. Když do strun udeřila, měla smrtící potenciál. 

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

07.09.2010 12:05, sinner

SEE YOU IN HELL / CONTRAST ATTITUDE split EP

SEE YOU IN HELL / CONTRAST ATTITUDE split EP (Insane Society records)

Mám podezření, že tohle bude nekonečná sága, taková telenovela s tisícem dílů… Hlavní aktéři jsou jasní, takže obsazení rolí je následující, See You In Hell, kteří kopou za domácí a Contrast Attitude ze země vycházejícího slunce. Třetí díl dává tušit, že tady to určitě nekončí…

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.09.2010 11:20, sinner

MOTHER - s/t EP

MOTHER - s/t EP (Insane Society records)

Na úvod si odbudeme povinnostní představovačku, Mother jsou ze tří čtvrtin bývalý členové Thema Eleven doplněné o mladou krev v podobě basáka Dava. Toliko na úvod faktů, teď k sedmipalci…

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

01.09.2010 21:01, Jirzophone

THE MISTAKE – 4

THE MISTAKE  – 4

(B Core)

 

The Mistake je kapela z Kanárských ostrovů, která pohromadě drží víc jak 15 let. Jak už samotný název alba napovídá, družstvo nejen, že má 4 členy, ale nový počin je přesně tohoto čísla v řadě vydaných věcí. Španělské vydavatelství B Core vsadilo na tuto partu již podruhé, předchozí spolupráce se projevila na 3 roky staré desce „Anticongelante“.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 29 z 94 (celkem 1874 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 27 28 29 30 31 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 94
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!
All booking...
 
AKCE
Stop & go!
Stop & go! 26.09.2020 - 26.09.2020 ( 19:00 - 23:30 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
25 let GRINDCORE SHOW
25 let GRINDCORE SHOW 03.10.2020 - 03.10.2020 ( 19:00 - 24:00 )
Pardubice klub Ponorka Více informací ...
BENEFIT NA GNWP
BENEFIT NA GNWP 09.10.2020 - 09.10.2020 ( 19:00 )
Plzeň_Belfast Více informací ...
Teplice proti rasismu vol.3 koncert příšerek
Teplice proti rasismu vol.3 koncert příšerek 24.10.2020 ( 20:00 - 02:00 )
Teplice Božák Více informací ...
Teplice proti rasismu vol.3 koncert příšerek
Teplice proti rasismu vol.3 koncert příšerek 24.10.2020 ( 20:00 )
Teplice Božák Více informací ...
Power Grindcore 8
Power Grindcore 8 21.11.2020 - 21.11.2020 ( 18:00 - 03:00 )
Brno Melodka Více informací ...
The Boys /uk/ + Beautiful Bastards /sk/
The Boys /uk/ + Beautiful Bastards /sk/ 19.12.2020 - 19.12.2020 ( 19:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
BRÜNNER TODESMARCH, Újezd - Hella, 19.9.20
20.09.2020 21:02, Siki


SHEEVA YOGA, Újezd - Hella, 19.9.20
20.09.2020 21:01, Siki


DEATH CULTURE DEPRIVATION, Újezd - Hella, 19.9.20
20.09.2020 21:00, Siki


KOSY GEN, Újezd - Hella, 19.9.20
20.09.2020 20:59, Siki


SAY RAID, Újezd - Hella, 19.9.20
20.09.2020 20:57, Siki


MATRAK ATTAKK, Kolín - Pod Hodinama,13.9.20
14.09.2020 13:31, Siki


INTERPUNKCE, Kolín - Pod Hodinama, 13.9.20
14.09.2020 13:30, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
HONZA KLOUČEK | Rozhovor (537)
Green Day - Father Of All Motherfuckers (508)
GO476910YB (LIDSKÉ ZDROJE) | rozhovor (461)
Petr (Telepatie) | rozhovor (417)
Refused | rozhovor (400)
Pedro (Cirguz, The Junk Food, atd.) | rozhovor (350)
Vole – Dej Bůh pěstí (312)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
LIDSKÉ ZDROJE - Live Demonstration
Gifo (Rato Triste) | rozhovor
Charger - Watch Your Back / Stay Down 12
Godot Youth | rozhovor
Godot Youth - Prostředí
Jirka GRF | rozhovor
VINYL RULEZ | 01/2020 - 06/2020
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2020 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.