Youtube
Recenze Desky
 
01.08.2011 21:56, Banan

FEAR OF EXTINCTION - s/t

FEAR OF EXTINCTION - s/t (Phobia, ABC, Riotstarter, Fear of Extinction)

Ty krávo, tak tohle jsem nečekal. V záplavě desek z poslední doby zůstal tenhle singl zapadlej až na dně haldy, ale ke slovu se dostal přesně v tu pravou chvíli (deštivé nedělní odpoledne) a hlavně mě okamžitě sejmul. Obal jsem sice odzíval jako ne úplně nápaditej, nicméně všechno do sebe mělo teprve zapadnout a taky se to hned záhy stalo.



 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

31.07.2011 14:47, marek

PEU ETRE - 10

PEU ETRE - 10

(Pure heart records)

Peu Etre byla kapela, co ve Francii v první půlce 90. let odstartovala vlnu kraválovýho emo hardcore. Smutný melodie, rychlý bicí, uvřískanej vokál, ultra politický texty. Jen málo slov zní tak sexy jako slovo svoboda. A zkus to říct francouzsky.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

28.07.2011 17:25, Banan

GRIDE - Záškuby Chaosu

GRIDE - Záškuby Chaosu (Insane Society / Obscene Prod.)

Dát desce takovýhle název může jen Iny. Už podle něj je pak úplně jasné, že ani tentokrát to nebude s Gride jednoduchý. Ba co víc, asi to bude dokonce složitější než kdy jindy. Nicméně vyšlapávat cestu nikdy nebyla vděčná úloha, zvláště když většině stáda zmizíte za horizentem (událostí) a navíc se moc neohlížíte ani nalevo ani napravo. Pak se může stát, že většina odpadne. Já nechci tvrdit, že chápu a stíhám úplně každý krok, nicméně vím zcela jistě, že to co vidím a slyším je naprosto vyjímečná věc.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.07.2011 22:51, Radek

JACK AND THE BEARDED FISHERMEN -

JACK AND THE BEARDED FISHERMEN -

Seznamte se - tohle jsou JACK & THE BEARDED FISHERMEN z Francie. Těžkotonážní stoner hardcore s klávesami a především s vlastním ksichtem. Jejich aktuální deska "Places To Hide" je hlučná, neotesaná, překypuje nápady, je také žánrově nezařaditelná a především těžce návyková. Ostatně už 4. srpna se o tom můžete přesvědčit sami na vlastní kůži.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

27.07.2011 22:08, Banan

GO FILTH GO / ELECTRIC FUNERAL - split 7ep

GO FILTH GO / ELECTRIC FUNERAL - split 7ep (Phobia Records)

Jedna věc je na punku fakt naprosto úžasná. A to ta, že rozhodně není nutné být nějaký virtuóz nebo superintelektuál, abyste někomu řádně rozčísli pěšinku. To bylo první, co mě napadlo, když jsem si pustil tohle splitko dvou spřátelených spolků, které spojila dohromady láska ke klasickému d-taktu a Mirek Phobia.



 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

27.07.2011 12:59, Marek Rybenský

DESTRUCT - New American Nightmare LP

DESTRUCT  - New American Nightmare LP

(Voltage Records)

V prvé řadě, u téhle nahrávky netřeba šetřit hlasitost, klidně to vypalte na maximum. Nejlepší ukazatel budou vybrující okna, ale to je u punk rocku zbytečné zmiňovat :) Když jsem si desku pustil poprvé, intro ve mě ihned evokovalo jednu nejmenovanou Portlandskou partičku, která svojí deskou No Future No Hope vrátila punk rock zpět na můj gramofon. Ok, ono to ale s tím punk rockem nebude zase tak jednoduché.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

27.07.2011 10:07, Samuel

Audiocæneat! – Red Session

Audiocæneat! – Red Session

LPgatefold (D.I.Y./W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

Audiocæneat! vznikli v roce 2009 a lokalizováni jsou v Drážďanech. Po roce hraní si svépomocně vydali své debutní album. „Red Session“ vyšlo jako krásný vinyl s otevíracím gatefold obalem a rudým vinylem ukrytým v černém sáčku. Ikdyž je na obalu špinavý sporák, neumyté hrnce, tak z něj dýchne jistá intimní atmosféra, která v pokoji zůstane i po vypnutí desky.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.07.2011 23:09, Samuel

The Restarts - Slumworld

The Restarts  - Slumworld

12”LP (Papagájův Hlasatel Records)

DIY politický punk rock pro 21 století. NO pop, NO emo, NO spolupráce s hudebním průmyslem … jen čistý PUNK ROCK” – to je přibližně slogan, kterým The Restars vystihují podstatu svého fungování na punkové scéně. Kapela je z Londýna a s občasnými změnami v sestavě hraje od roku 1995. Není potřeba je dlouze představovat, za dobu své existenci si získali určitě hodně přiznivců po celém světě. Stačilo by snad jen napsat „Papagájův Hlasatel znovu vydává The Restarts album „Slumworld”, což je skvělý!”.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

11.07.2011 09:27, Samuel

Rapsöd / Průmyslová smrt – split

Rapsöd / Průmyslová smrt – split

7”EP (kooperace labelů)

Za kooperace několika labelů vyšel nedávno split singl dvou kapel z Jihlavy – Průmyslové Smrti a Rapsöd . Singl je srážka THRASHing hardcore a fastcore/grind/hardcore šupce ... Rapsöd  versus Průmyslová Smrt. EP vyšlo za kooperace několik českých a jednoho Slovenského labelu - Papagájův hlasatel records, Phobia records, Totalitarism still continues records, ABC distro, Vejmi 666 records a Hluboká orba records.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

24.06.2011 18:26, Aran

ESMERINE – La Lechuza

ESMERINE – La Lechuza

(Constellation / Day After)

Znáte tu muziku, u který se člověk skoro bojí nadechnout, aby jí nevyplašil? Tohle je ten případ. Poslouchat desku Esmerine je jako pozorovat vodní hladinu, na který se třpytí slunce tak, že skoro oslepuje. Bolí to do očí, ale nemůžete je od tý podívaný odtrhnout, protože ten rej světel je TAK krásnej! Podobný je to s La Lechuza“. Některý skladby úplně bolí, kolik je v nich smutku. Ale přesto vás něco nutí vracet se k nim znova a znova. Tohle album nemohlo vyjít nikde jinde než na Constellation.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

21.06.2011 22:02, Jirzophone

XAXAXA - Tango Revolucioner

XAXAXA  - Tango Revolucioner

(Moonlee records)

 

Makedonskou scénu mám již pevně zafixovanou s posi-chlapíkem jménem Vasko. Ať už je to cokoliv z této lokality, vždy tam tento borec figuruje. Nejprve parádní koncert FxPxOx, potom díky Moonlee kapela Bernays Propaganda a teď XAXAXA (znamenající HaHaHa). Co jméno to jiný styl, ale dá se říci stale stejní lidé v čele s Vaskem.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

20.06.2011 09:28, Samuel

Anyway – s/t

Anyway – s/t

LP (Election Records)

Anyway žijí a s novým bubeníkem nahráli další (parádní) desku, kterou si můžeš zdarma stáhnout na  Election Records. Kromě možnosti bezplatného stažení v mp3 formátu si ji můžeš u labelu objednat i na krásném vinylu s ručně dělaným obalem! Anyway svůj zvuk dopilovali do brilantní podoby!


Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

16.06.2011 13:29, Aran

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

BERNAYS PROPAGANDA – My Personal Holiday

(Moonlee Records)

 

Dynamika kapel, v kterejch zpívá holka a hrajou kluci, je nezaměnitelná. V tom není nic sexistickýho. Tyhle party prostě mají zvláštní náboj, jinej zvuk, všechno. Někdy to nefunguje: to když je frontwomanka (hehe, DĚSNÝ slovo!) příliš odtržená od zbytku kapely a soustředí na sebe až moc pozornosti. Ale jsou případy, kdy to naopak maká jako blázen – a to jsou přesně Bernays Propaganda. Veteráni makedonský DIY scény budou hrát 23. června v Cafe Na půl cesty.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

09.06.2011 19:55, Jirzophone

Jeudah – While we sleep

Jeudah – While we sleep

(Black Star Foundation)

Technický pokrok, který nás každým dnem více a více požírá má přeci jenom tu a tam své pozitivní stránky. Vzpomínám jak mě před léty členové From Monument To Masses vyprávěli story o tom jak skládají nové skladby. Dva členové proti jednomu napříč Spojenými státy a s internetem za zády. Nevěřil jsem a žasl zároveň. Nemohli si tuto tvůrčí cestu vynachválit.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

08.06.2011 13:50, Aran

WOODEN WAND - Death Seat

WOODEN WAND - Death Seat

(Young God / Day After)

 

Promokecy labelů o deskách měly nějakej „smysl“ snad jen v 90. letech, kdy se k vyvolenejm jedincům dostalo pár promo kopií a čtenáři pak museli číst jejich recenze, pokud se chtěli o novejch albech něco dozvědět. Ale dneska? Každej, kdo chce, má desku staženou ještě před tím, než vyjde, a může si udělat obrázek sám. Jenže jsou promokecy a promokecy. A když Michael Gira ze Swans, šéf labelu Young God Records, přirovná Wooden Wand k takovejm veličinám americkýho country jako jsou Merle Haggard nebo Hank Williams, zbystřím. Nekecá Gira náhodou? Není to přehnaná chvála? No, pravda je, že trochu kecá. Ale ne zas tak moc…


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

07.06.2011 17:49, Aran

PRODAVAČ – Duchové EP

PRODAVAČ – Duchové EP

(Starcastic free download)

 

„Musím to ze sebe dostat, dokud mi stačí hlas.“ Prodavač aka Šampón ze Sporto to ze sebe dostal. Na EP „Duchové“ jsou sice jen čtyři písničky + jeden remix, ale tahle krátká dávka je výživná, jak jen může bejt. Fanouškem Prodavače jsem se stal hned po jeho prvním koncertě (před rokem v srpnu s Astronautalisem na 007) a od tý doby jsem čekal na nějakou nahrávku. Šampón to teda ze sebe teď konečně dostal a já se dočkal. A stojí to za to.


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

06.06.2011 13:02, Banan

THOU - Summit

THOU - Summit (Southern Lord)

Jsem v podstatě veselej člověk, kterej má rád lidi. S touhle povahou je občas fakt těžký nějak fungovat, zvlášťe když vám dojde, že svět kolem vás je dost dojebanej. A že v rámci udržení rovnováhy a zdravého rozumu, bude občas nutné zatáhnout roletu. Za několik posledních let jsem si našel spoustu cest jak toho dosáhnout. Od návštěv šumavských lesů, přes sledování Stalkera nebo Pikniku u Hanging Rock uprostřed noci až ke kapelám, které vás rozdrtí na sračku.

 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

28.05.2011 11:01, Jirzophone

ATLAS LOSING GRIP – State of unrest

ATLAS LOSING GRIP – State of unrest

(Black Star Foundation)

Hodně sázím na první dojem. Ať už je to dobře ne, první dojem je asi klíčový a horko těžko se někdy i se zcela milným svým prvotním pohledem vypořádávám. Při spuštění právě horkého alba „State of unrest“ mě naskakují myšlenky, že mám tu čest s dobrou, ale přesto ořízlou verzí Propagandhi, trashové výjezdy kanaďanů jsou zde nahrazeny parádním vokálem. Síla motoru prvotřídní - tedy táhne to, ale jsme přeci jenom v jiné výkonnostní třídě. A po čase to přichází. Cítím, že jsem lapen a svoji závislost volím bez okolků další slastnou porcí, takže repete 13 valů a jedem nanovo.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

27.05.2011 10:43, Samuel

Earthride - Something Wicked

Earthride - Something Wicked 2LP/CD (Doomentia Records)

Earthride mají styl označený jako Maryland doom/stoner metal a mnohé o nich napoví souvislosti z následujícího „stromu života“ - v roce 2002 se rozpadla skupina Spirit Caravan (Robert Scott "Wino" Weinrich, Dave Sherman a Gary Isom). Weinrich se připojil k Place of Skulls a založil The Hidden Hand (v roce 2007 se rozpadli i The Hidden Hand a Weinrich se vrátil ke znovuobnoveným Saint Vitus). Sherman založil Earthride a Isom se připojil k Internal Void, Pentagram, Valkyrie a Nitroseed. Nová deska se jmenuje “Something Wicked” a vyšla na Doomentia Records.


Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

26.05.2011 14:28, Aran

JOE LALLY – Why Should I Get Used To It

JOE LALLY – Why Should I Get Used To It

(Dischord / Day After)

 

Málokdo je se svojí hudbou tak dokonale vizuálně propojenej jako Joe Lally. Podívejte se na fotky Fugazi nebo na jejich koncerty: ten drobnej chlapík je skoro vždycky v pozadí, soustředěnej, nenápadnej. Nikdy se neusmívá, ale nejde říct, že by byl nešťastnej: je z něj cejtit velkej klid a vyrovnanost. A přesně taková je muzika, kterou dělá. Skromná, nenápadná, soustředěná na detaily. Není bůhvíjak veselá, ale má v sobě pozitivní nádech a zvláštní moudrost. Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale teď, v roce 2011, mě sólový alba Joea Lallyho nebo The Evens baví snad i víc, než Fugazi. Rouhání?


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 26 z 95 (celkem 1894 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 24 25 26 27 28 .. 30 .. 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.