Youtube
Recenze Desky
 
17.10.2009 12:26, Jirzophone

CAPSULA – Rising Mountains

CAPSULA  – Rising Mountains

(B Core)

Na první pohled by se mohlo zdát, že Capsula se svým původem – Buenos Aires, lehce špiní více méně španělsky orientované vydavatelství B Core. Pravda je však zase trošku jinde, protože novým domovem této kapely s 12cti letou historií se stalo nově a stylově Španělsko, tedy vše je jak má být.

Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

15.10.2009 16:09, Banan

ROXOR / HOW LONG? - split LP

ROXOR / HOW LONG? - split LP (Malárie)

Občas už skoro zapomínám, že by hc/punk měl bejt rychlej, tvrdej a nasranej. Ano, sofistikovanost a hudební umění jsou mnohdy skutečně uchu lahodící, ale pak je tady ještě srdce a mozek a jelikož se tahle společnost řítí definitivně do prdele a spousta lidí si to uvědomuje, vznikají naštěstí ještě desky, které jsou naprosto upřímným soundtrackem k apocalypse. Tohle je rozhodně jedna z nich.

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.10.2009 11:56, Aran

The Paper Chase - Some Day This Could Be All Yours Vol. 1

The Paper Chase - Some Day This Could Be All Yours Vol. 1

(Kill Rock Stars)

Posledních pár měsíců na mě The Paper Chase číhají všude. Kouknu se pod polštář – jsou tam. Říkám si, že jsem konečně sám někde na baru – blbost, na druhým konci sedí Congleton a spol. Pronásledujou mě v ulicích, hrajou mi ve sluchátkách, i když je zrovna nechci. Komentujou můj život a všechen ten bordel s tím spojenej. Čím jsem si tuhle pozornost zasloužil? Nevím. Nechtěl jsem to ale náhodou přesně takhle?


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

07.10.2009 15:35, Aran

POLITE SLEEPER - Lake Effect

POLITE SLEEPER - Lake Effect

(Expect Candy)

Ne, tohle není fér. Totální podzimní heartbreak jsem si letos schovával jen pro nový Black Heart Procession (BHP nezklamali: „Jsem lapen,“ jak psával Míra Pátý ve svejch legendárních minirecenzích), ale nečekal jsem, že mě do kolen dostanou ještě další dvě desky: „Lake Effect“ od Polite Sleeper a „Laughing Boy“ od Matteah Baim. Jak se mám teď vší tou melancholií brodit, když mám před sebou několik měsíců totálního nasazení?


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

06.10.2009 08:16, Samuel

Aran Epochal / Eddie Sedwick „split“

Aran Epochal / Eddie Sedwick „split“

(Silver Rocket)

Tlustej temnej funk, upírskej tanec v černým parku. Edie Sedgwick dodal magicky hravou věc, která je nebezpečně svůdná a plyšově ostrá, Aran Epochal překvapil kosmickým beatem. Tohle spojení je pro parket, na kterým se odehrává celej váš život. Tik, tak, tak jako písek. Nechtěj vědět, kdo je za těma dveřma. 


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

06.10.2009 07:57, Samuel

Venomous Concept - Poisoned Apple

Venomous Concept - Poisoned Apple (Obscene Production)

Nejen hardcore punk je ovlivněný grindcorem, ale platí to - k mé radosti - i obráceně. Důkazem pro toto tvrzení mohou být Venomous Concept. Kapela spojující čtyři hvězdná jména. Posuďte sami: Kevin Sharp, Danny Lilker (oba Brutal Truth), Dan Herrera a Shane Embury (oba Napalm Death).

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

01.10.2009 17:43, Jirzophone

Aussitot Mort – Montuenga

Aussitot Mort – Montuenga (Purepainsuger/Level-Plane)

Po debutovém 12“ vyrukovali loni Aussitot Mort se svojí první velkou deskou nazvanou Montuenga. Francouzské město Caen je místem, kde se nachází rytmická část Amandy Woodward, která společně s lidmi okolo Apollo Program rozjela partu novou. Hned svým prvním počinem přesvědčili všechny milovníky francouzské emo školy o svých kvalitách. Ba co víc, nešlo tuto partu označit jinak, než za pokračovatele Amanda Woodward.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

29.09.2009 00:58, Pavel

FOREVER YOUNG - The Guarantee CD

FOREVER YOUNG - The Guarantee CD (monument, selfXtrue, threat)

Umea 94 - Here to bring it back. Youth Crew Attack!

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

28.09.2009 11:09, Banan

HUL – Den Danske Ungdom LP

HUL – Den Danske Ungdom  LP

(Hjernespind)

Těžko bych hledal kapelu, která hraje klasičtější hc/punk než HUL. Ve své úplné podstatě je to vlastně naprosto čítankový příklad tohoto stylu, alespoň podle mé vlastní definice. Hlavní inspirací jsou opět Dead Kennedys, byť ne tak výraznou jako např. v případě velké desky Young Wasteners. Nicméně spojení ostrého punku a

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.09.2009 08:19, Banan

DANIEL HIGGS – Ancestral Songs

DANIEL HIGGS – Ancestral Songs

(Holy Mountain)

 

Punkové šamanství, jež má hluboké kořeny ve vědění a věčném hledání. Rotující spirála neustále se opakujících lidských chyb a marná snaha se vymanit ze sevření vlastního ega. Touha se osvobodit silou vlastních myšlenek. Spiritualita bez vředu církevních dogmat. Padlý kazatel v roztrhaném svetru a kabátu, který si je s vámi u snídaně schopen 2 hodiny povídat o Praze za časů Rudolfa II. Dokonalé klamání tělem.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

22.09.2009 08:47, Samuel

Statues - We´re Disparate

Statues - We´re Disparate

(Ptrash/House Party Records)

Co to je „power pop punk“? Mám z podobných popisek husí kůži. Rozjasnilo se mi až při výměně desek s německým vydavatelstvím P. Trash Records.Díky němu jsem vzal „power pop“ i „garage punk“ na milost a z velké části na tom má zásluhu také kapela STATUES (Toronto, Canada).


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

20.09.2009 13:40, Jirzophone

TOKYO SEX DESTRUCTION – The Neighbourhood

TOKYO SEX DESTRUCTION  – The Neighbourhood

(B Core)

 

Čtvrtý zářez od španělských Tokyo Sex Destruction tlustou čarou podtrhuje dosavadní tvorbu této kapely, která rehabilituje styl jenž má ve znaku kalhoty s nohavicemi do zvonů, či batikovaná volná trika v kombinaci s kristuskami na nohách. Samozřejmě i tentokrát plnými douškami budeme nasávat neopakovatelnou atmosféru let 60tých se vším co k tomu patří.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.09.2009 15:06, Aran

CELAN - Halo

CELAN - Halo (Exile on Mainstream)

Tohle je smutná deska. Strašně strašně smutná deska. Ale zatímco pod spojením „smutná deska“ si člověk většinou vybaví třeba něco od Constellation nebo dejme tomu Black Heart Procession, tady mu řve přímo do ksichtu soustředěná noise-mašina pod velením Chrise Spencera (kytara, pot, krev, naběhlý žíly na krku, ex-Unsane).

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

18.09.2009 08:06, Banan

WASTED TIME - FUTILITY

WASTED TIME - FUTILITY (La Familia)

Wasted Time je hc/punk kapela z Richmondu, která ma na svém kontě několik singlů, jež jsou sice dobré, ale v podstatě nijak nevybočují z průměru soušasné 80´s hard core retro vlny. Proto jsem ani od jejich velké desky neočekával nějakou zásadní událost.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

16.09.2009 19:18, Paaya

PAVILIONUL 32

PAVILIONUL 32 Během příštího týdne zavítají průkopníci rumunskýho rychlýho politickýho hardcoru PAVILIONUL 32 tuším už potřetí do našich končin. Tak se podívejme na pár nahrávek, co tahle banda za poslední dobu zplodila. Recenze z DRUNK NACH OSTEN #2 + překlady textů.

Počet obrázků: 3
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

15.09.2009 16:52, Saman

MELETE - Tour EP

MELETE - Tour EP

REMAINS OF THE DAY ani FALL OF EFRAFA nejsou mrtví. Jejich duch přichází z jihovýchodu. Za týden vybalí v pražském Jelení svůj temný epický hardcore/crust slovinští MELETE. Tady je recenze na jejich svépomocně vydané tour CD.


 
Reakce (4) Zobrazit článek ...

15.09.2009 14:21, Banan

EMA CAMELIA - KRAKATOA

EMA CAMELIA - KRAKATOA

(Untrust Records)

Od začátku do konce je to jen brutální bahno, spirála zoufalství a očista duše. Muzika samotná je hodně surová a tím nejdůležitejším stavebním prvkem je těžkost riffů a tvrdost úderů. První, co vás napadne jsou automaticky Neurosis, ale Ema Camelia je cíleně o poznání méně "symfonická" než současná podoba mistrů, ale zase ne až tak nesnesitelně čarodejnická jako bylo "Souls at Zero".


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

08.09.2009 19:56, sinner

BOILING POINT - demo 09

BOILING POINT - demo 09 "... máme blízko k skateboardingu/bikerstvu, myšlienke d.i.y. (urob si TO sám), politickým koreňom punku, jednoduchej rýchlej a hlavne hlučnej hudbe. Žiadne technické vyhrávky, profesionálne fotky, vymakané aparáty len VÝCHODOEURÓPSKY THRASH! THRASH! THRASH! ATTAK!"
Co dodat?!

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.09.2009 13:44, Ivan

THEMA ELEVEN/GRIDE Split 7

THEMA ELEVEN/GRIDE Split 7

(Insane Society)

Vždycky mě sral název Thema Eleven. Snad z nepochopení, výsměchu mně samotnému nebo nedostatku vysvětlení, jsem se každýmu novýmu releasu kapely, která má dnes kultovní status, kterej válcuje i Lvmen, bránil jak čert kříži. V momentě, kdy vás opouští síly v šumavskejch bažinách, zní přeci jenom Matka víc jako soundtrack pro poslední chvíle. Číslo 11 je pak jenom dloubáním klacíkem do žeber, ve snaze vybouchat z tonoucího nadutou peněženku a to 20 minut po fade outu a závěrečnejch titulcích.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

03.09.2009 16:52, Saman

Fall of Efrafa - Inlé DLP

Fall of Efrafa - Inlé DLP (Alerta Antifascista, Halo of Flies, Behind the Scenes, Denovali, Sound Devastation)

Odpočátávání skončilo. Králičí díra je prázdná. Inlé znamená smrt. Inlé je nová a poslední deska Fall of Efrafa.

 
Reakce (12) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 42 z 101 (celkem 2011 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 30 .. 40 41 42 43 44 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
underdogsprague.org
underdogsprague.org 25.06.2024 - 25.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Underdogs Více informací ...
Arrogant Twins + Slut + Katastr
Arrogant Twins + Slut + Katastr 26.06.2024 - 26.06.2024 ( 18:30 - 22:00 )
Praha, Výstaviště / Stromovka Více informací ...
BIB & Mindz Eye & Swell & Scoop Ⓤ Underdogs'
BIB & Mindz Eye & Swell & Scoop Ⓤ Underdogs' 26.06.2024 - 26.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Underdogs Více informací ...
CHOROBOPOP // HRANICE // BROUK
CHOROBOPOP // HRANICE // BROUK 27.06.2024 - 27.06.2024 ( 18:00 - 22:00 )
Olomouc, SF MINI Více informací ...
CELESTE (FR) + Slať (CZ)
CELESTE (FR) + Slať (CZ) 27.06.2024 - 27.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
Mighty Sounds 2024
Mighty Sounds 2024 28.06.2024 - 30.06.2024
Tábor, Letiště Více informací ...
Time X Heist (USA) / Remain (DE) / Druhá (CZ)
Time X Heist (USA) / Remain (DE) / Druhá (CZ) 28.06.2024 - 28.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Praha Eternia Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HASSELHOFF MESSERSCHMITT, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:51, Siki


DEZINFEKCE, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:50, Siki


BOTULISM, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:48, Siki


SANKO SAKUSEN, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:47, Siki


TREMORE, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:46, Siki


FACEPALM NATION, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:45, Siki


NEEDFUL THINGS, Zruč nad Sázavou - Pallasit fest, 15.6.24
19.06.2024 20:44, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (296)
Bratislavské Dievčatá - s/t (285)
Rozhovor s Alešem Medunou (275)
V.O.H. - Cesta bez konce (274)
Hippie Chippies - Double Trouble (274)
Testimony – Of Life And Death (242)
Pivnica / Active Minds - split (231)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
DOWNWINDER - Claws of Despair
Yarostan - II
Macocha - s/t
Abhinanda - Complete Discography
GRIDE - Vyzobat
SEE YOU IN HELL - Do smrti a ještě dál
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.