Youtube
Recenze Desky
 
20.07.2009 08:32, Banan

Sporto – More

Sporto – More (Starcastic Records)

Trvalo mi to. A to hlavně proto, že je to víc osobní než kdy jindy. A také mě víc než kdy jindy záleží na tom, abych vás přesvědčil, že se opravdu vyplatí si Sporto alespoň poslechnout. Někdy je totiž boření podivných předsudků ta nejméně vděčná práce s velmi nejistým výsledkem.


 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

19.07.2009 12:15, Jirzophone

L´odi Social – Complete Discography

L´odi Social  – Complete Discography (B Core)

Výlety do minulosti, tak by se dali označit některé z posledních počinů Barcelonského vydavatelství B Core. Tentokrát se ocitneme v roce 1982, tedy v roce kdy začala fungovat v Barceloně kapela L´odi Social. Ta se zapsala do dějin španělského punku něčím co nikdo předtím nestačil udělat, zpívali svou mateřskou řečí - katalánsky.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

14.07.2009 00:09, Pavel

V/A - STAY TRUE TO YOURSELF

V/A - STAY TRUE TO YOURSELF (Threat records/Hard Times records)

Hardcore scéna v zemích post-sovětskýho bloku je pro spoustu z nás dodnes velkou neznámou.
"STAY TRUE TO YOURSELF" je kompilace, která vzešla ze spolupráce Hard Times records z Ruska a brněnského labelu Threat records. Najdete tu 20 skladeb od 10 straight edge kapel z Ruska, Ukrajiny a Běloruska.

 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

09.07.2009 17:49, Jirzophone

Persona – Dead Make-Up

Persona  – Dead Make-Up (B Core)

Neúnavné španělské vydavatelství BCore, které svoji činnost provozuje více jak 19. let, bylo vždy jak už se z názvu dá odvodit, nejvíce ovlivněno DC scénou. Však svého času mělo i logo rip-off design Dischord records. A tak po prvním poslechu španělského tria Persona, je naprosto jasné, že vhodnějšího kandidáta na vydaní této v pořadí třetí desky byste hledali marně.

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

06.07.2009 17:29, BeeSee

Zeměžluč – 07&08

Zeměžluč – 07&08 (Papagájův hlasatel)

Zeměžluč je kapela, která za dobu své existence neuhnula z cesty, kterou si na začátků své existence vytýčila. V porovnání s některými souputníky, kteří začínali ve stejné době, se z ní nikdy nestala estrádní maškaráda, která potřebuje podpořit prodej svých vyčpělých  nahrávek, vydaných u major labelů, za každou cenu. Minimálně pro to má tahle kapela můj absolutní respekt! 


 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.07.2009 15:06, Křížek Štěpán

Miles Away - Rewind, Repeat

Miles Away - Rewind, Repeat (6131 / Resist)

"Miles Away nejsou v čechách velký" to slýchávám poslední dobou jak se blíží jejich koncert co s kamarádem pořadáme na sedmičce...ale která kapela je doopravdy v čechách velká?? a jde vubec v naší malinké kotlince velký být?? Pokud ano tak deska Rewind, Repeat je pro mě jasným argumentem proč si k Miles Away svou cestu najít.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

25.06.2009 18:37, Saman

Seasick - Two Years of Hub City Hardcore

Seasick - Two Years of Hub City Hardcore (Damage Done Records)

Limpwrist určitě nejsou to jediné, čím láká nedělní večer na sedmičce. Budou tam totiž hrát i Seasick, kterým právě vyšla deska u Damage done records. A je to docela překvapení. Tady je recenze.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

15.06.2009 19:03, BeeSee

Svině!

Svině! CD/ PHR / 2009

Nemyslím, že by bylo třeba nějak zvlášť představovat tuhle partičku z Vodňan. Co je pro význam této recenze mnohem důležitější je fakt, že jim u Papagájova hlasatele vyšlo nové album, které dává jasně na vědomí, že kapela urazila další krok vpřed. Ne, že by se hudebně posunula někam, kde by jste to nečekali, ale všechno je tak nějak lepší, zručnější, vyzrálejší a zapadá to do sebe jako soukolí dobře promazaného stroje.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

11.06.2009 13:14, Cvalda

IT`S CASUAL – Stop Listening to Bad Music CD/LP

IT`S CASUAL – Stop Listening to Bad Music CD/LP (The Friendly Hills recording company)

Ani jsem nevěděl že můj kámoš Eddie ze Southern Lord má kapelu. Na mým posledním tripu, kterej začínal a končil v LA jsme se dali do řeči o dělání lokálních koncertů a hraní v kapelách a najednou jsem v ruce držel tenhle vinyl s názvem Stop Listening to Bad Music a s vtipným obalem, kterej svým provedením vypadá jako modelingová photo session, až na to že na něm jsou dva upocení chlápci mlátící do strun a bubnů.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

10.06.2009 12:43, Ivan

RAMMING SPEED - BRAINWRECK

RAMMING SPEED - BRAINWRECK (Teenage Disco Bloodbath Records/ Brutal Panda Records)


Krátkej drive do Lipska, od kterýho očekáváte smrtelnou kombinaci a tušíte událost roku ve společnosti Misery Index, Government Warning, Wasted Time, Inepsy a Ramming Speed, zkracujou Nuclear Assault s jejch Survive a Handle With Care. Inherited Hell jede tak 15x za sebou a jedno kafe střídá druhý. Dokonalá příprava a navození správný atmosféry doplňuje vonící kuchyně v Zoru, kde se peče dezert za zvuku Pleasure To Kill od Kreator. Nádhera.


Počet obrázků: 3
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

08.06.2009 14:56, Banan

CROW / SEE YOU IN HELL - SPLIT 7EP

CROW / SEE YOU IN HELL - SPLIT  7EP (Insane Society / Phobia Records)


Upřímně řečeno, napřed jsem vydání této desky považoval za celkem vydařený vtípek. Pak se ovšem ukázalo, že to je čirá realita. Tím ovšem přichystané nástrahy neskončily. Protože ve chvíli, kdy jsem si pustil stranu See You in Hell jsem nabyl přesvědčení, že to nahrála úplně jiná kapela. I tady jsem se mýlil. Stejně jako v prvním případě jsem za to ovšem moc rád.

 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.06.2009 11:59, Samuel

Dezinfekce - Psi

Dezinfekce - Psi (Papagájův Hlasatel records)

O Dezinfekci z Českých Budějovic lze s klidem říct, že jsou veteráni české hardcore-punkové scény. Jejich nová deska "Psi" je v krabicích dister (na CD) nějaký ten měsíc a doufám, že v dohledné době vyjde i slibovaná vinylová verze.



 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

02.06.2009 08:34, Banan

LIMP WRIST - S/T LP

LIMP WRIST - S/T LP (La Vida Es Un Mus)


Džínový kraťasy, který jsou utržený tak, že jsou to skoro tanga, roztrhaný silonky, vestičky a kšandy. Hned první pohled na obal dokazuje, že se nic nezměnilo. Už jsem skoro přestal doufat, že se tahle parta někdy vrátí zpátky, ale teď držím v ruce nové 12ep a hořím nedočkavostí, až ho položím na gramec. Jak už jsem naznačil, obal je opravdu dílo. Jsou na něm vymódění členové kapely, opření o zeď a zahrabaní hlavou v zemi. Paráda, jdeme na to.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

26.05.2009 20:52, Saman

Unquiet - This Is Darkness Descended

Unquiet - This Is Darkness Descended (Synalgie Records, Contraszt!, Behind the Scenes)

Jsou chvíle, kdy člověk jen rezignovaně leží a mu hlavou probíhají ty nejapokalyptičtější myšlenky týkající se všeho, co v danou chvíli dává smysl. Včera jsem si koupil desku německých Unquiet, jejichž demo mě pár měsíců nazpátek slušně dostalo. Ta deska mě ale dostala mnohem víc,  vystihuje totiž přesně ten pocit, o kterém jsem psal v první větě a navíc se přesně trefila do onoho momentu. Dneska se na mém gramofonu otočila snad patnáctkrát.




Počet obrázků: 5
 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

25.05.2009 20:35, Jirzophone

OBITS – I Blame You

OBITS – I Blame You (Sub Pop)

Po rozpadu Hot Snakes, Speedo založil The Night Marchers a Rick Froberg rozjel kapelu Obits. Debutová deska s názvem "I Blame You" srazí na kolena všechny milovníky garage rocku.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

24.05.2009 19:21, Samuel

I Walk The Line - Black Wave Rising

I Walk The Line - Black Wave Rising

(Combat Rock Industry)

I Walk The Line vznikli jako postraní projekt členů Manifesto Jukebox a Wasted. Čtveřice šviháků a jedné slečny oháknutých do tmavých hadrů produkuje svižný melodický punk rock doplněný o klávesy.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

18.05.2009 12:27,

NOFX - Backstage Passport DVD

NOFX - Backstage Passport DVD (Fat Wreck Chords)    Jestliže jsem na střední NOFX poslouchal docela často, tak teď jsou veškeré zbytky mých sympatií naprosto pohřbeny. Asi tak by se dal shrnout můj pohled na jejich nové DVD „Backstage Passport“ vydané Mikovým labelem Fat Wreck Chords.    NOFX asinemá cenu představovat. Asi nejznámější punkrocková kapela světě. Takže rovnou k DVD. Jeho koncept je velmi jednoduchý – zaznamenává turné NOFX po zemích, kde nikdy př...
Více na old.czechcore.cz

 
Reakce (13) Zobrazit článek ...

16.05.2009 17:47,

TOMORROW´S HELL - S/T 7EP

TOMORROW´S HELL - S/T 7EP (Phobia Records ve spolupráci s dalšími labely)    Kdyby každý debut dopadl takhle, bylo by to naprosto skvělé. Útočná moravská jednotka vede armádu kostlivců na zteč a nad hlavou jim mrská bičem, který je upleten z poctivého d-beat tempa, řezavých kytarových riffů a krutého vokálu. S tímhle soundtrackem v zádech, půlnocí na krku a krkavci nad hlavou vyráží nesvatá armáda do boje a vy se máte na co těšit. Sice se nedá říct, že by Tomorrow´s ...
Více na old.czechcore.cz

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

10.05.2009 09:00,

BODUF SONGS - HOW SHADOWS CHASE THE BALANCE

BODUF SONGS - HOW SHADOWS CHASE THE BALANCE (Kranky)    Ano, vím, bude to všechno znít pateticky a možná až úsměvně. To je v pohodě, jsem s tím naprosto smířenej. Upřímně řečeno, opravdu jsem se snažil napsat to "nepateticky", ale po pár pokusech jsem prostě rezignoval. Nejdůležitější pro mě teď je to, aby si alespoň jeden z vás tohle album poslechl, protože v tomto stylu jsem letos neslyšel nic lepšího. A jsem naprosto přesvědčen, že každý, kdo bude alespoň trochu naladěn na podobno...
Více na old.czechcore.cz

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.05.2009 12:09,

Auxes – Sunshine

Auxes  – Sunshine (Lovitt records)    Rodinné a osobní důvody donutily Davea Laneyho (Milemarker, Challenger) přestěhovat se zpátky do Severní Karolíny. Nejlepší lék jak se z toho kolem nezbláznit, je nahrát desku. A i když to vůbec nebyl záměr nakonec desku Sunshine, Dave nahrál a nazpíval celou sám. Samozřejmě za drobné asistence kamarádů. A nebyl by to Lovitt records, aby se tu neobjevili staré známé tváře (Ban Davis, Pete Wagner Tara Grayson). Ne nadarmo vydavatel ...
Více na old.czechcore.cz

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 38 z 95 (celkem 1895 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 30 .. 36 37 38 39 40 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 95
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Stage Banter

15.10.2021 16.10.2021 17.10.2021
All booking...
 
AKCE
DIY
DIY 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 13:00 )
Sibiř Více informací ...
Punx night XII.
Punx night XII. 25.09.2021 - 25.09.2021 ( 15:00 - 22:00 )
Hospůdka Na hřišti, Nové Sady- Olomouc Více informací ...
DEZINFEKCE, SVINĚ!
DEZINFEKCE, SVINĚ! 25.09.2021 ( 20:00 - 22:00 )
Ostrava – Gospoda Více informací ...
Insect Ark (usa), UKWLT, Otra Vez
26.09.2021 ( 20:00 - 23:00 )
Soulkostel u Vernéřovické studánky Více informací ...
KONCERT U CHOVATELŮ
KONCERT U CHOVATELŮ 02.10.2021 - 02.10.2021 ( 18:00 - 22:00 )
Sušice, U Chovatelů Více informací ...
Transiberian Hunger
Transiberian Hunger 23.10.2021 ( 18:00 )
BRNO- Sibiř Více informací ...
Pallasit
Pallasit 30.10.2021 - 30.10.2021 ( 19:30 - 24:00 )
Zruč nad Sázavou, Pallasit Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
STAGE BOTTLES, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:29, Siki


29. AUGUST, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:28, Siki


CYNESS, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:27, Siki


HEVER, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:25, Siki


HOUBA, Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:24, Siki


V.O.H., Praha - Cross, 18.9.21
21.09.2021 13:23, Siki


TERMINATOR X, Újezd - Hella, 11.9.21
13.09.2021 19:52, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
BLACK COUNTRY, NEW ROAD - For the first time LP (Ninja Tune, 2021) (186)
Bibione - s/t 7 (186)
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes (148)
NOFX - Single Album (147)
LAKKA & SAMORAST – split (144)
DeeCracks - Serious Issues (134)
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021 (98)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Come Closer - Pretty Garbage
Rozhovor s Lukášem z Greynbownes
VINYL RULEZ | 01/2021 - 06/2021
LAKKA & SAMORAST – split
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes diycore 007 strahov nightmare malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast CSAF Cult Burger Shitrecords Periferia gasmask sxhc

© 2021 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.neziskovky.com) | Design concept by Max

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.