Youtube
Recenze Desky
 
11.04.2010 20:37, Samuel

Auxes / Aran Epochal -split EP

Auxes / Aran Epochal -split EP (Silver Rocket)

Každý singl od Aran Epochal přinesl něco zajímavého. Především svou koncepcí a potřebou sdílet vinylové splity s někým dalším. Co víc, funguje to i jako dobrá propagace zajímavých zahraničních kapel a v případě AUXES jsem za to rád dvojnásobně ...

Počet obrázků: 1
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

08.04.2010 15:23, Pavel

FLAWLESS VICTORY - Freedom CDEP

FLAWLESS VICTORY - Freedom CDEP (Threat records)

Každej kdo se jenom trošku zajímá o dění v evropský hardcore scéně musel chtě nechtě zaznamenat obrovskou spoustu kapel z Ruska, Ukrajiny a Běloruska, kde se v posledních několika letech straight edge rozmohlo bez velkýho přehánění podobně jako před patnácti lety ve Švédsku nebo Belgii. Těžko dnes soudit do jaký míry se tady jedná o další módní vlnu ze který po dvou letech zůstane jen několik nezlomenejch diehard nadšenců, ale i v tom nejhorším případě tu bude několik kapel a nahrávek, na který se bude po letech vzpomínat se slzou v oku, podobně jako já nikdy nezapomenu na český No Reason, Amity, Kritickou Situaci nebo slovenský Junk. A když pominu ukrajinský Aspire, ruský Rearranged a High Hopes, tak mě ze současný záplavy kapel z týhle oblasti v hlavě asi nejvíc uvízli Flawless Victory, kteří pochází stejně jako Rearranged a High Hopes z Moskvy.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

07.04.2010 22:19, Jirzophone

12XU – Single series part 2 EP

12XU – Single series part 2 EP

(Purepainsuger/Echo Canyon/Puzzle)

 

S přibývajícím věkem mým i samozřejmě okolí se kterým jsem ve styku, si stále více vážím lidí, kteří zůstávají věrni svým zažitým rituálům, zvykům a přesvědčení aniž by o „své“ pravdě neomaleně přesvědčovali své okolí. Jedním z takových jsou lidi z kapely DAITRO. Věci které byly dříve naprostou samozřejmostí jsou v dnešní době více méně raritou. V podání Daitro to znamená, že i když by mohli „zúročit“ svoji mnohaletou dřinu, kterou mají za sebou, stále valí ve svém zažitém rituálu. A tak nadále si svoji cestu razí ve striktně osvědčeném DIY principu a své turné napříč kontinenty si zařizují sami, rovněž desky vydávají na svých labelech, pro které si sami tisknou obaly.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

04.04.2010 11:10, Ivan

COALESCE - OXEP

COALESCE - OXEP (Relapse Records)

V podstatě by se to dalo shrnout jako zbytečná recenze. OX tu už nějakou dobu zpátky bylo a tohle E.P. vyšlo takřka v zápětí - s polovičním počtem songů a negativním obalem. Háček je ale v tom, že tahle kompozice je absolutně dokonalá.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

03.04.2010 10:30, Paaya

RIISTETYT – HC Revival 1982-1983 LP

RIISTETYT – HC Revival 1982-1983 LP (Höhnie records)

Uff… finským hardcore/punk/thrashovým klasikům RIISTETYT (kdo čte Smrt, ten ví, že to znamená to samý co „exploited“) vyšla reedice materiálu z počátku 80. let.

 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

01.04.2010 13:28, Aran

B. DOLAN - Fallen House, Sunken City

B. DOLAN - Fallen House, Sunken City

(Strange Famous Records)

 

Tahle deska, to je beat mýho srdce. Kde to můžu podepsat? Každá vteřina alba, každej sampl, každej beat, slovo – to je prostě moje DNA. Michle a Nusle, Praha 4, studený průjezdy, podezřelý baráky... Jasný, tohle místo asi není to „Sunken City“ o kterým B. Dolan rapuje, ale až se jednou Botič přeplní všema sračkama z celýho města (což se stane), budou z tý potopy koukat jen všechny ty hnusný (plánovaný) mrakodrapy na Pankráci.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

29.03.2010 18:53, honza

WHAT WE FEEL – Nashi 14 slov

WHAT WE FEEL – Nashi 14 slov

(Rambler Fish/ANR/KM/Freak, 2009)

Nashi 14 slov je poslední deska ruské (moskevské) antifašistické kapely WHAT WE FEEL. Název odkazuje k výroku američana d. lanea "My musíme chránit existenci našich lidí a budoucnost bílých dětí." WWF proti tomu vystupují se svými 14-ti slovy: „Láska a úcta. Tolerance, rovnost a bratrství. Bez ohledu na barvu kůže. A úroveň bohatství.“


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

12.03.2010 14:45, honza

Empty hall of fame - There is always hope

Empty hall of fame - There is always hope (Diy)

Přiznám se, že jméno Empty hall of fame jsem už možná párkrát slyšel, ale v té záplavě kapel jsem si jich nikdy nevšiml blíže. Pak mi ale kámoš řekl, že jim chce dělat koncert. A to se stalo impulsem k tomu abych si sehnal jejich desku a napravil tak svou chybu nevšímavosti k této kapele.

 
Reakce (2) Zobrazit článek ...

08.03.2010 14:25, Aran

WIVE - Pvll

WIVE - Pvll

(Exile On Mainstream)

Jesu, The Cure, Sophia, A Whisper In The Noise... Nevím proč, ale tyhle kapely mě vždycky odnesou zpátky do dětství. Ne všechny jejich skladby, ale některý nejsilnější momenty mě vrátí v čase a prostoru – a já najednou nemám starosti, který mám teď. Zase čtu před spaním dobrodružný knížky. Mám prázdniny. Chci umět hrát na kytaru. A tak dál... Wive mají na svý nový desce skladbu „Attrition“, která je pro mě zhmotněním (jasně, napsat o jakýkoliv písničce, že je „zhmotněním“ něčeho, je z podstaty věci ukrutná blbost, ale to nevadí, ne?) tohohle pocitu. Je to ta návyková melodie? Je to ten zvláštní špinavej a hlubokej zvuk v pozadí? Nevím. Možná to radši ani nechci analyzovat, abych se o sobě náhodou nedozvěděl víc, než je pro mě bezpečný.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

05.03.2010 17:07, Saman

Or - Demo

Or - Demo (DIY)

Času, který strávím brouzdáním po myspace profilech různých kapel, většinou lituju. Tentokrát jsem ale narazil na kapelu, která mi fakt zvedla náladu. Je totiž důkazem toho, že to v Praze není tak zdechlý, jak jsem myslel. Praha má přes milión lidí, což je tak desetina český populace. Statisticky by tu měla být desetina českých kapel. Za poslední roky mám pocit, že to v Praze jde jen dolů, zatímco všude jinde to jede dál. OR mi dávají naději, že se to změní. Mladá krev.

 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

05.03.2010 08:13, Samuel

AUXES/Obstacles - split

AUXES/Obstacles - split

(Revolution Summer) 7“EP

Mám rád sedmipalcové singly. Jejich realizace se mnohdy ubírá po trnitých cestách a finální výsledek bývá nejistý. Společný split Ep AUXES s Obstacles vznikal „pod rukama“ sympatického olomouckého vydavatelství Revolution Summer, jehož je i debutním vydavatelským počinem. Myšlenka singlu se vyvíjela postupně a myslím si, že lepší propojení kapel se ani nemohlo vydařit. Všechno do sebe moc pěkně zapadlo.


 
Reakce (5) Zobrazit článek ...

23.02.2010 07:45, Ivan

STAY HUNGRY - NO BEGINNING, NO END

STAY HUNGRY - NO BEGINNING, NO END (Reflections Records)

Nepamatuju si takový nadšení pro evropskou straight edge kapelu od dob Final Exit. A opět je to Švédsko. "Hele, hard core je plošně mrtvej. Ty i já jsme takový období zažili už několikrát. Takže si sednu a budu si užívat čas se svojí ratolestí. Mezitím najdeme nějaký nový kapely. A čekání si zkrať touhle deskou."

Počet obrázků: 2
 
Reakce (6) Zobrazit článek ...

10.02.2010 08:19, Jirzophone

AFFORDABLE HYBRID – No Area, No Criminals

AFFORDABLE HYBRID – No Area, No Criminals

(Black Star Foundation)

 

Mocná chapadla agilního vydavatelství Black Star Foundation tentokrát sevřela do svých spárů švédskou čtverku Affordable Hybrid. Kreslíte-li si rádi rodinné stromy a propojujete všemocné životní čáry, tak v této kapele najdete bráchu kytaristy Holmes. To já jen tak pro pořádek, aby bylo jasno, jak je to jedna malá rodina.

Počet obrázků: 2
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

06.02.2010 11:51, Jirzophone

CRIPPLE AND CASINO – s/t

CRIPPLE AND CASINO – s/t (Radio Is Down)

Chorvatskou scénu už pěknou řádku let napříč žánry monitoruje Miran na svém sympatickém vydavatelství Moonlee records. A tak trochu i jeho zásluhou se můžeme podívat na zoubek další z tamějších indie kapel. Tentokrát ve vydání debutové velké desky nemá prsty samotný Miran, ale vydavatelství Radio Is Down z Ameriky. Který se k této kapele dostal naprosto náhodou, při jednom letmém brouzdání po myspaceu narazil na tuhle čtyřku ze Záhřebu. 

Počet obrázků: 3
 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

04.02.2010 10:33, Saman

Rivers Run Dry - Demo

Rivers Run Dry - Demo (DIY)

SPECTACLE jsou pro mě od první chvíle, co jsem je uslyšel, jednou z top kapel a asi už navždycky budou. A mám takovej pocit, že RIVERS RUN DRY to mají hozený stejně. Jejich demo je plný zvláštní suché temnoty. Koukám z okna na parčík před barákem, kde se na zemi hejno havranů snaží něco vyklovat ze zmrzlých hromad blátivého sněhu a hudba těchhle fousáčů ze země pana Zoltána – Maďarska - do toho až podezřele dobře sedí.

Počet obrázků: 4
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

02.02.2010 13:57, Aran

LOU BARLOW - Goodnight Unknown

LOU BARLOW - Goodnight Unknown

(Domino / Day After)

Ne, desky Lou Barlowa, potažmo Sebadoh a Folk Implosion, mi nikdy nezachránily život. To dokázaly desky jako třeba „Impurity“ od New Model Army nebo alba od Fugazi. Ale když začínám psát tuhle recenzi, vlastně si silně uvědomuju, že desky Lou Barlowa mě skoro vždycky vytáhly z nějakýho průseru. Pamatuju si, že když vyšlo „Bubble and Scrape“ od Sebadoh, postavilo mě to na nohy v těžký situaci. A nebo třeba na konci loňskýho roku, když mi moc nešla karta, a dostalo se ke mně „Goodnight Unknown“: taky vítaná záchrana...


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

30.01.2010 00:09, Aran

OM – GOD IS GOOD

OM – GOD IS GOOD

(Drag City / Day After)

Tyhle chlápci dali světu výpověď. Zatáhli to tady. Teď se vznášejí na tónech a vibracích, nehmotný těla v hlubokým zvuku. Přiznávám bez mučení: mám rád strašnou spoustu muziky, která opisuje už několikrát řečený, o to víc ale dokážu ocenit kapelu, která si stvoří vlastní, specifickej jazyk. Om jsou přesně tenhle případ. V jejich zvuku je všechno stráááááááááášně pomalý a rozlezlý, ale není to žádnej bezcílnej, chytře se tvářící experiment. Om kontrolujou každou vteřinu svejch skladeb, má to neskutečný napětí. A když se pak rozhodnou nechat muziku ovládnout čas a prostor, aby to řídila po svým, stojí to za to.


 
Reakce (3) Zobrazit článek ...

28.01.2010 07:46, Samuel

Lost Boys - Work. Life. Regret.

Lost Boys - Work. Life. Regret.

Ep (Thrashbastard)

„Ztracení hoši“ jsou kapelou z francouzského Lyonu. Hrají hardcore/punk středního tempa ovlivněný ANGRY SAMOANS, CIRCLE JERKS, snad i BLACK FLAG. Osobně neznám žádnou jinou jim stylově podobnou francouzskou kapelu ...


Počet obrázků: 1
 
Reakce (1) Zobrazit článek ...

26.01.2010 16:55, Banan

N/N - Pasivos...Muertos 7ep

N/N - Pasivos...Muertos  7ep

(Lengua Armada)

Tak pozor! Jelikož jsou členové Limp Wrist rozeseti po celých Státech a Needles (skvělá parta, kde najdete ještě členy Talk is Poison nebo LBAL) Martinovi evidentně nestačí, rozjel novou kapelu s trochu netradičním názvem. Jinak je ale vše při starém a tenhle jejich singl, který vyšel, jak jinak, na Lengua Armada, je opět čistokrevná smaženice s vokálem ve španělštine a zabijáckým tahem na branku.


 
Reakce (0) Zobrazit článek ...

25.01.2010 14:06, Samuel

Pissed Jeans - No Hope For Men

Pissed Jeans - No Hope For Men (SubPop)

Skvělej název pro kapelu - a jestli ještě někdy budu mít skupinu - přál bych si, aby se jmenovala podobně ujetě. Nehledám, jestli my, chlapi, máme nějakou naději, nehledám nové album, které budu chtít poslouchat každej den, nehledám již možná nic…

 
Reakce (0) Zobrazit článek ...



Zobrazena stránka 39 z 101 (celkem 2010 záznamů)
Jít na stránku: 1 .. 10 .. 20 .. 30 .. 37 38 39 40 41 .. 50 .. 60 .. 70 .. 80 .. 90 .. 100 .. 101
   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA)
WAYFARER (USA) + DREADNOUGHT (USA) 19.06.2024 - 19.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
underdogsprague.org
underdogsprague.org 20.06.2024 - 20.06.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha, Underdogs Více informací ...
MAGICK MUSICK 2024
MAGICK MUSICK 2024 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 15:00 - 23:50 )
Čermná u Sušice Více informací ...
Skate RampAge 3
Skate RampAge 3 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 17:00 - 23:30 )
Olomouc, Skatepark Neředín Více informací ...
AIRBAGPARTY 5.
AIRBAGPARTY 5. 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 18:00 - 23:55 )
Koupaliště OTVOVICE Více informací ...
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ
TÁBOR 〜 TALK=TROUBLE 〜 SEPARATE_ISOLATED ヅ 22.06.2024 - 22.06.2024 ( 19:00 - 22:00 )
Olomouc, Husův sbor v Olomouci Více informací ...
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife
UTOUTATISE Vol.21: Shitbrains / Skiplife 23.06.2024 - 23.06.2024 ( 18:00 - 22:00 )
Starý Plzenec (ask the punx!) Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
PHANE, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:51, Siki


ANTIGEN, Praha - Eternia, 12.6.24
13.06.2024 20:50, Siki


ATOM ATOM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:14, Siki


ÁGUA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:13, Siki


DECULTIVATE, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:12, Siki


NARCOSA, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:11, Siki


NIHIL ACUTUM, Újezd - Hella, 18.5.24
19.05.2024 20:10, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (284)
Bratislavské Dievčatá - s/t (278)
Hippie Chippies - Double Trouble (266)
V.O.H. - Cesta bez konce (265)
Rozhovor s Alešem Medunou (259)
Testimony – Of Life And Death (233)
Pivnica / Active Minds - split (224)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Rozhovor s MEGELNYK
Cimiterium / Slavery - split
Boost - Flesh & Bones
Pivnica / Active Minds - split
DOWNWINDER - Claws of Despair
Yarostan - II
Abhinanda - Complete Discography
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.